Küçük Düşün Büyük Olsun!

Bende hiç Yok birazdan markete meyve almaya gidicem cips filan almayacağım
Ben irademe uzun süre sahip çıkıyorum ancak 6 7 ay sonra yeniden almaya başlıyorum
Hamburger için böyleydim şuan 4 yıl oldu ağzıma sürmedim ve çok midem bulanıyor kokusunu aldığımda evde köfteyle kendim hazırlıyorum dışardan hiç yiyemiyorum. Uzun yıllar yemesem bunlarıda beyin unutucak ama içindeki o çin tuzlarımıdır nedendir ye beni hissi veriyor

Uygunmus aslinda 500tl yapıyorlar yani.

Dev. Hastanesine mecburen gidiyoruz iste
Cunki 3-5tahlil icin 200tl fiyat cikariyorlar

Uygunmus aslinda 500tl yapıyorlar yani.

Dev. Hastanesine mecburen gidiyoruz iste
Cunki 3-5tahlil icin 200tl fiyat cikariyorlar

Evet ben en azından aynı gün alıyorum diye görmezden geliyorum, her gittiğimde 200-400 arası gidiyor, yada özel sağlık sigortası yaptırmak gerekiyor.

Ay beğendiğimiz evleri gösterdşm anneme hiç beğenmedi çok masraflı diyor ee paraya göre ev bizde biliyoruz masraflı olduğunuda yatırımlık alıyoruz.
Eski masraflı bir ev alıp tadilat yapmak çok mu mantıksız.
O zaman paramız artsın diye bekleyince ev fiyatları bizi beklemiyor ki.hevesimi kaçırıyor sağolsun

Nekadar tadilat mesela?
Mutfak dolapları 5bin falan.
Parke döşeme 120m2 bir eve işçiliği falan 3bin tl.
Banyo kalebodur tadilat dusa kabini , lavabosu,klozet dersen işçiliği içinde 6bin.
Iç kapılar toplam 2bin

Bunları gözden çıkarmanız lazim canim

Yani boyası vs vs dersen 20-30bini gözden çıkarman lazim.

Aslında mantıksız diil.

Misal sıfır ev alacaksi 300bin
15 senelik ev alırsın 200bin 30binde içine harcarsin.
+70bin.

Böyle dusununce.

Evin tadilatı senin seçeceğim malzeme ve yerlede alakali.
Misal klozet lavabo kabin icin nalbur degilde tekzen, koçtaş gibi yerlere bakarsın.
Toptanci yerlerini araştırırsınız

İnce isçiliğe girmezsen uyguna çıkabilirsiniz,kiraya vercekseniz bi kısmını kiracıya dersin yapın kiradan düşelim diye yada.Yaparsan bütün evler güzel olur,15 tl ye de cesme var 300 tl ye de.Annen oturmalık düşünüyor sanırım.

Selamlar

1345 lira param var.
400 lira yakıt+aidat (380-400 arası)
160 lira temizlik (2 senedir 150 idi)
Bir de lazere gitcem (150 olabilir)

635 lira para kalıyor. Bu para ayın 15 ine kadar yetecek.
Rahat rahat yeter dimi
Yeter canim idare edersin

Bi tane teyze vardi burda bi komşunun k.v öldü kadin..
Kadının adını bilmiyordum hep idare diyorlardı
30 yaşında dul kalmış 2 cocukla.
Hep idare etmis evlenmemiş büyütmüş evermiş çocuklarını torununun torununu gordu kadin.
Adi idare sanardim Ayseymis

kızlar bugun birikimden vs den hepten vazgecmiş gibi bi halde buldum kendımı ama yıne de savurgan davranamam ama ne bilim içimden gelmıyor hiçbişe.
arabanın yanını sürtmüştüm ya kaskosuz halledelim dedık guya az tutuyodu 700-750 tutar demiş. ya yaptırcaz ya kasko delincek.. servise gitmesi için cok az km kaldı servise gidecek.kış lastiği alınacak.. rahat 3 bin masrafı var suan yani..

telefon alıcam epeydir beklıyorum eşimde ısrar ediyo al artık falan diye foto makınası da istıyodum ıkısını bırden almak yerine iyi bi telefon alalm dedık o da 4bin küsür..kırılma vs ye karsı 400 e de sıgorta yapıyolarmıs(oyle zırtpırt degıstıren bırı degılım 5yıldır aynı telefonum)

eşimin bekarken gelen bi vergi cezası vardı fatura yanlıslıgından 7bin ama taksıte bölündü 200 200. daha 4 5 taksıt odendı o odencek..

hepsi bi yana en moralımı bozan 8 ay bitıyor hiç bi sorun yok ama bebekte yok.. hep ben onun için biriktirmek istiyodum ona harcamak için kısıyodum alacaklarımdan..

anlayacagınız heves falan kalmadı ben de..

cok gözü rahatsız etmeyen biseyse ciizik dursun cnm.Servis mecburi ona yapck bisy yok cnm.Kıs lastiği biz aldııgımıza pişman olduk busene,kar yağmadı Bursada.
Diğer harcamalarını bilemem onlar zaruri gibi duruyor cnm.Sıkma canını hepimiz aynı sabır sınavındn geciyorz cnm..

Sadece banyo masraflı canım. Parkesi var birde boya badana yapılır kiraya vrricez.

Kış lastiği zaruri, kar yağmasa bile, buz olabilir sonuçta. Üstelik kış lastiği olmadığı anlaşılırsa cezası var

Evin tadilatı senin seçeceğim malzeme ve yerlede alakali.
Misal klozet lavabo kabin icin nalbur degilde tekzen, koçtaş gibi yerlere bakarsın.
Toptanci yerlerini araştırırsınız

Kızlar eşim eskiden nalbur toptancısında çalıştı seramik parke musluk sorun olmaz zaten birde bu evlerin o kadar sıkıntısı yok tamam eski ama değişim yapmadan bile kiraya verilebilir. Annem kendine göre dğşünüp yorum yapıyor ben annemin oturabilceği bir ev alsam 250 bin gözden çıkarmalıyım kaç yıldır borç ödüyorum böyle bir borca yeniden giremem 5 yıllık bir kredi çekmek istiyoruz hatta ev kredisi değil ihtiyaç kredisi ile halletmek istiyoruz.
Yatırımlık alırsınız ben oturmam memlekete giderim dedi. Zaten 3 yıl en az kiraya vericez. Sonra içini herşeyini yenileriz öyle oturursun dedim ama bulduğum evler giriş kst. Giriş kat olduğu için istemiyor oysaki çok merkezi yerdeler.

Sadece banyo masraflı canım. Parkesi var birde boya badana yapılır kiraya vrricez.
Canım hic düşünme derim.
Benim karşı dairemden çıkanlar 700tl oturuyorlardi.
Babam mutfak dolabını ve muslukları yeniletdi.
Bir de badana boya 1000tl kiraya verdi..
Bazı yani acikcasi bir cok kiracı evi hor kullanıyor kirayada vereceksin o ki 1.sinif malzeme seçme derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…