Küçük Düşün Büyük Olsun!

Bu arada bu cocik benim eserim ama ortada 1tl bile bırakmiyor sıpa

Ünitede dün bozuk paralar vardi hepsini toplamış kumbarasına atmis.

Esime dedim surda bozuklar vardi oo topladı onları dedi.

Eskiden para verseler almazdı bayramda bile harçlık verenlere istemiyorum diyordu ben durtuyordum.
Şimdi bana borcun vardi diyor hesap soruyor.

Çok birikim icin degil ama bizimki.
Parasını böyle biriktiriyor pc yukseltiyor. Kulaklık aliyor. Vs vs.
Pc Ana kartını degistirceklermis dayisiyla
Biraz oglum biraz dayisı para koyacak.

5kurus para vermem biriktir değiştirin dedim.

Böyle bisi yapmak isteyince acayip paraci oluyor
InsAllah ileride de hedefleri olur onlar icin birikim yapar.

Günaydın
Sendromsuz salı:))

Aferin oğluşuna şimdiden öğrensin bilsin para kavramını
Bizim evde para konuşmak ayıptı
annem ve babamın para ile ilgili düzgün bir yönetim yaptıklarını da düşünmüyorum

Gerçi sonradan sürekli para konuşan ve cimri aile ortamlarını da gördüm
Para konuşmanın ayıp karşılanması daha sevimli geldi

Sanırım Özlem Denizmen diyor parasını yönetemeyen hayatını yönetemez çok doğru bir laf bence

Bende 3,5 yaşında oğluma kumbarayı öğrettim
Su aldıktan sonra kalan bozukları kumbaraya atıyoruz
Geçen hafta anneannesi su almış
Paralar kumbaraya demiş ve atmış:))

Hedefleri doğrultusunda biriktirmeyi seviyor.
Yani şuan yaşının gereği onu gerektiriyor belkide daha 12 yasinda.
Biriktirdikce altın dolar alayımı düşünemezki

Ama siz alın alacaksınız istiyorum diyede direten bir çocuk hic olmadi.

Dayisiyla anlaşma yapıyorlar
Bilgisayarı yoktu önceden istiyordu ama bize alın diyemiyordu.
Dayısı yine biraz biriktir üzerini ben tamamlicam demişti ona.
1000tl biriktirmisti.
600tl kadarda sanirim dayısı koydu aldilar.

Şimdi anakartıni değişmek istiyorlar o da 500tl falanmis bakalim oglum ne biriktirirse artik üzerini dayısı tamamlicakmis.

Şimdiden 100tl yakın oldu.

Hiç karışmıyorum harcliklarindan biriktir diyorum.

Şimdi böyle baslar ileride hedefleri değiştikçe biriktirme huyu devam eder belki.

Günaydın kızlar.. nasılsınız.. okudum yazdıklarınızı. Yeni yılda barış dolu günler, mutluluk, aklı başında arkadasliklar ve de en önemlisi sağlık diliyorum hepimiz için.
Ne mi yaptım.. ailemin yanına.gittik eşimle. Abimler yengemler yeğenler hepsi bir arada kalabalik ve eğlenceli geçti.
Bilmem hatırlar mısınız 5_6 ay önce kayınıma 3 tam 1 yarim borç vermistik ( 3 tam kizkardesimin yarım benimdi) onlari verdiler. Kardeşime verdik yarımımi da koydum kenara.

Günaydın yeni yıl yeni ay ve yeni günler..
yenilik güzeldir..
fark etmeyi; musabe etmeyi hayaller hedefleri ifade eder benim için..

yeni yıl bereketli başladı ..
2kg et ve kıyma alarak 500 gr kıymadan köfte yaptım poşetledim; 500gr kıymayı ve 1kg kuşbalını porsiyonlara böldüm ve doğru buzluğa..
yoğurt mayaladım ..
tüm ütülerimi yaptım...
ağdamı ve kaş bıyık temizliğimi yaptım (en az 50tl cepte)
ihtiyacım olan ve3 yıldır idare ettiğim kabanı :geçen hafta hastalandıktan sonra sonunda alabildim..çok içime sindi ..
ve bir kaç parça işte ve dışarda giyeceğim ciciler aldım..
eşim cüzdanımın pul pul döküldüğünü görmüş yeni bir cüzdan almış : çok güzel çok beğendim..
toplamda 1050tl harcama yaptık...

bu ay 400tl gün parası verilmeyecek çünkü sıra bizde ve 400tl yi oğlumun hesabına aktaracağım inşaallah..
2000tl gün parası
toplam maaşlar ve ikramiye gelecek inşaallah ay sonunda..
dikkatli harcarsak inşaallah güzel bir birikim yapabiliriz bu ay bir de olağanüstü bir durum olmazsa tabi..inşaallah...
Allah ım sağlık versin gerisi bir şekilde oluyor..

evim temiz düzenli az eşyalı oh kafam rahat böyle ne güzel..bin şükür..

Günaydınlar
Hepinize mutlu seneler diliyorum her şey gönlümüzce olur bol birikimli bir yıl olur hepimize inşallah.
Okuyorum yazılanları ara ara ama yazmaya çok fırsatım olmuyor takipteyim

2018'in ilk is gununden herkese selammmm
Cumartesi aksami esimin cok samimi arkadasinin davetiyle, rahmetli dedesinin dag yolundaki evlerine gittik. Evin hic bir luksu yok, tamamen ihtiyac odakli. Elektrik, su var. Isınma amacli kuzine soba ve ayakli ufo var.
Carsaflarimizi, kahvaltilik ve diger yiyecekleri de goturduk.
Allahim nasil mutlu oldum. Sessiz, sakin iki gece ve iki gun gecirdik.

Kuzine harika bir sey. Patates, kestane yaptik, uzerinde cay demledik. Firininda yemek pisirdik.
Iyi ki gittikMasrafsiz bir
kacamak oldu.
Herkese guzel bir yil diliyorum.

Ayy ne güzel :) senin adına çok sevindim. Güzel bir tatil olmuş. Bol kafa dinlemeli.

Arkadaşlar evde internett icin aramaislar 75gb 75 lira demisler. Biz 60 liara öduyorduk turk telekom.
Bana pahali geldi.
Önerdiginiz baska bi tarife varmi
Bie ara bizde yükselttik ama zaten çok kullanmadığımız için 60a geri düşürdük. Çokta bilmiyorum tarifeleri ama en düşük 60 lira olan galiba

kızlar dün ailemin yanından geldikten sonra evi şöyle bi üstten topladım. kanepe örtülerimi makinaya attım, astım, bi makina da beyazları yıkadım. mutfak çok dağınık kaldı onu bıraktım. çok yorgundum. dondurucuyu, dolabı kontrol ettim.. eksiğim çok yok, iki üç kalem birşey onları da yazdım, yolum düşünce alacağım inşallah.. bu sabah işe gelmeden fasulye ıslattım bu akşam için değil akşam yemekten sonra pişirip yarın akşam yeriz.. bu akşam için de makarna düşünüyorum eşim spagetti istedi onu yaparım. salı kuru fasulye, çarşamba da kuru dolma ve biraz yaprak sararım. üç günlük yemek menüsü böyle.. devamında da evdekilerle birşeyler yaparım..
dondurucudaki poğaçalarım bitti. akşam bi de açma ve poğaça yapar dondurucuya atarım diye planlıyorum.. bakalım inşallah hepsini bu akşama sığdırabilirim :)

Ayy ne güzel :) senin adına çok sevindim. Güzel bir tatil olmuş. Bol kafa dinlemeli.
Aynen oyle oldu canim. Esi pek gitmek istememis bastan. Ama sonradan o da cok mutlu oldu. :)) kar cok olunca yine yapalim dedi. :)) esim ve ben doga gezilerine cok katildigimiz icin, tencerede pisirip kapaginda yemeye alisigiz. Az suyla cok is yapmak da bize koymuyor. Evin icinde su ve elektrik olmasi bile bize konfordu yani

Cumartesi gunu erkenden toptanciya gittim ve siparisleri aldim. Bir kac takim da genclere ve cocuklara hitap eden urunler de aldim. Oglen gibi k.valideme goturdum, tontonlar da geldiler kahve icmeye ve siparişlerini begene begene aldilar. Biri lohusa takimi da istemisti. Iki takim daha siparis verdi. Genc isi takimlarin biri de satildi, cocuk pijamalari da gitti. Biri de geline gostereyim deyip aldi. K.validem yeni siparisleri bu sabah yollamis mesajla. Allah bereket versin. Cumartesiye kadar siparisler artarsa yine gidip alicam. Daha komsulara, arkadaslarima ve akrabalara gostermedim. Bu is olacak gibi. K.valideme de mesgale oldu

Senin satışı kv yapıyo, çok faal

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…