Benim anneannemin kv si anneanneme derdi ki kızım oğlumun 2 kaşığı varsa birini sen kır bırakma onaBenim bir arkadaşım var,ne zaman biraraya gelsek erkeklere hiç acımayın alin parasını derdi . Siz de para biriktirin diye bütün kızları tembihlerdi. :))
Bende ümitsizliğe kapılıyorum ama bu sene sürekli ben buradan cikicam, az kaldı, almalıyım yeni evimde kullanırım mis gibi diye diye kendimi motive ediyorum.Aynen bende hep yeni eve alirim hevesindeyim yaa ama bazende umitsizsizlige kapiliyorum yaa ne kadar surecek bu ev meselesi.su anki ev ne zamab bolunecek ne olacaksa artik olsunn istiyorum. 1 battaniye 1 nevresim tk almiştim geçen yaz kendi evimde kullanirim diye acamadim ama acaba hata mi yapiyorum aldigimi kullansam mi ne dersiniz
Yok canim henüz değil ama dusunuyorumGünaydın hanımlar okuyorum ama yazamiyorum bu ara yoğun geçiyor ev yemek eş kızlar okullar bölünmüş durumdayim neyse 15 tatile az kaldı gerçi onda da büyük temizliğe girmek istiyorum sağlık olsun herşey hallolur para işleri durgun herkes gibi harcamamaya çalışarak en azından 15 ini beklemeye devam elimizde kalanlarla ayı cikicaz mecbur
Bu arada tr_lelli hanım msjnizdakı detay dikkatimi çekti bebek var sanırım hayırlı olsun şimdiden olmadıysa bile tez zamanda olur inşallah
Kartla altın bende alamam almam yani.Anladm canım. Ben de öyle yapayım ozman.
Saçımı kestirip boyatacktm kartla hallederşm diyordm ozmaan parasını alayım kartla ödeyeyim. Parayı da kenara atayım. En iyisi böyle sanırım.
Bir de ben para istemeyp kartla halledince karta çok geliyor diye söyleniyor bazen.
Biraz ne nekadar tutuyor görsün öğrensn bakalm nasıl olck.
Kartın ekstresine bakmasa her ay altın alıp kenara koym dicem ama bakarsa sıkıntı olur.
Para yok diyorm sen her ay altn almşsn der:/
HoşgeldinizBenim bir arkadaşım var,ne zaman biraraya gelsek erkeklere hiç acımayın alin parasını derdi . Siz de para biriktirin diye bütün kızları tembihlerdi. :))
Teşekkür ederim canm. Evet corba yapacam insallaj
Benimki karışıyor çünkü evliliğimin ilk yıllarında hiç para istemedim borçtu harçtı krediydi kendi ihtiyçlarımı bile erteledim söylemedim.Kartla altın bende alamam almam yani.
Ama dediğin gibi kuaför, eczane, magza, market eger kart geçiyorsa direk karttan cektırıyorum nakitime dokunmuyorum.
Esim tek tek incelemez ama yüklü bir meblağ olursa dikatini çeker tabiki.
Ben gr ve çeyrek altından yana olmadim hic.
Bilmiyorum elim hic gitmedi.
Gidip ata altında çektiremem okadar yüklememem.
Mesela esim bir ara karttan yakınıyordu ama kendi harcamalarından benim ek kartıma laf soylemez.
Sen ne harcamışsın ki zaten hep der
arabanin bakimi yok sigortasi yok taksitler falan diye kendine kizar.
Cunku o bana kendinden daha cok guveniro o konuda.
Gereksiz bisi almayacağımı bilir.
Bana gore ayda 100tl bile kenara atmak hayat kurtarır, candır, ihtiyaçtır.
Ama esim 100tl ne ki ayda kenara atmalik fazla olmalı der.
Yani ben hep kucuk düşünerek başladım topik başlığı gibi.
Çünkü bir anda olmuyor atılmıyor.
Esimde farkında aslinda elde kalmiyor.
Şuan onun bilmediği zulam var bilse sasirmaz neden sasirmaz bilir ben garanticiyim.
Ama hosunada gider.
Bende bu yil hep burdan biktim diye yakiniyorum..heveslerim icimde kaliyormuş gibi hissediyorum.bazen aman saglik olsun en azindan kirada degiliz desemdee aslinda icim hicte oyle soylemiyor..bende az bi birikim yaptiktan sonraa yavaş yavaş almaya basliycam.Bende ümitsizliğe kapılıyorum ama bu sene sürekli ben buradan cikicam, az kaldı, almalıyım yeni evimde kullanırım mis gibi diye diye kendimi motive ediyorum.
Çünkü bunu yapmalıyım enerjim cok düşüyor yoksa.
HoşgeldinizGünaydın herkese birkaç gündür okuyorum ama geriye dönük okuyamadım sayfaları.Kısaca kendimden de bahsedeyim.Çalışıyorum 1 tane de ufak çocuğumuz var kira vs. kredi borcumuz yok.Olursa da kasko poliçe ya da kredi kartına taksit borcu oluyor. Elimden geldiğince para biriktiriyorum.Sizden fikir almak istedim. Çalışan bayanlar siz nasıl biriktiriyorsunuz.Harcamalar nasıl oluyor ,eşiniz mi karşılıyor ev market vs. giderlerini.Paylaşımınız nasıl oluyor masrafları.
Geçmiş olsun canımTeşekkür ederim
evet yaa acayip salgın var.. cok sagol canm
Çok iyi . Bende bazen para çekemedim akbilim bitti diye alıyorum :))Hoşgeldiniz
Bizim esimle belirlediğimiz bir rakam var, her ay eşim onu bana yollar
O tutar ile kira, faturalar ve mutfağı karşılıyorum. Eksik kalırsa ben tamamlarim ama genelde onun verdiğini yettirmeye çalışır bazen de arttiririm
Kendi maaşım ile eskiden kredi/kart borc ödüyordum hep.
Bu ay itibari ile;
bir miktar TL ev birikimi için,
2 tane gün ve kredi kartı olacak. Karti da düzene soktum ufak bir rakam gelecek. Artık pek kullanmamaya dikkat ediyorum.
Kalan tutar da ne kadar ise harçlığım.
Düzenli araliklarla param yok diye eşimden harçlık isterim ondan aldiklarimi da ayrıca biriktiriyorum.
Eşimin ev için verdiğinden sonra fazla harçlığı kalıyor bence ve para hesabı hiç yapmaz. Ben de gereksiz harcamasın diye böyle bir yol buldum
Neden kaniyorki..darbe falan yoksa oncesinde kanamiyorsaa bencee bi doktora gitt derim..için rahat olurCok fena grip oldum, kipirdayacak halim yok.
Sabah zor kahvalti edip ilac ictim
Sanirim haftasonunu birlestiricem sabahin korunde cikarsam iyice hasta olurum.
Gogsum cok agriyor yrn gidip film cektirmek istiyorum
Birde burnum kaniyor aktif sekilde durmuyor, sizce korkmam gerekirmi
Hoşgeldiniz
Bizim esimle belirlediğimiz bir rakam var, her ay eşim onu bana yollar
O tutar ile kira, faturalar ve mutfağı karşılıyorum. Eksik kalırsa ben tamamlarim ama genelde onun verdiğini yettirmeye çalışır bazen de arttiririm
Kendi maaşım ile eskiden kredi/kart borc ödüyordum hep.
Bu ay itibari ile;
bir miktar TL ev birikimi için,
2 tane gün ve kredi kartı olacak. Karti da düzene soktum ufak bir rakam gelecek. Artık pek kullanmamaya dikkat ediyorum.
Kalan tutar da ne kadar ise harçlığım.
Düzenli araliklarla param yok diye eşimden harçlık isterim ondan aldiklarimi da ayrıca biriktiriyorum.
Eşimin ev için verdiğinden sonra fazla harçlığı kalıyor bence ve para hesabı hiç yapmaz. Ben de gereksiz harcamasın diye böyle bir yol buldum
Neden kaniyorki..darbe falan yoksa oncesinde kanamiyorsaa bencee bi doktora gitt derim..için rahat olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?