Küçük Düşün Büyük Olsun!

ilk yıllarda ödenen rakamın büyük kısmı faiz doğru, ama son taksit ödenirken bile bir faiz tutarı ödüyoruz krediyi erken kapatıldığında mutlaka faiz indirimi olur.
ben 15 ay kalan kredimi kapattığımda bile 2 taksit tutarı kadar faiz indirimi oldu.
banka ile görüşüp bir hesaplama yaptırsanız net rakamlarla karar vermeniz daha kolay olur belki

Umarım yaşamazsın, ben canı kıymetli biri değilimdir ancak beni bu süreç çok yordu. Bu şekilde işe gitmek, kızımla ilgilenmek vs. de olunca tükendim resmen.
Kendimi senin yerine koyuyorum ve sana hak veriyorum canım Allah yardım etsin

tesekkur ederim yorumun için kredimi kapatmıyorum ah keske kapansa sadece ara ödeme yapıyorum taksıt sayım 5 taksıt azalcak 20 taksıt olacak. birikimim altın olarak ya esşimde 20 ayda aynı farkı altında yapabılır dıyor canım o acıdan sordum

bugun bankacıya sordum aynı seyı her taksıt ılerledıkce kapatmanın yada ara ödemenin sagladıgı ındırım azalıyormus. mesela bana 10bin ara odemeye 2775 indirim dedıler ya 6 ay sonra gtsem karım atıyorum 2500 altında olacak.

hımm ben krediyi kapatıyorsunuz olarak algıladım,
o zaman mantıklı değil

Bence de öyle. Peki krediyi yapılandırarak aylık ödeme miktarını arttırmak mı yoksa ayrı bir yerde para biriktirip krediyi kapatacak parayı biriktirmek mi mantıklı olur sence?

Evet bir de bizim kredi uzun vadeli olunca zaten tamamını kapatacak miktarı biriktiremem de yapabilirsem süresini 2 yıl kadar öne çekebilirim.

Markete gittim A101 den cips , 250 gram et döner 13 tl ödedim. Bimde garnitür süt tava yoğurt 11 tl . Yerel marketten havuç, limon, patates, portakal, maydonoz, puding, Pırasa buraya da 7.25 tl ödedim . 50 tl ile çıkmıştım 10 tl cüzdanıma koydum 8 tl gibi bozukta kumbaraya gitti. Bu hafta ayırdığım paradan 85 tl kaldı. Mutfakta eksik Yok şuan

Selam kızlar ailelerden konuşulduş
Tuce canım boşver de öyle olmuyor işte ben destek bekliyorum ailemden.
Çünkü biz 2 kardeşiz eşit davranıldığını düşünmüyorum.
O yüzden bekliyorum.
Benim babam karı kız içki masalarında yemedi Allah var yukarda ay desem koşarlar ama kardeşim çok borç yaptı.
Evlendi iğneden ipliğe babamın üstüne yıktı. 3 evimiz vardı sattık. Kardeşimin borçlara gitti.ist. da arsa vardı satıldı bana bir çöp alınmadı araba aldılar 10 ay sonra sattıllar yine borçlara gitti.kardeşimde acayip bir borç yapma potansiyeli var.
Kardeşim 2. Ye evlendi yine borç yaptı babam yine tüm borcu üstlendi.
Yani ona yapmaktan bana bişiy kalmadı.
3 ev satılmasa şimdi rahat ederlerfi.
Annem gitti memleketinden uyguna bir daire aldı.ona da ağlıor babana bişiy olsa çok uzak nasıl gitcem ben diye. Eee evi satmadan önce aklınız nerdeydi demek istiyorum denmiyor.
O evler satılırken 1 tl görmedim. Evlendim 1 tl görmedim. Hak mı adalet mi
Bişiy demeye kalksam
Ee sen evlendin ne bekliyorsun oluyor
Tek destekçim annem oldu. Babam seni okutamam kardeşini bırakamam. Nasıl okursan oku. Git çalış kardeşinin ihtiyaçlarını karşıla dedi.o boşandı psikolojisi bozuk o evlendi psikolojidi bozuk o 5 iş yeri batırdı psikolojisi bozuk. Eee ben üveymiyim.
Bugün babam arıyor annen hasta
Ben gittim 3 çeşit yemek haxırladım verdim
Oğlum. Da hasta. Aradı. Sen ne biçim evlatsın annenin üstünü deüiştirmemişsin.
Ya annem yatalak mı nezle olmuş değiştşrir kendi.dutsam yağmur çamur yollar oğlum iyice hasta olcak. Tamam tamam kıxım öyle olsun dedi kapadı teli.

Gittim mi oğlanın sesinsen kafamız tuttu diyorlar gitmiyorum bakmadı diyorlar.
Ben tek çocukmuyum herşeyi üstüme yıkıyorsunuz demek istiyrum Rabbim aklıma geliyor susuyorum
Kardeşim arıyor ayrı şikayet yapılanlardan hiç memnun değil
Niye böyle yaptılar niye şşöyle yaptılar.
Daha ne yapsınlar 3 ev yemişin
Ahh ahh söylemek istediğim çok şey var susuyorum.oturup ağlıyorum.
Demiyorlar ki bu kız el yanında kocası başına vururmu.
Ben geçen yaz annemde kaldım 2 ay
Güneş tatil yapsın oğlum dedim. Kardeşimle karısı laf yaptı ooo bir geldin gitmiyorsun.evi de yapsınlar üstüne
Ya ne alaka. Korkuyor herhalde 3 ev yedim bunu yaparlarsa onun üstüne diye.
Anneme diyormuş ver evin tapusunu üstüme. Zeynep evlendi gitti ben o evliyken senin yanındaydım çalıştıllarım bu evin kredisine gitti
Ne zaman çalıştın ne zaman o eve paran girdi. Ben niye bilmiyorum.
Off neyse yine de karfeşim. Bişiy diyemiyorum hepsi iyi olsun bana dokunmasınlar

Şakaaa
Ben o kardeşi ıslak odunla dinlene dinlene döverim yeminle bak
Sen kimsin beni anamın evinden kovcan,evi üstüne yapsınlar dicen
Biz de susuyoruz ama sen gereksiz über susmuşsun bacımBütün ilişiğimi keserim,kimse kusura bakmasın.Maddi destek olmayabilir.Ama manevi olarak kimse bana laf söyleyemez,gelinmis kardeşmiş söyletmesinler!

Kendimi senin yerine koyuyorum ve sana hak veriyorum canım Allah yardım etsin
47 kilo hamile kalıp 4 ayda 35 kiloya dülerek rekor bir çıkarma yapmıştım
Yani günde 25 poşet falan.
2 günün biri hastanede yatıyordum
35 kilodan da 58 kiloya çıkıp doğuma girdim.
Hamilelik bulantısımı. Kabus gibi su içsen çıkarıyorsun

Yok canım şaka olmasını isterdim. Ama Allah korkusuna susıyorum.
Arada bir görüşürüm.
Kardeşim arar sorar niye aramıyorsun diye .hayır selam versem karısı gelip abla 50 tl var mı dio.selam vermeyede gelmiyor.
Annem veriyor cevabını ben susuyorum.
O hakkımı yedirmemeye çalışıyor.
Ama kardeşim acayip sinsidir. Tatlı dilinle özellikle babamın gönlünü fetheder.Her ayda en az 300 400 alır annemlerfen. Sıkıştık faturayı ödeyemedik kavga ettik bla bla.
Gerçi artık ailemde akıllandı.
Yeter artık senin yüzünden ne hallere düştük. Diyorlar ama en ufak ayyy dedimi oğlumm gel başımızın tacısın diyorlar.
Ooo bunlar ne ki anlatsam oh oh neler neler. Kardeşin mi var derdin var benim için öyle.kardeşimin de psikolojisimi bozuk nedir
Abla annem beni senden daha çok seviyor farkettin mi
Babam beni daha çok kollar farkettin mi
Sen okudun da ne oldu bak daha akıllıyım senden
Annem evi benim üstüme yapmak istiyorda yooo ablamın hakkını yedirmem diyorum ( yok öyle bişiy tabi annem demez öyle şey bu içindekini anlatıyor bana)
Gibi konuşur durur.

Bence de öyle. Peki krediyi yapılandırarak aylık ödeme miktarını arttırmak mı yoksa ayrı bir yerde para biriktirip krediyi kapatacak parayı biriktirmek mi mantıklı olur sence?
ödeme vadesini bozduğun için bir kereye mahsus ufak bir miktar ekstra ödeme yapacaksın öncelikle, ceza gibi düşün.
sonrası için ise bankan ile görüşüp net rakamlar üzerinden hesap yapmalısın, somut birşeyler olursa elinizde daha net karar verilir.
bankacından; ödeme rakamını artttırdığında yeni ödeme tutarı üzerinden ne kadar faiz indirimi oluyor ve
iki yıl, üç yıl, dört yıl sonra krediyi kapatırsan ne kadar faiz indirimi oluyor hesaplatmalısın

ben bu durumda olsam sağladığı avantajlara bakar, eğer farkeden birşey yok ise ödeme rakamını arttırarak daha kısa süre içerisinde borçtan kurtulmayı tercih ederdim. yüksek miktarlı borcu kapatmak için para biriktirmek daha uzun zaman alır ve her zaman o biriken para başka birşey için de kullanılabilir düşüncesindeyim
borç bittikten sonra da daha rahat birikim yapılabilir bana göre

ayyy çığlık atasım geldi, inanamıyorum ya
okurken her satırda ailene ve kardeşine kızdım ama sana daha çok kızıyorum şu anda
tamam aile her zaman başımızın üstünde, Allah sağlık sıhhat versin ama sen neden kendi hakkını savunmuyorsun
maddi olayı da geçtim (geçmedim de hadi neyse diyorum)
niye o laflara cevap vermiyorsun. gelin bile olsa el kızı neticede, babanın evi için nasıl laf söyleyebiliyor sana.

Canım hiç değer vermiyorum onlara.
Konuşsam hem kendi sinirimi daha çok bozucam hem annem çok üzülecek
Annem yaşadığı sürece kardeşimke dargın görmesin bizi
Gelin i görmem bile yani konuşsam aile arası gerilim olacak densiz densiz konuluyorlar bu sefer annem kırılır. O kardeşin senin neden küstün neden darıldın yer bitirir kendini hasta eder.
Annemle konuluruz daha doğrusu o dert yanar gelinden. Dinlemem cevap vermem.
Kardeşim bazen söylenir ne çok gelion sen diye babamın evi sana ne derim. Ama tartışma ortamı yaratmam.
Anneme babama bişiy olursa da yine kavga etmem ölümlü dünya kim ne derse desin. Orası annemin babamın evi onlar git dese ne olur demese ne olur.

Kardeşine gıcık oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…