Aynen bende hep yeni eve alirim hevesindeyim yaa ama bazende umitsizsizlige kapiliyorum yaa ne kadar surecek bu ev meselesi.su anki ev ne zamab bolunecek ne olacaksa artik olsunn istiyorum. 1 battaniye 1 nevresim tk almiştim geçen yaz kendi evimde kullanirim diye acamadim ama acaba hata mi yapiyorum aldigimi kullansam mi ne dersinizIste tam benim durum.
Ben almak istiyorum ama şu sebepden çıkma ümidiyle burdan yeni evimde kullanırım diye heves iste.
hoşgeldin öncelikle. Arkadaslar yazmış ama ben de fikrimi yazim dedim. Zaten 5 ay sonra bi kredin bitiyormuş. Ondan sonra 30 aylık tek kredin kalacak. Bence baska krediye hiç bulasma. +900 tlye geçeceksin. Onunla da gayet güzel birikim yapılır.Merhaba arkadaşlar, ben de uzun zamandır sizi takip edip yazmayanlardanım. Kafamda bi düşünce var kararsız kaldım netleştirmek için size danışmak istedim.
Hemen gireyim konuma, benim iki tane ihtiyacım kredim iki de kredi kartı borcum var. Kredilerden biri 5 ay sonra diğeri 35 ay sonra bitiyor. Ödemeleri aylık 900-900 yani neredeyse 2000e yakın.Oldukça zorlanıyorum kartlarla beraber öderken.Kartlarda arabamın bakımı,lastikleri,kaskosu vs var, diğerinde günlük harcamalarım.Krediler ise ikisi de ihtiyaç kredisi gereksiz şeyler için çektiğim, bir kısmını aileme gönderdiğim..dur şunu da katayım biraz fazla çekip tatile gideyim diyerek zamanla büyüttüğüm borçlar..
Anladığınız üzere har vurup harman savurdum şimdiye kadar,yarını hiç düşünmedim.8 yıldır çalışıyorum aylık gelirim 3800 lira, bekarım yalnız yaşıyorum ailemden uzakta.Tek varlığım onların da desteğiyle aldığım arabam ve 6 tane çeyrek altınım. Bir de kumbara yapmaya başladım aylık 100 gibi bir miktar çıkıyor genelde.
Şimdi size sorum, bir bankanın kampanyası var, 45bin lira kredi alıp tüm borçlarımı orada toplayıp ayda 1350 lira olarak 48 ayda ödesem mi? Toplam borcum neredeyse 45 bin lira. Böyle yaparsam rahat geçinip birikim de yapabilirim ancak borcumun vadesi yine uzayacak ve faizi artacak. Bana yardımcı olur musunuz..siz olsanız ne yapardınız? Hepinize sevgi ve selamlar...
Tavuk suyuna çorba direnç verecektir. Karabiberli limonluGünaydın kızlar. İşe gitmedim bugün. Dinlenmem gerek fena ilerledi şu grip. Neyse.Bugün toparlarım inşallah.
Öğleden sonra akşam yemeğimi yaparım. Ne yapacağım henüz fikrim yok..
Olabilir aslında yapayim ilerleyen saatlerde.. Teşekkür ederim canım.Tavuk suyuna çorba direnç verecektir. Karabiberli limonlu
Günaydın kızlar. İşe gitmedim bugün. Dinlenmem gerek fena ilerledi şu grip. Neyse.Bugün toparlarım inşallah.
Öğleden sonra akşam yemeğimi yaparım. Ne yapacağım henüz fikrim yok..
Günaydın hanımlar okuyorum ama yazamiyorum bu ara yoğun geçiyor ev yemek eş kızlar okullar bölünmüş durumdayim neyse 15 tatile az kaldı gerçi onda da büyük temizliğe girmek istiyorum sağlık olsun herşey hallolur para işleri durgun herkes gibi harcamamaya çalışarak en azından 15 ini beklemeye devam elimizde kalanlarla ayı cikicaz mecburDun geri yatamadim ben bugun telafi edeyim hemen.
Hayatımın ileriki gunlerinde en cok özleyeceğim sey su sabah geri yatmalar olur sanirim.
Saatlerin alınmaması her nekadar olumsuz etkilesede su karanlıkta geri yatma kısmına ayrıca bayildim.
Su 2 saatlik uyku tüm geceye bedel geliyor.
Uykuyu bukadar sevmeseydim eyiydi.
6 ay kış uykusu fikrini ayılara nasil kapatırdık :).
Teşekkür ederimçok geçmiş olsun
evet yaa acayip salgın var.. cok sagol canmGunaydin kizlar
zelalke gecmis olsun
Bu aralar grip cok salgin dikkat et kendine
Bol bol mandalina portakal tuket
Hoşgeldin canımGünaydın herkese birkaç gündür okuyorum ama geriye dönük okuyamadım sayfaları.Kısaca kendimden de bahsedeyim.Çalışıyorum 1 tane de ufak çocuğumuz var kira vs. kredi borcumuz yok.Olursa da kasko poliçe ya da kredi kartına taksit borcu oluyor. Elimden geldiğince para biriktiriyorum.Sizden fikir almak istedim. Çalışan bayanlar siz nasıl biriktiriyorsunuz.Harcamalar nasıl oluyor ,eşiniz mi karşılıyor ev market vs. giderlerini.Paylaşımınız nasıl oluyor masrafları.
Hoşbuldum teşekkürlerHoşgeldin canım
Teşekkürler canım hoşbuldumÖncelikle hoşgeldinbahar6198
Ben de çalışan bir kadınım
Eşim fatura kredi giderlerini karşılıyor kendi kk ödemesi de ona ait
Bende mutfak gideri kendi kk ve oğlanın kreşini ödüyorum
Geri kalanı birikime ayırıyoruz
Anladm canım. Ben de öyle yapayım ozman.Merhaba hoşgeldiniz
Ben de calismiyorum ve genelde kredi kartı kullaniyorum.
Yani alışverişi biz de nakit parayla değil kartla yapıyoruz yani surekli elimde naktim olmuyor
Ama pazar parası, şuna lazim buna lazim diyip kenara atmayı pek severim ben.
Lazim diyorum ama nakitle almıyorum kartla alıyorum.
Böyle böyle birikiyor.
Mesela kart var elimde al onunla der e pazardan alicam derim falan nakit birikiyor oyle oyle.
Ben bir de surekli para isteyebilen bir tip değilim oyle olsam daha da biriktiricem aslinda unutuyorum ben ya.
Bazen sadece pazardan pazara aldığım oluyor kart da elimde olduğundan aklima gelmiyor.
Sonrada ayy para alayımde atim kenara 10-20 diye aklima geliyor sonradan
Birşeyler yiyeceğim sonra ev temiz ama yine de rutini bozmak istemiyorum silip süpürücem . Mozaik pasta ve karışık kızartma yapıcam . Dolapta çorbamız var onu tüketicez inşallah . İşlerimi hemen halledip örgü örmek istiyorumayrıca ayın 15 ne kadar çok az paramız kaldı ama ihtiyaç Yok zaten olursa kumbaramızdan almaya karar verdik bu ay zateb altın almıştım birikim için. Şimdi önümüzdeki ay ise galiba 5 gram altın alacağız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?