Küçük Düşün Büyük Olsun!

Evet rahatlık gercekten. Ben sac düzleştirecek kadar sabirli degilim. Surekli kuaföre de gidemiyorum. Hep ayni arkada ufak toka ile yarım topluyorum. Sıkıldım hemde cok.. bakayim biraz bekler bu süreçte araştırırım. Tesekk ur ederim bu arada fikirlerinizi paylaştığınız için..

Günaydın arkadaşlar...

İlk bileziği ben aldım galiba... :) tek farkla, kendime değil, hafızlığını yeni bitirmiş genç bir kıza hediye edilmek üzere.... ben takı takamıyorum, hatırası olan, sevdiklerimden hediye gelen takıları bozamıyorum da....yatırım için altın alacağım zaman da, banka hesabımdan gram alıyorum.... önceleri arbitraj ( altınla döviz, dövizle altın almak ) yapıyordum, şimdilerde ise gram alıp, fiyatı yükselince bozuyorum sadece....

üç bin civarı bir şey tuttu.... söz verdiğimiz gibi resmî gelsin... :)

Yine yoğun, bol hareketli bir gün beni bekliyor... baba ve oğlanlar çoktan uyandı bile, kız geç kaldı, hayret :) ben keyif yapıyorum.... hava baya rüzgarlı, fırtınalı.... bakalım beyler ve hanımlar , evde baş başa bir kahvaltı mı, yoksa dışarda şömine önünde, romantik bir kahvaltı mı tercih edecekler... pazar günü ben onlara uyuyorum da... :)

Birazdan bir kaç arkadaştan da kahvaltı daveti gelir ama, üçüncü şık olarak, çok tercih etmeyi düşünmüyorum... :)
Evde veya dışarda, sadece ailece kahvaltı istiyorum bu pazar....

Hafta sonları, hafta arasından yoğun benim.... pazartesi gelse, işe gitsem, rutine dönsem de dinlensem diye bekliyorum.... :)

Umarım herkes için, çok bereketli, sağlıklı, keyifli, güzel insanlarla ve güzel anlarla dolu bir gün, bir hafta, bir ay, bir yıl, bir ömür olur.... inşallah...

Eklentiler

• IMG_8128.webp
    9,3 KB · Görüntüleme: 203
Günaydın kızlar. Eşim mesiye gitti. Ben de hala yataktan çıkmadım.. kahvalti yapmayi falan geciktiriyorum. Yalnız olunca böyle düzensiz oluyor.. bugün tum gün evde kalmayi düşünüyorum. Belki aksam çıkariz bilmiyorum. Dun aksam migros a gittik. Surekli kullandığım lorealin yüz icin bb krem degil ama ona benzer bi kremi var ondan aldim. 35 tl ye normalde yuzde 50 indirim oldugu icin iki tanesini 35 tlye aldim.

Yine dün aksam eşim iş çıkışı siparişlerimi almış. Uzun zamandir tavuk eti falan tüketmiyorduk. Dun kanat, but tavuk göğsü istedim, bi kilo da kiyma. Kiymanin yarısını az yemeklik porsiyon seklinde poşetlerdim dondurucuya attım. Kalan yarısını bugün köfte yapip dondurucuya atacam. Tavuklari da çeşidine göre posetleyip koydum. Kanatlari da soslayip koydum. Biraz bıraktım bu aksam fırında yaparım diye.

Bende bakacagim. Cok pahalı bir sey degilde uygun istiyorum. Dundemusluk tıkandı. Borusu degistirilecek. Ustada batarya değiştirmek icin bile 50 tl istiyor
Koçtaş ve tekzen pahali geldi bana baktim netten.
N.11 ve gittigidiyorda var uygun yorumları guzel olanlar var alınabilir aslinda.
Ordan bakicam ben

Ne ara öğlen oldu ya ben daha yeni topladim kahvaltı sofrasini.
Kalan yufkalardan tavada börek yaptim.
Kuymak yaptim.
Bugün pazara cikmayacagim
Evdekiler yensin bitsin.
Eksileni marketden alirim artik.

Evi temizlemeye baslim ben süpür sil toz al.
Daha yataklar duruyor hafta sonları ev curcuna.

Günaydın kızlar kahvaltı faslı yeni bitti bizimde..biraz ders çalışmaya çalışacağım..tüm gün yatış valla aksama et yemeğim var yeter.oohh yan gel yat Osman keyfi bugun :)

Günaydın kahvaltı masasındayız hala . Eşim pankek yaptı tabi yapamadı daha doğrusu neyse şimdi kahvaltıyı kaldırıp yatağı kapatıcam. Gece mutfak halısına zeytinyağı döküldü ne yazıkki . Sildim ama birazdan eşim dışarı çıkarsa hemen Evi süpüreyim 2 dk sonra da sıcak su prille halıyı sileyim diyorum canım çok sıkkın bugün nişanımızın birinci yıl dönümü . Eşim yemeğe gidelim diyor ama ben pek istemiyorum. Çünkü paramız az kalıyor off

Güzel dileklerine amin diyorum bilezigide güle güle kullansin aldigin kisi cok güzel düsünmüssün bence

Ben sözde pazara cikmicaktim :)
Annem gidiyomus hadi dedim bi dolanim.

1 kivircik 1tl
10tl lik kestane
10tl lik hamsi
10tl lik mandalina
5tl portakal aldim.

Hamsi ve salata var yani aksama.

Dün 100 tl dişçiye verdim haftaya o kadar daha veririm
Bitsin öyle ver dedi bende çektim hepsini vereyim dedim almadı
Ordan kızları sinemaya götürdük 28 tl bilet
15 tl Mısır su
8 tl dolmuş param
Sonra yemeğe gittik hamburger yediler 30 tl
Öğrencime yılbaşı hediyesi aldım 25 tl
kızlar çorap 20 tl
Kızımın arkadaşına ve kendisine hediye 120 tl
Başkada eşim ve arkadaşları yemek yemiş eşim ısmarlamış ama ne kadar sormadım
Yani bayağı harcamalı geçti dün

Kızlar bugün fellah köfte yaptım iki posetkere dondurucuya attım. Ütü vardi yaptim. Baska da birsey yapmadim tembelligin dibine vurdum anlayacağınız. Cok sıkıldım ama napim hava kapali, eşim işte. Bakalım bi kalkabilsem evi süpürüp silerim..

Bugünü sıfır harcama ile kapatmayı umuyorum
Evdede pek bişey yapmadım gün bitti
Ayakkabılığı düzenledim yazlıklar kalktı botlar yerleşti
Pankek yaptım çayla beraber yeriz
Akşama henüz planım yok

Hımmm bilmiyorum ki canım internetten bir araştır istersen. Ben hiç öyle bir şey yapmamıştım.

Ben nevresim degistirdim.
Battaniye yikandi.
Mutfağı topladim.
Toz aldim.
Bugün evi supurmicem esim evde.
Birazdan hamsi kizarticam sonra yine mac izlemeye esim.
Bende anneme dereotlu poğaça yapicam annemlerde
Pazardan yufka aldik tanesi 1tl idi 6 tane aldi annem.
Tepsi böreği yapip buzluga koyucaz.

Birikim zaten hep benim hayatımda ama bu ara biraz daha tasarrufa yönelip eksiklerimi almak istiyorum.
Çok öteledim almam gerekiyor (nevresim,yastık kılıfı,yastık gibi)
Her ay bir parça almayı dusunuyorum.
Bir yerden kısıp onları alicam.

50tl nevresim takımı buldum magzada yastık kılıflarınıda salı pazarından alirim.
Tanessi 2tl-3tl satiyorlar bir ara bakarim.
Her ay bir parça almayı planlıyorum.
Yaza kadar yani mayıs ayına kadar bu eksiklerimi halletmek istiyorum.

Para harcadık geldik

Kahve için filtre aldık. 15 lira
Kıza ayakkabı 135 lira
Bana mont 2 tane 195- 250 lira
Yemek 34 lira
Bana pijama takımı 60 lira

Kiymam vardi köfte yapip onlari dada dondurucuya attim. Bugün toplamda iki poşet fellah köfte, iki poşet de kiymadan normal kofte yaparak dört yemeklik köfte dondurucuya gitti. Akşam sosladigim kanatlaru fırına attım. A101 den ilk defa sogan halkasi aldim, nefsime yenilip ondan biraz cikardim, biraz bulgur da koydum ocaga. Bunlarla aksam sofrasi kurarım. Tabi ayran turşu da olacak sekilde :) dünden kalan bezelye yemegini tupper kaba koydum yarin aksam için. Sonraku gunler için de bulurum birseyler. Uzun zamandır evde yemek yeme işini uyguluyorum, acayip güzel ve tasarruflu oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…