Tarhanayı geçen gün yaptım ve hiç sevmedim ya hiç bana göre bir çorba değil allah günah yazmasında ilk defa liste yaptım yanlız dur bakalım bu hafta buna uyabilecek miyim . Ayrıca artık markete az gitmeye karar verdim her gittiğimde çok harcıyorum az gidicemBizde de bakliyat hariç pek yemek kalmaz pilav makarna vs hergün hatta her öğn taze yaparım tarhanada kalınca güzel olmuyor. Ama araya hep ertesi güne kalacak bir menü haxırlıyorum liste yaparken
Bende öyle yapmaya çalıştım işte hem bu şekilde dengeli beslenmiş oluyoruz hemee düzenli oluyor sankiTarhanayi ben de sevmiyorum ya. Ben de haftalık menü yapıyorum kizlar ne yapim derdi cok olmuyor liste yaparken bir gün balık bir gün kırmızı et 1 gün bakliyat iki üç gün sebze oluyo hemen hemen bir günü de arada kaynıyor genelde önceki günden biraz kalmiş oluyor vs ya da o kalan bir gün de canımız ne istiosa onu yapıyorum. Tavuk yemiyoruz zaten.
Bende öyle yapmaya karar verdim canım ya iyi olacak bencedeKesinlikle devam ettikce faydasini daha cok görüyor insan alışverişi de listeye göre yaptigin için israf da olmuyortuce_tuce bayadır yapıyırum ben de telefona not ediyorum. Eski menüler fikir de oluyor.
Kızlar
Kızım melek oldu.
Günaydın canım.. Güçlü bir kadın olduğunu biliyordum.. RAbbim sana dadahda dayanma gücü kuvveti versin canım..aidiyet çok önemli bir insanın hayatında...terelelli..ve tayfası...ben de daha fazla gelebilirim sanırım artık buraya...
dün ilk kez yemek yaptım....gelenlere servisi de ben yaptım..kendimi iyi hissettim.
desteğiniz için çok teşekkür ederim.
Allah sabrını veriyor canim.aidiyet çok önemli bir insanın hayatında...terelelli..ve tayfası...ben de daha fazla gelebilirim sanırım artık buraya...
dün ilk kez yemek yaptım....gelenlere servisi de ben yaptım..kendimi iyi hissettim.
Geçmiş olsunKızlar
Fena halde nezle oldum.. Nefes alamıyorum resmen...
O halde düğüne gittik bugün 50 oraya verdik..
Dönüşte misafirleri otobüse götürdük kahve içtik 24 lira onlar tuttu..
Ve manava gittik hepsinden azar azar limon , taze soğan , domates , biber , mandalina , muz ,portakal aldık.. 28 lira tuttu.. dönüşte de 1 tane ekmek aldık..
Kv uğradık 15 yumurta ve köyden gelen misafirlerin getirdiği 4 kg sütü bize verdi..birazdan sütü mayalayacağım.. 1 hafta gider bize ..
Eşimin teyzesi de kızıma hediye kazak almış ama 2 yıl sonra anca giyer bayağı büyük
Dün yazilanlari okudukca dusundum bizde de kolay kolay yemek vs atilmiyor.
Yani kalmiyor.
Eşiminde oglumunda nekadar yediğini yiyeceğini artik biliyorum.
Elim alıştı sanirim.
Koyduğum yemek tabakta kalmaz.
Yemekleride az az yapiyorum minik tencerelerimle.
3.gune kalmayacak şekilde yapıyorum birde.
Çünkü 3. Gün yenmez biliyorum.
Mesela salata yapcaksam bile 1 salatalik 1 domates 1 havuc 3 dal marul koyuyorum
Bitiyor ama ölçüyü 2ye çıkarsam bir tanesini bile fazla koysam mutlaka kaliyor.
Pilavı hep 1 su bardağı yaparim 2 gün yeter.
1 paket makarnayı 3 seferde yaparim.
Sulukofte yapacaksam 1 orta boy patates koyarim sadece.
O da 2 gün yeter.
Bu şekilde bir düzen oturtunca iyi oluyor ziyan olmuyor
çok geçmiş olsun.. benim de henüz geçmedi gribim, ama çok şükür ayakta geçiriyorum, ilk gün yattım dinlendim.. şimdi daha iyiyim..Kızlar
Fena halde nezle oldum.. Nefes alamıyorum resmen...
O halde düğüne gittik bugün 50 oraya verdik..
Dönüşte misafirleri otobüse götürdük kahve içtik 24 lira onlar tuttu..
Ve manava gittik hepsinden azar azar limon , taze soğan , domates , biber , mandalina , muz ,portakal aldık.. 28 lira tuttu.. dönüşte de 1 tane ekmek aldık..
Kv uğradık 15 yumurta ve köyden gelen misafirlerin getirdiği 4 kg sütü bize verdi..birazdan sütü mayalayacağım.. 1 hafta gider bize ..
Eşimin teyzesi de kızıma hediye kazak almış ama 2 yıl sonra anca giyer bayağı büyük
canımmm iyi olacaksın... biz hep burdayız her konuda yardıma hazırız.. hem sen çok güçlü bi kadınsın..aidiyet çok önemli bir insanın hayatında...terelelli..ve tayfası...ben de daha fazla gelebilirim sanırım artık buraya...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?