Küçük Düşün Büyük Olsun!

Aynen öyle canım..Herşey zamanında yaşanıyor zaten..
Herşey gençken ergenlikde falan cazip geliyor..Hevesler falan..
Yaş aldıkça zaten hevesinde geçiyor. Dediğin gibi her şey farklılaşıyor..Çok şükür benimde içimde bişey kalmadı..
İnş çocuklarımda ilerde güzel yaşadık heveslerimizi aldık diyebilirler..

siz anlatınca aklıma ne geldi.. benim babam emekli öğretmen, tek maaşla biz beş kardeşi okuttu. köyde yaşadık köyde öğretmen maaşı idare ediliyordu.. birşey kısmazdı çok şükür ama hiç birikim de yapamıyorlardı.. arada akşam komşular oturmaya gelirdi hep tarlalarından, ne bilim traktörlerinden muhabbet ederdi ( köyde hemen herkesin tarlası bahçesi vardır) ama bizim birşeyimiz yatırımlık anlamda birşeyimiz yoktu, babam garibim beş çocuğunu okutma derdindeydi.. Güneydoğuda çocuklarını okutmak onun için hayatlarını kurtarmak demekti.. yoksa yaşam standartları pek de iyi sayılmaz.. neyse büyük abim öğretmen hemen ardından diğer abim doktor ve benim bi büyüğüm de matematik öğretmeni oldu ( hatta matematik öğretmeni bu yıl hukuktan bile mezun oldu, ikinci üni bitirdi). kızkardeşim hemşire oldu atandı. tek özel sektörde olan benim ki benim de şartlarım fena değil bilirsiniz az çok.. şimdi babam diyor napacam ben toprağa traktöre ya da başka şeye.. emekli oldum ve çocuklarımın hepsi şuan kendi gelirini sağlayacak durumda.. bundan çok gurur erici birşey yok. tek maaşa bile bizi eksik etmediler, nebilim yememizden içmemizden eksik olmadı.. çok lüks de yaşamadık ama gözümüz de kalmadı..
başka bi yandan eşim anlatır ki ilk anlattığında gözüm dolmuştu.. kp çocuklarına nerdeyse bakmıyormuş, şöförmüş o zamanlar kaç ayda bir gelir ve sadece eve geldiği zaman et alır ve bi tek o evdeyken güzel yemekler yapmasını istermiş kv den. kv de anlatır bunları.. çoğu zaman evde huzursuzluk olurmuş.. o işteyken yani uzun yol şöförüyken evde çocuklar ne yer falan düşünmezmiş. kv ya komşuların kaşını bıyığını alır az harçlık olsun diye ya da el işi yapar idare edermiş.. ama çoğu zaman babasının evine gider küsermiş dayanamazmış.. neyse yine kv küsmüş babaevine gitmiş kp gelmiş eşim abisi ve ablası o zaman küçük onlar ıturtmuş demiş ki sizi bi yere götürecem orda size elmalar, kuru üzümler meyveler verecekler diye.. eşim anlatıyor tabi nasıl sevindik akşam mutluluktan zor uyku tuttu.. ( meğerse yetiştirme yurdundan bahsediyor kp ). eşim diyor ki biz uyandık sabah annem eve dönmüştü ilk defa annemizin eve döndüğüne üzüldük dmişti. bunu eşim anlatınca tutamamıştım kendimi.. kv de anlattı tabi neler çekmiş..
o sebeble ben çok kötü oluyorum böyle çocuklardan kısılınca falan.. rabbim kısmet eder çocuğum olursa Allah güç versin dozunda olacak şekilde eksik etmem. içinde birşey kalmasın diye çabalarım.. anlatınca yine kötü oldum yaa

Babanizi tebrik ediyorum
Ama eşinize ve kardeşlerine nasil üzüldüm anlatamam. Çocuklar çok hassas noktamdir

Canım ya
eskiden gerçekten çok zormuş herşey.
bir de herkes aynı değil ki.
o zamanlar da istediğimiz hemen alınmaz dı.
benimde çok az kıyafetle geçti çocuklugum
ama annem kitap oyuncak eksik etmezdi, alırdı.

bende kızıma almaya calışıyorum.
ilerde pişmanlık duymak istemiyorum, uğraşıyorum gerçekten.

Bunu esim cok yaptı oglumda.
Iste insanların içinde kalınca demek.

Bende bu ara giysilere taktim.
Eksikleri almadan rahat edemedim.
Hâlâ bitmedi pufs.
Oldugu kadar artik.

Kizlar 'ya buranın imar sıkıntısıyla cok ilgilenen bir öğretmen emeklisi abimiz var.
Adamın şikayet etmediği kurum kuruluş yer kalmadi.
Aksam üzeri görüştük abiyle planlama müdürlüğünden haber almış 2018 de imar isi tamam demişler
Ayyy sevinmek icin erken sanirim yani net belgeli onaylı birşey görmeden heveslenmek istemiyorum ama bunu bile duymak hayali bile guzel.
Aiyyy Allahım sen konuyu biliyorsun amin.

Hadi bakalım insallan 2018 çok uğurlu gelir size de imar ile mujdelenin ilk :)

Selam kızlar.
Bugün dışardaydım. Sonra geldim yemekle uğraştım. Biraz özendim oğlum için bu sefer krep çok sever içine köfte ve sos bulgur pilavı hazırladım.krep ve köfteyi bir arada görünce mutlu oldu kuzum.

Kızlar geleceği elbet garantiye alıcazda çocuktan kısılmaz.kıyılmıyor ki birşey istediğinde.herşeyin en iyisini alır yedirir içiririm. İçinde birşey kalmasın. Mutlu çocukluk geçirsin.
Ben kendi ailemden de böyle gördüm.
Çocukluğuma dair güzel anılarım var. Şimdi oğluma uyguluyorum.küçük hatırlamaz demiyorum pastaneye götürüyorum kitapçıya götürüyorum oyuncak kıyafet alıp günü mutlu geçirmesini sağlıyorum.
İçinde kalmış benim 4 5 evim olmuş ne yarar.tasarruf etmek ayrı da bu biraz pintilik mi denir bilemiyorum oraya gidiyor.

Günaydın hanımlar tükkanı ben açayım
dün yaptığım yoğurt olmadı ya garip bişey oldu kesildi mi nedir akşam bakıcam olmamışsa peynir yapıcam
bazen çok güzel yapıyorum bazen de hiç beceremiyorum sinir oluyorum

bugün arkadaşa bebek görmeye gideceğim hediyem önceden hazır
tr_lelli inşallah çözülür imar sorununuz canım
14 aralık perşembe happy center yeniden indirime gidiyormuş geçen yaptıkları indirimi beğenmedim umarım bu sefer güzel indirimler olur
yakınında happy center olanlara duyurulur efem

Günaydınlar kızlar
Sabah erkenden kalkıp güzelce kahvaltımı yaptım, iş yerine getireceğim öğle öğünümü ve ara öğünlerimi ayarladım. Öğle yemeğini evden getirmek çok iyi oluyor; hem maddi açıdan masraf etmemiş oluyorum hem de sağlıklı besleniyorum bu sayede. Bugün öğle menümde tavuklu salata var mesela:)

Yoğurdu soğuk mayalamissiniz galiba ben böyle olduğu zaman bı çaydanlık su ısıtıp bı leğene boşaltıp yoğurt tenceresinin dibini suya koyuyorum o zaman tutuyor

Yoğurdu soğuk mayalamissiniz galiba ben böyle olduğu zaman bı çaydanlık su ısıtıp bı leğene boşaltıp yoğurt tenceresinin dibini suya koyuyorum o zaman tutuyor
galiba olması gerekenden daha soğuktu haklısınız sabah da vaktim yoktu dediğinizi yapmaya fırının içindeydi kavanozlar
fırını biraz ısıttım tekrar mayalanır belki diye işe gitmem gerekiyodu öyle bıraktım
akşam gidince bakacağım ama olmayacak muhtemelen

hangi konu bu dün giremedim kaçırmışım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…