Küçük Düşün Büyük Olsun!

evet başta tavrımı koydum ve kafam rahat artık.. şimdi kim ne derse ben duymadıktan ve kafama takmadıktan sonra umrumda olmuyor.. sanmam kimse de cesaret edip birşey diyemez artık. eşim bile geçen gün dedi senin aileme yaptıkların ve göstermiş olduğun anlayıştan sonra ben birşey duyarsam hemen çizgiyi çekerim ( ben burda bahsedemeyeceğim kadar çok şey yaptım onlara, hiç dile getirmedim. o sebeble eşim bunu dedi ufak bi açıklama için yazdım bunu, hani bazıları ailesini siler mi eşi için diye düşünmesin diye.)
çok şükür şuan sorun yok.. sık sık gider geliriz ama çok samimi olmamaya çalışıyorum.. böyle bi çizgide ilerliyoruz.. iyi insanlar benim gözümde.. inşallah da böyle devam eder..

Valla tebrik ederim tam benim kafadasın senin yerinde olsa aynen böyle yapardım . Hiç birşey gizli kalmasın herşey düzgünce konuşulup sorunlar çözülsün düşüncesindeyim

Nevresim değiştirdim görümcemle telefonda konuştum. Eşimin görevde olduğunu milletten gizliyorum ama inadına arayıp soruyorlar off neyse. Eşim aradı zor konuştuk gece geliyor. Kendi gelecek ben gidip almıcam araba onda . Ayağımda bir sorun var topuklarım yara içinde yere basamıyorum o yüzden araba kullanamadım . Eşim 1 gün erken geldiği için inanılmaz mutluyum şuan duyduğum an çığlık attım zaten . Bulaşık makinası çalışıyor nevresim asılacak . Evi silip süpürücem tozları alıp halı silicem akşama mercimek çorbası yapıcam gece içeriz . Biraz daha örgü öreyim işlere başlıcam

Öğlen a101e gittim
torkunun ikili fermente sucuğu gelmiş 20 lira ondan aldım stoğa koydum
çelik çaydanlık 45ten 35e düşmüş ihtiyacım da vardı ama kampanyası bitmiş şansıma inat ettim almadım ben de
evdeki biraz daha idare eder

Benim caydanliklarimda (2 tane) 13.seneleri. ceyizden.
Biri ortaboy biri minnak.
Minnak esimle bana yetiyor ben zaten pek cay icmem.
Ortaboyda 5-6kisi agirliyor.
Kalabalık misafirim gelmiyor diye bende hic büyük boy almadim.
Idare ediyorum bakalim.

ben misafir geldiği zaman elektrikli çay makinesini kullanıyorum
kendimize de küçük çaydanlık var porselen ama ben biraz hor kullandım düşürdüm çatladı filan şimdilik idare ediyor
bugün gördüğüm de güzeldi orta boy ama indirimin bittiğini duyunca inat ettim almadım
yine çıkar bir yerde karşıma acelesi yok nasılsa

Kizlar bdv bir konu var yorumlar beni cok etkiledi.
Hani cok kısıp bisiler sahibi olmak , evden kısmak, nelerden kısarız ay neler yazmislar.
Yıllarca herşeyden mahrum kalmak.
Bazı şeylerin tadini uzun sure bilmemek vs.

Iste bu ince çizgi cok onemli.
Hep onu anlatmak istiyorum ben.
Birikim okey seviyoruz.

Ama ben birşeylerden mahrum kalamam.
Bu giysi olur, gezme olur, tatil olur, yiyecek olur.

Mesela babannem ve dedem zamanında cok kismis.
Evleri varmis baska semtde burayıda yapıcaz diye evden halamdan babamdan kismisler hep.

Tv alacak durumları varken almamışlar halamda cok severmiş tv izlemeyi cocuk iste amcasına gidermiş aksam gec saatlere kadar.
Çok üzülmüştüm ben halam anlatinca.
Yani alacak durumları varken sırf daha cok ev yapalim diye kismışlar evlatlarindan.

Yamalı giydikleri pantolonlari falan anlatırlardı bir araya geldigimizde.
Ikiside okumamış zaten ilkokul mezunu.
Ve babam hemen bisiler satmaya başlamış para kazanmaya niye iste yokluk kısmışlar hep.
Babam ilk parasıyla tv almış eve falan.
Halam gitmesin amcalarına diye.

Birikimde su ince cizgiyi cok iyi belirlemek lazim.

Cimrilik ve bencillik olmus dedemlerin yaptigi
Varsa once evin cocuklarin ihtiyacı alınmalı bence
sonuçta ac açıkda değillermiş evleri varmis kira vermiyorlarmis.
Arsa alıp bu binayı yapmislar.
Acelesimi vardi olurdu buralarda zamanla.
Ya da olmasindi.
Ama bence çocuklar çocukluğunu böyle hatirlamasindi.

Biz hep oğluma soruyoruz bisi istiyormusun diye.
Babası gelirken ayri arar sorar
Çünkü esimde yokluk yaşamış babasız buyumus.

Benim evimde varsın x marka yatak örtüsü altın varaklı yemek odası süsü bilmem ne marka banyo takimi olmasin.

Ama oğlumda çocukluğuna dönüp baktığında sunuda yemek isterdim hic yiyemedim şurayı cok merak ederdim göremedim hic demesin.

Konudaki yorumlar beni cok etkiledi.
Özellikle bir kac yorum.

Son düzenleme:

Aynen oyle biraz bu konuda ben merkezci plmam gerekiyor

Bende ilk msjdan beri okuyorum konuyu cidden bende üzüldüm yazılanlara . Haklısın

Katiliyorum..
Benim babannemde oyleydi. Bisey aldi mi saklardi varsa bile yok derdi. Pamuk seker mi istedin mesela 1 liraysa pahali derdi.
Neyi mi. var simdi. Iki emeklisi. 3 katli evi var.
Babamin ve kizinin arkasini toplamaktan bişey yapmamks. Suanda gun yuzu goremiyor borçtan kurtulamadı
Cunku sömürücü evlatları cok..
Babamsa der. Biz hep annemin yolda arsada kesip biçtiği otlari yemek diye yerdik. Askerde et yuzu gorduk derdi.

Şükür bu halimizede . Bende Allah izin verirde evladimi kucagima alirsam herşeyin sinirli sayida da olsa istedigi zaman imkan ölçüsünde ulasabilmesini isterim.

aynen öyle canım aradaki ince çizgiyi tutturmak lazım
çok israf edip şimdinin tüketim çılgınlığına kanmamak lazım
ama ihtiyaçlardan da kısıp iyice abartmamak lazım

evin çocuğun ihtiyaçlarını tam karşılamak lazım
gıdadan kısmaya kesinlikle karşıyım ben boğazdan kısılmaz yani
bakarsın indirimini takip edersin ama kalitelisinden alırsın
hele çocuklar geriye dönüp baktıklarında keşke dememeliler

dediğin konuyu bulup okuyayım bakayım

Bizde hala konuşuruz babannem rahmetli oldu 10 sene oldu.
Bi makası vardi hic unutmam siyah cok gzl keserdi hep saklardı bizden.
Bizde illa onunla okul ödevlerimizi vs etkinlikleri kesmek isterdik guzel kesiyor diye.
Vermezdi bize.
Altı üstü bir makas iste 5-10lira.
Alinmicak bişimi
Ben kendimi bildim bileli o makası vardi ama elimize alamazdim.
Hey gidi oldu gitti 1 yüzüğünün derdine düştüler sonra.

Ben öyle olmak anılmak istemezdim.

ben de ayni fikirdeyim sizinle gercekten cok dgru yazdiklariniz. ikisini ayirt etmek lazm kendimce benim yaptigim israf bise yapmamak.hatta birine bise alirken bi kere dusunuyosam kndime on defa dusunurum suanda cocugum yok mesela ama asla kiyamam gözü arkada kalmasn isterim bu tabiki simariklik sinirinda degil.yakin akrabalarm var her seyden kisti kisti dusun doner goruyorum canim cok istiyo ama almiyorum diyodu biriktirmek icin sonra ne mi oldu paralari gelinine damadina saglik sorunlarina gitti.hala akillandimi hayir.Allahim helal kazanctan bereketli kazanctan ayirmasin.Bizi baskasina muhtac etmesin rahatmizin yerinde olsn insAllah paranin oyuncagi olmayalm sahsen derdim israf etmemk fuzuli biseler almamak.

Zaten gercekden bu gibi örnekleri ele alalim çevremizde hepimizin vardır ya evlatları borca sokup yemiştir.
Ya satmislardir.
Ya hastalık cikmistir.
Hazıra konmak mi böyle yaptırıyor insana bilmiyorum.

Benim kendi babam bile nankör.
Bi Allah razi olsun demiyor anasına babasına oldu gittiler.
Yapmasalarmış diyor.
Kıriğıyla dökügüyle uğraşıyorum diyor.
Ama kiralarini almayı biliyor.

tr_lelli canım kesinlikle çok doğru..Burda gördüm o konuyu bende okudum..
Hakkaten o ince çizgiyi iyi ayarlamak gerek..Ne çok israf yapıp abartacaksıon.. nede evladını kendini mutsuz edeeksin..
Biz de çok şükür bişeyler biriktiriyoruz..Amma çocuklarımdan her konuda asla kısamam..
Bizlerde çocuk olduk..İiyi anılarımızı gülerek kötü geçen günlerimizi duygulanarak ağlayarak anıyoruz misal..
Çocuklarım çocukluklarını güzel ansın.. hiç birşeyden mahrum etmek istemedik..Çok şükür elimziden geldiğince bişeyler yaptık yapıyoruz..
Biz kendimizden kısarız onalrdan asla..Yemek içmek konsuunda hiçbirşeyden kısmayız..Çok şükür Rabbime..
Giyimimden kısarım, gezmemden gerekiyorsa fedakarlık ederim..Ama çocuklarım için onalrdan bile kısmama.. acımam da..
O ince çizgiyi iyi tuturmak gerek..Hayat akıp geçiyor..
Bu gençlik de bir kez oluyor..Yaşlanınca rahat yaşasan bile hasta olup yiyemdikten sonra gezemedikten sonra..
Herşeyi kararında yapmalıyız..Öncelikle mutlu nasıl oluyorsak öyle yaşamalıyız..
Ben birikim yapıncada çok mutlu oluyorum..Çocuklarıma bişeyler alıncada onlarla gezincede çok mutlu oluyorum..Yaşam hakkı da bir kez veriliyor..Yaşamayı bilmeli , yemeyi,imeyi gezmeyi de bilmeli..Ama tutumluda olmalı israfda etmemeli..

Çocukluk, gençlik dönemi daha baska.
Özenildigi zamanlar oluyo bir donem.
O dönemleri guzel atlatabilmek guzel.
Zaten sonra insan hevesde etmiyor daha.

Önceden saçlarımı surekli degistirirdim.
Gölge, röfle, boya, fön, masalar, duzlestiriciler vs
5 yıldır kendi renginden cunku hevesimi aldim.
Istemiyorum değiştirmek artik.
Önceden daha güzel giyinim falan hevesim vardi.
Şimdi daha sade giyiniyorum.
Yani dikkat çekici şeyleri, renkleri , aksesuarları sevmiyorum artik.
Insan yaş aldıkça olgunlasiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…