Çok iyi fikir canım, ben de yaparim:)Kabuklarini rendeliyorum saklama poşetlerine koyup yada plastik kaba buzluga koyuyorum.
Bu rendelenmiş kabukları kullaniyorum.
dilersende suyunu sıkıp buz posetlerine doldurabilirsin.
Keklerin içine küp küp atarsin.
Yada limonatanin içine aroma versin diye atarsin.
Benim favorimdir her kış koyarim.
Yazın mis gibi portakal kokar ev.
Arkadaşlar nerden buldun yazın portakalı diyorlar.
Umarım olur neden olmasin.
O 20bin bize ilaç gibi geldi.
O olmasa kredi daha cok olup 1 seneden fazlada uzardi.
Faiz cabasi tabiki.
Sıfır aldik otomotik vites.
Biraz esimin sıfır araba sevdasindan pahaliya kaçtık.
Portakalı hic doğramadan direk dış kabuğunu rendeliyorum cevirerek.kızlar ta m olarak anlayamadım nasil yapıyorsunuz portakal kabuklarını . ben hep çöp e atiyorum
Mantıklı olmazmi 20bin daha fazla kredi faiz demek.Hangi yönden bakılırsa bakılsın çok mantıklı cidden birikim ben önceden hiç önemsemezdim öylesine kumbara yapar 5 10 gune açardım yada anneme lazim olur acardim simdi teklif dahi etmiyorum sessiz sedasız iş yerinde bırakıp kumbarayi biriktiriyorum:)
anladım canım ben fatura gelince bakar yazarım bu hafta gelir zatenCanım faturalar otomatik öğrendiğinden saklamadım.
m3 bakıp karsilastiramiyorum.
Ama geçen ayda 3 petek hep yandı bu ay da.
Aynı geldiler sayılır.
kesinlikle yapacağım dediğini tesekkurlerPortakalı hic doğramadan direk dış kabuğunu rendeliyorum cevirerek.
Yani beyaz kısımları kalana kadar.
O rendelediklerimizi poşetle buzluga koyuyoruz.
Kalanı portakalı soyuyorum yiyoruz.
Maşallah size Allah bereket versin bir insan ister ve gayret eder ise her şey olur . Onu da alayım bu da eksik diye diye eldeki para bitiyor insan almak isterse mutlaka bi eksik buluyorMantıklı olmazmi 20bin daha fazla kredi faiz demek.
Elimize geçeni atmıştık genelde 100tl 50tl.
Esim o sekilde 20bin biriktirdi bende altın aldım 20bin tl degerinde altınım var benimde.
Simdi 1.250tl nakit param var.
Bes birikiyor zaten ayda 350tl.
Onu unutuyoruz emekli olmak hedefimiz bakalim.
Ayrıca nisanda 2000tl gün para mi alicam
Elimdeki nakitde eklicem yine altın almak istiyorum kismetse.
Ne demek rica ederimkesinlikle yapacağım dediğini tesekkurler
Sagolasin Allah hepimizin evine bereket versin.Maşallah size Allah bereket versin bir insan ister ve gayret eder ise her şey olur . Onu da alayım bu da eksik diye diye eldeki para bitiyor insan almak isterse mutlaka bi eksik buluyor
HoşgeldinizzKızlar merhaba!
Sizi tam 1 aydır minik kızımı uyuturken, başında nöbet tutarken, uyumadan önce, çorba karıştırırken, yani bulduğum her fırsatta okuyorum
İnat ettim bütün mesajları bitireceğim öyle dahil olacağım diye ama bitmiyor, bitmiyor, bitmiyordu :) 1200. sayfadan sonra son 100 sayfaya geldim ve en sonunda dedim artık yeter koala sen dahil ol bir an önce :)
Elim boş gelmedim tabisi, sizden edinebildiğim hemen hemen bütün bilgileri hayata geçirmeye çalışıyorum. Bu ay 20 gün dikkat ederek elektrik faturamızı 12.90 tl düşürdümBizim saatimiz puant ayarlı (kendi elektrik saatleri için anlaşmaları olup olmadığını bilmeyen arkadaşlar, elektrik faturanızda birim fiyatlar kısmına bakarsanız, oradan tek zamanlı mı yoksa puant ayarlı mı olduğunu öğrenebilirsiniz) öncelikle fırın, ütü gibi gereçleri 23.00 sonrası çalıştırdım. Fişleri prizlerden çektim ve avizelerde fazla olan ampulleri çıkardım.
Bebeğim olmadan kısa bir süre öncesine kadar düzenli olarak pazara giderdik; ama bir süredir bırakmıştık. Kızım şu an 14 aylık, 4 aylıktan beridir de yeniden pazara gitmeye başlamıştık. Topiğe başladığımdan beri düzenli bir listeyle, belirli bir bütçeyle, elimdeki listeye sadık kalarak yapıyorum alışverişleri.
Normalde memurum ben ama şimdi ücretsiz izindeyim o nedenle gelirimiz ciddi düzeyde azaldı, 2 tane ihtiyaç kredimiz var öyle olunca birikim yapamıyoruz şimdilik, ama yine de 1 pet şişe ve bir de bağış kumbaramız oldu sayenizde. Hiç kumbara yapmazdım ben, sadece kızımızın banka kumbarası vardı o kadar. Şimdi 5,10,25 kuruşlar bağış kumbarasına diğer bozukluklar kızımın kumbarasına, kağıt paralar da pet şişeye gidiyor.
Söylemeden geçemeyeceğim, topiğin müdavimlerinin tamamı sanki çok sevdiğim akrabalarım gibigeçmişi okumayı bırakıp güncele gelince bazı arkadaşların da topikten ayrıldığını gördüm, üzüldüm.
ama belirtmeden geçemeyeceğim tr_lelli seni artık çevremdeki herkes tanıyor neredeyse"ama tr_lelli böyle yapıyor" diye diye bir hal oluyorum, ne zaman umutsuzluğa düşsem geleceğe ilişkin ya da maddi konularda hemen topik geliyor aklıma. maşallah sana, güçlü ve ilham verici insanlardansın sen!
Ooh katıldım, ferahladım
Trlelli geceleri 3 petek yakma. 2 peteğedüşür fark olur.Sanirim ya bu evi cozemiyorum.
Hem kuzey cephe hemde üst bos.
Bende atmasam iyi kendim öderken biriktiriyordum sonra onemsemedim.bugün markete girdim sözde indirim var
indirimli fiyatlar o yiyeceklerin 1 ay önceki fiyatları zaten her ayz amlandığı için gerçek indirim de olmuyor artık
alacaklarım vardı fiyatları görünce sinirlendim almadım
beklesin çok acil şeyler değil nasılsa
anladım canım ben fatura gelince bakar yazarım bu hafta gelir zaten
bizim de otomatik ödemede ama bir klasör yaptım atmıyorum faturaları
Haklısın ya dezenfekte olayını cok düşünmedim yıkıyorum sadeceHoşgeldinizz
Trlelli geceleri 3 petek yakma. 2 peteğedüşür fark olur.
Oğlunun odası sizin oda kalsın.
Kalkınca yakarsın.diğer yerleri. Oğlun gidince de kapat oeteğini o gelmeden 1 saat evvel yak.
Kızlar. Ya portal kabuğu koyuyoruz demişsiniz. Güzelde kabuklarda ilaç çok kalıyormuş. Çok iyi yıkanması sirkeli karbonatlı suda beklemesi gerekiyormuş.
Geçen tv de izledim canım bende yıkayıp geçiyordum da artık dikkat ediyorum.Haklısın ya dezenfekte olayını cok düşünmedim yıkıyorum sadece
Şu petek olayını bu ay denicem bakalim fark olacak mi sagol canim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?