Küçük Düşün Büyük Olsun!

Aslinda suan oglumun bir masrafi yok bize canim harcligini bile harcamiyor.

Ama artik buyuyor ergenlikde.

Spor ayakkabida falan nike adidas alinca cok hosuna gidiyor.
Ozellikde diretmiyor alin diye ama severek giyiyor.

Okul esofmani, montu, spor ayakkasi, okul cantasi marka olsun istiyorum.

Evde zaten rahat esofman falan giyiyor.

Kaliteli olsun neticede arkadaslari var artik.
Onun harici bir de kursu olacak.
Muhakkak annem ve kardesimde destek olur.
Hediye alirlar oglum icin ihtiyaclarini almalarini isterim bende.

Süt arttırıcı çaylar oluyor denedin mi canım

bende tam onu soruyordum.. aylık bez mama giderleri ne kadar olur acaba diye:)
Bizim mama masrafı çoktu çünkü oğlum küçük doğdu emme refleksi yoktu.
O yüzden zor oldu. 2. Ay emdi onda da sütüm azalmaya başlamıştı. Makinayla sağıp vrrdim 4 ay. Ama yetmediğine ve küçük olduğuna beslenmesine dikkat etmej zorundaydık süt aldı ama su gibi süt doyurmadı hiç mesela 60 cc süt içecek diyelim önden 60 cc süt içer arkadan 60 cc mama içerdi. Ama direkt mama ver 60 cc de kalırdı sütümün etkisi hiç yoktu şifa niyetine verdim doyuruculuktan değil.
300 350 tl verdiğimiz günler oldu. 1. Yaştan sonra masraf azaldı mamayı azalttık 16 aylıkken kestik. Bezde 150 tutuyordu. Belki ilk zamanlar daha da fazla. İlk doğduğunda daha çok bez harcıyorlar. Islak mendil 30 40 tutar. Pamuk kullandım ben. Hem daha sağlıklı hem ekonomik. Islak mendiller benim cildimi çok yakıyor belki onuda yakar diye hem suyla pamukla sildim. Dışarda kullanmaya aldım tek ıslak mendil.
Sonra ayına göre ihtiyaçları oluyor.
Mesela pişik kremi biter gaz ilacı biter yaz gelir güneş kremi alın der dr. Burnu tıkanır otri bebe der. Dışardan aşılar oluyor 150 tl falandı galiba rota virüs aşısı fln 2 sefermi 3 sefer mi neydi.
Sağlıkocağı harici bunlar. Büyür kıyafet alırsın yaz kış sezon başı masrafın olur. Her ay minimum 400 500 masraf bazen fazlası bile. Ama sağlıklı olsunlar canları sağolsun geçiyor. Mesela bizim şuan bir masrafımız yok bez mama vs kalmadı.
-Mavi
Ek gıdata geçincede masraf azalmıyor
Yie mama veriliyor yumurtası peynir vs denk geliyor yani. İyi olsunlarda böyle masrafları olsun. Başlarda birikim az. Bizim elimiz baya rahatladı şimdi

Allah gönlüne göre olsun bebek konusunda

Mtv ocakta değil miydi?

Cok tesekkur ederim canim evet hamisim

Daha cok yeni 6 haftalik cumartesi ilk kontrole gidicez insAllah.

Kalp atışlarını da duyarsın hem. Hadi inşallah

Canim bisi sorcam.
Diyelim asilarini saglik ocaginda yaptiriyorum o rota vs dedigin asilari yapmiyorlarsa ayı gelince yonlendiriyorlarmi?
Bizmi takip edicez.

Hayırlısı ile tutar inş cnm

Selamlar herkeslere

Ben kumbaramı açmayacağım çok birikmedi zaten.İyi dolsun eylül gibi açarım kısmetse o tarihlerde düğün olursa bir ihtiyaca kullanırım diye düşünüyorum.Yarın maaş günü gelir giderlerime yetmiyor vadeliden 1000 tl alıp nişan maaşında yerine koymayı düşünüyorum.Yrn 150 tl gün parası vereceğim.Sonra 2 kişiye de verdim mi 2 ay sonra bitiyor

Ufukda dugun var yani
Hadi hayirlisi insAllah canim

Aiyy bugun buraya yazdigim saatlerde esimi aramislar firmadan gelin imza atalim sozlesme icin demisler.

Icimde kelebekler uctu yeminle.

Esimde yarin goruselim demis patronlarin cenazeleri varmis
Esimde 2 sene diil 4 sene sozlesme isticem sunucam ben kabul ederler etmezler her 2 yilda bir diken uzerindeyiz dedi.
Aman sus dedim 2 sene daha devam etsinde
Cocuk liseye yerlesir
Bebe bezden cikar
Kredimiz biter.
Allah cok buyuk nasil yollar aciyor.
Allah rizkimizi veriyor cok sukur.
3 gundur dusunuyordum kara kara esime bile cemkiriyordum napicaz diye.

Nezaman basima bise gelse Rabbim kapilarini sonsuz acti hep icime gonlume gore verdi.

Allah herkesinde gönlune gore versin.

Riziki veren hüdadir kula minnet eylemem de en sevdigim sozdur.

Hayırlı olsun cnm sevindim sizin adınıza :) Allah yardım eder yeni evlenene ev alana çocuğu olana derler :)

Sevindim canım hayırlısı olsun

Canim bisi sorcam.
Diyelim asilarini saglik ocaginda yaptiriyorum o rota vs dedigin asilari yapmiyorlarsa ayı gelince yonlendiriyorlarmi?
Bizmi takip edicez.
Lellicim ben cevap vereyim mi :)

Sağlık ocağı her aşıyı yapıyor ama rota gibi ücretli aşıları sen dışarıdan alıyorsun -onlar söylüyorlar- onlar enjeksiyonu yapıyorlar. Zaten çocuk doktoru aşı takvimi de veriyor ya, sıkıntı olmuyor canım benim :*

Bir de ben çatlaklar için bio oil kullandım başlangıçta 4 ay filan, sonrasında dalin’in aleoaveralı bir bebe yağı var açıklamasında hamile çatlakları için de uygundur gibi bir açıklaması olan, mor kapaklı ondan aldım, daha uygun diye ve hakkaten göbeğim hiç çatlamadı ki inanılmaz büyüktü göbeğim ya ikiz mi ya da oğlan mı diyorlardı küçük bi kız çıktı oysa :) benim basenlerim gençlikten çatlak mesela cildim çok müsait annem de çok çatlamış ama bence bu dalin olan çok işe yaradı ve hem büyük boy hem uygun fiyatlı sevdim ben bi bak istersen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…