Küçük Düşün Büyük Olsun!

Gözünaydın canım..Çok şükür kavuşmuşsunuz..Kolay değil tabi canım..Allah size kolaylıklar versin.

Haklısın canım ya..Şu yemek davası işi kadınların çilesi..
yapmak zor değil ne yapcam derdi kasıyor benide>(Allahtan eşim bu ara diyette.. iki haftadır çok yemek yapmıyorum..Betülle kendime göre bişeyler uyduruyorum.. Eşimde yicekse ona görede yapıyorum arada..çık gez valla.
Haftaya pazardan itibaren soğuklar geliyormuş..baya baya soğucakmış hava>(

Bugünden bozdu sanki hava ya güneş falan saklandi.
Rüzgar var.

Kızlar migrosa gittim atıştırmalık vs aldım 9 liraya da 18 li selpak tuvelat kağıdı aldım hepsi 79 küsür tuttu..
Daha önce aldığım bebek deterjanına zam gelmiş bıraktım almadım..

Kasadaki de arkadaşım senelerdir ne olcak bilmiyorum diyor her gün yeni etiket basıyoruz sürekli zam geliyor diyor
Anlatıyor da daha önce 30 liradan aldığı tereyağ kısa zaman içinde 45 lira olmuş Bu ne böyle yaa Nolcak bu halimiz bilmemm

selam kızlar
bugün hava buzzz gibi, öğlen dışarı çıkıp biraz mağazaları gezdim. siyah çizme ihtiyacım var ama beğenemedim.
nakit param bu ay az kaldı kart ile alacaktım ama hem beğenmedim hem de fiyatları çok pahalı. biraz daha kalsın olmazsa ay başında alırım.
bu ay mutfak konusunda biraz daha dikkatli olmalıyım. marketlerden acil ihtiyaç dışında hiçbir şey almıyorum.
akşama mercimek çorbası ve tavuklu patates yemeğim var.
evde işlerim birikti. çamaşır yıkamam lazım, ütü var. süpürge açmalıyım.
ama bir türlü iyleşemediğim için eve gidince hiç halim kalmıyor.
bu haftasonu evdeyim hallederim artık

Herkese selamlar. Ben dün fazla bekleyemeden aylık zulamı çıkardım ortaya. 850 tl olmuş dişimizden tırnağımızdan arttırdıklarımız. 3 tane ceyrek altın alıp koyduk. Tanesini 258 tl den aldık. Artanı da tekrar zulaya attım artık. İnşallah önümüzdeki ay da alabiliriz biseyler yine. Gecen ay da 5 tane almıştım. İki ayda 8 tane oldu çok şükür. Ama çok artmış altının fiyatı. Gecen ay 238 den almıştık halbuki. Temel ihtiyaclarda da herşey ateş pahası. Aynı hafta içinde bile fiyatlar artıyor artık. Dolar euro altın almış başını gidiyor. Allah yardımcımız olsun. Borsa da yakında patlar bu gidişle. Neyse canım bizde akıllı davranıp dipten alırız yükselince satarız.

Alınmış bulunmuştur lafını cok severim.
Ne guzel oluyor böyle insana güven veriyor.
Bereketli olsun

Ya ben mi cok seçiyorum mağzalarmı sapıttı anlamadim.

Normal bisi yok.
Kısacık kazaklar
Ya da sağı solu asimetrik modeller
Belki 7 tane butiğe girdim yok yok yok.
1 tane normal düz bisiklet yaka normal boylarda kazak yok.
Anneme dedim anne ben mi cok seçiyorum yok mu?
O da bunlar ne biçim modeller böyle dedi.

Oğluma 1 bot begendim ama almadim 110tl.
Gidip ayağında denicez.

22tl harcadım marketden bisiler aldim.

Kızlar

Çok sinirlerim bozuldu.. Eşim aradı az önce yaptırdığımız evin en üst katının duşa kabinin camı patlamış.. Camı değiştirmek yerine 3 kata birden yeni duşa kabin siparişi vermiş 750 liraya Yahu sıkıntı olanı değiştirseydin diyorum sipariş verdim iptal edemem diyo Bi de üstüne demez mi cumartesi günü evi görmeye geleceklermiş.. Ben şok Neden dedim ??? Uğraşamam her ay bi masraf çıkıyo satalım kurtulalım diyo

Bahsetmiştim daha önce 3 katlı bir ev yaptırdık.. Rahmetli babam evini satmıştı bizim için üzerine düğün takıları ve birikimlerimizi ekledik ve kredi çektik.. 2+1 3 tane daire oldu kiraya verdik.. Ordan gelen kirayla kredisi ödeniyor vs vs

Eşim tutturdu şimdi satalım evi , kredilerimizi kapatalım.. Kalanıyla yeni bi yer alır kredi çeker yeniden yaparız diye..

Anlatamıyorum bi türlü satmak istemediğimi Piyasa bu haldeyken ne gerek var Borcumuz varken bir daha ve daha da büyük borca girmeye zaten 88 binden yeni aşşağıya düştü kredimiz Daha 3 ,5 yıl ödeyeceğiz..

Millet ev sahibi olmaya bakar benim ki satmaya

Kızlar yarın mübarek cuma kimin duası kabul olur bilinmez... Allah rızası için benim için de dua edin satılmasın şu ev gelen tüm müşteriler dönsün geriye Allah benim kocama da akıl fikir versinn

Çıldırcam az kaldı..

Benimde eksik almam lazim ayın 20sini bekliyorum.
Fiyatlar nasil bizede yaz canim.

gittim geldim canım
pazara gittim amaan o fiyatlar ne 2 haftadır gitmemiştim
domates 4tl, havuç 2.5tl, kabak 4tl, muz 6tl vs
hiçbişey almadan döndüm bizim burada yerel bir market var pazarın olduğu gün halk günü yapıyor
baktım fiyatlarda en az 50 kuruş 1 lira fark var herşeyi oradan aldım

patates 90 kuruş,muz 4 tl,pırasa 1.5tl, domates 2.5tl, havuç 1.5tl idi
bütün aldıklarım 16.5 tl tuttu aynı miktarlarda pazardan alsaydım 20-25 lirayı geçerdi

yalnız gıda kısmı felaket fiyatlar çok fena markette 1 kutu sütü alsam mı almasam mı diye 5 dk düşünen insanlar gördüm sonumuz hayrolsun

a101den 10lu yumurta ve kek için küçük süt aldım 5.60tl de oraya ödedim

şimdi yarın misafirliğe götürmek için kek yapacağım en az masraflı ve pratik yol bu benim için

Kizlar özellikle ankarada yaşayanlar bisi sorucam.
Netten baktim ama doğrumu teyit etmek istiyorum.
Anıtkabir ve ulucanlar cezaevi (muze) birbirine yakin mi?
13dk falan gosteriyo nette dogrumu?

canım hakkınızda hayırlısı olsun gönlünü ferah tut
herkes şu anda ev araba alıp satma zamanı değil eldekini tutma zamanı diyor ama bilemiyorum ki
oturun iyi bir hesap yapın enine boyuna

Satmak gercekden mantiksiz.
Illa evin masrafı cikiyor.
Annemler çıkan her kiracının arkasından eve rahat 3-4bin tl harcıyorlar
Boyası kırığı dokugu annemler sayesinde oyle insanlar gördüm ki sözüm meclisten dışarı her kiracı tabiki böyle değil ama kabini kırıp da parasini ben mi odicem diyen.
Yerdeki döşemeleri bile kiran (nasil becerdin be abicim)
Banyo kaleboduruna çivi cakan (arasına falan çakarsın cakacaksanda)
Mutfak dolaolarini şişireme kadar su bastıran.
Musluğundan tut ampule duy a kadar sokup götüren ay neler neler.
Şimdi benim karşı dairem boşalcak mutfak dolabı yer döşemesi degiscek.
Çünkü mafolmus.
Masraf yapmim diyo ama öylede ev kiraya verilmez kimse tutmaz.

Yani kendi evi gibi bakanlar var ama hor kullananlar daha cok.

Bence de satmayın ev almak yapmak kolay mi?
Kırığı dokuyu en azından kirayla ödüyor kendini.
Şimdi annemlerde 1000tl kiraya verirler 5 ayda öder ev kendini

Benimde elim hic cebime gitmiyor artik
Hele canlı paraya hic dokunmak bile istemiyorum.

Harikasın ben de bu ay bir altın aldım kenara koydum. Her ay az da olsa bişey alıp koymak lazım kenara yoksa nasıl biriktireceğiz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…