işte bu yazdıklarından ders alarak kesinlikle bebek alışverişini abartmicam canım.. ailemin alacaklarına da müdahale edecem zaten.. ama yine de ne kadar alınmalı ilk zamanlar onu da bilmem gerek.. eksik de olmasın diye..Kizlar zir cahilmisim.
Saydım tam 18 tane tshrt
Okadar tshrt niye almışım hepside kısa kollu ve 2-3 yas arasi.
10 tanede kazak.
Yelek ve süveter 14 tane toplam.
Hırka ve penye üst fermuarli 11 tane geneli 2-4 yas arasi
Almisimda almışım gitmis paraciklar.
Hep sonradan akıllandım ben.
O donem kanerda 5 kurus param altinim hic bisim yoktu.
Nezaman oglum anaokuluna başladı hevesim geçmişti almakdan bi de okul ev arası esofman okul formasi vs aza indirmistim.
Hem işime yaricak sevindim.
Hem de sunlari kac defa giydi aceps paraları baymisim bunlara dedim.
Dün arkadasim bebeğime battaniye örmüş haberim yoktu.
Içi polar dışı yün orgu.
Ay ne sıcak tutar Allah razi olsun.
Battaniyeleri 6 ya cikti.
Nasil bereketle geliyolar.
Bugün son gün şafak 0
Kartım kesildi.
Ve hala evde 1 hafta daha idare edebilecegim kahvaltilik pisirilcekler var
Kendime söz verdim ve 12 gün hic markete girmeden bitti.
Çok da güzel oldu.
Bunu ara ara yapicam detox gibi.
Alış-veriş listemde hazır dışına çıkmadan halledicem.
Biz cift tarafli aldik hem annemler hem ben..işte bu yazdıklarından ders alarak kesinlikle bebek alışverişini abartmicam canım.. ailemin alacaklarına da müdahale edecem zaten.. ama yine de ne kadar alınmalı ilk zamanlar onu da bilmem gerek.. eksik de olmasın diye..
ne güzel maşşallah.. güzel günlerde giydir eymen bebeğe :) ben daha hiçbirşey almadım.. ha bugün ha yarın diyorum ama icraat yok:) almaya başlasam iyi olur..Biz cift tarafli aldik hem annemler hem ben..
Ama suan işime yarayacağı icin mutluyum
Buna sadece hastane çıkışı ve yakalik almayı dusunuyorum.
Sonra 6-9 ve 9-12 ay ikili takım alirim sadece.
Evdekilerin geneli 1.5-2yaş sonrası
Ve anaokulu cağına kadar götürür bizi
Yani abartisiz hic almasam yeter 5 sene.
Çorap iç çamaşırı ayakkabi gibi seyler alirim sadece.
Ayrıca 5 kaban 3 kadife suet tarzi da mont var.tabi yine yaş yaş 2 yaş 4 yaş gibi.
Modelleride şimdilerde olmayan tarzlar
Yani ozamanlar bebe mağazalarından almistim.
evet canım çok güzeller tavsiye ederim zaman o kadar çabuk geçiyor kiGelmis dimi.
Bende netten baktim gecen fiyatlarına bi aktuelle bakim.
Bana çok erken ama almak istiyorum.
Dursun kilere koyarim.
Hele boyle marketlere gelince indirimli takip edim.
Kartlar çok faydalı ilk kartlarımdan almıştım 6 aydan beri gösterdik hepsini biliyor sorunca.2 yaşında şimdi bunlara da bakıyım teşekkürler.3+ yazıyor canım oğlum iki buçuk yaşında iki yaştaki bi cocuk bile oynayabilir gibi..
bizde birikimler yok araba almıştık birde hesaptaki olmuyor bazı şeyler eksilerdeyiz şuan üç dört bin çok geriliyorumselam kızlar nasılsınız bakimm.. ben iyiyim çok şükür.. dün akşam iş çıkışı dondurucudan içli köfte çıkardım yanına salata, turşu koydum ayran yaptım.. bi tabak da sebzeli makarnam vardı.. onları tükettik.. yemekten sonra eşimle yürüyüşe çıktık.. artık düzenli yürüyüş yapmaya başladım.. yolda canım nasıl dondurma çekti.. iki kere dondurma aldırdım eşime yedim:)
dünkü harcama 8 tl oldu o da dondurma parası :)) bugün eşime bi çeyrek al dedim.. her ay bana çeyrek alacak.. eli sıkışık olsa da bunu bi şekilde alacaksın artık dedim.. ben de kumbaraya atıyorum az az.. sizde durumlar birikimler nasıl gidiyor bakim:))
sıkıntı etme emin ol çoğumuzun borçları var, mesela kredi kartımız 1800 ( ki çok fazlaydı kaç aydır azalttık güya ). eşimin de maaş hesabı eksi 1300 de.. öyle ya da böyle ödenir borçlar Allahın izniyle.. bi de ve kredisini falan zaten saymıyorum bile :))bizde birikimler yok araba almıştık birde hesaptaki olmuyor bazı şeyler eksilerdeyiz şuan üç dört bin çok geriliyorum
Allah sağlık versin ödenir inşallah
ne bileyim canım korkuyorum nasıl toparlarım diye yaa bide ara ödeme yaptım 3800 küsür bin lira faizimden düştüsıkıntı etme emin ol çoğumuzun borçları var, mesela kredi kartımız 1800 ( ki çok fazlaydı kaç aydır azalttık güya ). eşimin de maaş hesabı eksi 1300 de.. öyle ya da böyle ödenir borçlar Allahın izniyle.. bi de ve kredisini falan zaten saymıyorum bile :))
ne güzel bak 1000 tl kara geçtin.. 10 gün sonra eşimin maaşı yatıyor gerçi eksi hesap kesilince çok az kalıyor ama yapacak birşey yok.. ben iki maaş üst üste aldım geçen hafta o biraz rahatlattı.. önceki aylarda acayip sıkıntılı geçiyordu.. rabbim yardım ediyor..ne bileyim canım korkuyorum nasıl toparlarım diye yaa bide ara ödeme yaptım 3800 küsür bin lira faizimden düştü
kredi kartını yatırmasam o kadar faiz işlemez dedim ara ödeme yaparsam o kadar indirim yaptı daha kara geçtine güzel bak 1000 tl kara geçtin.. 10 gün sonra eşimin maaşı yatıyor gerçi eksi hesap kesilince çok az kalıyor ama yapacak birşey yok.. ben iki maaş üst üste aldım geçen hafta o biraz rahatlattı.. önceki aylarda acayip sıkıntılı geçiyordu.. rabbim yardım ediyor..
evet canım çok güzeller tavsiye ederim zaman o kadar çabuk geçiyor ki
Çok sağol3+ yazıyor canım oğlum iki buçuk yaşında iki yaştaki bi cocuk bile oynayabilir gibi..
ne bileyim canım korkuyorum nasıl toparlarım diye yaa bide ara ödeme yaptım 3800 küsür bin lira faizimden düştü
amin canım cümlemize inşallahevet para belki amaç değil araç ama, maddi anlamda sıkıntı da, insanı baya huzursuz ediyor... Rabbim bir an önce feraha çıkarsın inşallah.... sağlık, huzur olsun, para bir şekilde kazanılır, ödenir, ama bugün ama yarın... Rabbim helalinden, faize bulaşmadan bol rızık versin hepimize....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?