Küçük Düşün Büyük Olsun!

eşin de haklı sen de haklısın
eşin bu zamanda kalp kırmak üzmek istemiyor
sen de bütçeni düşünüyorsun
eve iyi bakıyor mu aranız iyi mi kiracınızla
olmadı seneye biraz daha fazla zam yaparsınız enflasyon pahalılık vs sebebiyle konuşarak anlaşarak

aynen
bütün marketler harika indirim şok indirim diyor ama yapılan indirimler 30-50 kuruş arası
zaten dediğin gibi her hafta kuruş kuruş zamlanıyor herşey
insanlar da cebindeki parayla karınlarını doyurmak için kaliteden ödün veriyor
15 liralık dana sucuk yerine 5 liralık piliç sucuk alıyorlar

Kötü ev sahibimiyim.
Ama gercekden kime desem 900diye biz gelelim 1.300 veririz diyorlar.
Çünkü ev cok iyi durumda.
Muhitde iyi metronun dibi, e-5 dibinde
Herkes kendini düşünüyor tabiki dimi.
Yooo kötü ev sahibi değilsin tabiki
Ama herkes kendini düşünmek zorunda yapacak birşey yok
Ben 900 TL ye oturuyorum. Evim merkezi ama çok bakımsız ve eski
Ev sahibim önümüzdeki yıl piyasa fiyatına göre güncelleme yapılacak dedi. 1300 TL istedi noterden yazı yolladı. 7.yilimiz
Şimdi şöyle birşey var nasıl ki kiracı daha uygun bir ev bulursa çıkarsa ev sahibi de daha çok veren olacaksa çıkartır kiracıyı
Kalp kırmadan, vicdanen rahat olarak bunu yapmak önemli bana gore

Lelli ben sana kendi evimden ornek vereyim
Bizim oturdugumuz ev tanidigin akrabasi sahibi baska ilde aile arsasina miras kalmis.
Biz istedik kiraya verdiler.
Gecen yil hatir gonul cok cok uyguna tuttuk. Bu yil istedigi zammi dusundukce ates basti. Orta bi fiyat isteyecektik. Eve kapora da vermedik. Ama gel hala sifir gibi ztn oturmadik tertemiz badana yapilsa hic oturulmadi dersin. Biz hic soylemeden tesisat sorunlarini cozduk kilit taktirdik.
Bu yil o normal fiyat istedi. Bize tesekkur etti..

Amaa karsi dairemiz sanirim gunluk ikinciye kiraya veriliyor.
Ne gelen belli ne kalan kopekler.
Bir cami hep acik. Burda kanalizasyon calismasi var evdeki tozu dusunemiyorum
Bazen kokudan iceri zor kaciyoruz.
Inan o ev ilk insaat pisligi ile temizlenmistir.
Ayakkabi ile giriyolar evde hali yok ben polisi aricam diyorum ama ztn az kaliyorum diye ugrasmayalim diye birakiyorum. Apartmanda karisan pek yok. O evi inan bizim evin yarisina kiraya veremezsin.
Evin temizse kiracinin da emegi var. Oduyorlarsa aksatmiyolarsa hic kalkisma. Hem ah alma hemde sen ters bi kiraciya catarsan uzulursun..

Canım kirayı arttır ama çıkın deme. 100 150 arttır gerekirse durumuda açıkla. Çünkü ev değiştirmek çok zor hele ki ist gibi yerde çok daha zır taşınması toplanması emlakçısı depozitosu var var birde sağlam kiracıysa risk almaya da değmez. Gelen gideni aratır derler. Çıkaracaksanda uzun vade zaman var. Ben kiracıyken ev sahibi peşinen konuştu 2 yıl için tutuyorsanız tutun sizi zor durumda bırakmak istemem diye bizde ona göre ayarladık kendimizi.
Kendi açından düşününce haklı olabilirsin ama empati yap zor durumda kalabilirler

Duzenli temiz kiraci ise seneye biraz daha zam yaparsın ama çıkarma derim.evine temiz bakmasi onemli az olsun temiz olsub devamli olsun fikrinde yim.
bu arada stada yakın Güzeller mahallesi oluyor ışte.
bende stada yurume hızlı yurume 15 dk mesafedeyim.
carsiya aracla 5 dk buralar gebze ici yani kirsal degil ama sakin huzurlu...
yazin bile 9 da ses duymassin sokakta ac balkonu kafa dinle...cok seviyorum ben evimi muhiti.800 1000 kiralar

Kötü ev sahibimiyim.
Ama gercekden kime desem 900diye biz gelelim 1.300 veririz diyorlar.
Çünkü ev cok iyi durumda.
Muhitde iyi metronun dibi, e-5 dibinde
Herkes kendini düşünüyor tabiki dimi.
Öyle derler sonrada vermezler. Millet te bir tuhaf yani.
Bence kiraci düzgünse ve ödemelerini aksatmiyorsa hıc başkasiyla maceraya atilmayin.

Ben kimseye oyle bir zam yapmam.
Hele 900 verirken 1.400 ver asla demem.
Ancak 3 ay once evi boşaltmasını söylerim okadar.
Ev almayı düşünmesek okadar o da sıkıntı değil ama insan düşünüyor iste.

Öyle derler sonrada vermezler. Millet te bir tuhaf yani.
Bence kiraci düzgünse ve ödemelerini aksatmiyorsa hıc başkasiyla maceraya atilmayin.
Yok canim gercekden istiyordu arıyordu biri.
Hemde diş doktoru.
Evimde ağız ve diş hastanesine cok yakin o discinin yaninda calisan abla evimi biliyor gelmişti doktor hanıma tutalım evini dedi.
Ama kiracı var dedim.

Gerekirse az butceli ama ise yarar bsy olmali
Tek bir yumusacik havlu bile yeter ama ise yarar bsy olmali

Trlelli istediğin kirayı kabul ederse zaten kalır ama kabul etmezse çıkar. Başta söyle istediğin kirayı. Diğer türlü zorlayabilir ve 3 ayda da istediği evi bütçesine uygun bulamayabilr. Yaşadığım yerde kiralar 800 tl depozito en az 2 kira bedeli emlakçı 1 kira bedeli alacak. Taşınnasıda var toplanma stresi. Belki işlerine gelir istediğin kira. Ya da çıkar belki daha uygun bakarlar

Canım 100den fazla yapılmaz ayıp olur.
Biz 5yildir eve gitmedik bakmadık hani karışan bir ev sahibi asla degiliz.
O kirasini yatirir bisi olursa arar okadar.
Ben biraz bencillik yapıyor olabilirim ama ihtiyacımız olacak o 500tl cok işimize yarayabilir.

Bizim apartmanda kiralar 1200ye kadar gidiyor yeni kiracilar için
Ama yan komsum 600e oturuyor
Uzun yillar kiraciymis cok iyiler ve eve iyi bakiyorlar . Ev sahipleri cok memnun
Alt kata da her yil biri geliyor. Ev sahibi artik bikmis evi satacağim bu kiracilar yüzünden diyor.
Allah iyilerle karsilastirsin

İşte trlelli bu yıl 100 yap ya da 150 bir sonraki yılda aynı yapıcam ihtiyacım var de. İşine gelirse kalır gelmezdr çıkar. Çıkacaksanızda 3 4 ayda çıkarsınız dersin. Ne zaman zam yapacaksın ( söyleyeceksin)
Birde kış geldi.şimdi söyleyeceksrn kışın ağırlığınıda düşün.
Kira bakımından haklı olabilirsin ama açık açık da konuş.

İst.da bir ark.ım 800 e oturuyor.
Civarındaki evler 1400 den başlıyormuş.
Ev sahibi 25 tl arttırıyormuş. Bir gün şaşmaz kirası kaç yıldır oturuyor. Eltimlerde öyle çok iyi bir semtte 1100 e oturuyorlar çevre yerde 1600 den başlıyormuş 1+1 ler.kiracı çok önemli.
Eve iyi bakıyorsa düzenli ödüyorsa risk almaya değmez.

Benim oturduğum mahallede annemin evi var kirada aile apartmanı diye biz oturmak istememistik
950 TL veriyor kiracı. Evin değeri şu an 1500 TL evi 3+1 yeniledi içini
Kasım ayi zam zamanıydı. Kiraciyla konuşmuş babam buralarda evlerin fiyat arttı biliyorsun, yasal zam artış oranı yüzde 15 civari demiş. Kiracı abi durumum yok diyip 50 TL yapmış. Annem evimde çok ucuza oturuyorlar çıksın diyor, babam da kiminin parası kiminin duası biz de o yollardan geçtik bu sene kalsinlar yazın bir daha konuşalım diyor :))

Yarin sabah 3 arkadasim kahvaltiya gelecek. Is donusu yemekten hemen sonra evi supurup sildim, esim de banyo WC temizledi. Akitma mayaladim dolaba attim. Zemberegim bosalmis gibiyim, cok yorgunum ama uykum yok. Esim kanepede sizip kalmis, bayiliyorum oldugu yerde uyuyan insanlara.

Onlardan biri de benim.
Ses isik gurultu fark etmez hatta yatmama bile gerek yok.
Kafami bir yere koymam yeterli, is yerinde oglen masamda ruya gordugumu biliyorum

Ama kactimi tam kaciyor ve tum dengem sasiyor uykusuzsam beni gordugu yerde olu taklidi yap yani o kdr

Bende bir suredir kimseyle gorusemiyorum, bazen cok ihtiyac duyuyorum bazende bu sure gecici sabir esinle bir toparlan, gerisi hallolur diorum.

Misafir agirlamayi cok severim, ama hizmet kismini. Oncesinde hazirlikta cok pratigim ve bilgim yok cok tecrube kazanmam lazim

Benim ev sahibim bu sene 200 tl zam yapti ve biz kendi evimize baska sehirde yani oraya tasinmaya karar verdik...ben kiracimiza hersene 50 tl zam yapiyorum...benim evim var sonucta isterimki kiracimizinda evi olsun ve şükürki kredi ile ev almis duasi yeter herseyden once nisan gibi cikacak bende kendi evime dönmek istiyorum ve cok uzülüyorum bu kentsel dönüşüm sebebiyle firlayan fiyatlari destekleyen ev sahiplerini gorunce lutfen yapmayin sukur eviniz varmis durumunuz cogu insana gore cok cok iyi fazladan 200 lira alacaginiz duadan kiymetli degil benim dusuncem tabiki bu

Ev sahibinin galiba resmî olarak %10 civarında zam yapma hakkı var diye biliyorum . Biz 750 tl ye anlaşıp oturduk mayıs ayında . Ama mesela alt katımızda bizim v sahibinin dairesi cephe herşey aynı sadece kat farklı 700 tl ye anlaşmış. Eşim ev sahibi ile ilk konuşmada arttırmayacağını söyleyip anlaşmış. Burada maşallah memur asker polis diye bunun üzerinden kar sağlayıp insanları kullanıyorlar. Seneye arttırmıcaz zaten ev sahibi bizden ev aşağıdan aldığı kirayı hayır kurumuna bağışlıyor. İyi bir insan bir keresinde eşim göreve gitmişti internet vs çekmiyor para eşimin hesapta kaldı kirayı ödeyemeyecektik. Aradık böyle böyle diye oda keyfinize bakın sorun yok sesi. Biz 2 gün geç ödemiştik. Ev sahibini görmedik bile başka çok uzak bir şehirde yaşıyor. Geçen aylarda bizim yaşadığımız şehirde ilçeye gelmiş bize haber vermedi uğramadı bile. Eşim birşey sormak için aramıştı o zaman duyduk.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…