- 23 Ekim 2013
- 6.584
- 10.892
- 198
Çok geçmiş olsun
Birikiminde bereketli olsun
Besi kapatma amacın ne merak ettim
Ben cok detaylı bilmiyorum ödüyoruz.
Eşim 58 yaşına geldiginde emekli olma yaşı yani (suan 43yasinda) parayi aldigimizda 100.000 den falan bahsetmisti.
Çok mantıklı gelmişti bana.
Kizlar bisi sorcam size.
Ben kaza zamanı sağ gözümden darbe alinca bulanık görme parlak gorme oluşmuştu uzağı bulanık gorme.
Doktora gittim
Darbe alan gözüm 0,50 astigmat dendi
Ama hiç bisi verilmedi.
Neyse sonra düzeldi gibi oldu.
Şuan 1 haftadır yani ramazan girdiğinden beri yine basladi.
Tv izlerken yazilari parlak goruyorum.
Uzağı net göremiyorum flu.
Çok uzağa bakınca insanlarin surati bulanık geliyor.
Hastanede sag olsun haziranın 6sina gun veriyor.
Bu astigmat ilerler mi?
Ondanmidir?
Ya hic basima gelmedi ama çok tuhaf bi durum.
Tv izlemek bile gözümü yoruyor.
Doktora gidene kadar 50tane sey okudum.
Bulanık görmekle ilgili tirstim
Kızlar ben bu aralar birikimde cok iyiyim. Cok sukur nazar degmesin. Bugün is yerin içerde kalan maasim yatti. Yani hic beklemiyordum bi aralarde maas duzensizligi olmuştu ve geriden geliyordu maaslar. Bugün mart ayinin maasini ekstradan aldik. Yarin iki tam altinbi almayi planlıyorum, bi de ceyrek param birikmisti onu da eklerim.
Bir de esime 150 tl lik bim karti verdiler onunla da stokluk birseyler alirim.
Besin daha once ornekleri olmus key gibi sonuclanmasindan korkuyorum
Ayrica vergi ve komisyon gibi dunya kdr kesinti ile parayi alabiliyoruz
Farkli bankalar ile odesekte hepsi tek havuzda toplaniyor.
Asil amac piyasaya sicak para saglanmasi
Calisanlara zorunlu kilinmasi cok tuhaf degilmi cok iyi bsy olsa her yil tekrarlanmaz zorunlu olmaz
Ben gune bile pisman oldum ilk ay alsam daha fazla doviz alabilecekken ortada bile paramin degeri azaldi para biriktirebilen icin hic bsye gerek yok turk lirasi hizla deger kaybediyor simdi verecekleri paranin degeri ile on yil sonrasi yaklasmayacak bile
Hele key odemesi gibi olursa insanlar mahvolur
Bana mantıklı geldi.kizlar bes ile ilgili farkli yorumlar var ben az bir miktar yatiriyorum altin kuru olarak. 10 yil bitince çıkacağım ya da gercekten ev alacak olunca ihtiyacim olursa cikarim aksi galdr dusunmuyirum
Çok geçmiş olsun
Birikiminde bereketli olsun
Besi kapatma amacın ne merak ettim
Ben cok detaylı bilmiyorum ödüyoruz.
Eşim 58 yaşına geldiginde emekli olma yaşı yani (suan 43yasinda) parayi aldigimizda 100.000 den falan bahsetmisti.
Çok mantıklı gelmişti bana.
Ben de dertliyimEvet Bursadayım:)
Cumalıkızık,Misi hep ticari olmuş..Tabiki insanlar kazansın,ama doğaya azcık saygıları olsun.Misi de eskiden dere içine sandalye atarlardı küçük cay bahçeleri,yazın serin serin otururduk.Bi meşhur oldu,hemen restaurantlar açıldı dere akmıyor suan.Çamur içinde.Mekanlarda hijyen sıfır.Gecen yaz bi yemeğe gidelim dedik,bebek sandalyesi istedik kardeşimin kızına.Bir sandalye geldi,hani köpek yalasa doyar öyle pis.Oturtamayız buna cocugu dedik,geri gönderdkKumla,Gemlik,Narlı kaybedilmiş durumda.Her yer Suriyeli..Valla cok dertliyim ben Bursadan
Bizde hic kapattirmayi dusunmedik.Ben besten çok memnunum. Burda herkesin kapattığını okuyunca bir tereddüt ettim ama,biraz düşününce mantıklı geliyo bana. Bide ben geçen sene sonunda ödemiştim en son. Buna rağmen altının yükselmesiyle para eklemediğim halde büyüdü. Yılda 6 değiştirme hakkımız var sonuçta. Eşim değiştire değiştire %100 yakın kar etti 4 yılda. Bende son 3 aydır altına geçtim. 19 du 22 oldu durduğu yerde.(ki dediğim gibi 2018 e ait hiç ödemem yok henüz,altın çıktığı için böyle oldu)
Düzenli biriktirebilen insanlar için manasız belki ama ben rutin olarak para yatıramazdım 4 yıl boyunca açıkçası. İlla fire verirdim galiba.
Aynen katılıyorum.Her yer bina her yer beton.Yemeğimi yaptim.
Kitabi elime alamamıştım
Çok güzel fakat elime alinca bırakamıyorum.
Yemeği karıştırmaya gidicem kitap elimde.
Bi süre elime almim dedim.
Yine aldim elime.
Gözümü yormakda istemiyorum bu ara.
Ama aklım diğer sayfalarda.
Hep yemekden Sonra bi uyku basıyor dün temiz hava falan cok enerjiktim.
Hiç uyku falan basmadı.
Bi sürüde cay icmistim.
Temiz hava gibisi yok.
Dün bir kez daha su betonların arasında su mahalle arası insanlarla yaşadığım icin üzüldüm.
Ömrünüz su dedikoducu, ağaçsız, evlerler dip dibe, sevmedigimiz yerlerde tukeniyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?