- 18 Temmuz 2008
- 700
- 2.213
- 638
- 45
kızlar merhaba
migrosta fiskobirlik 5 litre fındık yağı 60 tl ye düşmüş. ben de Ayçiçek yağından fındık yağına geçmeyi düşnüüyordum çünkü eskisi kadar çok kullanmıyoruz o nedenle fiyat farkı bizi çok etkilemeyecek. tefal actifry aldıktan sonra 1 kaşık yağ kullanıyorum kızartmalar için. o da uzun süre idare ediyor.
şunu sorucam size fındık yağı gerçekten Ayçiçek yağından daha mı faydalı? ne dersiniz
almayı düşünen varsa da 100 tl den düşmüş
bence gayet güzel bi düzen oturtmuşsunuz, bu şekilde çok sıkışmıyorsanız ata altın almayı bırakmayın derim.. bakalım kızlardan nasıl fikirler gelir ama bence bu düzeni bozmayın :) bereketli olsun inşallah:)Aslında şöyle durumlar.
gelirler sabit-13000(değişkenlerle 15000oluyor-değişen gelirlere dokunmuyorum)
Konut kredim 6000-3 yılımız kaldı...
oğluma ders;950
yuzme dersleri 300
cocuklara burs 520
temızlık 300
aıdat elektrık telefon dogalgaz gıbı gıd 600-yazın duser dogalgaz
tuketıcı kredısı 7 ay kaldı 518
kalanı yemek ıcmek gezmek okul ıhtıyacları esktra cıkanlar.
esımde bır araba, ben de bır araba var. Esımın masrfaları sırket karsılıyor. benım de aylık 150 -200 benzın param oluyor.
Ben kendım ayda bır ata alıyorum. arada da yırmı ellı lıralar ıle dolar alıyorum.
Almasam mı dıyorum.
Bana bıraz yon verın kızlar...
Birikim için öncelikle bir hedef koymak lazım bence. Geleceğe yönelik orta-uzun vadeli bir hedef belirleyip ona ulaşmak için biriktirebilirsin.Aslında şöyle durumlar.
oğluma ders;950
yuzme dersleri 300
cocuklara burs 520
temızlık 300
esımde bır araba, ben de bır araba var. Esımın masrfaları sırket karsılıyor. benım de aylık 150 -200 benzın param oluyor.
Ben kendım ayda bır ata alıyorum. arada da yırmı ellı lıralar ıle dolar alıyorum.
Almasam mı dıyorum.
Birikim için öncelikle bir hedef koymak lazım bence. Geleceğe yönelik orta-uzun vadeli bir hedef belirleyip ona ulaşmak için biriktirebilirsin.
bence gayet güzel bi düzen oturtmuşsunuz, bu şekilde çok sıkışmıyorsanız ata altın almayı bırakmayın derim.. bakalım kızlardan nasıl fikirler gelir ama bence bu düzeni bozmayın :) bereketli olsun inşallah:)
Altın almayı bırakmanız için bir sebeb yok bence neden bırakmak istiyorsunuz kiEvet aslında sorun hedefsızlık.
Çok sukur 2 ev var, bırını hala odesek de... araba da var. Esımın tarafından da duser uc bes bısı... Çok şükür gezmelere de gidiyoruz, yurtdışı yurtıcı. Eşim de çok seviyor, cocuklarda meraklı. Zorlansak da gezıyoruz.
Mal mulk anlamında cok bır gayem yok acıkcası. Cocuklarıma ıyı bır egıtım vermek ıcın ugrasıyorum sadece. Yollarını cızebılecek durumu verebılırsem onlara yeter dıye dusunuyorum.
Ata altın almamım sebebı, olur ya ozel sektordeyız ulkenın durumu malum, elımızde uc bes bısı olsun dıye. Ev borcu olmasa daha rahat hareket ederdım cogu ınsan gıbı...
Ama sorun su kı ne hedef koyacagım. Birikim yap yap nereye kadar dıyorum. yaşımız da geçiyor: )
Altın almayı bırakmanız için bir sebeb yok bence neden bırakmak istiyorsunuz ki
Yooo bence garip değil olabilir yani . Bakın şöyle olabilir arada kenara bir miktar atabilirsiniz . Ben sürekli kenarda biraz paramız olsun istiyorum allah korusun başımıza birşey gelirse diye endişe ediyorum 40 bin tl kadar altınımız var o Dursun istiyorum. Birde arabamın modelini yükseltsek diyoruz ama hayırlısı. Sizde arada kenara atıp arada harcasanız olur o zamanHarcamak ıcın, yaşım gecıyor sanıyorum, 35 yasındayım, ıkı evı de kredı ıle aldık, genelde kıyafetten kıstım. Kılık kıyafet almak ıstıyorum: ) Cok garıp gelıyor mu bılmıyorum ama sanırım kıyafete aclıgım var. Hep ordan kıstıgım ıcın: ((
Ben kızım üniversiteden mezun olduğunda eline toplu bir para vermek istiyorum. İş hayatına geçmeden önce bir miktar parası olursa hayatının yönünü istediği gibi çizmesi daha kolay olur diye. Belki iş kurabilir ya da yurtdışına gidebilir.Evet aslında sorun hedefsızlık.
Çok sukur 2 ev var, bırını hala odesek de... araba da var. Esımın tarafından da duser uc bes bısı... Çok şükür gezmelere de gidiyoruz, yurtdışı yurtıcı. Eşim de çok seviyor, cocuklarda meraklı. Zorlansak da gezıyoruz.
Mal mulk anlamında cok bır gayem yok acıkcası. Cocuklarıma ıyı bır egıtım vermek ıcın ugrasıyorum sadece. Yollarını cızebılecek durumu verebılırsem onlara yeter dıye dusunuyorum.
Ata altın almamım sebebı, olur ya ozel sektordeyız ulkenın durumu malum, elımızde uc bes bısı olsun dıye. Ev borcu olmasa daha rahat hareket ederdım cogu ınsan gıbı...
Ama sorun su kı ne hedef koyacagım. Birikim yap yap nereye kadar dıyorum. yaşımız da geçiyor: )
Ben kızım üniversiteden mezun olduğunda eline toplu bir para vermek istiyorum. İş hayatına geçmeden önce bir miktar parası olursa hayatının yönünü istediği gibi çizmesi daha kolay olur diye. Belki iş kurabilir ya da yurtdışına gidebilir.
Bunun için ayrı bir hesapta düzenli birikim yapmaya çalışıyorum. Belki siz de çocuklarınız için eğitim masrafları haricinde bu şekilde birikim yapabilirsiniz.
Böyle bir durum varsa, ben sizin yerinizde olsam dolabımı istediğim şekilde yeniden oluştururdum. Yaptım da:))Harcamak ıcın, yaşım gecıyor sanıyorum, 35 yasındayım, ıkı evı de kredı ıle aldık, genelde kıyafetten kıstım. Kılık kıyafet almak ıstıyorum: ) Cok garıp gelıyor mu bılmıyorum ama sanırım kıyafete aclıgım var. Hep ordan kıstıgım ıcın: ((
Yooo bence garip değil olabilir yani . Bakın şöyle olabilir arada kenara bir miktar atabilirsiniz . Ben sürekli kenarda biraz paramız olsun istiyorum allah korusun başımıza birşey gelirse diye endişe ediyorum 40 bin tl kadar altınımız var o Dursun istiyorum. Birde arabamın modelini yükseltsek diyoruz ama hayırlısı. Sizde arada kenara atıp arada harcasanız olur o zaman
Bence ülkenin sigorta politikalarının hali ortadayken, BES'i hakikaten sizin ve eşinizin emeklilikte ekstra maaşı olarak düşünmek daha faydalı olur. Benim ve eşimin de BES'i var. Fakat o para ileride çocuklarımıza yük olmayalım, hayat standartlarımızı düşürmeden emeklilik dönemini geçirebilelim diye birikiyor.Evet olabılır, mantıklı da gelıyor. Bes kesılıyor benden ve esımden, ben de onlarla dusunmustum bu tarz bırseyler. Ama ekleme yapabılırım.
Evet o yüzden arada kenara atmak lazım galibaBen de cok temkınlıyım, ondan zaten bu kadar arafta kalmam. Her ay bankadan gram alıyorum. Hepımız aynıyız aslında bır anlamda, basımıza bırsey gelse kımseyı bulamıyoruz yanımızda.
Böyle bir durum varsa, ben sizin yerinizde olsam dolabımı istediğim şekilde yeniden oluştururdum. Yaptım da:))
Bunun dengesini iyi ayarlamak lazım. Yoksa insan ben niye yaşıyorum moduna girebiliyor.
Benim felsefem öncelikli olarak ihtiyaçları halletmek ama mutlaka ve mutlaka her ay istediğim birşeyi almak.
Mesela aralık ayında, yatak odası için iki tane abajur alacağım. İhtiyacım olmakla birlikte idarelik ya da uygun bir ürün tercihi yerine, baktıkça beğeneceğim bir ürün almayı tercih edeceğim. Epey dolaştım ve Mudo'da beğendim. İki tane abajura yaklaşık 600 lira vereceğim ancak o ürünü istediğime karar verdim ve alacağım.
Bence ülkenin sigorta politikalarının hali ortadayken, BES'i hakikaten sizin ve eşinizin emeklilikte ekstra maaşı olarak düşünmek daha faydalı olur. Benim ve eşimin de BES'i var. Fakat o para ileride çocuklarımıza yük olmayalım, hayat standartlarımızı düşürmeden emeklilik dönemini geçirebilelim diye birikiyor.
Ben kıyafet miktarımı epey azalttım ancak içlerinde ucuz veya idarelik hiç bir şey yok. Bu durum, hem kıyafetleri kaliteli oldukları için uzun vadede kullanmamı sağlıyor hem de kendime yakıştıklarını düşündüğüm için iyi hissetmemi sağlıyor. Kıyafet de kendine yatırımdır ve iş hayatı için gayet önemlidir.Siz çözmüşsünüz durumu. Iste ıstedıgım sekıl de bu. Kafamdan cıksın. Idarelık bır kot aldıgımda aklım ıstedıgım kotta kalmasın. Yada ucuz ucuz dolabı doldurmaktansa sade ama sık kıyafetler olsun. Ihtıyac olsunlar ama guzel de dursunlar.
Çok sevdım bu yazınızı, cok sagolun
Benzer hayatlarımız ve yaklaşımlarımız var. Sizi konumda görmeyi isterim. Sevgiler...Hıc oyle dusunmemıstım... Çok mantıklı.
Bence gelirinizle harcamalarinizin dengesi gayet iyiAslında şöyle durumlar.
oğluma ders;950
yuzme dersleri 300
cocuklara burs 520
temızlık 300
Almasam mı dıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?