Küçük Düşün Büyük Olsun!

Bu arada geliba bende gene hasta oluyorum.
Daha yeni grip atlatmıştım 15 günde ancak. Geçen hafta küçük kızım hasta olmuştu..
yanımıza gide gele (yatağa) banada geçirdi..
şimdi tekrar bir geniz akıntısı ve boğaz ağrısı başladı..umarım çok kötü geçirmem.. ayakta atlatmaya razıyım:>(

maşallah canım ya.. ne güzel çabucak toparlandınız..Allah kolaylıklar versin.. inş yerşelmenizde bu kadar kolay olsun..

aman nanelimon ıhlamur fakan içmeye başla da ilerlemesin.. çok geçmiş olsun..

maşallah canım ya.. ne güzel çabucak toparlandınız..Allah kolaylıklar versin.. inş yerşelmenizde bu kadar kolay olsun..
evet ya çok şükür dün başladık ve nerdeyse bitti, yani biraz zorlasak mutfak da biterdi.. eşim çok iyi bu konularda, öyle düzenli topladık ki evi, nerdeyse herşeyi o halletti, ben çıraklık yaptım yanında.. koli tuttum, çuval ağzı açtım falan :))

süper valla.. maşallah diyim.. eşinide tebrik ederim.. her erkek böyle düzenli olamaz:)

ben taşınırken kolilerin üzerine hangi odaya gideceğini ve içinde neler olduğunu yazmıştım. Nakliye şirketi de her şeyi doğru odaya koymuştu, taşınmam çok kolay oldu. Annem, babam, babaannem, halam, amcam, kız kardeşim, eşim ve ben bir günde yerleştirdik, her odayı bir kişi yerleştirdi, hemencecik işler bitmişti :) Evi önceden ölçüp eşyaları hangi yönde koyacağımı, halıları ne yöne sereceğimi falan da belirlemiştim çok kolay hallettik. En zor mutfak yerleşiyor.

aaa ben sadece numaralandırdım ama keşke senin yazdığın gibi yazsaydım.. artık hayırlısı, bari mutfak eşyalarına mutfak diye yazim bu akşam.. teşekkür ederim.

merhaba arkadaşlar....

cuma günü, son hafta 1.3 kg verdiğimi, riske girip, altına şu yüksek rakamlardan yatırım yapacağımı, her ne yazarsam yazayım, genel anlamda yaptığım değerlendirmeleri, erdemli bir insanda olması gereken, güzel ahlaki özellikleri, kendi üzerimden öz eleştiri yaparak bahsettiğim eksikliklerimizi vs. üzerine alıp, bana negatif enerji gönderen arkadaşı, sonra buraları bırakamayıp ara ara gelmeme neden olan, özelden, o güzel yürekleriyle, o güzel duyguları bana yazan arkadaşlardan vs. bahsetme düşüncesiyle gelmişken , arkadaşların acılarıyla karşılaşınca, bir anda o kadar boş, bomboş geldi ki her şey...... evet, ölüm konuşunca, sustu yine her şey.....

@algernonacicekler canım sana da, acısı olan diğer arkadaşlara da, Rabbimden güç ve sabır diliyorum...................

Canım küflenmişse ekmekler kuşlara verme lütfen.. Küfle ekmek onlar için çok zararlıymış.. Ölüyorlarmış küf yüzünden

' Bayatlamış küflü ekmekleri yemek insanlarda olduğu kadar tüm hayvanlar içinde çok tehlikelidir. Ekmekte veya diğer besinlerde küfü oluşturan mikroorganizmaların artıkları olan maddeler canlıların vücudunda toksik etki yapar. Küflerin, özellikle de aflatoksin yapan küflerin (Aspergilius flavus) uygun şartlarda ekmek ve benzeri tüm besinlerde üreyebileceğini ve çok düşük miktarlarının bile hayvanlarda ölüme neden olabileceğini unutulmamalıdır. Bu sebeple bizim yememiz için tehlikeli olan bu bayatlamış küflü ekmekler hayvanlar içinde tehlikelidir. Sokak köpeklerine, kedilerine, kuşlara küflü ekmek verilmesi onlara iyilik yapalım derken zarar vermektedir'

Sağol canım inşallah sende çabucak toparlarsın.. Tam taşınma arifesinde çok dikkat et kendine

Merhaba hanımlar benim haftasonum az harcamalı geçti

Ben hiç stok yapamıyorum Kızlar ya bunalıyorum valla stok yapınca öyle heryer dolu gibime geliyor

ben de tam tersi stok yaptıkça iyi hissediyorum kendimi
yerim olduğu için sıkıntı olmuyor ardiyenin kapısına chericheri market yazacağım
evde acil ihtiyaç fazla olmadığından aylık alışverişim 300 lira civarı tutuyor
yemekleri de 2 günlük yapıyorum günlük zor geliyor
tam 2 günlük akşam yiyecek bir de işe öğle yemeğim çıkacak kadar yaparım yemekleri ziyan etmemeye çalışırım

Öylemiii? bilmiyordum canım ben..
Gerçi bizde pek klüflenmez.. ekmekleri ben dolapta hatta bazen buzlukta saklarım.. ama bazen dolapta kenarda kalmış oluyor.. bayatlıyor kupkuru taş gibi oluyor.. ben onları suyla ıslatıp kuşlara verdiyorum.. küflü pek olmaz bizde..ama önerin için de ayrıca teşekkürler.. aklımın bir köşesine yazdım..

Ya bende 2 günlük yapsam eşim yemem demez ama ben pek sevmiyorum hergün farklı bir lezzet olsun diye birde ben bu ara çalışmıyorum ya farklı birşeyler deniyorum öyle

yarın itibariyle benzine 12, motorine 17 kuruş zam geliyormuş
bilginiz olsun hanımlar
sadece arabası olanı değil her türlü şeyi etkileyecek tabiki
maalesef canım.. İşte bu dövizlerin çıkması, oynaklığı etkilemeye başladı bileAllah sonumuzu hayr etsin.İnş herşey normale döner.. şimdilik zor gözüksede..

Maraşlıyız canım ben mekezdeyim annem ilçesinde
izin bitti
çok yoğun ve yorucuydu
işte dinleniyormuşum farkına vardım

Canım tarhanayı nasıl yapıyorsun bilmiyorum ama bir de şöyle dene.
Yağı koy salçayı kavur üstüne sulandırdığın tarhanayı ekle 1 çay bardağı süt ekle kaynayınca kapat.
İçine sarımsak da koyup deneyebilirsin.
Böyle değişik oluyor biz de yavan sevmiuorux tarhanayı hep böyle yaparım.

Salata pilav makarna oranımız aynı trlelli
1 paket makarna 3 seferde yenir. Pek de sevmeyiz makarna. Pilav bizdr ertedi güne kalmaz ama eşim sever yer.
Patatesi de 2 tane koyarım.

Selamlar.
Temizlik yaptım önce gırgır sonra süpürge açıyorum. Daha vileds yapıcam ama eşim geç gidecek pizza yaptım ekmek hamurundan. Evdeki malzemrlerle yaptım.
Akşamda yemeğe geç gelecek börekle tarhana yapıcam oğlumla yeriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…