Küçük Düşün Büyük Olsun!

Kızlar ya böyle duyuyorum sizden kira ile krediyi kapatan ve bu şekilde ev alan... ben de yatırımlık bir daire istiyorum ve krediye bulaşmadan istiyorum aslında...ama diyorum acaba ben de böyle mi yapsam? kiraya versem ve o kira ile borcu ödesem...ama insanlara da güven olmuyor ki...işin içinde olunca nelerle karşılaşıyor insan...iyi, düzgün, dürüst insanlar için kontrata bile gerek yok ama öyleleri var ki kontrat da yapsan, senet de alsan, ne yaparsan yap parayı alamazsın...daha dün bir müvekkilimin kiradaki evini yıkıp, kırıp, mahvedip, parayı da ödemeden kaçmış kiracılar...kirayı alamadığına mı yansın, evi tadilat yapmak için masraf yapacağına mı yansın? kaçan kiracı sarı çizmeli mehmet ağa...ara ki bulasın...ha icraya koyarsın, dava açarsın ama yaptığın masrafla da kalmak var...adamın bir şeyi yoksa boşuna uğraşır dert sahibi olursun...

Birikim olduğu yerde sayıyordu ekleme yapamıyordum şimdi uzun süre hayal oldu
Sabah eşim kaza yapmış
Kimsede birşey yok çok şükür ama arabanın hali üzdü
Arabayı alalı daha bir yıl olmamıştı
Baya hasar var şimdi hem yaptırma ücreti hem satarken zarar :/

Her yaş ve dönemin ayrı sorunları oluyor...çocuklar lise 2 ve lise 3 te... üniversite sınavları yakın yani...ikisi de sayısalcı...biri ilçenin en iyi anadolu lisesi, diğeri fen lisesinde derece yapıyor...hukuk fakültesinde okumayı baştan beri istemedi ikisi de...birlikte çalışabilir ve ileride düzenimi onlara devredebilirdim...ve ikisi de benim gönlümden geçen tıp bölümünü istemiyor...dün şöyle bir meslek araştırması yaptım...hangi mesleği araştırdıysam geleceği yok, maaşı az, devlet alımı az, boşuna yazmayın gibi yorumlarla karşılaştım...her yere fakülte açılmış ama iş yok..ne yapacak bu çocuklar? düşüne düşüne kafayı yiyeceğim...

Ne yazık ki adım başı üniversite. Dershaneden bozma yerlere özel üniversiteler açtılar. Devlettede çocukları yeni iş imkanlarına yönlendirecek bölümler yok şuan okuduğuma 4 sene emek verdiğime çok pişmanım. Sağlık bölümleri iş imkanı açısından daha iyi sanırım. Mühendislik falan da artık yeterli eğitimi bilgiyi alamıyorlar okulda tecrübefe edinemedikleri için zorluk çekiyorlar. Hadi biz bir şekilde kendi yağımızla kavruluyoruzda Rabbim gençlerin yardımcısı olsun.

Kiraya verip ev alırkende kredinin tamamını ödeyebilme imkanı olmalı.
Bu yazdığınız riskler var

Ben de aynı mutsuzluğu kardeşim için yaşıyorum. Tip okumaya ikna ettim gibi umarım ilerde bana kizmaz bi de imkanınız varsa secmek istedikleri mesleğe sahip kişilerle buluşturun

çok geçmi,ş olsun canım..Sağlığınıza birşey olmamış..CAna geleceğine mala gelsin.. Boşver üzülme..Allah büüyüktür..

Ben de aynı mutsuzluğu kardeşim için yaşıyorum. Tip okumaya ikna ettim gibi umarım ilerde bana kizmaz bi de imkanınız varsa secmek istedikleri mesleğe sahip kişilerle buluşturun
Çocukların hayallerine karışmadan dahası onları bu konuda destekleyerek sevdikleri işi yapmalarını çok isterim ama bir de hayatın gerçekleri var...o yüzden mantıklı olmak gerek sanırım..hayatta duygusallığa yer yok...ileride sıkıntı çekmelerini istemiyorum...umarım herkesin hakkında hayırlısı olur... şu bir iki senemizi meslek araştırması ile geçireceğiz sanırım...

Geçmiş olsun. Kaskonuz yok muydu?

Kesinlikle haklısın canım.. Ouff bu konu benimce canımı sıkıyor çok>(
Kızım bir devlet üniversitesinde kimya müh okuyor..
Geen yıl erasmusla polonyaya gititi.
Çocuğun ufku açıldı resmen. Birçok ülkeyi gezme imkanı oldu Avruapada..22 ülke civarı..
Tamam bizim ülkemiz coğrafi olarak çok güzel zengin bir ülke.. Ama geçim şartları ekonomik olarak da bir o kadar da maalesef kötü durumdayız..Refah bir ülke olduğumuz söylenemez..Kızım tututrdu Almanya da okulumu tamamlamak istiyorum diyor..Hem mesleği için hemde oralara yerleşebilmek için..Aslında ona da çok hak veriyoruz..Doğru düşünüyor..Ama ekomonik olarak bizi ne kadar zorlar oralarda okuyabilmesi bilmiyoruz..
Orta halli bir geliri olan aleyiz.. Ama onun düşündüüğü bizede mantıklı geliyor.. babası arkasındayım diyor.. Bilmiyoruz.Maalesef burda okul bitirince diplomalı işsiz oluyorsun..He arkan varsa bir iş buıluyorsun ama düşük bir maaşla..Ouff benimde en büyük dersim sıkıntım düşüncem bu aralar bu konuİşin içinden çıkamyıorum bilmiyorum..

hımm tv ile uğraşıyormuşsun
sabah yazını göremeyince acaba dedim:)
Yaptim şükür hepsini nasil silmeyi başardıysam
tr_lelli yaşınız çok genç daha, imkan varken bir ev daha alın bence de
Canım dün inceleyince mantıklı geldi aslinda.
Karşı çıkıyordum ben.
Hani 200bine ev alabiliriz..
Orda haklisin ama düzgün insanlarda var ya.
Benim diğer ev kirada gidip bakmadim ama düzgün insanlar.
Bisi olsa ariyor.
Gelip evinize bakın buyrun diyorlar.
Ben gitmek istemiyorum.
Ust komşumla konuşmuştum ben telf. Edip cok iyi insanlar dedi kiraci icin.
Kârı kocalar zaten yeni bebekleri oldu.
Esimi binayla ilgili ne olursa ariyormus haber veriyormus.

Çıksada diyorum misal zarar verse kapılara dolaba banyoya zarar verecek en fazla.
Değişir onlarda cok önemli diil.
Kaporası var kontrati var.
Bankaya ödüyor kirasınıda her ay düzenli oduyor.
Bazen 1-2gun gecikirse bile (biz fark etmiyoruz bile mesela ayin 7sinde ödüyor bazen 10unda yatırmış haberimiz yok hemen 7sinde incelemiyoruz)
Arıyormuş esimi abi 2 gün geciktirdim kusura bakma diye.

Hee ondan once 1 sene biri oturdu çıkarana kadar uğraştık

Ust katımdaki komsu aradi beni gürültülerinden bıktık diye.
3 kişi tuttular evi karı koca oğulları kızları varmis evli torunları falan hergun oradalarmış millet bıkmış seslerinden onuda çıkarana kadar 2 ay uğraştık.

Emlakçıya veriyoruz artik.
Kârı koca çalışan biri olsun diyoruz şartlarımızı sunuyoruz.

Çok gecmis olsun

Benim büyük oğlum fizik alanında özellikle çok başarılı. Adeta fizik dersine aşık. Fizik alanında ilerlemek bilimsel projeler üretmek istiyor. Ama ülkemiz bunun için maalesef uygun değil. Ülkemizde bilime değer verilmiyor. Acı ama gerçek bu. Bunlardan bahsedince de çok üzülüyor. Yurt dışını mı düşünsek bilmiyorum. Bu yıl yabancı dillerini geliştirmek için uğraşayım da artık kararı sonra vereceğiz.

Hakkında hayırlısı olsun canım..Evet bizimde bir tanıdığın kıız fizik okudu..Yurt dışıanda gitti mastır yaptı..
Ama dediğinizi gibi biizim ülkede bilime fazla değer verilmiyor..
O kızda şimdi boşta..Abiside okudu fiizk o da okuıduğu okulda öğretim görevlisi olarak kaldı.. Yani çok zor hakkaten..

Allah insanı iyi insanlarla karşılaştırsın. Elbette bunlar illaki olacak değil ama ben her zaman en kötüsünü düşünürüm, düşünmek zorundayım. Çünkü güvenecek hiç kimsem yok. Sonuçta ben de kiraya verecek olsam kendimi her şekilde garantiye alırım. Kefil alırım, taahhütname alırım yaş tahtaya basmam yani. Sonuçta avukatım. Ama ne bileyim işte gördüğüm her olumsuz örnek bende acaba dedirtiyor yine de...

Ah ah kızlar...Çocukları büyütmek hiçbir şey değilmiş vallahi...esas sorun büyüdüklerinde başlıyor...onların geleceklerini düşünmek, iyi bir gelecek sağlamak zorundayız...Ülkenin durumu ortada...Allah yardımcıları olsun...Biz bir şekilde ekmeğimizi çıkarıyoruz da her şey her geçen gün kötüye gidiyor...Nerdeyse hiçbir işte gelecek kalmadı...Allah yavrularımıza hayırlı kapılar açsın inşallah...Tahtını biz yapıyoruz da bahtını değil...Allah yüzlerini güldürsün nerde varsa...

Ne uzel yazdan kis icin hazirlik yapmissiniz. Baska yaptiginiz hazirliklar varsa nasil yaptiniz paylasirmisin
Ben daha yeniyim ve oyle cok bilmem

Canim seni oncelikle tebrik ediyorum
Cok guzel cocuk yetistirmissin masallah
Ikiside caliskan anladigim kadariyla.bu surecte senin yapabilecegin en iyi sey onlara secebilecekleri alanlarla ilgili bilgi vermen.zaten bu zamana kadar onlarin kafalarinda da degisik meslekler olusmaya baslamistir.
Zamaninda ailem ogretmenlerim bnm hukuk okumami cok istediler israrla reddettim. cunku o meslegi yaptigimi hayal ettigimde kendimi hic mutlu gormuyordum. Belki daha iyi imkanlarda daha guzel evlerde yasayacaktim ama mutlu olmayacaktim.o yuzden en onemlisi ogullarinin mutlu olabilecekleri meslegi secmesinde yardimci olman.
Hergun aglaya sizlaya ise gitmek gercekten yipraticidir.haklarinda hayirlisi olur insallah :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…