- 16 Eylül 2009
- 14.377
- 24.218
- 398
Günaydin.
Valla şu avmlerde bir ben mi bisi bulamıyorum?
Gercekden hep kendime bisey almadan çıkarım çünkü begenmiyorum.
Ama butiklerden bi suru guzel şeyler buluyorum.
Dun ki isteme/nişan münasebetine ne görümcemden ne de su hic sevmedigim eltim gelmemis.
Bir eşim varmis kiz tarafından bir de kızın teyzesi (eltimin kardesleri) falan.
Eşimden istemisler.
Yuzugude esim kesmis.
Aile içinde bile gecimsizler ya.
Ben düğüne falan gelmem diyordum ama inadına gitmeye karar verdim.
Hatta şöyle sık elbise falan alicam
Çok fenayım biliyorum.
Ama aile bukadar bölunmuşken destek olmam lazim dimi (kulliyen yalaggnn)
Benimki diğerlerinin inadına büyük eltimin yanında durmak.
Işın açıkçası ondan bisi gormedim.
Kızlarından da.
Misafir gibi gider gelirim.
Esim zaten onların düğünlerinde pesimde, hep yanimda sağolsun.
Bugün pazar+hediye+pasta+dogumgunusu. kardeşim iyiki doğmuş.
Niye doğdun bizi masrafa soktun yazdıriiciimm pastasina.
Şimdi hemen evi toplim ışık hiziyla.
Saat 12 gibi cikicam annemle halledicez alacaklarimizi.
Pazardan aldıklarım bana 1 hafta gidiyor.
O sebepden yine pazardan eksiklerimi alicam.
Bi de dugune ugrucaz.
Ne yoğun pazar yaw.
Aynen cnm su 6. bilezigide alayim ben en iyisi :)günaydın hanımlar
ben de eşim de bişey bulamıyoruz genellikle avmlerde
hep benzer şeyler ve bence kalite sürekli düşerken fiyatlar artıyor
oooh sefan olsun lelli güzel güzel giyinir bilenziklerini de takar gidersin
Ben buyuklerin anlayis gostermesinden yanayim.Çok alakasız ama birşey yazacağım. Biraz arada kaldım.
Yılbaşı akşamı burada bir otelde program var. Arkadaşlar gidecek bize de söylediler. Ben de gitmek istiyorum. Biraz eğlenmek isterim. Eşim de ben de çok içmeyiz. Sadece tatillerde bir kaç kadeh filan. Velhasıl bi gece de olsa gidip eğlenmek istiyoruz.
Annem bana yakın başka bir şehirde yaşıyor. 1 saat filan. 31 aralığın önü de ardı da tatil olduğu için gelin diyecek. Ötele gideceğimizi söyleyince de anlayışlı davranıyormuş gibi yapıp aslında kırışacak, gönül koyacak, babamın beynini yiyecek.
Onları da ötele götürelim desek eşim de ben de onların yanında içemeyiz. Babam birşey demez ki ilk içkimi onunla içmiştim. Annem söylenir.
Aslında asıl demek istediğim şu. Gelenek, görenek, örf, adet, büyüklerin yanında o yapılmaz, bu yapılmaz vs diyerek annemizi, babamızı, evlatlarımızı kendimizden uzaklaştırıp araya aşılmaz duvarlar mı örüyoruz?
Sizce?
Eşimden zaten böyle bir fedakarlık istemeye hakkım yok. Annemlerde bir arada olunca o keyif almayacaksa onu böyle birşeye zorlayamamBen buyuklerin anlayis gostermesinden yanayim.
Benim ailemden kimse karışmaz mesela.
Ama esimin ailesi cok anlayissizdir.
Görüşürken esim hep yalan söylerdi annesine.
Çünkü bi ton laf sayardi.
Bence eğlenmek hakkiniz.
Yani gönlünü alırsın bir sekilde annenin.
Olabilir.Eşimden zaten böyle bir fedakarlık istemeye hakkım yok. Annemlerde bir arada olunca o keyif almayacaksa onu böyle birşeye zorlayamam
Aslında demek istediğim şuydu. Belki biz de çocuklarımıza yapıyoruz. Büyüklerin yanında o yapılmaz bunyapılmaz filan diyerek onları kendimizden uzaklaştırıyor olabilir miyiz ? Bilmem anlatabildim mi
Amin cnm her yer tıklım tıklım gercekyenBiz de dün akşam avm de idik. Ben hiçbirşey almadım. Yemek yedik. Sinemaya girdik. Mağazalar dediğiniz gibi tıklım tıklımdı.
Bizim en büyük sıkıntımız kart borcu. Çok şükür be gelirse ödeyebiliyoruz. Yarın kesilecek. 6100 tl.
Bunun yarısı taksit. Onlarda uçak bileti, tatil parası, çamaşır makinesi taksidi, arabaların kadrosu, sigortası gibi şeyler.
Geri kalan 3 bin lirada da hiç fuzuli harcama Yok. Oğlanın kitapları eşimin arabasının bakımı market harcamaları vs.
Ödeyebildiğimiz ve Fuzuli harcama olmadığı halde şu kart borcu fena canımı sıkıyor.
Bizler buradaki herkes hemen hemen iyi paralar kazanıyoruz ve dikkat ediyoruz.
Ancak ülkemizde hiç bilinçli olmayan, gelen parayı olduğu gibi harcayan tuhaf bir kesim var. Tamamen kapitalist sistemin ve reklam batağının içine düşmüş insanlar.
Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah
Kesinlikle ben de anlam veremiyorum bi anlayabilsem keske herkes müthiş harcıyor biz mi gecinmeyi bilmiyoruz diyorum ben de.@KIZLARIMCANLARIM geçmiş olsun.
Beni hep bu yükselişler korkutur.
Aklıma kriz dönemleri gelir
Dolarla Euro ile borç ödemek zorunda olanlar gelir.
Liseye giderken dişlerime tel takılacaktı. Şuanda öylemi telleri dolar üzerinden yaparlarfı.tellerimin takıldıktan kısa bir süre sonra kriz oldu ve babam o borcu ödeyebilmek için canı çıktı.o yüzden korkuyorum böyle zamanlardan
Birde bakıyorum ki avm lere sık gitmem ama gittiğimde hiç anlam veremem. Biz mi çok zor geçiniyoruz. Ev borcumuz harici borç yok bin şükür ama üstüme birşey alırken 40 defa düşünüyorum.oysaki mağazalar tıklım tıklım düşünüyorum herkes de varda biz mi geçinmeyi beceremiyoruz.
Bende kendimden pay biçip geç de olsa fark ettim.tr_lelli evet söylemek istediğim şey bu. Sürekli çevremizdeki insanlara o ayıp, bu gpnah vs diye diye ya da bazı konularda fazlaca baskı yaparak onları kendimizden uzaklaştırıyor muyuz acaba
Mesela annem oğlumu her gördüğünde şu sureyi ezberleyelim diyordu. Oğlum annemle bir araya gelmek istemiyordu. Anneme anlattım. Yapma dedim. Bıraktı şimdi.Bende kendimden pay biçip geç de olsa fark ettim.
Oğluma yapıyordum istemsiz yani fark etmiyordum yaparken .
Yapması gerekenin doğruluğu cazipti bana.
Sonra dedim ki neye göre kime göre doğru?
Bize yapılırken sınır oluyordum babanneme oğlumda belki benim bu tutumuma sınır oluyor.
Sonra daha ustelemedim.
Çıkmak istemedi çıkmadı odasindan.
Ama geçen dayım geldi dayımı cok sever oglum daha kapidan sesini duydu cikti hemen odasindan optu dayimi.
Benim büyük teyzemin kocasıda bize yapardi.Mesela annem oğlumu her gördüğünde şu sureyi ezberleyelim diyordu. Oğlum annemle bir araya gelmek istemiyordu. Anneme anlattım. Yapma dedim. Bıraktı şimdi.
Ben de bazen bir şeyi gereğinden fazla kere söylüyordum. Oğlum bundan rahatsız oluyormuş. Şimdi tutmaya çalışıyorum kendimi.
Canım şuan cok iyi, buralar da daha güneşli. Ama evimin en güzel yani her odası güneş görüyor. Hem de baya sabahtan ikindiye kadar. Yatak odam da ogleden sonra güneş görüyor. Ev sıcak yani. Elektrikli soba getirdi.büyük görümcem kullanmıyormuş kilerinde duruyormus öyle, bu kış sizde kalsın dedi. Esim de bi ugo alacak, ama henüz soba yakmadik. Ha bi tek dün duş aldım, duştan çıktıktan sonra açtım üşümemek için. Ama o da bi saat falan. Ev sıkıntıları ufak ufak çıkıyor. Çamaşır bulaşık makinasi bağlantıları, balkon derz aralari, buna benzer problemler. Ama eşim eskiden tesisat islerinde calistigi için maşşallah hepsini halletti. Balkondaki derz aralarını tekrar doldurdu, iki gün öyle kaldi bugün de yıkadı nasil güzel oldu. Mutfağı da yapmasını istedim onu da bi ara yapacak. Ufak tefek aparatlara baya paralar saçtık ama olacak o kadar. Lavabo banyo tuvalet kağıdı asılan metaller, havlu asilan metaller, büyük çekmece içi kaşıklık. Ha bi de mutfak tezgahindaki musluk için bi aparat aldik, esnek ve yandan düğmeli, basinda püskürtmeli akitan veya düz akitan birsey. Esnek olması isimi.cok kolaylastirdi. Kapı kilidini degistirdik.. yani bu tarz.cok sey aldık.. biraz zorlandik ama illaki alinmaso gereken malzemelerdi.Canım nasil evin ısınma isi.
Ufoyla idare edebiliyormusunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?