Küçük Düşün Büyük Olsun!

Aslında ben bes i kapatmayacaktım da eşimin içinde hep bir kurt var, illaki kapatmamı rica etti. Ben de kapattım.

kizlar bes ile ilgili farkli yorumlar var ben az bir miktar yatiriyorum altin kuru olarak. 10 yil bitince çıkacağım ya da gercekten ev alacak olunca ihtiyacim olursa cikarim aksi galdr dusunmuyirum

Besin daha once ornekleri olmus key gibi sonuclanmasindan korkuyorum
Ayrica vergi ve komisyon gibi dunya kdr kesinti ile parayi alabiliyoruz
Farkli bankalar ile odesekte hepsi tek havuzda toplaniyor.
Asil amac piyasaya sicak para saglanmasi
Calisanlara zorunlu kilinmasi cok tuhaf degilmi cok iyi bsy olsa her yil tekrarlanmaz zorunlu olmaz
Ben gune bile pisman oldum ilk ay alsam daha fazla doviz alabilecekken ortada bile paramin degeri azaldi para biriktirebilen icin hic bsye gerek yok turk lirasi hizla deger kaybediyor simdi verecekleri paranin degeri ile on yil sonrasi yaklasmayacak bile
Hele key odemesi gibi olursa insanlar mahvolur

Bes sistemi altın üzerinden hesaplanıp kar + devlet katkısı hakkı kazanılır
Faiz seçeneği isterseniz kur üzerinden işlem görür birikimleriniz yani tl olarak kalmaz

Bu sistem birikime teşvik olarak amaçlanmıştır.
Her 2 yılda bes girişiniz yapılacak çalıştığınız sürece
Belki 10 yıl sonra ssk bu sisteme dönücek

Ufak bilgilendirme

astigmat ilerleyebiliyor tr_lelli cim ya, ama düşükse ilk etapta gözlük vermiyor doktorlar ki göz alışıp tembelleşmesin diye

maşallah maşallah bereketli olsun zelalke canım :)

Benim eşim de böyle düşünüyor. Hiç içine sinmiyordu, bu yüzden kapattık

Herkese günaydın
Bugün evdeyiz ailecek.
Güzel bir temizlik yapmayı düşünüyoruz.
Bir de paralarımızı ortaya döküp gelir gider hesabı ve haftalık menü yapalım dedik. Ona göre de alışveriş yaparız.

Sizler nasılsınız?

Günaydın..
Dün dışarıda iftar açtık 4 kisi 160tl ödedik.
Kardeşimde bizimleydi.
Bugün pazara çıkıcam.
Yemek yapmam gerek
Esimde evde

Gece peynirli yumurta ve börek yedik.
Bakalım aksama ne yapıcim..

Hafta içi detaylı temizlik yapmak istiyorum.
Uyku setlerini yıkayıp yatak dolap arkası temizleyesim var.

kizlar bes ile ilgili farkli yorumlar var ben az bir miktar yatiriyorum altin kuru olarak. 10 yil bitince çıkacağım ya da gercekten ev alacak olunca ihtiyacim olursa cikarim aksi galdr dusunmuyirum
Bana mantıklı geldi.
Emekli olmak değilde toplu cekmek.
Bizim 10.senemizde 3-4seneye dolar.
Toplu bir para olsa elimize ilaç gibi gelir.
Yazlığı rahat alirim belki kredi bile çekmem.

Ben besten çok memnunum. Burda herkesin kapattığını okuyunca bir tereddüt ettim ama,biraz düşününce mantıklı geliyo bana. Bide ben geçen sene sonunda ödemiştim en son. Buna rağmen altının yükselmesiyle para eklemediğim halde büyüdü. Yılda 6 değiştirme hakkımız var sonuçta. Eşim değiştire değiştire %100 yakın kar etti 4 yılda. Bende son 3 aydır altına geçtim. 19 du 22 oldu durduğu yerde.(ki dediğim gibi 2018 e ait hiç ödemem yok henüz,altın çıktığı için böyle oldu)
Düzenli biriktirebilen insanlar için manasız belki ama ben rutin olarak para yatıramazdım 4 yıl boyunca açıkçası. İlla fire verirdim galiba.

Ben de dertliyim
Eski bursa ne güzeldi...

Bizde hic kapattirmayi dusunmedik.
Biriksin bakalım

Ben de evdeyim bu haftasonu. Dun arkadaşlar geldi aksam çaya. Guzel vakit geçirdik. Ev hediyesi hem cay bardagi hem kahve fincani getirmislerdi. Guzel bi takim. Koydum kenara ilerde ben de hediye götürürüm benim fazlasiyla var zaten.
Bugün de biraz islim (kürdan ) kebabı yaptım kendime göre esim kofte patates istedi firinda. Ona da o şekil yaptim. Dunden bulgur ve cacık da var. Yeriz. Yemekten sonra da bim de uğrarız eşimle. Listem hazir eksiklerimi alırım bim karti var zaten. Masrafsız gececegini umut ediyorum :)

Yemeğimi yaptim.
Kitabi elime alamamıştım
Çok güzel fakat elime alinca bırakamıyorum.
Yemeği karıştırmaya gidicem kitap elimde.
Bi süre elime almim dedim.
Yine aldim elime.
Gözümü yormakda istemiyorum bu ara.
Ama aklım diğer sayfalarda.

Hep yemekden Sonra bi uyku basıyor dün temiz hava falan cok enerjiktim.
Hiç uyku falan basmadı.
Bi sürüde cay icmistim.
Temiz hava gibisi yok.

Dün bir kez daha su betonların arasında su mahalle arası insanlarla yaşadığım icin üzüldüm.
Ömrünüz su dedikoducu, ağaçsız, evlerler dip dibe, sevmedigimiz yerlerde tukeniyor.

Aynen katılıyorum.Her yer bina her yer beton.
Annemle balkondaki saksıya çilek ekmiştik.Dün baktım bir tane küçücük çileği var.Çok mutlu oldum çok sevindim.
Ne kadar doğaya hasret kalmışsam demek.

Kızlar merhaba
Şubat ayında oğlumun kreşinde bir öğretmen ile sorun yaşamıştım ve diğer veliler bana inanmayıp birde suçlamışlardı. Öyle canım acımış öyle üzülmüştüm ki yüzlerine karşı dilerim siz benim yaşadığımı görürsünüz demiştim . Bir veli beni suçlamıştı , öğretmeni arayıp yalan yanmış bilgiler ile taraf olmuştu.Hepsi ile iletişimi kesmiştim . Sabah günaydın bile demiyordum . Dün o öğretmeni arayan bana tavır alan Veli’nin kızı da aynı sorunu yaşamış . Bugün toplantıya çağırdılar. Bir çocuk böyle birşey yaşasın istemezdim ama haklı olduğum ortaya çıktı . Allah dedim. Şimdi o öğretmen görev den alınacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…