selam kızlar.. nasılsınız.. bende birikim adına birşey yok malesef.. bulantılarım da aynı şiddette devam ediyor.. sadece gün sayıyorum şu 3-4 ay selametle geçse de normal hayata dönsem.. sevgiler..
Biz hiç bişey yapmadık, açıkçası bize özel günleri dibine kadar değerlendirmeyi seviyorum ama, böyle tüketim çılgınlıklarına uymak işime gelmiyor.
Soyağacıma baktım, 1800 lerin başından itibaren aynı şehirdeyim, baya yerlisi sayılırmışım, yanlız yanlışlıklar var mesela 1861 doğumlu dedemin dedesi sağ gözüküyor.
Az kaldı dayan. Hamileliğin en güzel zamanları geliyor.
Ay sana tarif verecektim unuttum. Geç kaldım mı?
Yok canim daha 1 hafta var. Musait olunca atabilirmisin
Eki Görüntüle 2111744
Okuyabiliyor musun yazımı?
Bu tarifim çok güzel tutuyor. Herkes de beğeniyor. Normalde ben pasta börek bilmem pek beceremem ama bu tarifte iddialıyım.
Cok tesekkur ederim bende sosu yumurtasiz tarif ariyordum merak ettim. Sos kaynayacakmi kaynamayacakmi o kismi okuyamadim digerleri okunuyor
Yemek listelerini paylasir misin canim..mutlaka pazardan almanı tavsiye ederim marketlerde hem daha pahalı oluyor sebze meyve hem de taze olmayabiliyor
benim yakınımda 2 pazar var ihtiyacımı az az alıyorum hem çürümesin diye hem de tekrar alma şansım olduğu için
pazarın olduğu günler yakınındaki marketler halk günü yapar sebze meyvelerde mutlaka oralara da bakarım uyguna geliyor
haftalık yapacağım yemeği hafta başında kafamda planlar ona göre alırım sebzemi
marketlerin broşürlerini incelerim sitelerinden kampanyalarını kaçırmam
güzel indirim olduğu zaman sık kullandığım ürünleri 2şer 3er tane alır stoklarım
tuvalet kağıdı, pirinç, bulgur,salça,bulaşık deterjanı gibi
yazın sık kullandığım sevdiğim sebzeleri dondurucuya koyar kışın kullanırım bezelye,biber,patlıcan gibi
domates konservesi yaparım
Elmalı turta / kurabiye aklıma geldi ama sevmiyorlar.
Börek ıspanaklı ve peynirli düşündüm, belki toplamda 5 e de düşürebilirim.
Mozaik pasta çok mu basit olur, üstünü çikolata sosu fln yapsam?
Bu yaz inşallah sığarsa bende buzluguma herşeyden tadımlikda olsa koymak istiyorum.
Kemikleri haşlayıp etlerini sıyırmıştım annemin difrizdeydi.
Biraz aldim kurufasulyelere koyuyorum nasil tadı degisiyor.
Ben sarmayı dolmayı hep etli yaparim.
Kurban etinden özellikle yağ ve yağlı ksmından cok minik minik doğrarım posetlerim.
Her sarmama 1 avuçta olsa koyarim.
Esim gecen diyoki senin yaptığın sarma cok guzel oluyor diyor.
Sumak ve bu yağlı et tat veren bence.
Mesela keşke ahududu, vişne falan koysaydim diyorum.
Hafif nisastayla sekerle pişirince muhallebili tatlılara cok guzel sos oluyor.
Böyle mamalar hazirlayacak keyfim olsa arkadaslarimi agirlamayi dusunuyorum.
Ama bir kaç çeşit yapacak keyfim yok bu ara.
Useniyorum
Çok olağan giderler bunların hepsi canım ya.temizlik olayi tüm gün mu geliyor 150 ye.peki nereleri yaptiriyorsun ne kadar da bir alıyorsun ben temizlikciyle bi düzeni tutturamadim da hala.yanı düzenli almıyorum hiç bi zaman.düzenli olunca ne gibi kolayliklari oluyor sana?Kızlar
Bugün çok para gitti benden.
1400 öğrenim kredisi
1010 araba kredisi
170+215 iki adet bes. (Otomatik artırmışlar, 150+200 idi)
100 lazer epilasyon
200 temizlik (fazla verdim gönlümden koptu)
82 lira market (balık aldım 64 liralık)
31 lira taksi (en çok buna üzülüyorum)
Çok olağan giderler bunların hepsi canım ya.temizlik olayi tüm gün mu geliyor 150 ye.peki nereleri yaptiriyorsun ne kadar da bir alıyorsun ben temizlikciyle bi düzeni tutturamadim da hala.yanı düzenli almıyorum hiç bi zaman.düzenli olunca ne gibi kolayliklari oluyor sana?
Ay valla çok iyi ya.ilerde bebek olduktan sonra bende böyle devamli almak istiyorum :) gönlünüze sağlık ne güzel hakkından fazla da vermişsiniz.ne guzelBen ayda 1 alıyorum. Dip köşe her yeri yapıyor. Koltuk halı cam siliyor. Mutfak dolapları, buzdolabı siliyor. Ütü yapıyor, ütülediklerini yerlerine yerleştiriyor. Erzak dolabım çok dağılıyor bir ayda, orayı yerleştiriyor. Yani her şeyi yapıyor.
2 senedir 150 veriyordum, bu yıl 160 yaptı fiyatını. Ben bugün biraz fazla kaldı evine geç gitti diye 200 verdim sevap olsun diye.
İyi akşamlar canımİyi akşamlar arkadaşlar
Okurken bile nasıl gülümsedim:) ne kadar güzel allah tamamına erdirsin canım benim :) hepimizin içindeki o çocuk ruhlu kız hiç ölmesin inşallah. Maşallah maddi durumu ikinizin de iyiymiş merak etme üstesinden gelirsiniz her seyın.Allah daim etsin.Kızlar beklediğim primim yattı 923 tl kmh a 800 borcum vardı onu kapattım.Kk taksitlerim bitsin bir daha harcamayacağım.2 ay sonraki primi bundan fazla alacağım inş. Kenara ayırmayı düşünüyorum.Size bahsetmiştim evlenip şehir dışına gitme durumum vardı.O kişiyi reddettim duygularımdan emin değildim hem de başka şehire gitmek şube değiştirmek pozisyon değiştirmek ailemden de uzak olmak istemedim.Sonrasında birkaç hafta sonra ortak bir tanıdığımız beni biriyle tanıştırdı.Memur kendisi çocuğu beğendim o da beni beğendi hatta bağlanmış bana.Niyetimiz ciddi haftasonu ailesiyle tanışacağım bikaç haftadır görüşüyoruz.Aileler de duydu.Hatta uzaktan da akrabam çıktı :) Kısmetse eylül gibi düğün düşünüyoruz.Benim çeyizler var uzun zamandır var nerdeyse modası geçeçek malum 33 yaşındayım :) O da 37 yaşında.O da heyecanlı ben de.Şimdi bu çocuğun da güzel bir cip'i var evi de varmış ama erkek kardeşi ile yan yana imiş daireler.Eltiyle yan yana oturma fikri bana iyi gelmedi.Uzak olmakta fayda var.İki seçeceğimiz var o evi satıp üstüne kredi çekip annemlere ve onun ailesine yakın siteden ev almak ama düğün de yapacağımız için borçlanacağız.Benim araba kredim var o da arabasını satmak istemiyor 128000 ne almış.Ben de satmayı düşünmüyorum şimdilik.Ben de 48000 ne aldım.Belki ileride ben satarım arabamı o işe arabayla gitmiyor ben kullanırım onun arabasını.Diğer seçenek de kiraya çıkacağız şimdilik o evinden 550 kira alıyormuş üstüne koyup bir süre kirada oturmak düğün borçları bitince de kredi ile ev almak.Galiba bu yolu seçeceğiz.Bu günlerde evdi evlilikti eşyaydı bi heyecanlar heyecanlar yaşımız da var baya :)) Allahtan bir engel çıkmazsa niyetimiz bu yönde inşallah olur da mutlu oluruz.Sizinle paylaşmak istedim :)
Yemek listelerini paylasir misin canim..
Bizim için fikir olur..
hayırlısı olsun umarım çok mutlu olursun güzel heyecanlarKızlar beklediğim primim yattı 923 tl kmh a 800 borcum vardı onu kapattım.Kk taksitlerim bitsin bir daha harcamayacağım.2 ay sonraki primi bundan fazla alacağım inş. Kenara ayırmayı düşünüyorum.Size bahsetmiştim evlenip şehir dışına gitme durumum vardı.O kişiyi reddettim duygularımdan emin değildim hem de başka şehire gitmek şube değiştirmek pozisyon değiştirmek ailemden de uzak olmak istemedim.Sonrasında birkaç hafta sonra ortak bir tanıdığımız beni biriyle tanıştırdı.Memur kendisi çocuğu beğendim o da beni beğendi hatta bağlanmış bana.Niyetimiz ciddi haftasonu ailesiyle tanışacağım bikaç haftadır görüşüyoruz.Aileler de duydu.Hatta uzaktan da akrabam çıktı :) Kısmetse eylül gibi düğün düşünüyoruz.Benim çeyizler var uzun zamandır var nerdeyse modası geçeçek malum 33 yaşındayım :) O da 37 yaşında.O da heyecanlı ben de.Şimdi bu çocuğun da güzel bir cip'i var evi de varmış ama erkek kardeşi ile yan yana imiş daireler.Eltiyle yan yana oturma fikri bana iyi gelmedi.Uzak olmakta fayda var.İki seçeceğimiz var o evi satıp üstüne kredi çekip annemlere ve onun ailesine yakın siteden ev almak ama düğün de yapacağımız için borçlanacağız.Benim araba kredim var o da arabasını satmak istemiyor 128000 ne almış.Ben de satmayı düşünmüyorum şimdilik.Ben de 48000 ne aldım.Belki ileride ben satarım arabamı o işe arabayla gitmiyor ben kullanırım onun arabasını.Diğer seçenek de kiraya çıkacağız şimdilik o evinden 550 kira alıyormuş üstüne koyup bir süre kirada oturmak düğün borçları bitince de kredi ile ev almak.Galiba bu yolu seçeceğiz.Bu günlerde evdi evlilikti eşyaydı bi heyecanlar heyecanlar yaşımız da var baya :)) Allahtan bir engel çıkmazsa niyetimiz bu yönde inşallah olur da mutlu oluruz.Sizinle paylaşmak istedim :)
tabi paylaşırım ara ara yazıyorum o gün ne yaptığımı
mesela bu hafta neler yaptım yazayım fikir olsun
hamsi buğulama, salata
sebzeli sulu köfte,pilav,cacık
sucuklu fırında makarna
yarın da döner sandviç patates kızartması yapabilirim ya da mantı
sulu yemekleri 2 günlük yapıyorum genelde
hayırlısı olsun umarım çok mutlu olursun güzel heyecanlar
Okurken bile nasıl gülümsedim:) ne kadar güzel allah tamamına erdirsin canım benim :) hepimizin içindeki o çocuk ruhlu kız hiç ölmesin inşallah. Maşallah maddi durumu ikinizin de iyiymiş merak etme üstesinden gelirsiniz her seyın.Allah daim etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?