Benimde kafamı kurcalayan bir mevzu buselam kızlar, hepiniz iyisiniz inşallah
ben yine mesaideyimevimi özledim ya
elektrik faturam geçen aya göre 20 TL daha az gelmiş. ben şokklardayım tabi:)
çaycı gerçekten çok fark ediyormuş uygulamalı gördüm:)
vadeli hesabı konuşmuşsunuz. imanın ve paranın kimde olduğu belli olmaz. konunun dini tartışmaya yol açmasını istemediğimi baştan belirterek, faizin neden haram olduğunu anlamadığımı söylemek istiyorum. bize ait olan bir para var, banka paramızı kullanıyor ve karşılığında bize para veriyor. bugün altın aldığımızda yarın yükselince altını bozdurunca aradaki fark ile vadeli hesabın faizi bana göre aynı anlamı ifade ediyor.
tercih meselesi belki ama paramın olduğu yerde kalması da mantıksız geliyor.
bu ay itibari ile altın çok yükselince ben birikimimi TL olarak tutmaya karar verdim. vadeli hesap açtım. Allah kısmet ederse yaza girmeden ev almak niyetindeyiz. evi de kredi çekerek alacağız, yine faiz ödeyeceğiz.
başka seçeneğimiz yok
Ben faizin evin bereketini kaçırdığına ya da kötü olaylara vesile olduğuna pek inanmıyorum. Nedense bu bereket hep düşük ve orta düzeylinin parasından kaçarken, zenginin parasından hiç kaçmıyor. Benim patronumun milyon dolarları vadelide ve her sene daha zenginleşmek dışında başka bir etkisi yok bu bereketin adamın hayatına.Benimde kafamı kurcalayan bir mevzu bu
Tamam döviz ve altında çakılabilir risk ama hep artsın diye aliyoruz ve artsın diye bekliyoruz.
Hep beklenti yani
Olur böyle şeyler kafana takma . Bugün eşimi işe bırakacaktım Işık’ta duruyordum yeşil bana yandı. Ama diğer taraftan araç kırmızıda durmadı ve geçti bende onu gördüğüm için hareket etmedim benim arkamdaki araba hareket etti eşimde bana bağırdı şu arabayı korkmadan kullan diye. İş yerine çok az kalmıştı zaten çek sağa girme içeri dedi bende dinlemedim girdim . Otopark dolu tabi nasıl çıkacaksın diye kızıyor bana bende ileri geri yaparak dedim çünkü yer dar . Çok sinirlendim ağlayarak eve geldim. Akşamda bana neyin var diyip durdu bende söyledim ben bağırmadım sen bağırdın diyor bana. Şimdi yine işe gitti normalde ben bırakırdım hiç bırakmayı teklif etmedim hatta ben artık araba kullanmıcam dedim kullanmazsan kullanma dedi bana ya. Yarın gece de onu almaya gitmicem. Kendi gelsinBu gün 30 tl market
Kızımın arkadaşının Doğum günü varmış yarın ona kitap aldık
2 şer tl kızlarıma haftalık verdim
Bu gün bu kadar harcadık
Ama ben bu gün arabayının tamponunu çizdim Kızlar
Bu ay direksiyon dersleri almaya başladım yolda hiç problemim yok ama park ve geri vites sorun
Park çalışırken moloz tığını vardı görmedim
Göremiyorum zaten ya anlamadım
Eşim bir şey demedi ama ben bayağı üzüldüm
Olur böyle şeyler kafana takma . Bugün eşimi işe bırakacaktım Işık’ta duruyordum yeşil bana yandı. Ama diğer taraftan araç kırmızıda durmadı ve geçti bende onu gördüğüm için hareket etmedim benim arkamdaki araba hareket etti eşimde bana bağırdı şu arabayı korkmadan kullan diye. İş yerine çok az kalmıştı zaten çek sağa girme içeri dedi bende dinlemedim girdim . Otopark dolu tabi nasıl çıkacaksın diye kızıyor bana bende ileri geri yaparak dedim çünkü yer dar . Çok sinirlendim ağlayarak eve geldim. Akşamda bana neyin var diyip durdu bende söyledim ben bağırmadım sen bağırdın diyor bana. Şimdi yine işe gitti normalde ben bırakırdım hiç bırakmayı teklif etmedim hatta ben artık araba kullanmıcam dedim kullanmazsan kullanma dedi bana ya. Yarın gece de onu almaya gitmicem. Kendi gelsin
Araba genelde bende kalıyor hayır işe gitmiyorum. Ama o göreve gidiyor şehir dışına filan yine öyle bir gün o yüzden araba bendeYeni evlisiniz galiba. Olur öyle şeyler. Esas önemlisi meseleleri çok uzatmamak. Trafikte erkekler genelde sinirli olabiliyor. Takma kafana. Arabayla sen mi işe gidiyorsun bu arada, eşin neden kullanmıyor?
Araba genelde bende kalıyor hayır işe gitmiyorum. Ama o göreve gidiyor şehir dışına filan yine öyle bir gün o yüzden araba bende
Yaşadığımız şehirde trafik kurallarına uyan insan Yok. Mecbur kendim çok temkinli olmam gerekiyor yoksa kaza yapıcam belli birşey bu açık yani. Gerçekten canım çok sıkkın bu konu yüzündenHım. Tamamdır. Biraz başta tedirginlikler oluyor sürücülükte. Ben çok kasılıyordum mesela ama zamanla rahat kullanmaya başlıyor insan. Ataklaşıyor da
Boşver sıkma canını. Evet bazı yerlerde o şekilde bodoslama çıkıyor insanlar trafiğe. Sende alışırsın bi zaman sonra :)Yaşadığımız şehirde trafik kurallarına uyan insan Yok. Mecbur kendim çok temkinli olmam gerekiyor yoksa kaza yapıcam belli birşey bu açık yani. Gerçekten canım çok sıkkın bu konu yüzünden
Faiz ile ilgili ciddi hükümler var dinimizde. Kaçınmak lazım. En mantıklı altın uzun vadede her zaman getirisi var.
Canım insallah bisi olmadan tüketirsiniz ama kontrol et.Selam kızlar. Fabrikadan un getirdim bir koli yani 1 kg lık 10 adet paket. Evde de vardı. Neyse iş çıkışı evee eldim çok aç değildim ben de yavaş yavas poğaça ve açma yaptım. Az yaptim sadece bir tepsi ama güzel oldu, evdeki eski undan harcadım. Bi de çay koydum poğaça çay geçiştirdim eşim de gelince o da yedi çok beğendi :) iki tane yarın sabah için ayırdım gerisini poşetleyip dondurucuya attım. Sonra da kitabimi alip okumaya geçtim. Hayatimdan tv yi çıkardığımdan beri daha işe yarar şeyler yaptigimi farkettim :) sadece arada eşimle film indirip izliyoruz o da haftada bir falan.
Vadeliden bahsedilmiş ben cok fazla günah sevap işlerine girmek istemiyorum ama burda ben de fikrimi paylaşmak istedim. Ben olsam elimde yüklü bi param olsa altın veya döviz almasam tl olarak evde tutmaktansa vadeliye yatırırdım. Elimdeki paranın deger kaybetmesini istemezdim. Evin bereketini kaçırır ya da bi yerden çıkar o paranın acısı gibi asla yorumlamam. Yorumlayana da birşey demem ama sonuçta bi emek karşılığı alınan maaşlarımızın gün geçtikçe deger kaybetmesi de kabul edilir değil. Aslında cok genis bi konu ama ben direkt fikrimi söylim vadeliye yatırırdım eğer şartlar onu gerektirseydi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?