Küçük Düşün Büyük Olsun!

Ben sözde pazara cikmicaktim :)
Annem gidiyomus hadi dedim bi dolanim.

1 kivircik 1tl
10tl lik kestane
10tl lik hamsi
10tl lik mandalina
5tl portakal aldim.

Hamsi ve salata var yani aksama.

Hamsiye bir alışamadım gitti yahu. Kokusunu hiç sevmiyorum.

Bayılırım fellah köftesine, afiyet olsun.

Güle gule kullan.. bana da kaşe lazım ama kafama göre birsey hala bulamadim. Dursun bakalım ne zaman bulursam artık..

Ben de Journeyden aldım kaşe kaban, 250 tl ye, bi tane de levis ten spor bir mont aldım.

Kaşem artık solmuştu, astarları cepleri hep yırtılmıştı.

Kek, pırasalı borek, karnabahar yemegi ve kabak tatlisi yaptim hafta icine. Bugun hamsi, mercimek corba salata vardi aksam yemeginde. Birde nohut haslayacgim hafta icine hazir olsun. Pazar yaptim bugun. Evi topladim supurdum toz aldim. Camasirlari cumadan yikamistim. Simdi oglusumu yikayacagim.

merhaba hanımlar
bugün arkadaşa kahvaltıya davetliydik akşama kadar ordaydık harcamam yok
şimdi fırına patates attım kumpir yapacağım

Bende kahvaltıdan sonra evi topladım
Süpürdüm sildim
Çamaşır katladım
Spor yaptım duş aldım
Yemeğim vardı önceki günden onları yedik

Kek poğaça yapıp sondurucuya atmam lazım
Ama halim yok
Hafta içi kızımın beslenmesine koyuyorum iyi oluyor
elenaferrante güle güle giy üstünde paralansın

150 tl ile evden çıktık . 45 tl telefon faturası , 42 tl yemek,10 tl fotoğraf bastırdım tanesi 50 kuruş resmen orta boy diyip küçük boy bastı bazen sırf tartışmamak için birşey demiyorum millete. O resimlerle anı köşesi yapıcaz eşimle birazdan. 10 tl eşime sigara , 5 tl market. Sonra Hırka örüyorum ipim az kaldı ipçiye gittik . Geçen hafta tanesi 3 tl den 3 adet aldık 9 tl ödedim. Bu sefer gittik hem ip Yok hem 3.5 tl den bir tane alabildim daha 4 tane filan lazım. Kadın merak etmeyin devamı var diye sattı öyle sinirle eve geldim ki anlatamam . Getirtecekmiş ama almak istemiyorum ondan başka yerde bulamadım Of

Eşim bu gün kk yatırmış 360 TL sonra 120 TL telefon taksidini yatırmış 90 TL aidat yatırmış sitedeyiz biz o yüzden 90 TL asansör bile yok bahçıvan yok bı adam var sadece iş yapan her neyse yapacak bişi yok
20 TL de markette harcamış nebyazik ki

elenaferrante montlarını guzel günlerde kullan canim.
Hamsinin daha doğrusu her baliğin kızartması malesef koku olarak kötü sonrasında temizliği vs.
Ama her pazar kisin mutlaka balık olur bizde
Hamsinin buğulamasinida, soganlisinida, kizartmasinida yaparim.

Kokusu kolay çıksa oglum icin daha sık yapasım var.

Büyük balık alıp fırında yapmam lazım ancak.

Annemde tepside borek
Dereoğlu poğaça ve buzlugu icin 2 tepsi köfte yuvarladik.
Sulu köfte yapar cikarir.
Şimdi oglumun banyo fasli ve utu var.
Neredeyse bugun hic oturmadım.
Erken uyuyasım var.

Kızlar merhaba!

Sizi tam 1 aydır minik kızımı uyuturken, başında nöbet tutarken, uyumadan önce, çorba karıştırırken, yani bulduğum her fırsatta okuyorum

İnat ettim bütün mesajları bitireceğim öyle dahil olacağım diye ama bitmiyor, bitmiyor, bitmiyordu :) 1200. sayfadan sonra son 100 sayfaya geldim ve en sonunda dedim artık yeter koala sen dahil ol bir an önce :)

Elim boş gelmedim tabisi, sizden edinebildiğim hemen hemen bütün bilgileri hayata geçirmeye çalışıyorum. Bu ay 20 gün dikkat ederek elektrik faturamızı 12.90 tl düşürdüm Bizim saatimiz puant ayarlı (kendi elektrik saatleri için anlaşmaları olup olmadığını bilmeyen arkadaşlar, elektrik faturanızda birim fiyatlar kısmına bakarsanız, oradan tek zamanlı mı yoksa puant ayarlı mı olduğunu öğrenebilirsiniz) öncelikle fırın, ütü gibi gereçleri 23.00 sonrası çalıştırdım. Fişleri prizlerden çektim ve avizelerde fazla olan ampulleri çıkardım.

Bebeğim olmadan kısa bir süre öncesine kadar düzenli olarak pazara giderdik; ama bir süredir bırakmıştık. Kızım şu an 14 aylık, 4 aylıktan beridir de yeniden pazara gitmeye başlamıştık. Topiğe başladığımdan beri düzenli bir listeyle, belirli bir bütçeyle, elimdeki listeye sadık kalarak yapıyorum alışverişleri.

Normalde memurum ben ama şimdi ücretsiz izindeyim o nedenle gelirimiz ciddi düzeyde azaldı, 2 tane ihtiyaç kredimiz var öyle olunca birikim yapamıyoruz şimdilik, ama yine de 1 pet şişe ve bir de bağış kumbaramız oldu sayenizde. Hiç kumbara yapmazdım ben, sadece kızımızın banka kumbarası vardı o kadar. Şimdi 5,10,25 kuruşlar bağış kumbarasına diğer bozukluklar kızımın kumbarasına, kağıt paralar da pet şişeye gidiyor.

Söylemeden geçemeyeceğim, topiğin müdavimlerinin tamamı sanki çok sevdiğim akrabalarım gibi geçmişi okumayı bırakıp güncele gelince bazı arkadaşların da topikten ayrıldığını gördüm, üzüldüm.

ama belirtmeden geçemeyeceğim tr_lelli seni artık çevremdeki herkes tanıyor neredeyse "ama tr_lelli böyle yapıyor" diye diye bir hal oluyorum, ne zaman umutsuzluğa düşsem geleceğe ilişkin ya da maddi konularda hemen topik geliyor aklıma. maşallah sana, güçlü ve ilham verici insanlardansın sen!

Ooh katıldım, ferahladım

Son düzenleme:
Bu arada açıköğretim sınavım vardı bugün, sınav arasında 3,25 lira simit/ayran aldım. Suyum zaten artık hep yanımda :) Bir de okul yakınında pazar vardı, fiyatları normaldi yeşillik, karnabahar, kara lahana, mandalina, portakal ve muz aldım 29 lira tuttu.

Yaa yanaklarım kızararak bi burnumun direği sızlayarak okudum kiii

Aziciksa olsa faydam olduysa inan ki cok ama cok sevindim.

Sizlerle bende güç buluyorum bazen.
Aa kızlara yazmam lazim.
Aa topik var olmaz alamam falan diyorum.
Yani bende kendimi sartlandirip motive ediyorum sizlerle
Kucuk kuzunuda cok öperim.
Umarım sende hep bizimle olursun her daim paylasirsin.
Umarım kredileriniz çarçabuk biter ve birikimleriniz kat be kat artar..

Hoşgeldin iyiki geldin..

Hoşgeldinnnnnnn

hoşgeldiin ne güzel anlatmışsın
ben de vakti zamanında bütün sayfaları okuyup sonra da dayanamayıp yazmaya başlamıştım senin gibi
o zaman yaptıklarını,tasarruf yöntemlerini bekliyoruz bol bol yaz bundan sonra

Zulam artmıyor bu aralar cunku eşimden para istemiyorum.
Aklımada gelmiyor istemek.
Evdeyim ya bu ara ihtiyacım olmuyor ama istemem lazim ki zula coşsun.
Yoksa hep duraklama devri.

Oğlum gecen okuldan geldi kapıdan girdi daha montunu çıkarmadan anneeee cok açım dedi.

Ee harcligin vardi bisi yeseydin ya niye aç durdun çocuğum dedim boşamı harcasaydım paramı dedi beni aldı bir gülme

Cocuguda kendime benzettim iyice.
Zaten benziyor.
Ayy nasıl laf o ya çok fena birikimci geliyor belki cimride olabilir bilemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…