günaydın
meraktan oğlumun kurban kumbarasini saydim 1206 tl cikti ...
yılbaşında bir hafta izin kopardım oğlumu alip memlekete gitmeye niyetim var bugün bilet bakicam.
yılbaşında kurbanda ve yazlık izninde yılda en az uc kez gidiyorum kayinvalidemlerde o kadar geliyor . cok mu görüşüyorum esimin ailesi ile
Ayy eşim geçen gösterdi a101 den almıştım attım vallahi eşim Eminönü den aldi açık bende çok tiksindim eşim dalga geçiyor birde bak farenin bacağı burada diyeKizlar 'ya bi video izledim.
Yerlerde serili acibiber kuruları var fareler aralarında cirit atiyor (muhakkak yediğimiz neler bu aşamalardan geçiyordur ama insanın gözü görünce igreniyor)
Şuan paketli tüm pul biberlerden igrendim ki pul biberi cok kullanirim.
Napsak Ya?
Nerden alsak guvenilirdir.
Ben yazın kendim kurutup rondodan çekip denicem.
Bi tanıdığım böyle yapiyordu.
Allahım o fareler ayy icim kalktı
Faredende nefret ederim
Kalkıp pulbiberleri dökesim var.
onlar gelince en fazla iki hafta kalirlar . babam her defasında gelmez . annem ve k.gorumce bir ekip . k.kaynim b.gorumce bir ekip . abimler bir ekip dicem de onlar cok gelmez hem coluk çocuk var diye hemde eltim garip biraz :)biz son üç yıldır yılda bir kere görüşüyoruz. önceden hemen hemen sizin gibiydik onlar da gelirdi, geldiklerinde en az iki ay da kalırlardı. bazı sebeplerden ötürü ben de eşim de biraz soğuduk. o yüzden mesafeyi de iyi ayarlamak gerekiyor. yılda 3 kere gitmeniz aslında normal ama 3 kere de onlar geliyorsa çok. sizin yerinizde olsam yılda bire düşürürdüm, nasılsa onlar da geliyor.
onlar gelince en fazla iki hafta kalirlar . babam her defasında gelmez . annem ve k.gorumce bir ekip . k.kaynim b.gorumce bir ekip . abimler bir ekip dicem de onlar cok gelmez hem coluk çocuk var diye hemde eltim garip biraz :)
ben çalışıyorum oğluma bakan hasta olsa yada cenaze olsa akşamı bizdeler allah razi olsun . annemin valizi hep hazir
hepsi bir anda gelmez esimin tarafindan cenaze dugun olmadığı surece . zaten oda en fazla iki gece kalirlar
bana yükleri yok aksine rahat ederim evim cok neseli olur şükür
oglum onlara onlar ogluma cok duskun . en cok oğlum icin gidiyorum ozel sağlık sorunlari olan bir evladim var oraya gidince daha bi mutlu oluyor .
9 yillik evliyiz hep böyleyiz. yakinda ev tasicam yardima gelirler .
hic laf sozleri yok tabi ilerde ne olur bilmiyorum ama zaman zaman oraya yerleşmeyi bile.dusunuyoruz .
yoğun çalışıyorum büyük sehir kalabalığı trafiği yoruyor beni . oraya gidince sakin sessiz resmen kafa dinliyorum . esim olmasa bile sıkılmam .
bakalim simdilik boyleyiz
onlar gelince en fazla iki hafta kalirlar . babam her defasında gelmez . annem ve k.gorumce bir ekip . k.kaynim b.gorumce bir ekip . abimler bir ekip dicem de onlar cok gelmez hem coluk çocuk var diye hemde eltim garip biraz :)
ben çalışıyorum oğluma bakan hasta olsa yada cenaze olsa akşamı bizdeler allah razi olsun . annemin valizi hep hazir
hepsi bir anda gelmez esimin tarafindan cenaze dugun olmadığı surece . zaten oda en fazla iki gece kalirlar
oglum onlara onlar ogluma cok duskun . en cok oğlum icin gidiyorum ozel sağlık sorunlari olan bir evladim var oraya gidince daha bi mutlu oluyor .
hic laf sozleri yok tabi ilerde ne olur bilmiyorum ama zaman zaman oraya yerleşmeyi bile.dusunuyoruz .
yoğun çalışıyorum büyük sehir kalabalığı trafiği yoruyor beni . oraya gidince sakin sessiz resmen kafa dinliyorum . esim olmasa bile sıkılmam .
biz uzagiz oto 12 saat uçakla 1.15 dk mesafedeyiz . ama ayrimiz gayrimiz yok . ben ablamin arkadaslari ile annemin komsulari ark. ile de gorusurum .ararız sohbet ederiz ben gidince zaten duyan gelir yanima :) ben gitmeden babam program yapar gunduz onlarla aksamda biz cikariz . geç saat bile olsa annem kalkar yemek yermisinix der . isleri ben gitmeden yaparlar cunku oraya gezmeye gidiyorum is yapmaya degil derler.annemler gelince de komsular bizimkiler dökülür bize hepsi de agirlar sohbet kahkaha . şükür sen şakrak ailemiz var ... hatta geçen esim babama ' dedem seni yakti sende beni ' dedi ki en cok gulen ben oldum .... annem anlayışlıdır karismaz biseye herkese uyum sağlar kirmaz kimseyi . yanlarinda rahat ederim strese girmem .Allah bozmasın ne güzelmiş, böyle aile ilişkilerini görünce çok özeniyorum
kayınvalidesi ile arkadaş gibi olan gelinler, destek veren aileler...
Eşimin ailesi ile görüşmüyoruz, bizimkilere de ayda 2-3 sefer ben giderim, eşim ayda 1, bazen iki ayda bir gelir
ben neşeli günlerdeki gibi kalabalık, mutlu bir arada olan aileleri severim, eşimin ailesi ve kendi ailem hep dayanışma içinde olalım, iyi anlaşalım isterdim ama hayaller ve hayatlar işte
güzel bir ilişkiniz var maşşallah nazar değmesin.. benimde eşimin ailesiyle aram iyidir.. bi kere sorun yaşadık.. laflar sözler geliyordu kulağıma.. yani yeniydim belki beni tanımıyorlardı diye yanlış yanlış yorumluyorlardı ama baktım ki sonu olmuyor hepsini bi akşam kv de topladım.. kayınım eltim evli görümcem ve bekarlar.. hepsiyle konuştum ne derdiniz var, sorun ne x sen bunu neden dedin. diğerine bunu neden dedin, kim dedi diye sorunca da diğerini gösterip bu dedi.. yani biz aileyiz ve böyle şeylerden hiç hoşlanmam.. konuşalım sorunumuz ne çözelim aksi halde ben kopmak zorunda kalırım sizden dedim.. baktım ki herkes nasıl dolu birbirine karşı tabi.. meğerse herkesi konuşturmak için bi sebeb oldu.. herkes birbiri hakkında eteğindeki taşları döktüler..ben kendimle ilgili sorunu konuşmak için milleti topladım, ortamdaki herkes birbiriyle ciddi sorun yaşıyormuş onu anladım.. benimle alaka pek de birşey olmadığını anladım..benim hakkımda söylenilenlere açıklama getirdim ve de özür bile dilendi.. ama onlar birbiriyle ilgili kendilerine çeki düzen vermeleri gerektiğini söyledim.. benim de huyum böyle.. sürekli laf duyacağıma bi kerede konuştum ve ben böyleyim saklamam kızarım ve de birbirinize de söylerim dedim.. o gün anladımki herkesin birbiriyle olan sorunları yılların birikimiymiş.. onlar buna alışık yıllarca yaşıyormuş ben yeniymişim o sebeble bana ters geldiği için de herkesi bir araya getirip konuştum..onlar gelince en fazla iki hafta kalirlar . babam her defasında gelmez . annem ve k.gorumce bir ekip . k.kaynim b.gorumce bir ekip . abimler bir ekip dicem de onlar cok gelmez hem coluk çocuk var diye hemde eltim garip biraz :)
Geçmiş olsun bazen böyle üstüste geliyorbir keresinde ben maaşımı çekip ( bir yere yatırmam gerekiyordu acil) çaldırmış, sonra da merdivenlerden yuvarlanıp bileğimi feci burkmuştum evde yatmak zorunda kaldım üstelik doğum günümdü ve yanımda da kimse yoktu o gün geldi aklıma.
Bende gorusmeyenlerdenim.Allah bozmasın ne güzelmiş, böyle aile ilişkilerini görünce çok özeniyorum
kayınvalidesi ile arkadaş gibi olan gelinler, destek veren aileler...
Eşimin ailesi ile görüşmüyoruz, bizimkilere de ayda 2-3 sefer ben giderim, eşim ayda 1, bazen iki ayda bir gelir
ben neşeli günlerdeki gibi kalabalık, mutlu bir arada olan aileleri severim, eşimin ailesi ve kendi ailem hep dayanışma içinde olalım, iyi anlaşalım isterdim ama hayaller ve hayatlar işte
o nasıl bir düşünce.. üzüldüm doğrusu.. eşinin bu şekilde yaklaşması hiç doğru değil..Bende cok kalabalik aileleri sevmiyorum
Ozellikle esimin ailesinde sadece gelin hizmet etmeli.
Mutfaktan cikmamali. Goruslerinde olduklari icin cok yoruluyorum o yuzden hoşlanmıyorum.
Ne kadar sacma demi. Esimin ailesiyle de yemegimiz bir ya bizim. Son zamanlarda kaynanama hic yardim edemedim orda bir lokma da yemedim.
Esime annelere gidiyosak gidelim dedigimde hayir dedi.
Hizmet edemiyoesam gitmemin br mantigi yokmus.
Oysa benim hic hasta zamanim vs olmayacak mi demi
Çok saçma ve kötü bir düşünce gerçekten üzüldüm ya.Bende cok kalabalik aileleri sevmiyorum
Ozellikle esimin ailesinde sadece gelin hizmet etmeli.
Mutfaktan cikmamali. Goruslerinde olduklari icin cok yoruluyorum o yuzden hoşlanmıyorum.
Ne kadar sacma demi. Esimin ailesiyle de yemegimiz bir ya bizim. Son zamanlarda kaynanama hic yardim edemedim orda bir lokma da yemedim.
Esime annelere gidiyosak gidelim dedigimde hayir dedi.
Hizmet edemiyoesam gitmemin br mantigi yokmus.
Oysa benim hic hasta zamanim vs olmayacak mi demi
Doğru degil ama bakia açısı bu malesef..o nasıl bir düşünce.. üzüldüm doğrusu.. eşinin bu şekilde yaklaşması hiç doğru değil..
Çok saçma ve kötü bir düşünce gerçekten üzüldüm ya.
gayet güzel yapmışşsızn sen toplamasan demekki kimin kiminle derdi var belli değilmiş , bazen yerli yersiz konuşmlar oluyor üstüne bir iki kelime daha eklenip büyüyor , ilk başta tavrını koymakla doğru yapmışşsıngüzel bir ilişkiniz var maşşallah nazar değmesin.. benimde eşimin ailesiyle aram iyidir.. bi kere sorun yaşadık.. laflar sözler geliyordu kulağıma.. yani yeniydim belki beni tanımıyorlardı diye yanlış yanlış yorumluyorlardı ama baktım ki sonu olmuyor hepsini bi akşam kv de topladım.. kayınım eltim evli görümcem ve bekarlar.. hepsiyle konuştum ne derdiniz var, sorun ne x sen bunu neden dedin. diğerine bunu neden dedin, kim dedi diye sorunca da diğerini gösterip bu dedi.. yani biz aileyiz ve böyle şeylerden hiç hoşlanmam.. konuşalım sorunumuz ne çözelim aksi halde ben kopmak zorunda kalırım sizden dedim.. baktım ki herkes nasıl dolu birbirine karşı tabi.. meğerse herkesi konuşturmak için bi sebeb oldu.. herkes birbiri hakkında eteğindeki taşları döktüler..ben kendimle ilgili sorunu konuşmak için milleti topladım, ortamdaki herkes birbiriyle ciddi sorun yaşıyormuş onu anladım.. benimle alaka pek de birşey olmadığını anladım..benim hakkımda söylenilenlere açıklama getirdim ve de özür bile dilendi.. ama onlar birbiriyle ilgili kendilerine çeki düzen vermeleri gerektiğini söyledim.. benim de huyum böyle.. sürekli laf duyacağıma bi kerede konuştum ve ben böyleyim saklamam kızarım ve de birbirinize de söylerim dedim.. o gün anladımki herkesin birbiriyle olan sorunları yılların birikimiymiş.. onlar buna alışık yıllarca yaşıyormuş ben yeniymişim o sebeble bana ters geldiği için de herkesi bir araya getirip konuştum..
sonra hiç sorun yaşamadım.. ha konuşulursa sa kulağıma gelmiyor arık, sıkıysa bi daha laf edilsin :)
o seferki toplantıdan sonra ben yine kendim oldum.. saygıda kusur etmedim ki allah var değer de gördüm.. arkamdan ne konuşulursa da pek umrumda olmuyor açıkçası ben duymadıktan sonra
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?