- 27 Şubat 2008
- 9.941
- 12.715
- 823
Babanizi tebrik ediyorumsiz anlatınca aklıma ne geldi.. benim babam emekli öğretmen, tek maaşla biz beş kardeşi okuttu. köyde yaşadık köyde öğretmen maaşı idare ediliyordu.. birşey kısmazdı çok şükür ama hiç birikim de yapamıyorlardı.. arada akşam komşular oturmaya gelirdi hep tarlalarından, ne bilim traktörlerinden muhabbet ederdi ( köyde hemen herkesin tarlası bahçesi vardır) ama bizim birşeyimiz yatırımlık anlamda birşeyimiz yoktu, babam garibim beş çocuğunu okutma derdindeydi.. Güneydoğuda çocuklarını okutmak onun için hayatlarını kurtarmak demekti.. yoksa yaşam standartları pek de iyi sayılmaz.. neyse büyük abim öğretmen hemen ardından diğer abim doktor ve benim bi büyüğüm de matematik öğretmeni oldu ( hatta matematik öğretmeni bu yıl hukuktan bile mezun oldu, ikinci üni bitirdi). kızkardeşim hemşire oldu atandı. tek özel sektörde olan benim ki benim de şartlarım fena değil bilirsiniz az çok.. şimdi babam diyor napacam ben toprağa traktöre ya da başka şeye.. emekli oldum ve çocuklarımın hepsi şuan kendi gelirini sağlayacak durumda.. bundan çok gurur erici birşey yok. tek maaşa bile bizi eksik etmediler, nebilim yememizden içmemizden eksik olmadı.. çok lüks de yaşamadık ama gözümüz de kalmadı..
başka bi yandan eşim anlatır ki ilk anlattığında gözüm dolmuştu.. kp çocuklarına nerdeyse bakmıyormuş, şöförmüş o zamanlar kaç ayda bir gelir ve sadece eve geldiği zaman et alır ve bi tek o evdeyken güzel yemekler yapmasını istermiş kv den. kv de anlatır bunları.. çoğu zaman evde huzursuzluk olurmuş.. o işteyken yani uzun yol şöförüyken evde çocuklar ne yer falan düşünmezmiş. kv ya komşuların kaşını bıyığını alır az harçlık olsun diye ya da el işi yapar idare edermiş.. ama çoğu zaman babasının evine gider küsermiş dayanamazmış.. neyse yine kv küsmüş babaevine gitmiş kp gelmiş eşim abisi ve ablası o zaman küçük onlar ıturtmuş demiş ki sizi bi yere götürecem orda size elmalar, kuru üzümler meyveler verecekler diye.. eşim anlatıyor tabi nasıl sevindik akşam mutluluktan zor uyku tuttu.. ( meğerse yetiştirme yurdundan bahsediyor kp ). eşim diyor ki biz uyandık sabah annem eve dönmüştü ilk defa annemizin eve döndüğüne üzüldük dmişti. bunu eşim anlatınca tutamamıştım kendimi.. kv de anlattı tabi neler çekmiş..
o sebeble ben çok kötü oluyorum böyle çocuklardan kısılınca falan.. rabbim kısmet eder çocuğum olursa Allah güç versin dozunda olacak şekilde eksik etmem. içinde birşey kalmasın diye çabalarım.. anlatınca yine kötü oldum yaa
siz anlatınca aklıma ne geldi.. benim babam emekli öğretmen, tek maaşla biz beş kardeşi okuttu. köyde yaşadık köyde öğretmen maaşı idare ediliyordu.. birşey kısmazdı çok şükür ama hiç birikim de yapamıyorlardı.. arada akşam komşular oturmaya gelirdi hep tarlalarından, ne bilim traktörlerinden muhabbet ederdi ( köyde hemen herkesin tarlası bahçesi vardır) ama bizim birşeyimiz yatırımlık anlamda birşeyimiz yoktu, babam garibim beş çocuğunu okutma derdindeydi.. Güneydoğuda çocuklarını okutmak onun için hayatlarını kurtarmak demekti.. yoksa yaşam standartları pek de iyi sayılmaz.. neyse büyük abim öğretmen hemen ardından diğer abim doktor ve benim bi büyüğüm de matematik öğretmeni oldu ( hatta matematik öğretmeni bu yıl hukuktan bile mezun oldu, ikinci üni bitirdi). kızkardeşim hemşire oldu atandı. tek özel sektörde olan benim ki benim de şartlarım fena değil bilirsiniz az çok.. şimdi babam diyor napacam ben toprağa traktöre ya da başka şeye.. emekli oldum ve çocuklarımın hepsi şuan kendi gelirini sağlayacak durumda.. bundan çok gurur erici birşey yok. tek maaşa bile bizi eksik etmediler, nebilim yememizden içmemizden eksik olmadı.. çok lüks de yaşamadık ama gözümüz de kalmadı..
başka bi yandan eşim anlatır ki ilk anlattığında gözüm dolmuştu.. kp çocuklarına nerdeyse bakmıyormuş, şöförmüş o zamanlar kaç ayda bir gelir ve sadece eve geldiği zaman et alır ve bi tek o evdeyken güzel yemekler yapmasını istermiş kv den. kv de anlatır bunları.. çoğu zaman evde huzursuzluk olurmuş.. o işteyken yani uzun yol şöförüyken evde çocuklar ne yer falan düşünmezmiş. kv ya komşuların kaşını bıyığını alır az harçlık olsun diye ya da el işi yapar idare edermiş.. ama çoğu zaman babasının evine gider küsermiş dayanamazmış.. neyse yine kv küsmüş babaevine gitmiş kp gelmiş eşim abisi ve ablası o zaman küçük onlar ıturtmuş demiş ki sizi bi yere götürecem orda size elmalar, kuru üzümler meyveler verecekler diye.. eşim anlatıyor tabi nasıl sevindik akşam mutluluktan zor uyku tuttu.. ( meğerse yetiştirme yurdundan bahsediyor kp ). eşim diyor ki biz uyandık sabah annem eve dönmüştü ilk defa annemizin eve döndüğüne üzüldük dmişti. bunu eşim anlatınca tutamamıştım kendimi.. kv de anlattı tabi neler çekmiş..
o sebeble ben çok kötü oluyorum böyle çocuklardan kısılınca falan.. rabbim kısmet eder çocuğum olursa Allah güç versin dozunda olacak şekilde eksik etmem. içinde birşey kalmasın diye çabalarım.. anlatınca yine kötü oldum yaa
Bunu esim cok yaptı oglumda.tr_lelli
bencede birikim yaparken kısmamak lazım hayattan.
eşim de çocukluğunda çok oyuncağı olmamış
şimdi her ay kızıma birşeyler alıyoruz.
eksiklik hissetmesin diye
abartmamak da lazım tabikide.
çok ince cizgi dediğin gibi.
Hadi bakalım insallan 2018 çok uğurlu gelir size de imar ile mujdelenin ilk :)Kizlar 'ya buranın imar sıkıntısıyla cok ilgilenen bir öğretmen emeklisi abimiz var.
Adamın şikayet etmediği kurum kuruluş yer kalmadi.
Aksam üzeri görüştük abiyle planlama müdürlüğünden haber almış 2018 de imar isi tamam demişler
Ayyy sevinmek icin erken sanirim yani net belgeli onaylı birşey görmeden heveslenmek istemiyorum ama bunu bile duymak hayali bile guzel.
Aiyyy Allahım sen konuyu biliyorsun amin.
Ayy bilmiyorum kuzu surekli oyaladiklarindan inanmak istiyorum artik.Hadi bakalım insallan 2018 çok uğurlu gelir size de imar ile mujdelenin ilk :)
Yoğurdu soğuk mayalamissiniz galiba ben böyle olduğu zaman bı çaydanlık su ısıtıp bı leğene boşaltıp yoğurt tenceresinin dibini suya koyuyorum o zaman tutuyorGünaydın hanımlar tükkanı ben açayım
dün yaptığım yoğurt olmadı ya garip bişey oldu kesildi mi nedir akşam bakıcam olmamışsa peynir yapıcam
bazen çok güzel yapıyorum bazen de hiç beceremiyorum sinir oluyorum
bugün arkadaşa bebek görmeye gideceğim hediyem önceden hazır
tr_lelli inşallah çözülür imar sorununuz canım
14 aralık perşembe happy center yeniden indirime gidiyormuş geçen yaptıkları indirimi beğenmedim umarım bu sefer güzel indirimler olur
yakınında happy center olanlara duyurulur efem
galiba olması gerekenden daha soğuktu haklısınız sabah da vaktim yoktu dediğinizi yapmaya fırının içindeydi kavanozlarYoğurdu soğuk mayalamissiniz galiba ben böyle olduğu zaman bı çaydanlık su ısıtıp bı leğene boşaltıp yoğurt tenceresinin dibini suya koyuyorum o zaman tutuyor
Kizlar bdv bir konu var yorumlar beni cok etkiledi.
Hani cok kısıp bisiler sahibi olmak , evden kısmak, nelerden kısarız ay neler yazmislar.
Yıllarca herşeyden mahrum kalmak.
Bazı şeylerin tadini uzun sure bilmemek vs.
Iste bu ince çizgi cok onemli.
Hep onu anlatmak istiyorum ben.
Birikim okey seviyoruz.
Ama ben birşeylerden mahrum kalamam.
Bu giysi olur, gezme olur, tatil olur, yiyecek olur.
Mesela babannem ve dedem zamanında cok kismis.
Evleri varmis baska semtde burayıda yapıcaz diye evden halamdan babamdan kismisler hep.
Tv alacak durumları varken almamışlar halamda cok severmiş tv izlemeyi cocuk iste amcasına gidermiş aksam gec saatlere kadar.
Çok üzülmüştüm ben halam anlatinca.
Yani alacak durumları varken sırf daha cok ev yapalim diye kismışlar evlatlarindan.
Yamalı giydikleri pantolonlari falan anlatırlardı bir araya geldigimizde.
Ikiside okumamış zaten ilkokul mezunu.
Ve babam hemen bisiler satmaya başlamış para kazanmaya niye iste yokluk kısmışlar hep.
Babam ilk parasıyla tv almış eve falan.
Halam gitmesin amcalarına diye.
Birikimde su ince cizgiyi cok iyi belirlemek lazim.
Cimrilik ve bencillik olmus dedemlerin yaptigi
Varsa once evin cocuklarin ihtiyacı alınmalı bence
sonuçta ac açıkda değillermiş evleri varmis kira vermiyorlarmis.
Arsa alıp bu binayı yapmislar.
Acelesimi vardi olurdu buralarda zamanla.
Ya da olmasindi.
Ama bence çocuklar çocukluğunu böyle hatirlamasindi.
Biz hep oğluma soruyoruz bisi istiyormusun diye.
Babası gelirken ayri arar sorar
Çünkü esimde yokluk yaşamış babasız buyumus.
Benim evimde varsın x marka yatak örtüsü altın varaklı yemek odası süsü bilmem ne marka banyo takimi olmasin.
Ama oğlumda çocukluğuna dönüp baktığında sunuda yemek isterdim hic yiyemedim şurayı cok merak ederdim göremedim hic demesin.
Konudaki yorumlar beni cok etkiledi.
Özellikle bir kac yorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?