Canim biz basladik ilk gundenDediğin gibi. Sağlıklı olsunlar yetertr_lelli
Sizin öğretmenler ödev veriliyorlar mı canım. Bizimkiler hiç başlamadı henüz.
Sadece din öğretmeni surelerin isimlerini vermiş ezberlemeleri için. O kadar.
Sureleri Nasıl ezberletiyorsun.
Ay cnm boylede bana bögg geliyosinirliportakal Ben beyazlarda aloyu çok beğeniyorum. Ama hepsinide kullanıyorum,trlellinin dediği gibi hangisi indirimdeyse
tr_lelli benimde babam rahmetli çok severdi dizileri. Benim eşimde az sevseydi keşke. Bazen hani olaylı oluyo ya gündem,yemin ediyorum böğğ geliyo. Haftalarca tüm haber kanallarını sıralıyoruz. Hani üçü beşi neysede,hepsini..
Benimkinde renkli ve beyazlar için diye yazıyo yanlış hatrlamıyosamCanim ariel iyi bir marka automat ve color yazar uzerinde automat beyazlar icin olani color renkliler icin.ikisine ayni marka ama dedigim gibi ozeligine bak. Birde beyaz icin en az 60 derece olmali
siz bayağı avantajlıymışsınızhawar canım valla biz ota para vermiyoz kayınpederimin kars'ta 100 dönüm,ığdır da da 90 dönüm arsası var ot saman tarladan geliyo,tabi bizim de payımız olduğu için biçmeye para veriyoz,ne kadar harcama yaparsan yap yinee kar kalıyo canım,doğuruyo sonuçta...arpa,mısır alıyoz tabi koyunlar az olunca masrafımız pek olmuyo bu yıl 10 koyundu,ama kayınpederimin tam 300 koyunu var,masraflar bölünüyo..ama kışın babam bakıyo ya bizden hiç bişeyin parasını almıyo valla,kayınpeder o zenginliğine rağmen bizden para alıyo pintiii...nede olsa kız babası daha fedakardır dimi
canım bende geçen hafta orta boy olanını 5 lt den aldım çok küçükler var 7 tl idi bide iriler vardı onlarda 4 tlsize bır soru kornişon salatalık 5 lıraya aldım
başka salatalıkla guzel olmaz turşu dıye sızce pahalı mı?
Benim oglum önce sirali saymayi ogrendiM maviduvar1 vetr_lelli banada bir el atsanıza ders konusunda. Bende yavaştan çarpım tablosunu ezberlesin istiyorum. Kitaplar geldiğinde gördüm,bu yıl yoğun işleyecekler. 5 lere kadar tamam,ama 6 ve sonrası ne benim öğretmeye mecalim ne bizim keretanın çok niyeti yok gibi..
Yazdırarakmı öğretsem,okutarakmı nasıl çabuk ezberler acaba? Çabuk öğreniyo aslında ama düşemedim bir türlü üstüne ( laf aramızda ben hala tamamını saymadan bilemem)
Benim oglum önce sirali saymayi ogrendi
3er 4er 5er 6sar vs vs
Sonra carpma listesini yazip verdim eline hic zorlanmadi.
O nasıl pazar öyleymis cok sasirdim yaBen bugün 115 lira harcadım kızlar.
100 TL ayakkabı
10 TL anneme çorap
5 TL fotokopi parası
tr_lelli bizim burdaki pazarları bir görsen bir daha pazarın kıyafet bölümüne adam atmazsın.Burda pazarlardan sadece turistler alışveriş yapıyor. En son bi kaç sene önce gitmiştim pazara. Bayram öncesi belki artık fiyatlar düşmüştür deyip uğradım. Adidas'ın çakma bir eşofman takımını beğendim adam 115 TL dedi
Ben orjinalini mağazadan 98 liraya aldım zaten.
Başka şehirlere gittiğim zaman benimde ilk işim pazara gitmek oluyor hep
Canım ben hic kaldirmiyorum pc.tr_lelli yok ya bizimkiler daha ödev filan vermedi.
Biz de ki en büyük sıkıntı bilgisayar. Yazdan karar verdik. Okul açılınca kaldıracağı diye. Pazar akşam kaldırdık da. Ama şimdi günde azıcık da olsa oynamak istiyor. Arkadaşlarım beni dışlıyor diyor. Arkadaşları oynuyormuş. Bugün benim bilgisayarım bozuk diye yapan söylemiş arkadaşlarına. Ne yapsak bilmiyorum.
Y yenidenn benim ki kara düzen ezberledi. Sırayla sözlü şekilde ezber yaptı.
Acaba özel okula mı gönderseydik diye hep düşünüyorum. Bu sorunun cevabını hiç bulamayacağım sanırım.
Sizin gözleminizde girsin.Günaydın kızlar
tr_lelli gece boyu ara ara uyandım. Bu konu beni çok rahatsız etti. Oğlumun utandığı için arkadaşlarına yapan söylemesi kötü birşey. Eşimle de konuşulacağım.
Ben şifre koyacağım ki ben evde yokken açmasın. Akşam ödev kitap test vs bitikten sonra bir saat oynamasına izin vereceğim.
Okulda arkadaşları oyunlarla ilgili sohbet ederken benim ki mal gibibakıp kalıyor galiba.
Bu ikilemde bende kaldim.Günaydın...
M maviduvar1 internet sorunu bizdede yaşanıyo malesef..tek çocuk ve arkadaşta olmayınca çevrede ona yöneldi. Tabletle eğitim görüyo zaten tableti saklama lüksüm yok.Yabancı dil ödevleri internetten veriliyo,bilgisayarıda kaldırma şansım yok.
Özel okula gidiyo benimki. Geçen yazmıştın çok iyi,özel okula vermedim diye.Yanlış anlaşılırım diye yazmadım ama keşke özele verseydin.
Aradaki fark gerçekten büyük. Okulun ilk gününden,son perşembeye kadar eğitim alıyolar. 18 saat ingilizce görüyolar.
Eksik kaldığı yerlerde öğretmenler çaba gösteriyo gerçekten tamamlamak için.
Keşke eğitim sistemimiz çok iyi olsa devlete versek hep. ama değil ve tüm yük çocukların üzerinde. Çocuk iyiyse kurtarabiliyo kendini devlette. Ama az eksiği varsa çokta üzerinde durulmuyo.
O ikilem bende de var.Bu ikilemde bende kaldim.
Hep özel okulların gereginden fazla şişirildiğini düşünüyordum.
Yani kafama öyle yer etmis.
Verme imkanimda vardı.
Vermedim.
İyimi ettim kötümü ettim suan anlayamiyorum dersleri iyi
Ama teog da belli olacak.
Hafta sonu ucretsiz kurslar varO ikilem bende de var.
Daha büyük bir şehirde olsam iyice araştırır ona göre davranırdım. Ama burada sadece 2 tane.
Bir arkadaşımın çocuğu özel okula gidiyordu. Türkçe öğretmeninden memnun değildi. Müdürle konuşmaya gitti. Müdür "çocuğunu alırsan al. Sırada kayıt için bekleyen bir sürü veli var" demeye getirmiş lafı. Duyunca çok şaşırdım.
Oğlumun gittiği okul teogda il 2. Oldu gelen yıl. Buradaki özel okulları bşle geçti. 1. De Bi devlet okulu idi.
Şimdi oğlum İngilizcenden özel ders alıyor. O açığı kapatmaya çalışacağız artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?