Küçük Düşün Büyük Olsun!

Hayırlı olsun canım.. Çok güzel düşünmüş.
Benm eşimde banka sektöründe..Bizim de BES imiz var..
Eşiminkine bankada yatırdığının%40 ı kadar yatırıyor.
Atıyorum eşim 100 yatırıyorsa , bankada 40 ekliyor..Birde devlet katkısı var..25 de ordan geliyor.. ediyor 175 misal..Bizde şimdi meblağı artıracağız.. Kumbara gibi oluyor..
Biz çocuklar için yatırıyoruz zaten.. onlara çeyiz yada okul parası olsun diye..

Aaa ne kadar güzel bir uygulama çok beğendim

Banka da %40 mi veriyor ilk kez duydm bnu çok iyiymiş

Selam hanimlar
tr_lelli ablanin maddi sıkıntı yasadigini dusunuyorsan, duzenli bir yardim yapacaksan uygun bir zamanda ve uygun bir lisanla sormanda fayda var. Yine ne yapmak istedigini acik acik paylasman lazim.
Sebebini acikliyayim. Bir aile vardi, ozellikle ramazan ayinda herkes erzak yardimi yapiyormus. Ara ara da es dost, ziyarete gittiklerinde temel gida malzemesi goturuyormus. Bize bir oda gosterdi, inanin her taraf gidaydi. Utana sikila, diyemiyorum keske para verseler, ben de ihtiyac gordugumu alsam dedi. gida malzemelerini de o baskalarina veriyormus.

Biz supheleniyorduk nasil geciniyorsunuz diye uygun bir lisanla sormustuk. Bunlari anlatti, biz de daha sonra niyetimizi acik acik soyledik. Nakit her zaman icin daha iyidir diye dusunuyorum.
Belki durum sandigin gibi de degildir. Oglu da calisiyormus, hayirsiz degilse illa sorumluluk almistir. Bunlari ancak samimi bur sohbet esnasinda ogrenebilirsiniz. Allah niyetinizi kabul etsin.

bende çocuk için düşünüyorum 2,5 yaşında yapabilir miyim acaba

eşiniz bankada çalıştığı için mi %40 veriliyor acaba bende ilk defa duydum? bizlere de varsa öyle bir hak bizde yaptırmak isteriz?

merhaba kızlar :)
Lelli'nin gelişi ile gidişi bir olmuş üzüldüm...çok güzel bir kalbi var lelli'nin oysa.. umarım çok sürmez gelir...

Bugün kredi kartı borcumu yatırdım..bayağı yüklüydü...yılbaşına kadar ödemelerim fazla...yine birikim de devam ediyor ama daha çok koyabilirdim kenara mesela.. yılbaşından sonra daha çok dikkat etmem farz oldu...yeni yılla birlikte ben de bes yaptırmaya karar verdim...orada da biriksin istiyorum biraz... hatta niyetim yaşı da beklemek...56 yaşına kadar ödeme yapmak... şu an 40 yaşındayım...58 yaşında zaten emekli olacağımı da düşünürsem ek bir toplu para gelmiş olur öncesinde ve ihtiyaç dahilinde aslanlarım için kullanırım ömrüm varsa...

Bugün markete uğrayıp biraz stoklama daha yapayım istiyorum. Temel gıda maddeleri, deterjan vs. Akmaz kokmaz kenarda dursunlar ki sık sık markete girmek olmasın bundan sonra...Arada buzluktan, arada bakliyat , arada kışlık yaptıklarım derken geçer kış da...Pazara iki haftada bir çıksam zaten yetiyor...

Dün bir kısım alacağım yatmış Savcılıktan...Bugün de beklediğim bir ödeme var yine... Hepsini hiç dokunmadan birikim hesabıma atacağım inşallah...

Kızlar nasılsınız ?

Tr_lelli kaç gün daha yok acaba ??

Kablolu tv internet faturası 40 liraydı. Eşim ek hesaptan halletmiş onu.. Elektrikleri de ben ödeyeceğim.. Ayın 13 ü son 125 evin + 38 de diğer evin merdiven otomatiğine gelmiş.. Bu ay 2 küçük altın harici hiç bişey koyamadım kenara Altın yükselişte zaten eşime iş yerinden vermezlerse eğer bu gidişle başka da fiziki altın koyamam kenara yaza kadar muhtemelen

Eşimle konuştuk.. Bu ay 2 bin kenara koyacağız.. Bes vardı 7-8 ay ödenmiş onu da bozacak.. Malzemeleri de karttan çektirip çatıyı yaptıracağız inşallah.. Çatı bitince de diğer kiradan ustanın ücretini tamamlarız inşallah... Bu zamlar yüzünden ustayla anlaştığımız tutarında üstünde bi rakam çıkacak galiba Bakalım 10 bini geçer herhalde.. Kar yağmadan bitmesi lazım Geçen ay Belediye ödemesi çıkmasaydı 3 bin , karta yüklenmeden çatıyı bitirirdik

Ihlamur aldırdım komşuma köyden 20 lira o tutmuş , 23 lira da kargo için verecektim. 16 lira tupperware için Çanta ve parfümde hesaplarıma göre 51 lira civarında olması lazım.. 120 lira verdim komşuma üstünü getirecek daha sonra bakalım umarım yanlış hesaplamamışımdır..

Bugün ve yarın dışarı çıkmama kararı aldım.. Çıktıkça harcanıyor

4 gün yokmuş

eşiniz bankada çalıştığı için mi %40 veriliyor acaba bende ilk defa duydum? bizlere de varsa öyle bir hak bizde yaptırmak isteriz?
yok bankada çalışan benim eşim değil, sanırım karıştırdınız.. benim iş yeri yapmış ve ödeniyor.. detaylar hakkında bilgilendirecek beni banka..

ban yemiş ben de Mune ye mesaj attım.. burda yazdığı bi cümle sebebiyleymiş ama ne bilim o ceza fazla bence, birşey yok ki bunda.. belli ki biri bizim lelliye takık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…