Hepimiz iyi olsunlar diyoruz tabiki..Zaten ses çıkarmama sebebimizde iyiler basımızdalar,varsın maddiyat olmasın..Bize para verilmedi diye ailemize sırt dönmüş değiliz,yanlıs anlaşılmasın..Ama babamla amcam aynı mirası aldı,babalarından klmıstı tarla.Amcam köyde yasıyor sobalı evde,yengem 2 kere kanser atlattı.Adam aldığı mirası çocuklarına böldü,birine dükkan aldı,bi kızının ev kredisini kapadı,ogluna araba aldı,üst katına ev yaptı kirada diye oglu..Yani bunları görünce insn bi biz üveymiyiz arkadaş oluyoAmcamda diyebilirdi,benim karım büyük hastalık geçirdi,sobayla uğraşmasın,sehirden ev alayım,dogalgazlıı rahat etsin az diye.Cocukları da gık demezdi inan..Ne diyelim sağlık olsun,en önemlisi o
Vallahi gayette haklısınız bence mevzu maddiyat deil birazda maneviyat insan evlat olarak illaki bekliyor bir şeyler birde şöyle düşünelim onların durumu kötü olsa siz öyle oturup beklicekmisiniz illaki bı şekilde yardım etmek destek çıkmak istersiniz evlat olarakHerkes bukadar duyarlı degil canim.
Babam benden 10tl esirger ama zamanında karı kız içki aleminde milyarlar yemiş insan.
Anlatıp anlatıp kendimi üzmek istemiyorum artiik.
Beklenti içinde değilim ben anlayamadilar Ya da ben anlatamadim
Ama sen anladin
Babam zevkine miras yiyen cocuklarindan esirgeyen bir baba benimki.
Herkes yasadigini bilir..
Herkes bukadar duyarlı degil canim.
Babam benden 10tl esirger ama zamanında karı kız içki aleminde milyarlar yemiş insan.
Ama sen anladin
Geçmiş olsun cnmGünaydın kızlar
perşembeden beri hastayım
Rapor almıştım 2 gün
Bugün işe döndüm
ev kalabalık kv kp görümce hepsi bizdeler
İşe koşarak geldim resmen
Bak annemlerin durumu iyi.Gunaydinn kızlar
Ailelerden konusmussunuz benim ailemin çok durumu yok senede 15 gün falan memlekete gideriz sağolsun annem her şeyimi yapar peynir tereyağ salça gibi hani ben yapma desemde yapar anne olarak boğazımdan geçmiyor der keşke para durumum olsada para versem der ama yok ne yazikki
Vallahi gayette haklısınız bence mevzu maddiyat deil birazda maneviyat insan evlat olarak illaki bekliyor bir şeyler birde şöyle düşünelim onların durumu kötü olsa siz öyle oturup beklicekmisiniz illaki bı şekilde yardım etmek destek çıkmak istersiniz evlat olarak
Aman neyse üzülmeyin her ailede bir tane çıkıyor onlardan inanın sizde de babanız çıkmış
Canim ben de onu anlatmak istiyorum.Bence aileler evlatlarının arkasında durmalı yardım etmeli
Madem hak gözetmeyeceksin neden dünyaya getirdin
Benim ailem düğünümde Hiçbirşey yapmadı o içimde bir uhde
1 bilezik taktılar...
Eşim Allah ondan razı olsun hiçbir isteğimi geri çevirmedi
Kv bize çok yardım etti benim evim var onun kredisini ödedi
Her gittiğimde valiz dolu gelirim harçlık verirler doğumgünmde altın verirler vs.. Hala eli üzerindedir eşim ölmesine rağmen Allah razı olsun
Geçmiş zaman unutulmuyor yapılan iyiliğine kötülüğünden unutamıyorum
Ama annem canıma bakıyor bende burda rahat çalışıyorum bunun bedeli yok iyiki var Allah başımdan annemi eksik etmesin...
Amin canim.lelli bu lafın banaysa, ben babamdan senden beter kazık yemişim, inan anlıyorum. Ben paylaşmak olsun diye yazdım, çünkü hem her ailede oluyor biliyorum hemde sonrası çok kötü oluyor, örnek olsun diye.
Benim babamın zevki uğruna yediği bitirdiği şeyleri anlatsam, sayfalarca bitmez. Benim hayatımdan çaldıklarını anlatamam.. Çok daha başka ve rahat bir hayatım olabilirdi. Ama yapacak bişey yok elbet herşey ortaya dökülecek herkes yaptığını görecek
Allah eşine / eşime sağlık versin..
Amin canim.
Allah eline dusurmesin babamin..
Yok sadece sen yazmadın 2 arkadaş daha yazdı genelleme yaptim ben de.
Cunku bana yazildi.
Sağol canımGeçmiş olsun cnm
Rabbim Şafi ismi hürmetine acil şifalar versin
Kesinlikle öyle canımAh lelli o gaddarlığı çok iyi bilirim, ne 600 tl ler ne evler dükkanlar hisseler gitmiş, bahşiş diye binlerce dolar bırakan insanmış..
Ama Allah kimsenin yanına bırakmıyor, bırakmaz.. Üzülme sen..
Telli Bunlar böyleyse sen kime çektin acaba ya çok merak ettimKesinlikle öyle canım
Bak kenarda 1 kuruşları yok.
Sürekli kiralara maaşına guveniyor.
Ama evlerinde bereket yok.
Kardeşim bile her aksam bize gelir.
Abla alsa doldursa nolcak evde bereket yok insanın yiyesi gelmiyor diyor.
Işten gelir evde yemek yer bize iner yatana kadar.
Kahve çay iceriz.
Anneme hic müdahale etmezdim ama bu sene kizdim.
Senin eline her ay 1.500tl para geçiyor o çocuk araba istiyor arka cikmiyorsunuz
Sen bari arka cik cok harcama tut paranı su çocuğa bi araba alın dedim.
Inan ben calisiyor olsam esimin eline bakmasam ben kredi cekerim kardesim icin
Çok mert çocuktur kurusu kuruşunada öder bana.
Annem haklisin kizim dedi.
2000tl ile başlattım hesap actirdim.
Bu ay 1000tl daha yatirdi.
Allah senden razı olsun dedi bana
Ben bisi istemiyorum ama gözümün önünde olanlarda zoruma gidiyor.
Benkm babam oyle para yemez aaksinee inadinaa cimridir para konusunda..o uç katli bina yapilirken ilk okul 2ye falan gidiyordum sanirim ben ve babam ev yapiyor harclik almazsam sevinir diye asla harclik istemiyordum cocuk akli iste..Sonra odaa bakti nasilsa harcamiyorum lisede bile beni 5 krşsuz gönderdi okula ki durumumuz cok şükür iyiydi.Hala iyi ünide demisler yaninda harclik vermezsen kötü yola düsüyor cocuklar diyee o ara baya bonkördü ama almamaya harcamamaya alişan ben gitmeden paramin yarisini anneme iki kardesime harclik birakip öyle gittim okulaCanim ben de onu anlatmak istiyorum.
Yoksa zaten yoktur.
Misal anne baba kirada oturuyorsa ondan yardım beklenmez beklenmemeli zaten bencilliktir.
Ama varkende yardım etmiyorsa bu da gaddarliktir.
Aynen bende düşündükçe ağlar ağlar otururdum,artık düsünmüyıorum bana oluyo olanHerkes bukadar duyarlı degil canim.
Ama sen anladin
Ayyy Agliycammm galibaa yaa..Herkesin farkli farkli..Lisede cebimde para yok ogle arasi herkes bişeyler yemege giderdi ben sinifta beklerdim..Yanii bu adam durumu iyi bi adamdi parasi hep vardii..ne düşünürdü acaba nasilsa istemiyor verme falan mi derdiki kendi kendine.. Bende saf gibi isteyemezdim simdi evi isteymeye utandigim gibii..Ah lelli o gaddarlığı çok iyi bilirim, ne 600 tl ler ne evler dükkanlar hisseler gitmiş, bahşiş diye binlerce dolar bırakan insanmış..
Ama Allah kimsenin yanına bırakmıyor, bırakmaz.. Üzülme sen..
Inan herkes bunu söylüyor.Telli Bunlar böyleyse sen kime çektin acaba ya çok merak ettim
Güleriz aglancak halimizee..Boşver lelli o alişmiş kendini övmeye..Sizde övün istiyorm.Sen e iyisin en mukemmelsin..Bak senin sayende bizde iyiyiz..sen olmasan napardik falan demenizi bekliyor bencee..sende yapmiyorsun yaa içten içe nasil gıcıktır sana var yaa..Durun durun size bisi anlatimde gülun.
Yani bana göre gülüncek halinden cok acınacak hali.
Geçen oğluma et döner almis (ekmek arasi)
Bazen tavuk döner alırdı su 4tl olanlardan bin de bir.
Zilime basti babam kapıyı açtım paketi uzattı.
Bu ne dedim x e doner aldım dedi (ogluma)
Yemek yedi yemez şimdi dedim sonra yer dedi.
Bak 12 tl vedim hee tavuk degil et et dedi.
Sesimi çıkarmadım atasım geldi.
nimet yazık dedim.
Kedilere versem soruyor oğluma döner aldım yedin mi?
Güzelmiydi diyor.
Ertesi gün bile olsa soruyor
esime söylüyor x e döner aldım et döner diyor.
2.900tl maaş alan (yüksek pirimli emekli)
4bine yakın kira geliri olan adam söylüyor bunu.
Ve oğlum tek torun
Hep böyle yapıyor ama.
Bisi alsa bana falan asla almaz
Hani ona alırken sanada aldım demez.
Aldığını her yerde söyler herkese soyler.
Ben istemiyorum almasın.
Geçen diyorki yemek yedim x e (ogluma ) lahmacun alcaktim 2 tanesine 10tl dedi almadim diyor
Bana niye söylüyorsun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?