inşallah olmaz yaa..Canım herkesde olmuyor.
Bende hiç ne bulantı ne tiksinme hic bisi olmamıştı oglumda.
Sizi o kadar iyi anlıyorum kiBak annemlerin durumu iyi.
Kardeşim bekar 2000tlden fazla maasi var kendi yiyor karisan yok.
1 kulaklığa 800tl verir alir.
Hiç acimaz.
Hee bizede alır oğluma falan inan Allah yukarda derim ki oglum tut parani.
Tutamiyosam yaz köşeye bana getir sende not al kurusu kurusuna ben sana biriktireyim derim.
Ben suan her istediğimi kardeşime aldırırım hic kıyamaz.
Ama ben üzülüyorum vicdanım rahat etmez.
Bizimle gelse elini hemen cebine atar hemen, esime sakin ödetme derim.
Doğum gunumde bana gitmiş 400tl ayakkabi almış kizdim.
Verme paranı ben kendime alırım cok şükür var alabiliyorum dedim.
Ben hep dua ederim Allahım kimsenin hakkını bana geçirme haram lokma yedirme bana diye
Varsa çıksın benden.
Allah çıkarsın istemem.
Ama babaniz alemlerde 1 gecede 600tl bir masaya bırakıp sizden 10tl esirger sizede zor gelir.
Benim esimin en kötü durumunda kendi kredi kartı faizlerini bile esime odetti
Ölsem unutmam bunlari.
(esim onun kartını kullanmıştı ama esim ödüyordu kendi borcunu)
Bunu bile kâr saydı
Hangi öz baba yapar bunu?
Benim esim babasız babalık yapacağınıa ona, onu kâr saydi.
Insanın zoruna gidiyor.
Bakan en basiti sizn kardeşimiz düşünmeniz bile aile kavramının geerektirdikleri bence siz babanıza gerçekleri söylediğiniz için işine gelmiyor ve size gicikligina yapıyor bana kalırsa yani ortada inatlaşma var gibiBak annemlerin durumu iyi.
Kardeşim bekar 2000tlden fazla maasi var kendi yiyor karisan yok.
1 kulaklığa 800tl verir alir.
Hiç acimaz.
Hee bizede alır oğluma falan inan Allah yukarda derim ki oglum tut parani.
Tutamiyosam yaz köşeye bana getir sende not al kurusu kurusuna ben sana biriktireyim derim.
Ben suan her istediğimi kardeşime aldırırım hic kıyamaz.
Ama ben üzülüyorum vicdanım rahat etmez.
Bizimle gelse elini hemen cebine atar hemen, esime sakin ödetme derim.
Doğum gunumde bana gitmiş 400tl ayakkabi almış kizdim.
Verme paranı ben kendime alırım cok şükür var alabiliyorum dedim.
Ben hep dua ederim Allahım kimsenin hakkını bana geçirme haram lokma yedirme bana diye
Varsa çıksın benden.
Allah çıkarsın istemem.
Ama babaniz alemlerde 1 gecede 600tl bir masaya bırakıp sizden 10tl esirger sizede zor gelir.
Benim esimin en kötü durumunda kendi kredi kartı faizlerini bile esime odetti
Ölsem unutmam bunlari.
(esim onun kartını kullanmıştı ama esim ödüyordu kendi borcunu)
Bunu bile kâr saydı
Hangi öz baba yapar bunu?
Benim esim babasız babalık yapacağınıa ona, onu kâr saydi.
Insanın zoruna gidiyor.
Her telefon çaldığında içime korku düşüyor. Ağlama geliyorBende öyleyim bu ara ağlayalım ya aciliriz.
Ama böyle insanlar çok var ya gerçekten özellikle sonradan gormeler böyle oluyor benim çevremde de var öyle insanlarDurun durun size bisi anlatimde gülun.
Yani bana göre gülüncek halinden cok acınacak hali.
Geçen oğluma et döner almis (ekmek arasi)
Bazen tavuk döner alırdı su 4tl olanlardan bin de bir.
Zilime basti babam kapıyı açtım paketi uzattı.
Bu ne dedim x e doner aldım dedi (ogluma)
Yemek yedi yemez şimdi dedim sonra yer dedi.
Bak 12 tl vedim hee tavuk degil et et dedi.
Sesimi çıkarmadım atasım geldi.
nimet yazık dedim.
Kedilere versem soruyor oğluma döner aldım yedin mi?
Güzelmiydi diyor.
Ertesi gün bile olsa soruyor
esime söylüyor x e döner aldım et döner diyor.
2.900tl maaş alan (yüksek pirimli emekli)
4bine yakın kira geliri olan adam söylüyor bunu.
Ve oğlum tek torun
Hep böyle yapıyor ama.
Bisi alsa bana falan asla almaz
Hani ona alırken sanada aldım demez.
Aldığını her yerde söyler herkese soyler.
Ben istemiyorum almasın.
Geçen diyorki yemek yedim x e (ogluma ) lahmacun alcaktim 2 tanesine 10tl dedi almadim diyor
Bana niye söylüyorsun?
Ben altın alırdım şahsen. Çünkü banka zaten bir şekilde ödeniyor canım o yüzden buna altın almalısıngunaydin arkadaslar 2topige de yazimi kopyalayacagm fikirlerinizi merak ediyorum subat ayi ekleyecegimle birlikte insAllah 10bin biriktirmis olacm.bankaya sordum 10bin yatirirsam 2775tl faiz indirimi olacakmis. sizce altin olarakmi kalsn yoksa yatirip indirimden mi yararlanim? (not 25 taksitimiz var kalan. bide ayrica kenarda para yok ev alma icn duran takilarim var)
ben altin aldim zaten canim yani smdiye kadar 40 gram oldu devamini alip 10bin tl ye tamamlayp yatircaktm.2775 indirim olur ddi.yatirmim altinmi dursun diyorum sanirim sen de altin olarak kalmasndan yanasinBen altın alırdım şahsen. Çünkü banka zaten bir şekilde ödeniyor canım o yüzden buna altın almalısın
2775 tl güzel bi meblaa.. ben kendim için düşünüp cevap vereyim.. ben olsam bankadaki ödememi yapar 2775 tl kara geçerdim.. az bi mebla olsaydı boşver kredi nasıl olsa ödenir derdim ama 2775 tl çok güzel bi para :))gunaydin arkadaslar 2topige de yazimi kopyalayacagm fikirlerinizi merak ediyorum subat ayi ekleyecegimle birlikte insAllah 10bin biriktirmis olacm.bankaya sordum 10bin yatirirsam 2775tl faiz indirimi olacakmis. sizce altin olarakmi kalsn yoksa yatirip indirimden mi yararlanim? (not 25 taksitimiz var kalan. bide ayrica kenarda para yok ev alma icn duran takilarim var)
Evet canım aynen altın kalsın bence . Bak şöyle anlatayım sana bizim ev kredimizden 50 bin tl borcumuz kaldı . Elimizde 40 bin altınımız var . Tutup altını bozduralım ne kadar indirim olur paradan diye baktık 2 bin tl filan düşüyor . Bizde kredi zateb her ay ödeniyor boşuna kenardaki altını bozdurmayalım dedik. Mayıs gibi eşime yurt dışı görevi gelebilir oradan dolarla maaş alıyor buradan da maaş alıyor ekstra . 50 bin tl filan gelebilir o zaman . Bizde eğer öyle birşey olursa yine krediyi kapatmadım o zaten ödeniyor arabamızı yükseltelim dedik. Sende eğer kredi ödeniyorsa zorlanmıyorsan yani o altın kenarda dursunben altin aldim zaten canim yani smdiye kadar 40 gram oldu devamini alip 10bin tl ye tamamlayp yatircaktm.2775 indirim olur ddi.yatirmim altinmi dursun diyorum sanirim sen de altin olarak kalmasndan yanasin
Ay cidden çok gelmiş yaaaAyyy elektrik faturası 106 lira gelmiş yahu şok oldum gerçi normal geldi bulaşık mak. Çamaşır mak.supurge her gün çalışıyor ne yazikki para biriktiricem hepsi üst üste geliyor
Aynen öyle yapacak bişi yok daha dikkat edicem bu ay bakalım önümüzdeki ay ne kadar gelicekAy cidden çok gelmiş yaaa
2775 tl güzel bi meblaa.. ben kendim için düşünüp cevap vereyim.. ben olsam bankadaki ödememi yapar 2775 tl kara geçerdim.. az bi mebla olsaydı boşver kredi nasıl olsa ödenir derdim ama 2775 tl çok güzel bi para :))
Evet canım aynen altın kalsın bence . Bak şöyle anlatayım sana bizim ev kredimizden 50 bin tl borcumuz kaldı . Elimizde 40 bin altınımız var . Tutup altını bozduralım ne kadar indirim olur paradan diye baktık 2 bin tl filan düşüyor . Bizde kredi zateb her ay ödeniyor boşuna kenardaki altını bozdurmayalım dedik. Mayıs gibi eşime yurt dışı görevi gelebilir oradan dolarla maaş alıyor buradan da maaş alıyor ekstra . 50 bin tl filan gelebilir o zaman . Bizde eğer öyle birşey olursa yine krediyi kapatmadım o zaten ödeniyor arabamızı yükseltelim dedik. Sende eğer kredi ödeniyorsa zorlanmıyorsan yani o altın kenarda dursun
Bu mide bulantısı ne fena ya. Allah yardımcınız olsun . Bende hamile kalsam aynen öyle olurum galiba .midem hassas çünküSelamlar Hanımlar,
Bugün işe gitmedim. Haftasonu kusmaktan perişan olduğum için bugün evde kalayım dedim. Elim kolum kalkmıyor. Ay bi bitmedi yahu@zelalke benim bulantılarım 6. haftada başladı. Umarım yaşamazsın.
Kızımın oto koltuğu küçük geliyordu. Yenisini almayı erteledik bir süre ama nereye kadar erteleyeceğiz. Dün gittik 1100 lira bayılıp yeni koltuğunu aldık. 4,5 yaş itibariyle 3. oto koltuğumuzu almış bulunuyoruz.
Dün bebek için kontrolüm vardı. 2'li tarama için kan verdim. Muayene ve test toplam 360 lira tuttu. Ben sağlık sigortası ile gittiğim için 72 lira ödedim. 2 hafta sonra cinsiyet belli olur dedi ancak önünüzdeki ay zaten kontrole gideceğim. O zaman öğrenirim diye düşündüm.
Canim tabiki eziklemesi ayri bir sey yanlis. Ailen sana ne guzel yardimci oluyor. Ama olmasaydilarda atamazsin. Onlar ailen çünkü. Uzulmemek icinde beklentiye girmemek en iyisi. Benim de yaşadığım çok şey oldu. Üzüldüm. Ama sonra düşündüm zorunlu degiller canları sağolsun yeter.Bakin insanların ailesinin durumları kötüyse anlarim.
Benim babamın bukadar eziklemesi yanlış 56yasinda adamsın kızınla mi kıyas yapiyosun derler adama.
Evlerine cok rahat 8-9bin tl giriyor annemlerin.
Yani bana bir nebze katkılarının olması tabiki lazim
Ben tek kizim.
Gözlerinin önündeyim ne olsa koşuyorum.
Ki ben yinede bana şunu alın bunu verin asla demiyorum.
Annem sağolsun babam gibi değil vicdanli.
Durumu iyi ise tabiki bir anne baba destek olmalı evlatlarina.
Babam insan kullanmayı cok sever.
Şahsen ben kira vermeden oturuyorsam oglum evlense kira veriyor olsa ben rahat edemem.
Vicdanım rahat etmez.
Ona ev alacak durumum o an olmasa bile ya evimi satar uygun 2 daire alırım kredi falan ceker.
Ya da evladimın kirasına yardım ederim.
Benim boğazımdan gecmez.
Hee diceksiniz ki ee senin evin var
Tamam ben zaten beklenti içinde dillim ki
Benim aldıklarımı, markalarını falan eleştirmesi hoş diil.
Ona kızıyorum ben
Ozaman derlerki adama git al da yiyelim ozaman.
Herkes kendi gelir giderini bilir.
Benim annemin bana ayda 1kg pirinç mercimek vermesiyle ben ihya mi olcam.
Hee ama nedir burda oturup kira aliyor olmam neni ihya ediyor evet en azından mutfak masrafımi faturamı karsiliyor.
ben borçsuz birikimden yanayımgunaydin arkadaslar 2topige de yazimi kopyalayacagm fikirlerinizi merak ediyorum subat ayi ekleyecegimle birlikte insAllah 10bin biriktirmis olacm.bankaya sordum 10bin yatirirsam 2775tl faiz indirimi olacakmis. sizce altin olarakmi kalsn yoksa yatirip indirimden mi yararlanim? (not 25 taksitimiz var kalan. bide ayrica kenarda para yok ev alma icn duran takilarim var)
Benim normalde midem hassas değil ama kızımda da böyle olmuştu. Şimdi de aynı malesefBu mide bulantısı ne fena ya. Allah yardımcınız olsun . Bende hamile kalsam aynen öyle olurum galiba .midem hassas çünkü
Bu konu hakkında eşimle mutabık olamıyoruz. Bizim ev kredimiz 10 yıllık. 3 yılını ödedik kaldı 7 yıl. Eşime diyorum ki para biriktirip krediyi erken kapatalım. O da diyor ki zaten faizin önemli bir kısmını ilk yıllarda ödedik. Anapara ödemesini erkene çekmenin bir anlamı olmaz diyor.ben borçsuz birikimden yanayım
kendim birikime başladığımda elime geçeni üç beş demeden toplayıp bankalarla ilişkimi kestim. tüm kredilerimi ve bir kredi kartını kapattım. öderken de sorun olmadan ödeniyordu ama ciddi faiz avantajı sağladı, ayrıca ev almak niyetimiz var kredi notum yükselsin diye de erken kapattım.
krediyi kapatınca şu ankinden daha fazla birikim yapabilirsin, kapatmanın mantıklı olacağını düşünüyorum 2.775 TL faiz ciddi bir rakam bana göre.
kenarda da zaten takıların varmış Allah korusun bir ihtiyaç durumunda ordan da kullanabilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?