Küçük Düşün Büyük Olsun!

Merhaba kızlar
Spora girtim geldim. Bugün De harcama yapmadım.
Yemekte eşimle konuşuyorduk. Yarın kombi bakımı varmış. 100 TL verecekmişiz. Ben cuma günü turşuluk alacaktım ya. Geriye 150 TL kalıyor 15 ine kadar.
Oğlanın telefon faturası gelmiş. 36.5 lira.
Bugün kart kesiliyor. 3300 civarı bekliyorum. Öbür ay da 1750 TL taksit var. Sonra giderek azalıyor.

royem burada 2. El olmadığı için hiç düşünmedim. Ama çok beğendiğim birşey olsa sanırım alırdım.

Ben geçen gün 30 parça kıyafet verdim bir üniversite öğrencisine. Şimdilik verilecek başka birşey yok. Oğlanın bir kaç parça kıyafeti var o kadar.

Orda varmi bilmiyorum
Burda carsiya eski kiyafet icin kontynır koyuldu
Birde kitap icin var.
Oraya koyuyolar.
Ben tasimaya useniyorum oraya.
Kitaplari okula verdik.
Dönusum icin topluyolar yil sonlari.

İyi akşamlar hatunlar.
Bayağıdır giremedim ben buralara, okuyup geçtim çoğu kez.
Bunda harcamayayım diye dikkat etmeye çalıştıkça sürekli para harcamamın etkisi oldu, suçlu hissettim resmen.
Ancak bunun yanında geçen hafta salıdan beri hoş olmayan şeyler yaşıyorum iş ile ilgili.
İşimi kaybedebilirim, üstelik yok yere :/
Az çok bilirsiniz, işe yeni girmiş kişileri ezmeye, açığını yakalayıp bunu çok büyük bir hataymış gibi müdür/amir önüne sunan tipler vardır. Tam da böyle biriyle muhatabım şu sıralar. Hevesle gittiğim iş yerine gidesim bile gelmiyor, 2 gündür keyfim yerine geldi, eskisi gibi çalışmaya başladım ancak işime son verilme düşüncesi de beni hayli üzüyor.
Her şey 18 Ekimde belli olacak. Lütfen o güne kadar bana dua edin. İşimi kaybetmek istemiyorum. Hem seviyorum, hem çok emeğim var bu kuruma girmek adına. Ayrıca müdüre lanse edilen şey de hiç göründüğü gibi değil, haksızlığa uğruyorum.

Annem baya önce kermes gibi bi yerden 1tl yün hırka almisti.
Hala duruyo annemde o hirka.
Buyuk ama anneme oluyo
Annem cok sıcak tutuyo diyo.
Baya kalın bisey hic birseyide yok taş gibi.
Kermeslere bakmak lazım.
Ben denk gelmedim hic.

Orda varmi bilmiyorum
Burda carsiya eski kiyafet icin kontynır koyuldu
Birde kitap icin var.
Oraya koyuyolar.
Ben tasimaya useniyorum oraya.
Kitaplari okula verdik.
Dönusum icin topluyolar yil sonlari.
Valla hic gormedim keske olsa cunku cope atarken uzuluyorum cunku kalitesiz kiyafet almam cokta eski olmuyorlar ya yikanmaktan biraz yipranmis oluyor yada giymekten sikilmis oluyorum

Son düzenleme:
Sebepsiz yere kiskanclik fesatlik yapanlardan nefret ediyorum.
Hayir bu insanlar ne istiyolar neyi paylasamiyolar.
Umarım isini kaybetmezsin.
Rabbim yardımcın olsun.

Aaa madalyami takacaklarmis o olayi buyutup mudure goturen kisiye.siz durumu mudure kendiniz izah edin.durum nedir bilemiyorum tabi ama kurumda bir kisinin lafiyla isten atmaz heralde en fazla uyari olur

Valla hic gormedim keske olsa cunku cope atarken uzuluyorum cunku kalitesiz kiyafet almam cokta eski olmuyorlar ya yikanmaktan biraz yipranmis oluyor yada goymrkten sikilmis oluyorum
Benimde giysilerim hic yipranmiyo.
Burayada bu sene koydular.
Hatta epey dolmustu tasmisti bile.
Milllet bilinclesiyo nihayet.
Böyle seyler guzel en azindan cöpe atmiyoruz.
Dogru yere ulasiyosa ne güzel bir vesile.

MissMoonTwilight yıllarca işyerinde mobbinge uğradım. Psikolojik şiddetin en alasını yaşadım. Ne zordur bilirim.
Allah yardımcın olsun. İnşalalh işinizden ayrılmak zorunda kalmazsın.
Bu durumu müdürünle açık açık konuşamaz mısın. Anlayışsız ya da dinleme huyu olmayan vasıfsız bir idarece mi

Rabbim haklı haksizi görür. Hile hurda duzenbazlikla is yapanlardan hiç hoşlanmıyorum...allah yardimciniz olsun ins

M maviduvar1 Burda cok yaygin böyle seyler.Düsün komsum bi türk bayan var o bile parayla satti bana kimse kimseye birseyini bedavaYa vermiyor bu menlekette.Ben de lazim olmayan kullanilmayan cogu seyi satmaya calisiyorum ama kizimin kuyafetlerini bi kere sattim bir kere ödünc verdim.satinca pek kazancli olmuyor bana göre hani bedavaya elden cikarmamis oluyorsun.
Bi arkadasim bana ödünc veriyor ama onunlada uzagiz.Girdigim dükkanda markali görüncede aliverdim en azindan dag bayir ,Park ev ortamlarinda giydiririm.
tr_lelli Iyi yapiyorsun canim,kiyafet derdi bitmiyor.
Benim hayata gecirmek istedigim bi Felsefem var bu aralar . Az cul caput kiyafet,möbilya cok gezme tozma Dünyayi görüp güzel anilar biriktirmek.Bu sene ev üstüme üstüme geliyor dergisiklik istiyorum ama biliyorum ki bir baslasam cok para harcanicak.onun yerine borc kapatip tatil biletimizi alicam insallah .

Sebepsiz yere kiskanclik fesatlik yapanlardan nefret ediyorum.
Hayir bu insanlar ne istiyolar neyi paylasamiyolar.
Umarım isini kaybetmezsin.
Rabbim yardımcın olsun.
Aaa madalyami takacaklarmis o olayi buyutup mudure goturen kisiye.siz durumu mudure kendiniz izah edin.durum nedir bilemiyorum tabi ama kurumda bir kisinin lafiyla isten atmaz heralde en fazla uyari olur
Rabbim haklı haksizi görür. Hile hurda duzenbazlikla is yapanlardan hiç hoşlanmıyorum...allah yardimciniz olsun ins

Kızlar çok teşekkür ederim. Müdürle konuşma imkanımız oldu, ancak müdür adil değil maalesef bunu ben 1,5 ayda anladım. Bu olaylar patlak verince de kurumun 10 senelik çalışanı (benim şefim gibi bir şey, işi ondan öğreniyorum) itiraf etti artık onu da canından bezdirmişler çünkü.
Sorunu şöyle anlatayım, evet benim yaptığım hata var (1,5 aydır çalışıyorum, öğrenme evresindeyim) ancak müdüre çıkarılacak çözülemeyecek bir mesele değil.
Üstelik hatanın %70 lik kısmı kurumun kendine has olan programından kaynaklanıyor. Bu işgüzar hanımefendi de aba altından sopa göstermek için (yaptığı hatayı yakaladım çünkü ben, kendisine iade ettim evrağı bu yanlış diye) yüzümüze gülerken müdürü fişteklemiş o ara. Müdür anlamlandıramadığım ve birçok çalışanın da anlamlandıramadığı şekilde bu kadının ağzına bakıyor. İzmir'deyim ben. Kurumun adını versem böyle böyle şeyler oluyor desem aranızda İzmirli varsa şok olursunuz nasıl yani orası resmi kurum değil mi diye. Şöyle söyleyeyim müdür bu kadınla birlikte dedikodu yaparken mükelleflerden biri konuşmayı duyuyor. Dedikodusunu yaptıkları kişi de benim şefim olan hanım :/
Koskoca müdür (20 senelik) oturmuş çalışan ile birlikte başka bir çalışanın dedikodusunu yapıyor yani varın siz düşünün.

royem 2.el kıyafet çok mantıklı bır olay bence ozellikle cocuklar için çabuk buyuyor ve kıyafetlerın çoğu da eskimeden kaldırılıyor keşke burada da olsa
Oğlum ilk doğduğunda biraz bizim abartmamız bırazda gelen hediyeler yuzunden giydiremeyıp ayırdıgım çok kıyafeti oldu hoş kardeşimin bebegı olacak ona vereceğim ama bu sene az öz kıyafet aldım nasılsa seneye hiçbiri olmayacak yine alacağım

MissMoonTwilight çok tehlikeli çok...
İdarecinşn herkese eşit mesafede durması gerek. İdareci olmak çok zordur. Her yiğidin harcı değildir. Peygamber'imiz bile adaletli idarecinin cennete gideceğini söylemiştir. Ne yapman gerekir bu durumda bilmiyorum. Sanırım dua etmekten ve beklemekten başka çaren yok.

Zor bir durum ya.is yerinde huzur onemli mutlu degilsen verimlide olamazsin enerjini calar boyle ortam.
Genelde is yerlerinde mudure yakin yalaka tipler olur.
Baktin atiliyorsun isten boynunu bukup cikma siz x hanimin agzina bakmaya devam edin odalara kapanip dedikodulara devam edin boyle ortamda kalmak zaten akil isi degil de dimdik cik.
Bir insanin ekmegi ile oynamak, vijdani hukumsuz saymak bana gore cok tehlikeli bir hirs.
Allah yardimcin olsun insallah korktugunuz gibi olmaz

Aynen öyle, Allah'a havale ettim zaten. Bu yüzden işimden olursam da hakkım helal değildir dedim.
İşe girerken ben kendilerine kpss tercihi yapmayacağım diye söz verdim bir bakıma işe girerek (mülakatta inatla sordular puanın iyi tercih yapacak mısın, bırakır gider misin diye) onlar da işe alarak söz vermiş oldular. Ben sözümde durdum.
İşten çıkarılmayı hak edecek kadar da büyük hata yapmadım, terbiyesizlik, iş ahlakına yakışmayan harekette bulunmadım. Bu sebeple vicdanım rahat alnım ak benim.

royem tam benim kafa. Gerçi ben az kıyafet kısmını 1 yıldır falan yapabiliyorum. Gezmek gerçekten başka hiç birşeye benzemiyor.
Az kıyafet dediysem de artık az alıyorum. Ancak almasam da beni uzun zaman idare edecek kadar kıyafetim çantam çizmem vs var zaten.
Kartımız bu gece kesiliyor. Eşimle konuştuk. Artık şehir dışına çıkmayacağımız için ikimiz de arabalarımızın mazotunu doldurmayacapız. Önce 100 er liralık alıp sonra duruma göre azar azar ilave edeceğiz. Zaten benimkinde yarım depo var. Beni en az 15-20 gün idare eder. Bu ay yüklü alışveriş yapıp taksit yaptırmayacağız. Zaten 1750 taksit var. Öbür ay 1000 liraya iniyor.
Gelecek hafta öğle yemeği menüsü cuma hayiç güzel. Her gün yemekhanede yiyeceğim.
Yarın aylık kitap ve kozmetik alışverişimi yapayım netten. Cuma da markete gideriz. Listem hazır.

Çok teşekkür ederim. İş akdime son verilirse zaten kaybedeceğim bir şey de olmayacak, iki çift lafım olacak haliyle.
Yeni mezunum, ilk işim, ilk şaşkınlığım hatta. Daha 22 yaşındayım. Bir yerlerden hayata tutunmaya çalışıyorum, çok emek ettim bunun için. Herkes torpil ile bu kuruma giriyorken bölüm derecem sayesinde girdiysem eğer ben buraya, üstelik o dereceyi haftalarca günde 3-4 saat uyuyarak aldıysam hakkımı yiyene eyvallah etmem.

Evet haklisin canim.Ben hep giydigi bedenin bir büyük bedenini aliyorum böxlece. En Az iki kis ya da iki yaz giyiyor.bol ya da uzun olursa kiviriyorum ama genelde hafiften bol oluyor biraz boylu oldugu icin siritmiyor üstünde .mesela dün bir tane kislik aldim tam bedeni seneye giyemez maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…