Canim inan banada en zor gelen yemek.Günaydın herkeselelli baya halletmişsin sen işleri .. ben hala cay faslındayım Allah tan yemeğim var en zor gelen yemek oluyo bana evi sil süpür toz alırım mutfak halledilecek bi posta da çamaşır attım mı tamamdır
Topluyorlarmi hic bilmiyorum.Biz 2 ay sonra tayinciyiz odanın birini toplayıp kullanılmayan yorganlar yastıklar kışlıklar hurclayıp istifledik giderken zor olmasın diye bugünde kışlık ayakkabıları kolilicem bi mutfakla yatak odası kalıyo onlarda gidene kadar durur zaten .. bişiy sorcam bu garantili taşımacılar tabak çanakları topluyo mu ya
Bende böyle artan malzemelerden birşey yapiyim diyorum ama aklıma hiçbir şey gelmiyor.Annem de bilmez bazen aldığımız gıdaların yarısı bozulup atılıyor.Bu dediklerinizi denicem teşekkür ederim.Ben dün para harcamadım +30tl.
Hâlâ evdekileri idare ediyorum.
Kaldi 4 gün.
Zeytinimiz bitti malesef.
Peyniride yariladik.
Pisirilcek şeylerinde son demleri.
Diren lelli.
Markete falan gitmek yok.
Hafta sonu biri kuymak istedi öteki patates kizartmasi diger sabah peynirli yumurta yediler.
Yanina ekmek kızartıyorum genelde ya da krep yapiyorum seviyolla.
Bisi dicem ben eskiden beri olanla idare etme olayını cok severim.
Bana çok değişik gelir.
Yani azıcık kalan şeylerle bisiler üretmek hep hoşuma gider benim.
Azıcık kalan mayalı hamura biraz daha su ve un katarak çoğaltirdim mesela.
Bir kac gözleme daha çıksın bir daha yogurmum hamur diye.
Ya da azicik kalan peyniri kasarla diger peynirlerle karıp kayıp lezzetlendirmeyi severim.
Kalan ekmekleri hemem süt ve yumurtayla kizartirim.
Kalan salçayı sulandırmak ya da domatesle renklendirmek, sütun icine azicik su koymak( hamur işlerinde, sutlaclarda ama içerken katmam)
Sütlaç yaparken mutlaka o sütün dibine su koyar çalkalar katarim huy bende.
Kalan parca yufka varsa hemen tavada börek yaparim.
2 domates var diyelim içine soğan biber o an ne varsa salata yapar cikaririm.
Seviyorum hoşuma gidiyor.
Hem ziyan olmuyor hem ben ondan ortaya az malzemeyle birşey çıkarıyorum.
Şuan almiyorum ne varsa ortaya birsey cikiyor cok sukur bu da hoşuma gidiyor.
Kalan elmalarla turta yapicam oglum cok sever.
Aksamada çikolata var sufle yaparim yine erbaslara.
Aksam buzluğa attigim yufkayı çıkarmıştım sabah gözleme yaptim tavada.
Allah evimize hep bereket versin insAllah.
3aylar yüzüstü hurmetine dualar yuzusuyu hurmetine.
Bolluk bereket gelsin.
Bu ara cok türbeye gitmek istiyorum ama yakınımda yok.
Esime soylicem bir hafta sonu gotursun
Ne demek canim.Bende böyle artan malzemelerden birşey yapiyim diyorum ama aklıma hiçbir şey gelmiyor.Annem de bilmez bazen aldığımız gıdaların yarısı bozulup atılıyor.Bu dediklerinizi denicem teşekkür ederim.
amin...sagİnşallah cnm rabbim herkesin gönlüne göre versin
süpersin canım esin ne şanslı ne maharetli kadınsi..burdan çok güzel şeyler ogreniyorumBen dün para harcamadım +30tl.
Kaldi 4 gün.
Peyniride yariladik.
Diren lelli.
Hafta sonu biri kuymak istedi öteki patates kizartmasi diger sabah peynirli yumurta yediler.
Bana çok değişik gelir.
Ya da azicik kalan peyniri kasarla diger peynirlerle karıp kayıp lezzetlendirmeyi severim.
Kalan salçayı sulandırmak ya da domatesle renklendirmek, sütun icine azicik su koymak( hamur işlerinde, sutlaclarda ama içerken katmam)
Bolluk bereket gelsin.
Canim Allah razi olsun.
amin...sag
süpersin canım esin ne şanslı ne maharetli kadınsi..burdan çok güzel şeyler ogreniyorum
bende böyle değerlendirme olayını çok seviyorum yoğurt ekşimeye yakşaşmışsa hemen bi yayla çorbası yapıyorum o sabah ekmek Bayatsa tost yapıyorum yada yumurtalı ekmek yarım kilo etim varsa ikiye pay edip bir parçasını baklıyat yemeği bi parçasını s bize yemeği yapıyorum poacadan artan hamuru buzluğa atıp başka gün pişi yapıyorum eşim harçlık vermişse onu harcamamak adına bazlama falan yapıyorum çamaşır suyum bitti ama sıvı Arap sabunum var onla yıkıyorum tuvalet banyoyu bulaşık makinesi tabletim bitti ama 2 kutu toz makine deterjanım var ( eşantiyon ) onları kullanıyorum sevmediğim bi tuniğimi geçenlerde sevdiğim bi etekle kombinledim çok hoşuma gitti kısaca evdeki herşeyi giyim olusun eşya olsun gıda olsun değerlendirmeye çalışıyorumBen dün para harcamadım +30tl.
Kaldi 4 gün.
Peyniride yariladik.
Diren lelli.
Bana çok değişik gelir.
Bolluk bereket gelsin.
inşallah sende tez zamanda yeni evine yeni eşyalarına kavuş cnm. Bir kadın evini seviyosa gercekten o kadın mutludur ya bizim bundan önceki evimiz çok seviyordum geniş ferah bi evdi seve seve temizlik yapıyordum sonra bazı sebeplerden lojmana taşındık eski küçük ( parkesi bile Yok ) zoraki temizliyorum ve gitmek için gün sayıyorumTopluyorlarmi hic bilmiyorum.
Şuan benimde en cok istediğim taşınmak banada dua et.
Ayağının altına adimi yaz nolur
Tasinim bende artik.
Bastan temizlik mis gibi yeni eşyalar yeni ev bu ara buna aş eriyorum.
Belki saçma gelecek ama Ciğerin unla kızartıldığını duymamıştım.Biz tavuk cigerini de dana ciğerini de hep unsuz et kavurur gibi biraz da su koyarak kavururuz.Ben akşamdan fasulye islatmayi unuttum.
Sabah islattim akşama cok var 5 gibi pişiririm artik.
4 parca ciğer vardi( yarim kilo dana ciger almistim 20tl evde incecik dilimledim onlari tek seferde kavursam 1 tabak ancak cikardi.) Onu cikardim.
Bu 4. Sefer kizartilacak o yarim kilo olan ciger son artik baska kalmadi :)
Pilavın yanina 2 parca koyuyorum unla kizartip.
Yanina pilav var.
Bir de kurufasulye yaparim.
Kucuk erbaşada köfte cikardim.
O 13.30da geliyor malum.
☺iyi yapıyosun canım ben de burayı okuduktan sonra almayinca mutlu olur oldum hicbişeyi israf etmiyorum bi kaşık pilav bile artsa buzluga atıyorum kayinpederim başka bi ilçede memur tavukları var onların onlara goturuyorum buzluktan çıkarıp...Canim Allah razi olsun.
Bilir esimde tutumlu oldugumu.
Bana hep der ki sen kirli cikisin.
Calisiyo falan olsaydin maaşın olsaydi yemez icmez o yazligi cokdan alirdin senden korkulur der.
Ne guzel biseyler paylasiyoruz.
Öğreniyoruz ben seviyorum bu topiği ve sizleri. Paylaşmayı, yazmayi..
Eşim kartımı verim dedi dün almadim.
Acil bisi lazim degil.
Ben kartım kesilene kadar harcamicam soz verdim kendime dedim guldu.
Maşallah Allah bereket versin bende 4 sene önce keşfettim birikim topiklerini çok şükür ev peşinatı biriktirip ev aldım ayrıca 10 bin biriktirdim borca gitti 5 i bi yerde aldım o duruyo oğlum içinde 35 gr bilezik (oğluma gelen çeyreklerle ) ve 2 çeyrek biriktirdim☺iyi yapıyosun canım ben de burayı okuduktan sonra almayinca mutlu olur oldum hicbişeyi israf etmiyorum bi kaşık pilav bile artsa buzluga atıyorum kayinpederim başka bi ilçede memur tavukları var onların onlara goturuyorum buzluktan çıkarıp...
tasarruf ederek her ay oğluma bi çeyrek altın aldım 32 çeyreği oldu bile
maşallah senin de birikimlerin bereketli olsun canım bizde evlendigimizde düğün borçları vardı onları bitirdik birikim yaptık basimizA bu olaylar geldi çok şükür sıkıntıda kalmadık kenarda paramız vardı tasinma durumumuz oldu kayinpederim başka bi ilçede lojmanda evi boştu ben kayinpederim evinde oturuyorum kıra da değiliz çok şükür evimize en az para girdiği aylarda dahi atabildk kenara çok şükür esimde gereksiz harcamaz sağolsun tabiki onun payı büyükMaşallah Allah bereket versin bende 4 sene önce keşfettim birikim topiklerini çok şükür ev peşinatı biriktirip ev aldım ayrıca 10 bin biriktirdim borca gitti 5 i bi yerde aldım o duruyo oğlum içinde 35 gr bilezik (oğluma gelen çeyreklerle ) ve 2 çeyrek biriktirdim
Çarparm ağzına herhalde basıma gelse:)Ne demek güvenmiyor.Yeni nişanlıysa onun gazıdır.Size birşey sorucam.
Benim en yakın arkadaşım dediğim bir arkadaşım var.
Bugün telefonla konuşurken kaynanasiyla (yeni nişanlandi)ilgili bir konu geçti tam ben söz söyleyecekken sen ne bilirsin dedi susturdu beni.
O an birşey diyemedim ama moralim bozuldu.
Sonra ortak bir arkadaşımız var o aradı özledim sizi görüşelim dedi ben bunu en yakın arkadaşıma söyledim annem izin vermez size güvenmiyor dedi.
Şimdi düşünüyorum ben ne yaptim güvenilmeyecek diye.
Ne yapmak istiyor anlamadım.Size soruyum dedim.Sadece ben mi kötü düşünüyorum.
Başınızı şişirdim kusura bakmayın.
Ben evde olmayı, temizlik yapmayı, evle uğraşmayı cok severim.bende böyle değerlendirme olayını çok seviyorum yoğurt ekşimeye yakşaşmışsa hemen bi yayla çorbası yapıyorum o sabah ekmek Bayatsa tost yapıyorum yada yumurtalı ekmek yarım kilo etim varsa ikiye pay edip bir parçasını baklıyat yemeği bi parçasını s bize yemeği yapıyorum poacadan artan hamuru buzluğa atıp başka gün pişi yapıyorum eşim harçlık vermişse onu harcamamak adına bazlama falan yapıyorum çamaşır suyum bitti ama sıvı Arap sabunum var onla yıkıyorum tuvalet banyoyu bulaşık makinesi tabletim bitti ama 2 kutu toz makine deterjanım var ( eşantiyon ) onları kullanıyorum sevmediğim bi tuniğimi geçenlerde sevdiğim bi etekle kombinledim çok hoşuma gitti kısaca evdeki herşeyi giyim olusun eşya olsun gıda olsun değerlendirmeye çalışıyorum
inşallah sende tez zamanda yeni evine yeni eşyalarına kavuş cnm. Bir kadın evini seviyosa gercekten o kadın mutludur ya bizim bundan önceki evimiz çok seviyordum geniş ferah bi evdi seve seve temizlik yapıyordum sonra bazı sebeplerden lojmana taşındık eski küçük ( parkesi bile Yok ) zoraki temizliyorum ve gitmek için gün sayıyorum
Canım aslında yapışmaması icin mi? Daha iyi kızarsın diyemi pek bilmiyorum annem tuzlar hafif una bulardi kızartırken bende öyle alismisim.Belki saçma gelecek ama Ciğerin unla kızartıldığını duymamıştım.Biz tavuk cigerini de dana ciğerini de hep unsuz et kavurur gibi biraz da su koyarak kavururuz.
Çok şey öğrendim burdan gerçekten özellikle de sizden.
Allah bereket versin.☺iyi yapıyosun canım ben de burayı okuduktan sonra almayinca mutlu olur oldum hicbişeyi israf etmiyorum bi kaşık pilav bile artsa buzluga atıyorum kayinpederim başka bi ilçede memur tavukları var onların onlara goturuyorum buzluktan çıkarıp...
tasarruf ederek her ay oğluma bi çeyrek altın aldım 32 çeyreği oldu bile
Allah bereket versin insallah.Maşallah Allah bereket versin bende 4 sene önce keşfettim birikim topiklerini çok şükür ev peşinatı biriktirip ev aldım ayrıca 10 bin biriktirdim borca gitti 5 i bi yerde aldım o duruyo oğlum içinde 35 gr bilezik (oğluma gelen çeyreklerle ) ve 2 çeyrek biriktirdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?