Vay sen hosgelmissin :) ne güzel anlatmışsın..Kızlar merhaba!
Sizi tam 1 aydır minik kızımı uyuturken, başında nöbet tutarken, uyumadan önce, çorba karıştırırken, yani bulduğum her fırsatta okuyorum
İnat ettim bütün mesajları bitireceğim öyle dahil olacağım diye ama bitmiyor, bitmiyor, bitmiyordu :) 1200. sayfadan sonra son 100 sayfaya geldim ve en sonunda dedim artık yeter koala sen dahil ol bir an önce :)
Elim boş gelmedim tabisi, sizden edinebildiğim hemen hemen bütün bilgileri hayata geçirmeye çalışıyorum. Bu ay 20 gün dikkat ederek elektrik faturamızı 12.90 tl düşürdümBizim saatimiz puant ayarlı (kendi elektrik saatleri için anlaşmaları olup olmadığını bilmeyen arkadaşlar, elektrik faturanızda birim fiyatlar kısmına bakarsanız, oradan tek zamanlı mı yoksa puant ayarlı mı olduğunu öğrenebilirsiniz) öncelikle fırın, ütü gibi gereçleri 23.00 sonrası çalıştırdım. Fişleri prizlerden çektim ve avizelerde fazla olan ampulleri çıkardım.
Bebeğim olmadan kısa bir süre öncesine kadar düzenli olarak pazara giderdik; ama bir süredir bırakmıştık. Kızım şu an 14 aylık, 4 aylıktan beridir de yeniden pazara gitmeye başlamıştık. Topiğe başladığımdan beri düzenli bir listeyle, belirli bir bütçeyle, elimdeki listeye sadık kalarak yapıyorum alışverişleri.
Normalde memurum ben ama şimdi ücretsiz izindeyim o nedenle gelirimiz ciddi düzeyde azaldı, 2 tane ihtiyaç kredimiz var öyle olunca birikim yapamıyoruz şimdilik, ama yine de 1 pet şişe ve bir de bağış kumbaramız oldu sayenizde. Hiç kumbara yapmazdım ben, sadece kızımızın banka kumbarası vardı o kadar. Şimdi 5,10,25 kuruşlar bağış kumbarasına diğer bozukluklar kızımın kumbarasına, kağıt paralar da pet şişeye gidiyor.
Söylemeden geçemeyeceğim, topiğin müdavimlerinin tamamı sanki çok sevdiğim akrabalarım gibigeçmişi okumayı bırakıp güncele gelince bazı arkadaşların da topikten ayrıldığını gördüm, üzüldüm.
ama belirtmeden geçemeyeceğim tr_lelli seni artık çevremdeki herkes tanıyor neredeyse"ama tr_lelli böyle yapıyor" diye diye bir hal oluyorum, ne zaman umutsuzluğa düşsem geleceğe ilişkin ya da maddi konularda hemen topik geliyor aklıma. maşallah sana, güçlü ve ilham verici insanlardansın sen!
Ooh katıldım, ferahladım
Yaa yanaklarım kızararak bi burnumun direği sızlayarak okudum kiii
Aziciksa olsa faydam olduysa inan ki cok ama cok sevindim.
Sizlerle bende güç buluyorum bazen.
Aa kızlara yazmam lazim.
Aa topik var olmaz alamam falan diyorum.
Yani bende kendimi sartlandirip motive ediyorum sizlerle
Kucuk kuzunuda cok öperim.
Umarım sende hep bizimle olursun her daim paylasirsin.
Umarım kredileriniz çarçabuk biter ve birikimleriniz kat be kat artar..
Hoşgeldin iyiki geldin..
Vay sen hosgelmissin :) ne güzel anlatmışsın..
hoşgeldiin ne güzel anlatmışsın
ben de vakti zamanında bütün sayfaları okuyup sonra da dayanamayıp yazmaya başlamıştım senin gibi
o zaman yaptıklarını,tasarruf yöntemlerini bekliyoruz bol bol yaz bundan sonra
Amin canim amin.Hoşbuldummmm :) Aminnn inşAllah hepimizin lellim
Bir gün elektriklerimiz kesildi, otomatik ödeme talimatındaydı, bankada para olmadığı için çekilmemiş ve tabii ben bebekle evde elektriksiz kalakaldım. Normalde de borçla evlenme, üzerine borçla araba alma vs derken zaten sıkıntılı süreçlerden geçiyorduk filan ama hiç bu kadar olmamıştı. Evde kızımın hediye parası vardı ve bankaya yatıracaktık kumbara hesabına. Aldım borcu kızımdan, taktım kangurusuna gittim yatırdım faturayı eve geldim, kızın üstünü çıkardım bir baktım elektrikler hala yok. Sonra yeniden giydir hazırlan çık bir baktım ki bir fatura daha var eve döndüm para aldım yeniden gittim hallettim eve geldim. Lohusalık da geçmiyor bende bir türlüOturup bir güzel hüngüüüür hüngüüüür ağladım :) şimdi gülüyorum tabi, böyle de uzun uzun yazıyorum ama belki benim gibi hissedip, yolu buralara düşen arkadaşlar olur. O gün hakikaten dedim, sorumluluğu al koala bu tamamen sizin ailecek dikkatsizliğinizden ve aslında para yönetememenizden, bu durumdan ancak kararlı olunarak çıkılabilir. Oturdum bir güzel araştırmaya başladım, bir kaç Özlem Denizmen videosu izle, bir kaç tasarruf yöntemlerine ilişkin köşe yazısı oku yok olmaz diyorum ben biliyorum pek çoğunu, yetmez bu kadarı... sonra hooop "küçük düşün büyük olsun!" :) ve hakikaten bağımlılık yaptı! yetmedi anneme, abime, kayınvalideme, arkadaşlarıma bir bir anlatır oldum. O yüzden ne kadar teşekkür etsem az size. Kimse bana inanmadı önce, sen işe dön bir an evvel filan dediler ama fatura 12,90 lira düşünce, bir de ben artan hamur işini buzluğa koyup, yemekleri dökülmeyecek şekilde yapmaya başladıkça bir haller oldu çevreme de :)))))
Biz birlikte güçlüyüz, bu tartışmasız!
Allahım hepimize önce sağlık versin ve sonrasında da bu kararlılığımız daim olsun inşAllah...
Iyi ve yorgun canim sen nasilsin
?
Hoşgeldin bebişim
Dimi ya bende bi solukda okudum cok tatliVay sen hosgelmissin :) ne güzel anlatmışsın..
Unu cok gelmiş olabilir çöküyor un cok oluncaIyiyim hosbuldum bende cook yorgunum. Dun aksamki tantana esim uyandiginda bitti
Sonra hemen konserve taze fasulye corba tursu ile sofra kurdum kek yaptim ama keke bugun bsy olmus cope attim cok agirlasmis
Bugunde kardesimle ve annemle kartepeye gittik esimi terminale biraktik biz yasadigimiz sehre donduk eve geldim birsuru utu yaptim en sevdigim ev isi dolapta hersey utulu oldugunda cok mutlu oluyorum
Simdi yrn icin yemek hazirlayip yatmaliyim ama hic uykum yok
Kızlar merhaba!
Sizi tam 1 aydır minik kızımı uyuturken, başında nöbet tutarken, uyumadan önce, çorba karıştırırken, yani bulduğum her fırsatta okuyorum
İnat ettim bütün mesajları bitireceğim öyle dahil olacağım diye ama bitmiyor, bitmiyor, bitmiyordu :) 1200. sayfadan sonra son 100 sayfaya geldim ve en sonunda dedim artık yeter koala sen dahil ol bir an önce :)
Elim boş gelmedim tabisi, sizden edinebildiğim hemen hemen bütün bilgileri hayata geçirmeye çalışıyorum. Bu ay 20 gün dikkat ederek elektrik faturamızı 12.90 tl düşürdümBizim saatimiz puant ayarlı (kendi elektrik saatleri için anlaşmaları olup olmadığını bilmeyen arkadaşlar, elektrik faturanızda birim fiyatlar kısmına bakarsanız, oradan tek zamanlı mı yoksa puant ayarlı mı olduğunu öğrenebilirsiniz) öncelikle fırın, ütü gibi gereçleri 23.00 sonrası çalıştırdım. Fişleri prizlerden çektim ve avizelerde fazla olan ampulleri çıkardım.
Bebeğim olmadan kısa bir süre öncesine kadar düzenli olarak pazara giderdik; ama bir süredir bırakmıştık. Kızım şu an 14 aylık, 4 aylıktan beridir de yeniden pazara gitmeye başlamıştık. Topiğe başladığımdan beri düzenli bir listeyle, belirli bir bütçeyle, elimdeki listeye sadık kalarak yapıyorum alışverişleri.
Normalde memurum ben ama şimdi ücretsiz izindeyim o nedenle gelirimiz ciddi düzeyde azaldı, 2 tane ihtiyaç kredimiz var öyle olunca birikim yapamıyoruz şimdilik, ama yine de 1 pet şişe ve bir de bağış kumbaramız oldu sayenizde. Hiç kumbara yapmazdım ben, sadece kızımızın banka kumbarası vardı o kadar. Şimdi 5,10,25 kuruşlar bağış kumbarasına diğer bozukluklar kızımın kumbarasına, kağıt paralar da pet şişeye gidiyor.
Söylemeden geçemeyeceğim, topiğin müdavimlerinin tamamı sanki çok sevdiğim akrabalarım gibigeçmişi okumayı bırakıp güncele gelince bazı arkadaşların da topikten ayrıldığını gördüm, üzüldüm.
ama belirtmeden geçemeyeceğim tr_lelli seni artık çevremdeki herkes tanıyor neredeyse"ama tr_lelli böyle yapıyor" diye diye bir hal oluyorum, ne zaman umutsuzluğa düşsem geleceğe ilişkin ya da maddi konularda hemen topik geliyor aklıma. maşallah sana, güçlü ve ilham verici insanlardansın sen!
Ooh katıldım, ferahladım
Unu cok gelmiş olabilir çöküyor un cok olunca
Kizlar mağazalarda indirim var mi?
Nasil fiyatlar?
Bende 1 tane siyah alicam hala alamadim.Lelli boynerde montlar cok indirimli 80 120 tl arasi sahane montlar var
Ben almadim cunku oyle montum var ben sabah erken cikiyorum kar montu alicam daha kalin oda sezonda cok pahali
Yaaa olurmu öyle.Bu saat oldu oğlum hala uyumadı
Yahu sen daha iki aylıksın bu kadar uzun süre nasıl uyumadan durursun kuzuu
Bu ara böyle
Uyku yok
Zaman yok
Birikimde yok
Şimdilik haybeye topiği darlıyorum
Bende 1 tane siyah alicam hala alamadim.
Bakmam lazim.
Kotonda beğendiğim 189tl idi.
Düşmemiş sitede müzayede bakmali.
Sagol cnm
Bu hafta bakım belki yılbaşı seysi falan die indirim olurGorunce aklima sen geldin
Boyner koton satmiyormu belki orda bulabilirsin?
Gün gelicek dolmuş kumbara resmi senşn deyiminle bilenzik resimleriyle dolacak topik :))Yaaa olurmu öyle.
Bizde tırt.
Bebede uyur umarim dinlenirsin sende
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?