Cok tesekkur ederim canim evet hamisimtr_lelli Merhaba canim bayadir girmedim hamilemisin sağlıcakla kucağına alirisn ins ne kadarlik
Oyy maşallah yaaa abiye kardes geliyor adina cok sevindim ...Cok tesekkur ederim canim evet hamisim
Daha cok yeni 6 haftalik cumartesi ilk kontrole gidicez insAllah.
Cok sagol canim insAllah saglikla gelsinOyy maşallah yaaa abiye kardes geliyor adina cok sevindim ...
ne zaman kntrole gıdeceksın canım kansızlık vs varsa bi an evvel git bence takviye gerekebılırBende kumbarayi yarin acim mart geldi ama pek bisi atamadim
Ne cikarsa artik.
Süt arttırıcı çaylar oluyor denedin mi canımBenimde sütüm az
Bez mama ilaç min 400 tl yi buluyor
Zor oldu ama adapte olmaya çalışıyoruz :)
Ekstra çıkınca kötü oluyor işte
Zamanında birikim yapsak şimdi zorlanmazdık
Tek artımız ev aldık işte onunda kredisi var :)
Bizim mama masrafı çoktu çünkü oğlum küçük doğdu emme refleksi yoktu.bende tam onu soruyordum.. aylık bez mama giderleri ne kadar olur acaba diye:)
Cumartesi gidicem canim sorcam dr. Usuyorumne zaman kntrole gıdeceksın canım kansızlık vs varsa bi an evvel git bence takviye gerekebılır
Günaydın kızlar
Kumbarayı çatlattık busabah:)380 tl cıktı.
İgnelerimiz 4 adet 320 tl tuttu çünkü.Kartlara yükleenmeyelim dedim çünkü asılama içinde limit lazım.Bu aksm ilk iğnemi vurcam karındanİns becerebilirimmm
Yeni ayda kumbaraya devam.
toplam 3060 tl ödeme.. ödemelerin bi kısmı benim maaşı bekleyecek mecburen.. eşimin maaşı bu kadar tutmaz..
- selam kızlar.. nasılsınız bakimm.. bugün eşimin maaşı yatar.. mesailer falan yapmıştı bakalım ne kadar yatacak.. kumbarayı da yarın patlatıyor muyuz... ayyy inşallah bi çeyrek parası çıksın bari.. alıp köşeye atayım.. ödemelerimiz bu ay da çok.. hatta yazayım şuraya da göreyim:)
- 930 tl ev kredisi
- 250 her ay bi yere verilen miktar( sabittir)
- 1000 kredi kartı
- 480 tl araç mtv
- 400 tl elektrik ( tahmini )
kredi kartımızın toplam borcu 2700 tl amacımız bunu erkenden bitirmek, o sebeble yüklü ödeyeceğiz inşallah.
Cok tesekkur ederim canim evet hamisim
Daha cok yeni 6 haftalik cumartesi ilk kontrole gidicez insAllah.
Canim bisi sorcam.Süt arttırıcı çaylar oluyor denedin mi canım
Bizim mama masrafı çoktu çünkü oğlum küçük doğdu emme refleksi yoktu.
O yüzden zor oldu. 2. Ay emdi onda da sütüm azalmaya başlamıştı. Makinayla sağıp vrrdim 4 ay. Ama yetmediğine ve küçük olduğuna beslenmesine dikkat etmej zorundaydık süt aldı ama su gibi süt doyurmadı hiç mesela 60 cc süt içecek diyelim önden 60 cc süt içer arkadan 60 cc mama içerdi. Ama direkt mama ver 60 cc de kalırdı sütümün etkisi hiç yoktu şifa niyetine verdim doyuruculuktan değil.
300 350 tl verdiğimiz günler oldu. 1. Yaştan sonra masraf azaldı mamayı azalttık 16 aylıkken kestik. Bezde 150 tutuyordu. Belki ilk zamanlar daha da fazla. İlk doğduğunda daha çok bez harcıyorlar. Islak mendil 30 40 tutar. Pamuk kullandım ben. Hem daha sağlıklı hem ekonomik. Islak mendiller benim cildimi çok yakıyor belki onuda yakar diye hem suyla pamukla sildim. Dışarda kullanmaya aldım tek ıslak mendil.
Sonra ayına göre ihtiyaçları oluyor.
Mesela pişik kremi biter gaz ilacı biter yaz gelir güneş kremi alın der dr. Burnu tıkanır otri bebe der. Dışardan aşılar oluyor 150 tl falandı galiba rota virüs aşısı fln 2 sefermi 3 sefer mi neydi.
Sağlıkocağı harici bunlar. Büyür kıyafet alırsın yaz kış sezon başı masrafın olur. Her ay minimum 400 500 masraf bazen fazlası bile. Ama sağlıklı olsunlar canları sağolsun geçiyor. Mesela bizim şuan bir masrafımız yok bez mama vs kalmadı.
-Mavi
Ek gıdata geçincede masraf azalmıyor
Yie mama veriliyor yumurtası peynir vs denk geliyor yani. İyi olsunlarda böyle masrafları olsun. Başlarda birikim az. Bizim elimiz baya rahatladı şimdi
Günaydın kızlar
Kumbarayı çatlattık busabah:)380 tl cıktı.
İgnelerimiz 4 adet 320 tl tuttu çünkü.Kartlara yükleenmeyelim dedim çünkü asılama içinde limit lazım.Bu aksm ilk iğnemi vurcam karındanİns becerebilirimmm
Yeni ayda kumbaraya devam.
Ufukda dugun var yaniSelamlar herkeslere
Ben kumbaramı açmayacağım çok birikmedi zaten.İyi dolsun eylül gibi açarım kısmetse o tarihlerde düğün olursa bir ihtiyaca kullanırım diye düşünüyorum.Yarın maaş günü gelir giderlerime yetmiyor vadeliden 1000 tl alıp nişan maaşında yerine koymayı düşünüyorum.Yrn 150 tl gün parası vereceğim.Sonra 2 kişiye de verdim mi 2 ay sonra bitiyor
Ufukda dugun var yani
Hadi hayirlisi insAllah canim
Aiyy bugun buraya yazdigim saatlerde esimi aramislar firmadan gelin imza atalim sozlesme icin demisler.
Icimde kelebekler uctu yeminle.
Esimde yarin goruselim demis patronlarin cenazeleri varmis
Esimde 2 sene diil 4 sene sozlesme isticem sunucam ben kabul ederler etmezler her 2 yilda bir diken uzerindeyiz dedi.
Aman sus dedim 2 sene daha devam etsinde
Cocuk liseye yerlesir
Bebe bezden cikar
Kredimiz biter.
Allah cok buyuk nasil yollar aciyor.
Allah rizkimizi veriyor cok sukur.
3 gundur dusunuyordum kara kara esime bile cemkiriyordum napicaz diye.
Nezaman basima bise gelse Rabbim kapilarini sonsuz acti hep icime gonlume gore verdi.
Allah herkesinde gönlune gore versin.
Riziki veren hüdadir kula minnet eylemem de en sevdigim sozdur.
Sevindim canım hayırlısı olsunAiyy bugun buraya yazdigim saatlerde esimi aramislar firmadan gelin imza atalim sozlesme icin demisler.
Icimde kelebekler uctu yeminle.
Esimde yarin goruselim demis patronlarin cenazeleri varmis
Esimde 2 sene diil 4 sene sozlesme isticem sunucam ben kabul ederler etmezler her 2 yilda bir diken uzerindeyiz dedi.
Aman sus dedim 2 sene daha devam etsinde
Cocuk liseye yerlesir
Bebe bezden cikar
Kredimiz biter.
Allah cok buyuk nasil yollar aciyor.
Allah rizkimizi veriyor cok sukur.
3 gundur dusunuyordum kara kara esime bile cemkiriyordum napicaz diye.
Nezaman basima bise gelse Rabbim kapilarini sonsuz acti hep icime gonlume gore verdi.
Allah herkesinde gönlune gore versin.
Riziki veren hüdadir kula minnet eylemem de en sevdigim sozdur.
hayırlı olsun canım bak temız kalbımden hıssettın demekkı o saatlerde,bıde goruyorum masAllah hep dılınde tesbıhler nazar degmesinCok saolun kizlar Allah razi olsun
Lellicim ben cevap vereyim mi :)Canim bisi sorcam.
Diyelim asilarini saglik ocaginda yaptiriyorum o rota vs dedigin asilari yapmiyorlarsa ayı gelince yonlendiriyorlarmi?
Bizmi takip edicez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?