Küçük Düşün Büyük Olsun!

Aslinda o kadar cok almam gereken sey var ki eve falan ama uzun zamandir yiyecek ve zaruri ihtiyaçlarimiz dişinda hiç bir sey almiyoruZ..bu eve bir igne bile almak icimden gelmiyor.
Iste tam benim durum.
Ben almak istiyorum ama şu sebepden çıkma ümidiyle burdan yeni evimde kullanırım diye heves iste.

Ben dilim sevmedim sulandi fakat rende daha hosuma gitti.
Dilimli buzluga koymuştum bende anneme verdim o tatladı böyle ligme ligme olmuştu sanki tuhafti
Çorba pure vs gibi yapmak icin konulabilir ama dilim olarak ben sevmedim.

Dilimli buzluga koymuştum bende anneme verdim o tatladı böyle ligme ligme olmuştu sanki tuhafti
Çorba pure vs gibi yapmak icin konulabilir ama dilim olarak ben sevmedim.

Belki bir haftada fln bsy olmaz hani soyulmazsa bozulacaktir en fazla 15 gun kalir ama onun disinda hosuma gtmedi.
Rendenin suyu sıkılabiliyor daha hosuma gitmisti tadi degismedi

Merhaba arkadaşlar, ben de uzun zamandır sizi takip edip yazmayanlardanım. Kafamda bi düşünce var kararsız kaldım netleştirmek için size danışmak istedim.
Hemen gireyim konuma, benim iki tane ihtiyacım kredim iki de kredi kartı borcum var. Kredilerden biri 5 ay sonra diğeri 35 ay sonra bitiyor. Ödemeleri aylık 900-900 yani neredeyse 2000e yakın.Oldukça zorlanıyorum kartlarla beraber öderken.Kartlarda arabamın bakımı,lastikleri,kaskosu vs var, diğerinde günlük harcamalarım.Krediler ise ikisi de ihtiyaç kredisi gereksiz şeyler için çektiğim, bir kısmını aileme gönderdiğim..dur şunu da katayım biraz fazla çekip tatile gideyim diyerek zamanla büyüttüğüm borçlar..
Anladığınız üzere har vurup harman savurdum şimdiye kadar,yarını hiç düşünmedim.8 yıldır çalışıyorum aylık gelirim 3800 lira, bekarım yalnız yaşıyorum ailemden uzakta.Tek varlığım onların da desteğiyle aldığım arabam ve 6 tane çeyrek altınım. Bir de kumbara yapmaya başladım aylık 100 gibi bir miktar çıkıyor genelde.
Şimdi size sorum, bir bankanın kampanyası var, 45bin lira kredi alıp tüm borçlarımı orada toplayıp ayda 1350 lira olarak 48 ayda ödesem mi? Toplam borcum neredeyse 45 bin lira. Böyle yaparsam rahat geçinip birikim de yapabilirim ancak borcumun vadesi yine uzayacak ve faizi artacak. Bana yardımcı olur musunuz..siz olsanız ne yapardınız? Hepinize sevgi ve selamlar...

Yani bu dediğinizi kayınbiraderim yapıyor. Borçları bir yerde toplamak mantıklı faizi de hesaplamak lazım. Birde 5 ay sonra bitecek bir kredi var 5 ay sonra elinize ekstra 900 kalacak bu elinizi rahatlatır 500 birikime gitse 400 ya kredi kartını hafifletir ya da günlük ihtiyaçlarınıza.
Sanırım faizi düşünüp 5 ay dişimi sıkardım

Kızlar ben de birikim yapmak kenara para atmak istiyorum ama para gelecek yol bulamıyorum.
Mesajlarınızı baştan sona okumadım ama belki zamanla okuya okuya bi yolunu bulurum
Kendimi anlatayım
Çalışmıyorum
Oturduğum ev kira değil
Elime düzenli harçlık vermez eşim. Hoş bayadır gelen karta faturaya gidiyor ama yine de bu durum canımı sıkıyor
Aylık 200 tl gün parası verr tamamı da 6 ayda 1 bana gelir 800 tl oluyor 5 kişiyiz
Bazen de yol parası 10 20 tl
Geri kalan tüm ihtiyacımı karttan karşılıyorum. O da ev ihtiyacı kızımın ihtiyacı bazen alınacak hediyeler filan.
Bukadar.
Çok canım sıkılıyor ama bu duruma cebimde para yok resmen. Ki tutumlu biriyimdr aslnda kenara para koymayı biriktirmeyi severm ama para gelecek bi yol yok gibi.
Eşim nekadar para gelir gider söylemez düzenli bi maaş yok çünkü. Onu ödedim bnu ödedim para yok acilse kartla al der
Kart faturalar filan hep onun işi bazen nkdr fatura gelmiş bakmam bile o ilgilenir
Ben şimdi nasl bşy yapaym ki

Haklısınız ben de öyle düşünüyorum dişimi sıkıyım bitsin, çalışmaya başladığım günden hep bir şeyler için kredi ödedim maaşımı tam alabilmeyi o kadar çok istiyorum ki..Ödemeleri yapıp kiramı faturalarımı ödeyince çok çok az bir miktar kalıyor elime.Yine kredi kartı kartı kullanıyorum. Bu döngü bitmiyor. Fikirleriniz için çok teşekkür ederim.

Hoşgeldiniz
Ben de faizi düşünür çekmezdim kredi.
Krediyi krediyle kapatmamak lazim.
Borcu borçla kapatmayın derim.
Şuan sizi bunaltıyor olabilir ama 5 ay sonraki +900demek gayet iyi bir rakam.
Üzerine 200tl koyup ata aldırır insana

Merhaba hoşgeldiniz
Ben de calismiyorum ve genelde kredi kartı kullaniyorum.
Yani alışverişi biz de nakit parayla değil kartla yapıyoruz yani surekli elimde naktim olmuyor

Ama pazar parası, şuna lazim buna lazim diyip kenara atmayı pek severim ben.
Lazim diyorum ama nakitle almıyorum kartla alıyorum.
Böyle böyle birikiyor.

Mesela kart var elimde al onunla der e pazardan alicam derim falan nakit birikiyor oyle oyle.

Ben bir de surekli para isteyebilen bir tip değilim oyle olsam daha da biriktiricem aslinda unutuyorum ben ya.
Bazen sadece pazardan pazara aldığım oluyor kart da elimde olduğundan aklima gelmiyor.
Sonrada ayy para alayımde atim kenara 10-20 diye aklima geliyor sonradan

Dun geri yatamadim ben bugun telafi edeyim hemen.

Hayatımın ileriki gunlerinde en cok özleyeceğim sey su sabah geri yatmalar olur sanirim.

Saatlerin alınmaması her nekadar olumsuz etkilesede su karanlıkta geri yatma kısmına ayrıca bayildim.
Su 2 saatlik uyku tüm geceye bedel geliyor.

Uykuyu bukadar sevmeseydim eyiydi.

6 ay kış uykusu fikrini ayılara nasil kapatırdık :).

Of bencede şu geri yatmaa kismii en bi sevdigim..kizçem okula adamim işe bende minigimi beşiginden alip yanimaa (misss misss) hop yeniden yatagaa.uykuya bayiliyorumm biraksalar akşama kadar uyurumm hiç kalkmam.

Bende çalişmiyorum.Şu an benimde elime cok fazla para geçmiyor.çaliştigim dönemde bir miktar eşime aktarirdim kk ve kredi ödemesi icin gerisi bana kalirdi.isi biraktiktan sonra eşimin maaşini ikiye böldük yarisi benim yarisi onun pazar bende faturalar onda markette ne lazimsaa o yada ben fark etmiyordu ama yaklasik 7 yaa 8 aydir bu sistemi uygulayamadik bebisten sebep benimde elime nakit geçmedi.yaza Allah kerim artik. Bakalim bu ara bende biriktirmeye basladim ne kadar sürecekk bu nakitsizlikle.gerçi eşim istedigim her zaman verir ama şu an sürekli evdeyim istemek aklima bile gelmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…