Küçük Düşün Büyük Olsun!

Benim tuvalet kağıdı, havlu peçete, ve normal pecete stogum var. Sanırım beni iki yıl götürür. Ama uygun denk gelsem stoklarım herhalde. Tabi evi de stoğa boğmamaya çalışarak.

Haftaya eve tam yerleşince şöyle sıkı bi mutfak alisverisi beni bekler.. 5 lt lik açılmamış yağ var, cay sekerim, bulgur, pirinç, köy peyniri ,bunlar var. Ben kuru fasulye siparişi vermiştim o gelir, nohut yok, zeytin alırım, un ve makarnam bitti bu ikisini fabrikadan getiririm. Turşum bugün bitti annem baya yapmış, ben ordan her gittiğimde getiriyorum tasinacam diye bana yaptiklarinin hepsini getirmemistim. Çay alırım bi paket. Bakalım bu ay da harcamalar yüksek olacak gibi.
Kizlar bizim 5200 tl yilbasina.kadar olan odemelerimiz var, taşınma masrafları da olduğu için yine sıkı bi tasarruf yapmamiz gerekli. Bakalım artık hayırlısı..

Kızlar ya ben ilk defa bir haftalık yemek listesi yaptım önümüzdeki hafta için
Pazartesi : et pilav şehriye çorbası salata
Salı: karışık dolma mercimek çorbası salata
Çarşamba : mantı domates çorbası salata
Perşembe patlıcan oturtma sebze çorbası salata
Cuma: tavuk fajita ezogelin çorbası salata
Cumartesi: pizza patates kızartması salata
PaZar : balık salata
Nasıl sizce

bizim hafta sonları bayağı harcamalı geçiyor
Cuma pazara 70 tl verdim
Cumartesi 120 yakıt
100 düğün
Bu gün kızımın sonuç kahvaltısı vardı 60 tl oraya verdik
Etkinliklere de 30 tl
100 bu akşam ki dügün
Düğünler samimi olunca 100 tl taktık

Kızlar cuma yağ alalım diye metro ya girdik
Kıyma, Mangal kömürü, yağ
Birazda aburcubur derken 185 de paraya ödedik

Son 15 günde metrodan 600 tl gıda alışverişi yaptık ama 3-5 kg aldım yani 2-3 ay rahat giderler

Of of her şey ne kadar pahalı asgari ücretliler nasıl geçiniyor ya

Kızlar çamaşır deterjanı olarak ne kullanıyorsunuz?
Ben ariel kullanıyorum
Rinso ve tursil indirimde idi kullanmadığım için almadım bide eti matik vardı
Varmı aranızda bunları kullanıp memnun kalan?

Ben ariel kullanıyorum
Ben tursil jel kullanıyorum beyazlar için renkliler ile siyahlar için perwoll hepsi sıvı . Tursil mükemmel değil ama iyi yani. Geçen A101 de kampanyadaydı onu o gün almadım keşke alsaydım sonra fiyat 15 ten 22 ye uçtu üfff . Perwoll şahane

Ben hiç stok yapamıyorum Kızlar ya bunalıyorum valla stok yapınca öyle heryer dolu gibime geliyor
Kiler var üşeniyorum oraya git gel.
Birazı vestiyerin üst rafında birazı kanepe altında.
Gözünün gormedigi yerlere tikiyorum.
Ben ariel kullanıyorum
Ben rinso, bingo, persil arası hangisini uygun yakalarsam aliyorum.
Şuan 2 tane bingo var stokta 9 kiloluk.
Rinsoyuda yeni actim.

Ben öyle her yerde birşey olmasından nefret ediyorum açıkcası . Orada olduğunu düşünmek bile beni sinir ediyor . Bizimde kiler var ama şuan tavana kadar 3 raf yaptık ayakkabı kutularımız dolu arabanın kışlık lastikleri elektrik süpürgesi ve vileda var haha birde zeytinyağı

Benim stok yapma gibi aliskanligim yok
Bitmeye yakin aliyorum
Deterjan aldim gecen kampanya vardi 2 adet alana denk geldi
Deneyebilirim ama stok isini dolap ayarlarsam

Bende deterjan stok yapıyorum çok kullanılıyor benimde küçük vc var orada dolabim var oraya koyuyorum deterjanlar sabunlar WC kağıdı havlu kağıt hepsi orada temizlik kovası vilada alan hep orada duruyor orayı kullanmıyoruz ardiye gibi bı yer oldu gıdalarimda mutfakta ama sigmiyor bı dolap alcaz

Kızlar
Kızım melek oldu.
Allahım sabırlar versin.
Başınız sağolsun.
Ben ariel kullanıyorum
Bingo tursil perwol kullanıyorum.
Perwol çok güzel kokuyor memnunum hepsinden.
İndirimde bulmuştum hepsinden aldım muhtemelen 1 yıl almam

Mutfak alışverişimiz fazla tutuyor bizim.
Abur cubur almayız.
Stok yapmaya çalışırım ama doldyrmam yedekli giderim.
Mutfakta küçük kapalı balkonum var
2 tane sebzelik koydum 1 kiloluk kavanozlarda erzaklarım sebzeliğe dizdim. Raf gibi kullanıyorum.
Alırken herşeyi 2 kilo alırım. Mesela pirinç 2.5 kiloluk paket alırım
A101 bimin wc kağıdıda kağıt havlusuda güzel.ben hep öyle alıyorum

Herhafta neredeyse 120 150 arası mutfak masrafı içinde kasap masrafı yok. Onuda 2 haftada bir alıyoruz 200 tl tutuyor ki kv de gelirken getirdiği halde.
Tavuk masrafımız hiç yok çünkü hiç yemeyiz

Güzell menü ama mesela her aksam farkli çorbayla uğrayacağına iki aksam ayni çorba çeşidinden tüketebilirsiniz.. ben öyle yapıyorum, genelde kış aksamlari hep corba yaparim ama mesela mercimek çorbası yaptıysam diğer aksama da kalır genelde.. menünün kalan kısımları fena degil :)

Tarhana hariç diğer çorbalarda 2 günlük oluyor bizim.
Menü güzel ama hergün yemekle uğraşıcaksın
Ya ben hergün yapıyorum çok nadirdir bizim evde birşey artsın ve yarına yensin hergün mutlaka yeni birşey evlendikten sonra böyle bir huy geldi üzerime bir türlü vazgeçemiyorum bu durumdan

Ya bizde öyle oluyo hep çok nadir yemek artması hep az yapıyorum çorbada dahil bu duruma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…