Küçük Düşün Büyük Olsun!

Oooo görüntü süper, bereketli olsun
Ben hiç bu kadar biriktiriyorum
Bu sefer ilk olacak inşallah
Her ay maaş zamanı acip üstünü ekleyip altın yapiyordum

Bereketli olsun canım

Offff cok iyi yaaa acayip gaza geldimm martta basarirsam bende foto aticam inşallahh

Çoookkk güzelll
hepsi bozuk para olması ayrı güzell
valla bravoo

Güle güle kullanın

Çok teşekkürler kızlar
Daha fazlası da olur inşallah hepimizin.
Kızımın da işbankası kumbarası var, onun içine de 5, 10, 25 kuruş atıyoruz. O bankada makinede sayılıyor ya, biz saymakla uğraşmayalım diye onu banka kumbarasına atıyoruz.

Şimdi yeni bir açılmayan kumbara bulmamız lazım.
Bir de kağıt para kumbarası yapsak fena olmaz

Benim babamın durumu çok iyi kv ler normal babam kadar iyi değiller. Ama ben bu konularda çok katıyım . Biz evlendik bir aile olduk bir şekilde kendi ayaklarımızın üzerinde durmamız gerekiyor bence . Tek yardım aldığım şey salça ve turşu başka asla birşey kabul etmiyorum. Bu sene turşumu ve meyve kurumu kendim yapacağım onları bile kabul etmeyeceğim. Çünkü biz bir aileyiz başkasının yardımı olmadan ayakta kalmalıyız . Çok şükür evimizi aldık ve 2 sene kaldı kredi bitiyor. Kv bizim evimizde oturuyor ve Evi yapılınca çıkacak . Her zaman söylüyorum inanılmaz zor duruma düşmediğim sürece yardım kabul etmem bunu herkes çok net biliyor. Allah düşürmesin

Bence arkadasin da bunu soyleyen kadında haklı. Bakıp bakmayacağını Allah bilir. Evladına yuk olmakda istemeyebilir.

Aiy cnm ya ben elti gibi kıyaslaması yaptımda bunları bana yapan babam.
Canım bak
ben durumu iyi bir ailenin çocouğuyum
tek kızım ben
ünv okudum vs sonra kendim iş aradım terkettim memleketi
annem babam ayrı bu arada benim yıllar önce ayırlmışlardı.
memlekette babamın evleri arsaları vs var.
ama inan hiçbiri umurumda değil
umurumda değil derken kaç yaşıma geldim hiç bir şekilde tek kuruş pra almadım onlardan
kötü mü aram yoo değil
fakat hiç bir şekilde para istemedim
sebebi işte tamda bu yüzden
yani senin yaşadıklarından
para işin içine girince maalesef insanoğlu insanlığını kaybediyor.

it gibi çalıştım senelerce 20 yılı aştı
eşimde bende hiç kimsenin lafını duymamak için çalıştık kazandık şükür
ama inan umurumd olmz tekrar zorlandığım aç kaldığım günlere dönsem.

çook anlatılacak şeyler var
her insan gibi yaşananlar çok...

Allah bağışlasın kızınıZı...

Kizlar biz evlenirken ne esimin ailesinden ne benim ailemden 1 cop bile istemedik. Allah hic kimseye muhtac etmesin. Hatta esim o kadar calismasina ragmen evlendiginde hic bir seyi yoktu biz ne yaptiysak beraber yaptik. Evlendigimiz zaman arabamizi aldik. Bu senede sukurler olsun ki evimizi aldik.
Isin icine para girince ne olursa olsun insanlar degisebiliyor. Mesela buyukleriniz soyle dusunuyor olabilirler. Kiraci olsa 1000 lira getirisi olacakti. Belki onlarda o yonuyle bakiyorlar. Tabi evlat icin boyle seyler dusunmek ne kadar dogru orasida tartisilir.
Ayrica ne olursa olsun ailenizin arkanizda durup size evlerini acmasi buyuk bir sans. Cunku insanlarin cogu bir yandan kira oderken bir yandan gecinmeye, yasamaya calisiyorlar. O yuzden bence dediklerine ettiklerine cokta takilmamak lazim. Hayat kisa huzurunuzu hic bozmayin bence.

Benim ailem de eşimin ailesi de kendilerini zor idare ediyor. Değil ev arsa hiç birşey beklemiyoruz kendilerini idare etsinler yeter.
7. Yıla giricez ne yaptıysak kendimiz yaptık.
1.yılda ev aldık araba aldık. İlerisi içinde planlarımız var sağlık verirse Rabbim.
Ama ben isterdim ailemden biraz bişiylet görmek. Yani maddi olmasın kv bir salça versin annem tarhana versin.
Etrafımda görüyorum evlerini yapıyorlar boş tutup oplum kızım gelecek diyorlar hiç beklentisiz. Gençlerde ev alcaz araba alcaz diye didinmeyip evliliklerinin tadını çıkarıyorlar. Biz yorulup yıpranıyoruz. Rabbim sağlık versin çalışalım yapalım Büyüklerimizede sağlık versin. Ama benim Rabbim nasip ederse isteğim oğluma birşeyler yapabilmek. En azından ihtiyacı olduğunda biraz para çıkarıp karşılık beklemeden vermek.çünkü bunun sıkıntısını biz çok fazla çektik.

Aileme Allah once sağlık versin. Mal mülk degilde sağlıklı sıhhatli bir şekilde başımızdan eksik etmesin. Hic bir beklentim olmadı. Yaparlarsa canlari sagolsun yapmazlarsa da. Okutup meslek sahibi yaptılar hepimizi. Daha ne olsun. Her ay maaşımızı aliyoruz. Şükür sebebim.

Boşver Zeynep herkes kendini idare etsin yeter İnan ben başka birşey istemiyorum. Bak kv benim evde oturuyor ben burada 750 tl kira ödüyorum eğer o kirayı ödemesem daha rahat ederim. Bazen izin dönüşlerinde İnan parası kalıyoruz. Zaten 2250 ev kredisi 750 tl kira 3000 gitti sonuçta

3.000 gitti bile diyebiliyorsun..demek ki daha fazlasini kazaniyorsun bizim su an zamla birlikte aylik kazancimiz o kadar ancak oldu ki bende calişsam 4.600 olur..iki cocugum var..Annem cocuklarima bakar ama ona kiyamiyorun basinda bir sürü is var diyee.kücügüm daha 5 aylik onu kendini bilmeden bakiciya birakamam birakmam..yani biz 3000le geçiniyoruz seninde 750 liyi gözden çikarabilme lüksün var demek ki kvne evini vermişsin..ne güzel yapmişsin.yani benim aileminde durumu varken diplerindeyken kiraya cikmam mi uygun olur..Tabikk saglikli olsunlar onlarin tirnagini dünyaya degişmem maddi beklentimde yok sadece kira vermeden daha rahat ve borcsuz yasayacagima inaniyorum bunada olanaklari oldugu içinde el atmalarini istiyorum.

Boşver canim
Ben diğer arkadaşlarla aynı düşüncede degilim.
Benim ailemin olsun ama bana destek olmasınlar zor günümde öylemi yani.
Ee neden aileyiz?

Benim kendi ailemde benden çıkar güdecekse neden aileyiz?

Ben şuan mecburum beklenti içinde de değilim evime baksınlar diye.

Benim annem aldırmıyor kendi almak istiyor benimde işime geliyor acikcasi.

Insanlar evlatlarına yapmicakda kime yapacak.

Öncelik

Öncelikle eviniz hayırlı ugurlu olsn..
Bitek ben degilmisim dedim yazdıklarınızı okuyunca..
Benim babamda 2 sene önce tarla sattı,400 tl.Kiradaydı ama keyfi cıkmıslardı.evi var ama cok eski bakım yapcagıma kirada otururum dedi..
Allahı var bize hep yardum etti.Harclık verdı,evime errzak aldı ..
Ama bende kiradayım.Tarla satılınca bekledim teklif eder diye,ev aldılar,babam biraz değişti o para gelince.Marka kıyafetler falan giymeye basladılar.Evi 160 bine aldılar,eski model bi arabası vardı,0 araba aldı,aldıgı evin tadilata ihtiyacı yoktu ama icine 40-50 bin harcadı.Esyalar sıfırlandı falan.Bize de iste ayıp olmasın diye 1 er bilezik yaptı kardesimle.400 binden bize 1 bilezik,3-5 caput geldi.Bende gecen yıl cok agldm..Esim ben sana en ala evi alıcam sabret dedi..Yani bekledim ki,50-60 pesinat versin bizde eve girelim.Bi kere anneme cıtlattım,babam demis kardesi de kira da(ama onun durumu iyi)ozman bulsunlar 50 ser binden 3 ev alalım.Yani biz suclu cıktık..Bu sene arabasını yine sıfırladı.Her hafta sonu bi turdalar,gezmeler faln yendi o para ..Bi ev,bi araba alındı..Bende gittim o bileziği bozdum sinirimden baska model yPtım.Sorunca modeli bana agır geldi dedim.Aile sonucta,insan üzülüyor ,yabancı olsa kapr kapını oturursun ama aile olunca olmuyor öyle..İnsan üzüldüğüyle kalıyor(Hakkınızda hayırlısı olsun ne olur üzmeyin kendinizi..

Bakin insanların ailesinin durumları kötüyse anlarim.
Benim babamın bukadar eziklemesi yanlış 56yasinda adamsın kızınla mi kıyas yapiyosun derler adama.

Evlerine cok rahat 8-9bin tl giriyor annemlerin.
Yani bana bir nebze katkılarının olması tabiki lazim
Ben tek kizim.

Gözlerinin önündeyim ne olsa koşuyorum.

Ki ben yinede bana şunu alın bunu verin asla demiyorum.

Annem sağolsun babam gibi değil vicdanli.

Durumu iyi ise tabiki bir anne baba destek olmalı evlatlarina.
Babam insan kullanmayı cok sever.

Şahsen ben kira vermeden oturuyorsam oglum evlense kira veriyor olsa ben rahat edemem.
Vicdanım rahat etmez.
Ona ev alacak durumum o an olmasa bile ya evimi satar uygun 2 daire alırım kredi falan ceker.
Ya da evladimın kirasına yardım ederim.
Benim boğazımdan gecmez.

Hee diceksiniz ki ee senin evin var
Tamam ben zaten beklenti içinde dillim ki
Benim aldıklarımı, markalarını falan eleştirmesi hoş diil.
Ona kızıyorum ben

Ozaman derlerki adama git al da yiyelim ozaman.
Herkes kendi gelir giderini bilir.

Benim annemin bana ayda 1kg pirinç mercimek vermesiyle ben ihya mi olcam.

Hee ama nedir burda oturup kira aliyor olmam neni ihya ediyor evet en azından mutfak masrafımi faturamı karsiliyor.

Aileler arasında miras ve yardımlaşma çok hassas bir konu
Ben aslında vermekten hiç çekinmem, verdikçe arttığına çok inanıyorum.
Annemin babası, dedem çok erken yaşta vefat etti, 5 çocuk büyütmüş, gezdirmiş yedirmiş içirmiş, merkezde bahçe içinde bir evleri var, fabrikadan emekli, bir de ticari taksi plakası almışlar. O taksi plakası babamın desteği ile alınmış
Babam şehrin sayılı zengin ailelerindenmiş, ama anne baba erken yaşta ölmüş, gençlik hataları ile annemle evlendikten sonra hepsini kaybetmiş.
Dedem vefat ettiğinde 2 bekar çocuk kalmış,ticari taksi plakası satılmış, annem o kadar zor durumdaydıki anlatamam 5 kuruş çıkarıp vermediler, en büyük teyzem uyarmış, yine de bize harçlık bile vermediler anneannem hacca gitti teyzelerim bizde kaldı o dönem hayatımın en acı çocukluk anılarını yaşadım sayelerinde. Bütün parayla keyiflerine baktılar, özel hastahanelerde chekup yaptırdılar Şu an o taksi durağının plakasının maddi değerini anlatamam rahat 800 bin eder.
Zaman geçti, herşey değişti, şu anda ikiside perişan halde. Biri parasını kaptırdı, kendince ah ediyor. Öbürünün kocası ailesine yardım ediyor.
Anneme onların pay almaması gerek diyorum ben kimsenin ahını istemem diyor
Eşimin ailesindende, kendi ailemdende maddi beklentim yok, ilk evlendiğimde annemle çatışsamda şu an gözüme bakıyor, salçamı domatesimi tarhanamı yapıyor, kayınvalidem kavurmamı yaptı, iyi olsunlarda başka bişey istemem.

Günaydın kızlar
perşembeden beri hastayım
Rapor almıştım 2 gün
Bugün işe döndüm
ev kalabalık kv kp görümce hepsi bizdeler
İşe koşarak geldim resmen

Ahh ahh aynısı bizde de var..Ben de senin gibi düsünüyoırum.Benim babam esnaf.Eve giren sabit belli bi para yoktu,evlenmeden önce kac kredi çekip ödedim ben biliyorm.İste sonra bunlar görülmeyince bozuluyor insan

Hepimiz iyi olsunlar diyoruz tabiki..Zaten ses çıkarmama sebebimizde iyiler basımızdalar,varsın maddiyat olmasın..Bize para verilmedi diye ailemize sırt dönmüş değiliz,yanlıs anlaşılmasın..Ama babamla amcam aynı mirası aldı,babalarından klmıstı tarla.Amcam köyde yasıyor sobalı evde,yengem 2 kere kanser atlattı.Adam aldığı mirası çocuklarına böldü,birine dükkan aldı,bi kızının ev kredisini kapadı,ogluna araba aldı,üst katına ev yaptı kirada diye oglu..Yani bunları görünce insn bi biz üveymiyiz arkadaş oluyoAmcamda diyebilirdi,benim karım büyük hastalık geçirdi,sobayla uğraşmasın,sehirden ev alayım,dogalgazlıı rahat etsin az diye.Cocukları da gık demezdi inan..Ne diyelim sağlık olsun,en önemlisi o

Herkes bukadar duyarlı degil canim.

Babam benden 10tl esirger ama zamanında karı kız içki aleminde milyarlar yemiş insan.

Anlatıp anlatıp kendimi üzmek istemiyorum artiik.
Beklenti içinde değilim ben anlayamadilar Ya da ben anlatamadim
Ama sen anladin
Babam zevkine miras yiyen cocuklarindan esirgeyen bir baba benimki.

Herkes yasadigini bilir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…