Küçük Düşün Büyük Olsun!

tr_lelli istanbulda yaşayanlar için seçenek çok fazla. Gerçi buralarda da var çok mağaza. Ama iyice bi gezmek lazım. Şu param yatsın. Cebime koyayım. Nakit dersem daha çok indirim yaptırabilirim sanırım
18 yıllık evliyim. Bi salonum kaldı. Bi de bulaşık makinem. Geri kalanı sırasıyla değiştirdim hep. Şimdi salonumda çamaşırlar var. Kaldırınca sana WhatsApp dan atarım salonun fotoğraflarını

Benim kafam da tam tersi çalışıyor:)) Düzgün, kaliteli bir ürün alayım ve bir daha o konu ile uğraşmayayım istiyorum.
Mesela bizim yeni evin perdeleri birçok muadiline göre pahalı oldu. Ancak kaliteli ve uzun bir süre başlarına bir şey gelmeyeceğini tahmin ediyorum. Bu evden taşınmadığımız sürece perde değiştirmek benim aklımın ucundan geçmez mesela.
Yatak odası da öyle. Duvara boydan boya dolap yaptırdık ve içini kendimiz tasarladık. Benim için yatak odası ölene kadar kullanabileceğim bir yere dönüşmüştür.
Salon mobilyalarım 3 kere taşındığı için artık zarar gördü. Eşimle biraz dolaştık, içimize sinen ürünler çok pahalıya mal oluyor. Şu an karşılayamayız ancak beğendiklerimizi alabilecek duruma gelene kadar, mevcutları kullanmaya devam edeceğiz.

At canim bakarız modellere bende netten model görürsem sana atarim fikir olur

Canım peki o sıkmıyordu seni?
Yani değişiklik istemiyor mu gözün?
Ben mesela tülü bile değişince oda daha degisik guzel geliyor gozume.
Ya da bi zigon ne bilim hali.
Duvarın rengi vs.

Mesela oğlumun odasını kırılmadığı sürece degismem.
6.senesi suan.
Yatak odamı burada değişmem ancak çıkınca onunda 7. Senesi bitti.
Oturma odam 2 senelik çıkarsam degisicem salon takimi alırım yemek odasiyla (burda yemek odam yok kucuk) onlar takım olmazsa uymazlarsa ben rahat etmem.
Hali ve tüllerde komple değişecek çıkarsam
Tüllerim 13 senelik evlendigimden.
Sadece oturma odamınki degistim.
Onuda uygun bisi aldım zaten.

Evdeki eşya, benim ondan beklentilerimi karşılıyorsa ve gözüme güzel görünüyorsa değişiklik istemiyorum. Aksine o eşyaya bakıp, tekrar memnun oluyorum. Bu şunla alaklalı olabilir, ben evde gözüme hoş gelmeyen hiç birşeyi tutmuyorum. Tamamını elden çıkardım. Dolayısıyla evdeki herşey benim güzel bulduğum eşyalar.

Evi mutfak hariç detaylı süpürdum ve yine detaylı toz aldim. Eşim birazdan eve gelir beraber kahvalti yaparız bi sular bi saate gelirmiş. Mutfakta yeMek islerim bitince toparlar en son silerim dedim. Musakka düşünüyordum onu degistirip karniyarik yapmaya karar verdim. Kizartma süreci daha az :) amacım dolaptaki patlicanlari kullanip artik bu mevsimde zamani olmayan sebzeleri almamak.

Ben pazara cikicam 50tl limitim var halletmeye calısıcam eksikleri.
Süt, tel peynir,margarin falan alicam ama onlar marketlik alamam bugun.
Bu ayın 20si gelip geçmedi ya alışveriş yapim rahat rahat.

Bu ay kk. Düşürdük.
Geçen ay 4binin üzerindeydi.
Bu ay 3.500.
Bir dahaki ay 3000e dusurcez insAllah.
Öncede ne güzel 2000i geçmiyordu.
Herşeyi kartla ödemeye başlayınca uctu.

Aiyy ist içinde bu hafta hep yağmur dediler
Evden cikmicam tam kitap okumalik.
Hatta yeni kitabımi bu günlere sakladim.
Bende izlemek istediğim diziye başlamalıyım puzzle devam etmek istiyorum ama salı misafir gelecek ortaya şimdi hiç çıkartamam tühh

Ben hala yatış modundayim:)kahvaltı bulaşıkları bile duruyor. Ispanak var yıkamam lazım ona bile üşeniyorum :)

Kredi kartı bu ay bitince biz çok rahatladık:) 1400 tl kalmıştı ama sanırım onun 400 unü ayın 1 ine kadar harcarız galiba.harcamszsak eğer ona da bi küçük altın alacağım inşallah :) ev parası biriktirmeliyiz artık yavaştan :)

Dün evin bütün odalarını, çekmecelerini elden geçirmiştim. Bugün de buzdolabını düzenledim. Kahvaltılık kaplarını değiştirdim. İhtiyaç listesi yaptım. Haftalık yemek planımı da yaptım. Biraz buzluk, biraz mevsim sebzesi şeklinde gideceğim.
Pazartesi: Mercimek Çorbası ve Kuru fasulye
Salı: Mercimek Çorbası ve Bezelye
Çarşamba: Misafir gelecek. Tarhana çorbası yazdan yaptığımız karnıyarık, pirinç pilavı, yoğurtlu havuç salatası ve köz biber- patlıcan salatası
Perşembe: Tarhana Çorbası ve Kuru dolma
Cuma: Yoğurtlu Yarma Çorbası ve Portakallı Kereviz
Cumartesi: Yoğurtlu Yarma Çorbası, Köfte ve Erişte
Pazar: Balık
Yemeklerin yanında mutlaka marul, havuç, kırmızı lahanadan oluşan salata, turşu ve yoğurt var.

gönder tabi. ben gönderdim salonu ve mutfağı canım.

50tl ve bozuklarin dibini siyirdim geldim.

10tl mandalina (kilosu 3tl)
10tl kestane (kilosu 13tl)
5tl patates (3kilosu 5di)
5tl sogan (4kilosu 5di)
1 kıvırcik 1 sogan (3 tl)
1bag lahana (1.5tl)
Yarım beyaz lahana (2tl)
10tl hamsi (1 kilo)
1 kilo salatalık 2tl
1kilo biber 3tl
1 kilo ıspanak 3tl

Aldim geldim.

Annemle börek yedik disarda o ismarladi.
Hatta oglumada 4 tane pide aldi.

Esim dışarı çıktı ama 4 de gelirim dedi.
Sulu kofte var evde hemen pilav yapicam.
Aldıklarımi yerleştirip bulaşık mak.bosaltirim.
Oğlumun ödevlerini kontrol edicem ilk sınavlarımız bitti bir nefes aldik.

Çamaşır toplayıp katların sonra da ütü.

Hadi kolay gelsin.

bereketli olsun ağız tadı ile yiyin en çok dikkatimi çeken mandalina çok pahalıymış

bereketli olsun ağız tadı ile yiyin en çok dikkatimi çeken mandalina çok pahalıymış
Sagol canim
2tl,2.5tl olan yerlerde vardi.
Ama sürekli pazardaki bu yerden alıyorum hic çürük ekşi çıkmıyor alışkanlık 50krs 1tl bazı ürünlerinde oynuyor ama 1 tane bile ziyan olmuyor.

Aksam fiyatlar dahada düşüyor ama ben aksam pazarını sevmiyorum.
Hem kalabalık oluyor hemde seçilmiş oluyor.

ben burada pazara gidemiyorum pek açıkcası . Evimizin altında market var oradan kendi elimle seçiyorum .Pazartesi çarşamba cuma yeni ürünler geliyor bende genelde o günlerde alıyorum. Mandalinanın kilosu 1.49 tl ama cidden iyi birde ben katı meyve sıkacağında sıkıyorum eşim sabahları işe giderken çay içmiyor her sabah sıkıyorum.

Arkadaslar merhaba,

Bir süredir yorumlarınızı dışarıdan takip ediyorum. Benim biraz eurom biraz da dolarım var. Bir ay euro bir ay dolar alıyorum. Biraz da tl ayırıyorum. buradan okuyup gayretlenip, her ay 1 çeyrek yada 2 gram altın biriktirmek de istedim.

Sizce fiziki altın mı alsam? Yoksa altın hesabı mı açsam?

Hesap açacaksam hangi bankadan açmalıyım? Siz hangi bankayı kullanıyorsunuz?

Hem euro hem dolar biriktirmektense tek bir döviz cinsinde biriktirmek daha mı iyi fikir?

Yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim

Bugünlük islerim bitti, sadece bi makina daha camasiriyi yikarsam benden mutlusu yok :) yemeğim de hazır. Pilav karnıyarık ayran turşu.. yemekten sonra bim e gidip hijyenik ped almam gerekli, belki eksik listemden de bi kaç parça alırım.. canım künefe çekiyor bakim eğer yemekten sonra da çekerse bi kunefe de ısmarlatirim kendime :) şuan kanepe örtüleri yıkanıyor en son havlulari da yikayip bitiririm.. sizde durumlar nasil kizlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…