bendeee :) özellikle oğluma beğeniyorum sonra yeteri kadar var diye vazgeçiyorum :)Günaydın kızlar
Bugünler de biraz alışveriş yapma isteği üzerimde var galiba kendimi alışveriş sitelerinde buluyorum. Sepete atıyorum çıkartıyorum almıyorum kendimi durdurabiliyorum çok şükür.
merhaba evi kaça aldınız acaba.ev krediniz baya ucuzmuş rahatlıkla ödenebilir.peşinatı da birikitirirsiniz bu arada ikisi bir çıkar?biz de eşimle dün akşam bütçe olaylarını konuştuk.. şimdi size de burda özet geçeyim ; ayın 1 ine kadar bizde 800 tl cebimizde var. (tabi ev eksikleri çıktıkça da nakitten harcıyoruz.) Borçlar da ödenmesi gereken sıraya göre şu şekilde : 2000 tl arkadaşa, 700 tl araç bakımı. ayrıca kredi kartımız 1400 tl borcu var onu her ay 500 tl ödüyoruz, gereksiz kredi kartını kullanmıyoruz, bu konuda bilinçli olduğumuzu düşünüyorum. bu borçlar bitince asıl borcumuz olan yani ev peşinatı için babamlardan aldığımız 5000 dolar+2000 euro borçlarını toplamaya başlayacağız inşallah.. aylık ne kadar alabiliriz şuan kestiremiyorum fakat aylık düzenli 500 dolar alınsa çok iyi olacaktır. bunlar dışında ev kredimiz aylık 930 tl..
az önce işyerimin yakınındaki markete uğradım, elektrikler kesik hazır fırsat varken evin birkaç eksiğini alayım dedim.
her şeye zam gelmiş
geçen ay 3,99 TL den aldığım lipton karadeniz bardak poşet çay 4,45. geçen ay da bugün de indirimli fiyatı bu
kırık pirinç 2,25 di geçen ay şimdi 2,65 TL
dişmacunu sensodyne 13,95 di bugün 18,95 TL
peçeteye 20 kuruş zam gelmiş
bunlar alınması gerekenler olduğu için özellikle dikkatimi çekti ama peynir, tereyağı, sıvı yağ hepsi geçen gittiğime göre daha yüksek fiyat
bu ay nakit fazla kalmadı ama kredi kartıyla biraz stok yapacağım sanırım indirimlerden
her ay fiyatlar daha da yükselecek gibi görünüyor
canım ben geçmiş mesajlarımda ev olayını detaylı bahsetmiştim, senin için de yazayım canım. biz çok uyguna bulduk, ev sıfır yeni bitti. normalde aynı binada eşimin arkadaşı 135 bin e aldı. başka bi aile 145 bin. biz 121 bine aldık. çok uyguna geldi buralarda ev fiyatları geçen yıl düştü.. fırsat oldu bizim için de. 30 bin bizim vardı, 30 a yakın babamdan aldık ( 5000 dolar + 2000 euro), kalan 60 bini de 8 yıla ayda 930 tl olacak şekilde kredi çektik..merhaba evi kaça aldınız acaba.ev krediniz baya ucuzmuş rahatlıkla ödenebilir.peşinatı da birikitirirsiniz bu arada ikisi bir çıkar?
hangi şehir canım.cidden çok çok uyguna almışsınız.güle güle oturun evinizde inşallah.bütün evler mi o şehirde ucuz? aynı tarzda bi ev kiralar ne kadar peki? bizim evin kirası 700 şu an hem kira verip hem ev parasını birikitiriyoruz bu da bizi baya zorluyor maalesefcanım ben geçmiş mesajlarımda ev olayını detaylı bahsetmiştim, senin için de yazayım canım. biz çok uyguna bulduk, ev sıfır yeni bitti. normalde aynı binada eşimin arkadaşı 135 bin e aldı. başka bi aile 145 bin. biz 121 bine aldık. çok uyguna geldi buralarda ev fiyatları geçen yıl düştü.. fırsat oldu bizim için de. 30 bin bizim vardı, 30 a yakın babamdan aldık ( 5000 dolar + 2000 euro), kalan 60 bini de 8 yıla ayda 930 tl olacak şekilde kredi çektik..
burda pahalı evlerde var tabi, kiralar da değişiyor mesela biz 500 tl ye oturuyorduk kirada, abimler başka bi mahalede 750 tl veriyor... buraya foto atmak isterdim ama olmuyor yapamadım.hangi şehir canım.cidden çok çok uyguna almışsınız.güle güle oturun evinizde inşallah.bütün evler mi o şehirde ucuz? aynı tarzda bi ev kiralar ne kadar peki? bizim evin kirası 700 şu an hem kira verip hem ev parasını birikitiriyoruz bu da bizi baya zorluyor maalesef
haklısın döviz fiyatları herşeyi etkiliyormaalesef dolar arttıkça benzine zam geldikçe durmadan yükseliyor
ben de her markete gidişimde sinir oluyorum
önceden keyfi olarak aldığım çoğu şeyi almayı bıraktım sadece zorunlu ihtiyaçlar
özellikle ithal olarak gelen diş macunu deodorant gibi kozmetik ürünler ve süt ürünleri sürekli artıyor
yarın itibariyle benzine 13 kuruş zam geliyormuş haberlerde gördüm haberi olmayan benzin alacak arkadaşların dikkatine
ay böyle de felaket tellalı gibi oldum zam zam sürekli haber veriyorum buradan
Tüh keşke atabilseydim cidden merak ettim evini.çünkü hem sıfır hem 120 bin.valla müthişmış cidden..bizim de 2 senede 180 falan toplamamiz lazım ya da topyamadigimiz kısmı kredi cekecegiz ama ne kadar toplasak o kadar iyi bizin için.hangi şehir onu söylemedin sahibinden de bakacaktim.burda pahalı evlerde var tabi, kiralar da değişiyor mesela biz 500 tl ye oturuyorduk kirada, abimler başka bi mahalede 750 tl veriyor... buraya foto atmak isterdim ama olmuyor yapamadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?