Küçük Düşün Büyük Olsun!

Canim biz basladik ilk gunden
10kita istiklal marsini ezberledi(turkce)
Akrostis yazdik(yazarlik dersinden)
Matematikden ödev yaptik
İng. Kelime ödevi vardi
Ben dualardan 7 tane yazin ve gecen yil ezberlettim.
3-4tane daha ezberletcem
Ben ona yaziyorum okuyo sonra karsima aliyorum bi o bi ben sira sira okuyoruz.
Ay cnm boylede bana bögg geliyo
Simdi "icerde" diye bi dizeye baslamis
Gel gel tam senlik diyo bana mutfakdan beni cagiriyo

bu saatte anca yazabiliyorum arkadaşlar
ben de 20 tl çay parası verdim
28 tl markete harcadım yarısı abur cubur aldıktan sonra kendime kızdım

biz eşimle yazıyoruz her akşam harcamalarımızı,
kısmıyoruz ama günü sonunda ne kadar harcadığımızı görebiliyoruz
bende eve para bırakıyorum belki bakıcı çocuklara birşeyler alır diye ama 10-20 tl çoğu zamanda harcanmamış oluyor

bu arada bakıcıyla kısmen anlaştık haftada 3 gün bakacak
eyer sağlık sorunları artarsa artık başkasına bakacağız, zaten bu durum beni bayağı gerdi
6 saat dersimi boşatlım

siz bayağı avantajlıymışsınız
eşim bu işe girse herşey ekstra para verecek o yüzden bana çok mantıklı gelmiyor ama hayırlısı

size bır soru kornişon salatalık 5 lıraya aldım
başka salatalıkla guzel olmaz turşu dıye sızce pahalı mı?
canım bende geçen hafta orta boy olanını 5 lt den aldım çok küçükler var 7 tl idi bide iriler vardı onlarda 4 tl
biz kornişon seviyoruz birazda havuç
haftayada alıp karışık yapsam çok güzel olur bizim evde çok tüketiliyor

M maviduvar1 ve tr_lelli banada bir el atsanıza ders konusunda. Bende yavaştan çarpım tablosunu ezberlesin istiyorum. Kitaplar geldiğinde gördüm,bu yıl yoğun işleyecekler. 5 lere kadar tamam,ama 6 ve sonrası ne benim öğretmeye mecalim ne bizim keretanın çok niyeti yok gibi..

Yazdırarakmı öğretsem,okutarakmı nasıl çabuk ezberler acaba? Çabuk öğreniyo aslında ama düşemedim bir türlü üstüne ( laf aramızda ben hala tamamını saymadan bilemem)

Benim oglum önce sirali saymayi ogrendi
3er 4er 5er 6sar vs vs
Sonra carpma listesini yazip verdim eline hic zorlanmadi.

Benim oglum önce sirali saymayi ogrendi
3er 4er 5er 6sar vs vs
Sonra carpma listesini yazip verdim eline hic zorlanmadi.

Dur bende öyle yapayım. İnşallah benimkide zorlanmaz. 5 e kadar kendi kendine öğrenmişti geçen yıl merakından. Gerisini getiremedi.

Ben bugün 115 lira harcadım kızlar.
100 TL ayakkabı
10 TL anneme çorap
5 TL fotokopi parası

tr_lelli bizim burdaki pazarları bir görsen bir daha pazarın kıyafet bölümüne adam atmazsın.Burda pazarlardan sadece turistler alışveriş yapıyor. En son bi kaç sene önce gitmiştim pazara. Bayram öncesi belki artık fiyatlar düşmüştür deyip uğradım. Adidas'ın çakma bir eşofman takımını beğendim adam 115 TL dedi
Ben orjinalini mağazadan 98 liraya aldım zaten.

Başka şehirlere gittiğim zaman benimde ilk işim pazara gitmek oluyor hep

tr_lelli yok ya bizimkiler daha ödev filan vermedi.
Biz de ki en büyük sıkıntı bilgisayar. Yazdan karar verdik. Okul açılınca kaldıracağı diye. Pazar akşam kaldırdık da. Ama şimdi günde azıcık da olsa oynamak istiyor. Arkadaşlarım beni dışlıyor diyor. Arkadaşları oynuyormuş. Bugün benim bilgisayarım bozuk diye yapan söylemiş arkadaşlarına. Ne yapsak bilmiyorum.
Y yenidenn benim ki kara düzen ezberledi. Sırayla sözlü şekilde ezber yaptı.

Acaba özel okula mı gönderseydik diye hep düşünüyorum. Bu sorunun cevabını hiç bulamayacağım sanırım.

O nasıl pazar öyleymis cok sasirdim ya
Salı pazarinda 5-10-20tl
Daha magza mali olanlar bile 40-50tl
Nike cakma sordum ayakkabi 35tl dedi
Canım ben hic kaldirmiyorum pc.
Ki tablet,pc birde x box aldı dayisi(beni dinlemedi)
Ama ben kalk dedigimde kalkiyo.
Aksamlari ödevi yoksa giriyo
Yani tamamen hayatindan cikaramam.
Akli hep pc de kalacak bu sefer
Hafta sonu okulun kursuna gidecek artik.
Beni dinliyo simdilik ilerde ne olur bilmem.

Günaydın kızlar
tr_lelli gece boyu ara ara uyandım. Bu konu beni çok rahatsız etti. Oğlumun utandığı için arkadaşlarına yapan söylemesi kötü birşey. Eşimle de konuşulacağım.
Ben şifre koyacağım ki ben evde yokken açmasın. Akşam ödev kitap test vs bitikten sonra bir saat oynamasına izin vereceğim.
Okulda arkadaşları oyunlarla ilgili sohbet ederken benim ki mal gibibakıp kalıyor galiba.

Günaydın...
M maviduvar1 internet sorunu bizdede yaşanıyo malesef..tek çocuk ve arkadaşta olmayınca çevrede ona yöneldi. Tabletle eğitim görüyo zaten tableti saklama lüksüm yok.Yabancı dil ödevleri internetten veriliyo,bilgisayarıda kaldırma şansım yok.

Özel okula gidiyo benimki. Geçen yazmıştın çok iyi,özel okula vermedim diye.Yanlış anlaşılırım diye yazmadım ama keşke özele verseydin.
Aradaki fark gerçekten büyük. Okulun ilk gününden,son perşembeye kadar eğitim alıyolar. 18 saat ingilizce görüyolar.
Eksik kaldığı yerlerde öğretmenler çaba gösteriyo gerçekten tamamlamak için.

Keşke eğitim sistemimiz çok iyi olsa devlete versek hep. ama değil ve tüm yük çocukların üzerinde. Çocuk iyiyse kurtarabiliyo kendini devlette. Ama az eksiği varsa çokta üzerinde durulmuyo.

Sizin gözleminizde girsin.
Bende konustum oglumla
Sinavlarin oldugu zaman girmiceksin
Ödevin varken önce ödev bitecek.
Sabah kesinlikle pc acılmıcak (öglenci)
Suan dediklerime uyuyo.
İstiklal marsini 2gunde ezberledi
Kendini odasina kapatti sabah aksam okuyup ezberledi.

Benim oglumun binada ,mahallede hic arkadasi yok.
Evde cok sıkılıyo.
Pc yasaklarsam bunalcak cocuk.
Az girdigi surece bence sıkıntı yok
Önemli olan beni dinlemesi.

Ben tamam dedigim zaman ikiletmiyo cok şükür.

Okulda sevdigi 2arkadasi var cumartesi x box oynamaya geldiler anneleride arkadasim zaten.
Yani cok eglendiler oynarken kahkahalar falan.
Cocuklar napsınlar artik parkda falan oynama cagini gectiler.
Avm,pazar,dugun gelmek istemiyo artık.
Doga gezilerini daha cok seviyo.
Büyüyolar kendi kararlarını veriyolar artık.

Pc senin izin verdigin kadariyla girmesini sağlarsan sıkıntı cıkmaz bence.

Y yenidenn biz küçük bir şehirde yaşıyoruz. Burada 2 tane Özel okul var. Şahsen tanıdığım bölümünden 6-7 yılda mezun olmuş eğitim dersi bile almamış bazı öğretmen adayları öğretmenlik yapıyor. Ya da öğretmenlerin notları şişirdiğimi biliyorum. Küçük şehir olunca herkes herşeyi duyuyor.
Öğretmenlere verilen milyarlarca liralık hediyeler, çocuklara yapılan şaalı doğum günleri otellerde kutlanan öğretmen doğum günleri de cabası.
Bütün bir şehire olsam ve seçeneğindeki çok olsa inan düşünmem.
İyi eğitim alacağından emin olsam Bi dakika düşünmeden veririm. Ama emin değilim.
Burada genelde insanlar bunu karizma meselesi yapıyor. Bir de çocuk orada bakılıyor diye düşünüyorlar.

Y yenidenn biz küçük bir şehirde yaşıyoruz. Burada 2 tane Özel okul var. Şahsen tanıdığım bölümünden 6-7 yılda mezun olmuş eğitim dersi bile almamış bazı öğretmen adayları öğretmenlik yapıyor. Ya da öğretmenlerin notları şişirdiğimi biliyorum. Küçük şehir olunca herkes herşeyi duyuyor.
Öğretmenlere verilen milyarlarca liralık hediyeler, çocuklara yapılan şaalı doğum günleri otellerde kutlanan öğretmen doğum günleri de cabası.
Bütün bir şehire olsam ve seçeneğindeki çok olsa inan düşünmem.
İyi eğitim alacağından emin olsam Bi dakika düşünmeden veririm. Ama emin değilim.
Burada genelde insanlar bunu karizma meselesi yapıyor. Bir de çocuk orada bakılıyor diye düşünüyorlar.

Bu ikilemde bende kaldim.
Hep özel okulların gereginden fazla şişirildiğini düşünüyordum.
Yani kafama öyle yer etmis.
Verme imkanimda vardı.
Vermedim.
İyimi ettim kötümü ettim suan anlayamiyorum dersleri iyi
Ama teog da belli olacak.

O ikilem bende de var.
Daha büyük bir şehirde olsam iyice araştırır ona göre davranırdım. Ama burada sadece 2 tane.
Bir arkadaşımın çocuğu özel okula gidiyordu. Türkçe öğretmeninden memnun değildi. Müdürle konuşmaya gitti. Müdür "çocuğunu alırsan al. Sırada kayıt için bekleyen bir sürü veli var" demeye getirmiş lafı. Duyunca çok şaşırdım.
Oğlumun gittiği okul teogda il 2. Oldu gelen yıl. Buradaki özel okulları bşle geçti. 1. De Bi devlet okulu idi.
Şimdi oğlum İngilizcenden özel ders alıyor. O açığı kapatmaya çalışacağız artık

Hafta sonu ucretsiz kurslar var
Dersi biz seçiyoruz ögretmeni biz seçiyoruz.
Cumartesi 6saat.
3ders seçtik.
Hiç özel ders aldırmadım.
Özel ders aldıran arkadaşim var
Aynı sınıftalar
Benim oğlumun ing.notları ondan daha yüksekti.
Cocugun kapasitesiylede alakalı diye düşünüyorum.

Çocuguma 1.olacak 2.olacak gibi anlamlar hic yüklemedim yüklememde.
O yükü onun omuzlarina suanda veremem.
Her veli ister icten ice ama nekadar yapabilirse her daim destegim tabiki

Mesela benim dilbilgim iyidir sözelciydim cografyam falanda fena sayilmaz.
Elimden geldigince tek tek anlatip izah etmeye calisiyorum.
Aksam oturup dizi izlemek yerine odasina kapanip test cözüyoruz.
Örnekler yapiyoruz.

Söylede veli tanidim
Beden egt. Niye 100 degilde 95verdin die ögretmene soran velilerde var.
Hani o 5puanin hesabini yapip onu sorun edenler
Ve o veli cocugunu koleje aldirdi bu yil.
Surekli ögretmeni sorguluyodu
Cocugum bu puani alacak ne yapti yerine ?
Niye 5puan daha vermedin pesindeydi.
Her ögretmene yapiyodu bunu.

Bukadar hırslı degilim.
Olamamda.

zaten akıllı çocuk yoktur akıllı veli vardır diye okumuştum bir yerden. ne kadar önem verirsek derslerine,çocukta o kadar önemsiyo..

bende hırslı değilim..her zaman derim sen elinden geleni yap,not önemli değil diye..kafası çalışıyo,dersi dikkatle dinliyo,bende destek oluyorum elimden geldiğince..başarıda geliyo zaten böyle olunca,hırsa gerek yok..

arkadaşının notuna bile sevinebilen bir çocuğum var çok şükür.çünkü onunda çok hırslı olmasını istemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…