Küçük Düşün Büyük Olsun!

Bende öyle oldum.
Allahdan misafir agirladimda zaman gecti ya.
Yoksa hic gecmiyor.
Ayy özledim ben topiği kızları ya.
Ben geçen banı eşim görevdeyken yedim ay evde otur otur içim şişiyor moralim bozuk kalkıp birşey hazırlayıp misafir ağırlayamıyorum halimi bi görseydin

Yapanlari duyuyorum ama bi araştırmam anlamam lazim.
Kafam pek basmadı benim anlamadim.
Bak diğer topikte yapan var galiba ben msjları bi okuyayım. Ama şöyle bence ben mobil uygulamadan kendime bi altın hesabı açtım ona da farklı bir iban no geldi oraya para atıyorum sonra o para gram altına denk geliyor. Yani örneğin 160 tl para koyunca 1 gram altın oluyor öyle öyle devam ediyor bence

Hoşgeldin tr_lelli , tayfa seni özledi
ben bu akşam mesaideyim dolayısı ile evde yemek yemeyeceğiz zaten yemeğim de yok
bu aralar işlerim çok yoğun Allah bana yardım etsin, siz de dua edin kızlar bana
Saol cnm hosbuldum.
Bende özledim
Kolay gelsin çarçabuk biter umarim.

Anladım galiba
Esim birikim yapsa bile evde bankaya yatırır sonra mesela.
Ben yürek yiyen gillerden.
Hep evde.

Kizlar bisi dicem.
Bugün gelen ablanın eşi gecen yil vefat etti.
Bir oğlu var calisiyor kendide eşinden emekli maaşı aliyor.
Oğlu genç kendine göre harcaması vardi.

Abla 1.200 maaş alıyor eşinden
800 ev kirası veriyor geri kalanlada ne sekilde geciniyorlar bilmiyorum.
Mutlaka oğluda eve harciyordur.
(Hani evde faturayı kim ödüyor gıda vs kim aliyor tam bilmiyorum soramam da) ama baska geliri yok.
Annesi babası yok zaten.
Ameliyat olacak yakın zamanda da bacağında sıkıntı var.

Mesela bugün bana geldi aynı semtteyiz ama bacagi sebebiyle dolmusla geldi gitti.
Annemi ve beni seviyor bizde onu.
Böyle gelir arada sohbet eder güleriz.
Ona da iyi geliyor.
Sürekli yazar bana msj falan atar.
Bende oyle.

Iyi biri misal bugun giderken dolmus parasi vs yani vermek istedim ama cekindim.
Ya bi kadın annem yasinda.
Ona para vermek sanki tuhafıma gitti.
Asla da istemez lazim bile olsa.
Hiç de yok diye aglanmaz.
Ama ben direk para vermeye cekiniyorum.
Alışveriş yapsam ona olurmu sizce?
Beni yanlış alarmı?

Misal 2 ayda bi şeker çay pirinç makarna falan alsam ona oturmaya giderken götürsem yanlış anlasilirmiyim.
Sanki direk para vermekden daha iyi.

Bugün hep bunu dusundum.
Yani ona ufak ufak da olsa yardım etmek istiyorum ama nasil yapacagimi bilmiyorum.

Türbeye goturmek istedigim ablada buydu.
Yazmıştım burda.
Ama hep bi isi vardi gidemedik.
Bence para falan gidecek diyede sanirim çekindi.
Oysa ben ona para harcatmicaktim.
Bana da yük olurum gibi hissediyor oyle anladim.
Maaşımı alım diyor.
Ben sana para harcatmicam da diyemiyorum.
Yani diyemem ona.

Ayy böyle gururlu insanlardan hep olsa.

Lelli bilemedim bence bir gun cay seker yag pirinc gibi malzemeler al birde havlu onun icine saklayabilirsin biraz para hem fark etmez hemde icten ice sevinebilir. Kahvaltilik ta alabilirsin aslinda.
Ben de ayni celiskiye duserim

Ben banka hesabından alıyorum mesela 160 tl bir gramsa alıyorum ya da 40 tl ye kaç gr gelirse. Ama boz tekrar al yapamıyorum.
Evde durmasını istemediğim için açtım yoksa nerelere koyucağımı şaşırıyordum.
Bdv ı okuyorum ama yorum yapmıyorum sürekli tartışma ortamı oluyor.
Kızlar 2 gündür kulaklarım uğulduyor midem bulanıyor ve dehşet başım ağrıyor.
Yarında devam ederse dr a gidicem.
Neden olur ki uğuldama

Bende eşimle konuşayım bu altın işine başlayacağım karar verdim. Onun dışında orta kulak iltihabı olmuş olabilirsiniz bende bir kere olmuştu aynı dediğiniz şikayetler birde başım dönüyordu ilk lensim bozuldu sandım ama kulağımda sorun varmış çok geçmiş olsun

Ban konusu cok karisik ya.
Bi taraf cok rahat toplumdaki yozlasmaya gordukce icim aciyor colugum cocugun icin korkuyorum biz son sansli nesildik galiba
Bir taraf agir hakaretler suclamalar ve genellemeler ile yaklasiyor. Oyle dusunmesemde sinirim zipliyor.
Gercekten kapali dar ve cahil dusunen eksik dusunen ama kendinden cok emin olan bir kesim var. Aslinda hayatla uzaktan yakindan alakasi yok. Kendinden farkli olan bir suru normal yasanti suren insan varken agir suclamalarindan emin.
Ben hic banlanmadim ama kendimi zor tuttugum zamanlar oluyor.
Ustelik aslinda ayni dusunceyi savunmamiza ragmen.
Keske brz hem kendimize hem de karsimizdakine hosgorulu olsak ve insan oldugu icin sevsek. Sonra saygi gelir.
Tabiki genel gecer yanlislari savunanlar meclisten disari.
Toplum degerlerini bozmaya kimsenn hakki yok.

Olabilir canım şimdi biraz daha iyi. Yarında devam ederse gitmeyi düşünüyorum dr a.
İş bankasını kullanıyorum ben canım hesap işletim ücretide yok. Diğer bankalarında yoktur sanırım.

tr_lelli bizimde böyle bir abla var mahallede,dul eşini doğum yapmadan genç yaşta kazada kaybetmiş.
hiçbir geliri yok. dikiş dikerek, merdiven silerek büyütmüş oğlunu. oğlu bu yıl üniversiteye başladı.
annem bir ara sürekli yardım ediyordu bu ablaya. gıda alışverişi yapıp oturmaya gidince veriyordu, oğluna hediye kıyafet alıyordu. ramazanda ona veriliyordu.
ben de bu yıl söylemek istemem ama işyerimden burs ayarladım oğluna. banka hesabını ordan aldım. yol parasını gönderiyorum ben de. annem artık uzak. ben şimdi onun yerine bazen uğrayıp mutfak için birşey alıyorum ya da markette görürsem bana çağrıyorum evde yemeğim varsa oğlanda yesin diye fazla fazla ne varsa koyuyorum. o kadar çok dua ediyorki. bir insanı mutlu etmenin verdiği duygu gerçekten bambaşka

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…