Küçük Düşün Büyük Olsun!

Günaydın herkese. Kiralardan kiracılardan konuşulmuş. Benim kiracım da iyi biri, biraz sıkıntı yaşadı ameliyat oldu işinden oldu falan biz kirayı arttıracağımıza indirdik hem de 2500 tl. indirdik. Eve çok iyi bakıyor bizim ev tarihi eser herkese veremeyiz. Yani bizim kiracıdan fazlasını veren bulunur elbet ama biz memnunuz.

Ne misafir takımım var ne vitrinim :) bana öyle hediye getiren olmaz bence borcam iyi hediye ama.

Benimde yok
hatta kullanıyorum günlük misafir tak. ayda yılda gelicekte çıkarılacak diye beklemiyor.
kırılsa da üzülmüyorum.
yenisi alınır zamanla.

borcam alsam basit kaçar ya
en iyisi para vermek yada altın almak bana göre :)
sorarım eksiğin varmı diye varsa alırım yoksa para veririm.

Yüzde ondan fazla zam yapamazsınız
Yaparsanız kiracı ödemeyebilir evden de çıkaramazsınız icra fln olmaz

Birkaç tane eviniz varmış zaten bu kadar maddiyat odaklı olmayı doğru bulmuyorum
Bizim ev sahibinin de 3 evi var iyi gelirleri var ama üç kuruşun hesabını yaparlar her yıl yüzde on arttırır çok düzenli yatırırız kirayı hiç bi problem yok ama devamlı der siz çıksanız ben 200 tl fazladan kiraya veririm
Bende çıkmıyorum tabiki çıkaramaz ben istemedikçe yada kendim oturacağım demedikçe yasal hakkı yok

Bizden sonraki kiracı umarım burnundan getirir bizi mumla aratır

Ben de çok sinirlendigimde ev sahibim için aynı şeyleri diliyorum üzgünüm ama çok yoruyor, çok para gözler ve bir sürü evleri var sadece İstanbul'da değil tüm Marmara da gayrimenkulleri var. Evi tuttuğumuzda ev viraneydi, bir kuruş masraf yapmadı. Mecbur kaldığımız için tuttuk. biz bir sürü tadilat yaptık ve temiz düzgün bakiyoruz. İçinde yaşıyoruz çünkü.kendisi O eski halini hatırlamıyor evinin
İki senedir çok üzdü bizi, inşallah bu sene kendi evimizi alıp gideriz o da ne istiyorsa yapar

Yapilacak zam kontratda oran belli ise o oran kadar, değilse en fazla yurtiçici fiyat endeksi kadar zam yapılır.
Bu oran artan enflasyon ile son aylarda ortalama yüzde 15civaridir.

Aynı bizim durum.
Kiraciyida dusunuyorum tabi ama ben hakkımız olanı istiyorum kimseden fazladan para ya da onu sıkıştıracak bir durum yokki
Bütçesine göre ev bakar.
Bir laf vardır ev sahibinin 1 evi var kiracinin 1000.
Dilediği yerde oturur.

Benim esim olaya fazla duygusal bakiyor.

Kızlar ister kizin ister tü kaka diyin fakat ben su durumda sinirleniyorum.

Misal annemlerin binasi.
Içleri yapıldı ama diş cephesi yok.
Ee haliyle rutubet oluyor.
Sonra giderlerde sıkıntı var komple binanın tesisatı değişmeli vs.
Bu karsimdaki evi begenmiyo ama cikmiyoda
Ev rutubet oluyor yok efendim gideri şöyle böyle surekli sikayetci ee çık dedik.
Ev yok diyor.
5 aydır cikmadi.

Ev yok değil ev var ama kendisi süperlux ev arıyor 1000tl kira ile.

Varsa oyle ev bizde gidelim.

Yani paran buna yetiyorsa ya soylenmiceksin oturacaksın ya da daha iyisini bulacaksin.

Ya da susup oturacaksin.

Ben dert yanıyorum ama benim çıkma durumum yok.
Ayrıca kirada vermiyorum.
Kira veriyor olsaydım inanın daha fazlasını verir daha iyi evde oturmak isterdim.

Bir kac tane evimiz yok.
1 tane evimiz var.
Buraya sadece kira vermiyoruz evin tapusu benim diil.
Maddiyat odaklı derken?

Kalp kırmak istemiyorum.

Evi alırken sıkıntısını benle beraber çekmedi kimse.
Ben cektim.
Ederi okadarsada isteme hakkım var.
Ben sadece fikrimi sundum.
Eleştiriye açığım ama bana kimse ac gözlü muameleside yapamaz kusurabakmayin.

Siz memnun değilseniz çıkın elin evinden.
Niye inatla oturuyorsunuz.
Afedersinizde yanlış sizin adam evleri alırken sizin paranızlmi aldı?

Gidin sizde ev sahibi olun ozaman.

Şimdiki bu oturduğunuz ev annenlerin mi lelli

Evet onların binası tapusu benim degil.
Ama tabiki hakkımız var burda 2 kardeşiz.
Arsa tapulu olduğundan suan üzerime alma durumum yok.
Ama kentsel donusum olunca herkes alacak dairesini
Şuan anladım tamam . Bence eşinle konuş kiracıyla konuşun . Örnek veriyorum kiracı şuan sizin dairede 800 tl ye oturuyor ona hukuki hak kadar arttırım yapabilirsiniz. Çevrede evler 1400 tl ediyor diye kiracı o kadar ödeme yapmaz bence . Ya hukuki oranda arttıracaksınız Yada kiracı çıkacak bunun başka yolu yok ne yazıkki

tr_lelli sen sordun herkes fikrini yazdi.
Bu durum biraz özel sanki, kimse tarafsız bakamaz, herkes kendi yaşadığı olaylardan ya da zorluklardan yola çıkarak durumu değerlendirdi. Ev sahibi olan farklı, kiracı olan farklı düşünür. Kiracılar kendini senin kiracının yerine koyup biraz daha duygusal bakmış olabilir:))
Sonuçta ev senin evin, dediğin gibi o evi alırken kim senin ne zorluklar yaşadığını, nereden kısıp taksit ödediğini bilemez.
Sen de kendi butceni düşünüyorsun ki bundan daha normal bişey yok.

Piyasa rayici değerlendirmesi talep edip kirada yasal orandan fazla zam talebinde bulunulaniliyor

Ben zaten böyle bir düşünce söyledim esime.
Ben kiracıya 500tl zam yapilmayacagini idrak edemiycek biri degilim.

Ben çıkmalı dedim esim sıcak bakmadi
100tl zamla devam eder en fazla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…