- 27 Şubat 2008
- 9.941
- 12.715
- 823
maşallah canım ya.. ne güzel çabucak toparlandınız..Allah kolaylıklar versin.. inş yerşelmenizde bu kadar kolay olsun..günaydın kızlar.. dün akşam geç saatte eşimle haydi bismillah diyip yatak odasını da topladık.. giyecekleri, yastıklar, battaniyeler, yorganlar hepsini çuvallara, hurçlara düzenlice koyduk.. sadece mutfak kaldı.. haa oturma odamda zaten birşey yok, oturma grubu ve televizyonu taşıma şirketi halledecek.. bu akşam da mutfak biter ve ben taşınmaya hazır vaziyette beklerim:)
aman nanelimon ıhlamur fakan içmeye başla da ilerlemesin.. çok geçmiş olsun..Bu arada geliba bende gene hasta oluyorum.
Daha yeni grip atlatmıştım 15 günde ancak. Geçen hafta küçük kızım hasta olmuştu..
yanımıza gide gele (yatağa) banada geçirdi..
şimdi tekrar bir geniz akıntısı ve boğaz ağrısı başladı..umarım çok kötü geçirmem.. ayakta atlatmaya razıyım:>(
çok teşekkürler canım.. Sabah greyfurt ve yarım limon sıkıp içtim işe gelmeden.. eve gidince tam gaz bakıma devam inş>(aman nanelimon ıhlamur fakan içmeye başla da ilerlemesin.. çok geçmiş olsun..
evet ya çok şükür dün başladık ve nerdeyse bitti, yani biraz zorlasak mutfak da biterdi.. eşim çok iyi bu konularda, öyle düzenli topladık ki evi, nerdeyse herşeyi o halletti, ben çıraklık yaptım yanında.. koli tuttum, çuval ağzı açtım falan :))maşallah canım ya.. ne güzel çabucak toparlandınız..Allah kolaylıklar versin.. inş yerşelmenizde bu kadar kolay olsun..
süper valla.. maşallah diyim.. eşinide tebrik ederim.. her erkek böyle düzenli olamaz:)evet ya çok şükür dün başladık ve nerdeyse bitti, yani biraz zorlasak mutfak da biterdi.. eşim çok iyi bu konularda, öyle düzenli topladık ki evi, nerdeyse herşeyi o halletti, ben çıraklık yaptım yanında.. koli tuttum, çuval ağzı açtım falan :))
ben taşınırken kolilerin üzerine hangi odaya gideceğini ve içinde neler olduğunu yazmıştım. Nakliye şirketi de her şeyi doğru odaya koymuştu, taşınmam çok kolay oldu. Annem, babam, babaannem, halam, amcam, kız kardeşim, eşim ve ben bir günde yerleştirdik, her odayı bir kişi yerleştirdi, hemencecik işler bitmişti :) Evi önceden ölçüp eşyaları hangi yönde koyacağımı, halıları ne yöne sereceğimi falan da belirlemiştim çok kolay hallettik. En zor mutfak yerleşiyor.günaydın kızlar.. dün akşam geç saatte eşimle haydi bismillah diyip yatak odasını da topladık.. giyecekleri, yastıklar, battaniyeler, yorganlar hepsini çuvallara, hurçlara düzenlice koyduk.. sadece mutfak kaldı.. haa oturma odamda zaten birşey yok, oturma grubu ve televizyonu taşıma şirketi halledecek.. bu akşam da mutfak biter ve ben taşınmaya hazır vaziyette beklerim:)
aaa ben sadece numaralandırdım ama keşke senin yazdığın gibi yazsaydım.. artık hayırlısı, bari mutfak eşyalarına mutfak diye yazim bu akşam.. teşekkür ederim.ben taşınırken kolilerin üzerine hangi odaya gideceğini ve içinde neler olduğunu yazmıştım. Nakliye şirketi de her şeyi doğru odaya koymuştu, taşınmam çok kolay oldu. Annem, babam, babaannem, halam, amcam, kız kardeşim, eşim ve ben bir günde yerleştirdik, her odayı bir kişi yerleştirdi, hemencecik işler bitmişti :) Evi önceden ölçüp eşyaları hangi yönde koyacağımı, halıları ne yöne sereceğimi falan da belirlemiştim çok kolay hallettik. En zor mutfak yerleşiyor.
Sağol canım inşallah çabucak toparlarımmGeçmiş olsun
Aynen canım..Bizde de yemek ziyan olmaz..
Eşimde hiç sevmez israfı..Bende yemekleri en fazla iki günlük yaparım..
Çalıştığım için hergün yemek yapmak bazen zorluyor insanı..
gerçi bazı yemekler günlük oluyor..ama bakliyat olsun sebze olsun illaki artıyor..
ikinci güne bitiririz..
Birde bu ara tek çeşit yapmaya başladım.. bir sebze yanına ya salata ya cacık vs..
fazla kaçırmamak adına bir çeşitle yetinmek istiyoruz..
Ekmek israfıda çok şükür olmaz..Olsa olsa bizim burda bir yerde kuşlar var.. en kötü küflenmişse bir yerde kalıp unutulmuşsa şayet götürüp onlara veriyorum..
Ben israfın evin bereketini kaçırdığını düşünüyorum..Gerçekten evde birşey ziyan olduysa bir yerden başka türlü o bereket kaçıyor.. aksilikler peşimizi bırakmıyor.. hemen ona yoruyoruz biz..
Rabbim evlerimiden bereketi eksik etmesin.. amin..
çok geçmiş olsun.. benim de henüz geçmedi gribim, ama çok şükür ayakta geçiriyorum, ilk gün yattım dinlendim.. şimdi daha iyiyim..
canımmm iyi olacaksın... biz hep burdayız her konuda yardıma hazırız.. hem sen çok güçlü bi kadınsın..
Ben hiç stok yapamıyorum Kızlar ya bunalıyorum valla stok yapınca öyle heryer dolu gibime geliyor
Öylemiii? bilmiyordum canım ben..Canım küflenmişse ekmekler kuşlara verme lütfen.. Küfle ekmek onlar için çok zararlıymış.. Ölüyorlarmış küf yüzünden
' Bayatlamış küflü ekmekleri yemek insanlarda olduğu kadar tüm hayvanlar içinde çok tehlikelidir. Ekmekte veya diğer besinlerde küfü oluşturan mikroorganizmaların artıkları olan maddeler canlıların vücudunda toksik etki yapar. Küflerin, özellikle de aflatoksin yapan küflerin (Aspergilius flavus) uygun şartlarda ekmek ve benzeri tüm besinlerde üreyebileceğini ve çok düşük miktarlarının bile hayvanlarda ölüme neden olabileceğini unutulmamalıdır. Bu sebeple bizim yememiz için tehlikeli olan bu bayatlamış küflü ekmekler hayvanlar içinde tehlikelidir. Sokak köpeklerine, kedilerine, kuşlara küflü ekmek verilmesi onlara iyilik yapalım derken zarar vermektedir'
Ya bende 2 günlük yapsam eşim yemem demez ama ben pek sevmiyorum hergün farklı bir lezzet olsun diye birde ben bu ara çalışmıyorum ya farklı birşeyler deniyorum öyleMerhaba hanımlar benim haftasonum az harcamalı geçti
ben de tam tersi stok yaptıkça iyi hissediyorum kendimi
yerim olduğu için sıkıntı olmuyor ardiyenin kapısına chericheri market yazacağım
evde acil ihtiyaç fazla olmadığından aylık alışverişim 300 lira civarı tutuyor
yemekleri de 2 günlük yapıyorum günlük zor geliyor
tam 2 günlük akşam yiyecek bir de işe öğle yemeğim çıkacak kadar yaparım yemekleri ziyan etmemeye çalışırım
maalesef canım.. İşte bu dövizlerin çıkması, oynaklığı etkilemeye başladı bileyarın itibariyle benzine 12, motorine 17 kuruş zam geliyormuş
bilginiz olsun hanımlar
sadece arabası olanı değil her türlü şeyi etkileyecek tabiki
Maraşlıyız canım ben mekezdeyim annem ilçesindeGüzel fikir, teşekkür ediyorum. Ben de biriktireyim de bakalım elbet çıkar kullanılacak bir yeri
Maşallah size. Annen nereli?
Kızlar ya kızım uyurken az uyudum uyandım.
CAnım nasıl kısır çekiyor anlatamam. Gideyim de taze soğan alıp yapayım.
Tr_lelli neden banlandı?
Canım tarhanayı nasıl yapıyorsun bilmiyorum ama bir de şöyle dene.Tarhanayı geçen gün yaptım ve hiç sevmedim ya hiç bana göre bir çorba değil allah günah yazmasında ilk defa liste yaptım yanlız dur bakalım bu hafta buna uyabilecek miyim . Ayrıca artık markete az gitmeye karar verdim her gittiğimde çok harcıyorum az gidicem
Salata pilav makarna oranımız aynı trlelliDün yazilanlari okudukca dusundum bizde de kolay kolay yemek vs atilmiyor.
Yani kalmiyor.
Eşiminde oglumunda nekadar yediğini yiyeceğini artik biliyorum.
Elim alıştı sanirim.
Koyduğum yemek tabakta kalmaz.
Yemekleride az az yapiyorum minik tencerelerimle.
3.gune kalmayacak şekilde yapıyorum birde.
Çünkü 3. Gün yenmez biliyorum.
Mesela salata yapcaksam bile 1 salatalik 1 domates 1 havuc 3 dal marul koyuyorum
Bitiyor ama ölçüyü 2ye çıkarsam bir tanesini bile fazla koysam mutlaka kaliyor.
Pilavı hep 1 su bardağı yaparim 2 gün yeter.
1 paket makarnayı 3 seferde yaparim.
Sulukofte yapacaksam 1 orta boy patates koyarim sadece.
O da 2 gün yeter.
Bu şekilde bir düzen oturtunca iyi oluyor ziyan olmuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?