Burada okuduklarımdan baya çok şey öğrendim. Bu nedenle düğün öncesi, sonrası çok planlıydı bizim için. Bu evi alırken düğündeki altınlara dokunmamak kararı aldık. İkimiz de özelde çalışınca kendimizin de ayrı bir garantisi olsun dedik.Ben düğün altınlarımı altın hesabına koydum. Birikim konusunda geç aydınlandık biz.
Biz de 10 sene banka kredisi çekicez. Bu alımlarda TOKİ ödemeleri her sene memur maaşıyla artıyormuş. Biz 10 sene 900 lira gibi bişey ödeyecekmişiz. Benim de kafama yatmaya başladı. :)bence gayet mantıklı.benzer bi sekılde bi tanıdık duzenli gelırı olmamasına ragmen ordan burdan toplamaca pesınatı ayarladı ve tokiye girdi 15senelik mi ne uzun vadeli oluyo ya hanı,hemen de kıracı buldu kiracı krediyı ödüyo adamın odedıgı bıse yok sadece pesınattakıleri odeyecek evi de yanına kar kalıcak
Ben direk temizliğini düşündümDaha anlaşılır yazmaya çalışayım
Bir eve taşınacağız ev triblex evin bahçesinden içeri girince mutfak ve aynı zamanda salon olan yere giriyorsun
Bir üst katında 2 oda var bir odada banyo ve wc var
Bu kat evin diğer katından yol hizasında kalıyor yani giriş katı
En üst katta ise 2 oda ve banyo wc var bu kattaki AB’yi wc bağımsız
Yani ev yol hizasından bakınca 2 kat evin diğer tarafından bakınca 3 kat
Mutfak kotta kalıyor
Gelelim sorunuma
Ben ilk iki katı kullanıp üst katında bir odasını arşive bir odasınıda gelen misafirler için ayırmayı düşünüyorum
Ama kayın peder ve eşim diyor ki en üst kat yatak odası olsun ara katta bir oda misafir bir oda ardiye olsun
Ama ben 3 katı aktif olarak kullanamayacağımı düşünüyorum. İn çık sorun olacak kışın ısıtması sorun olacak biz ak denizdeyiz klima ile ısınacağı
Ve tabibi temizlik 3 banyo 3 tuvalet 3 balkon
Sanırım yine karışık oldu :)
hawar hayırlı olsun öncelikle yeni evin
Yanlış hatırlamıyorsam senin yatılı misafirin çok oluyordu
Sen kendini ve ısıtma sistemini düşünerek karar ver bence Eşler bazen kadının düşündüğü şeyleri düşünemeyebiliyor
Benim yatak odamda dış kapının karşısında ev öyle dizayn edilmiş
Kapısını çekiyorum misafir gelince
Ben direk temizliğini düşündüm
Ben 2+1i adam etmeye çalışıyorken nasil gozum korktu okurken
Nasıl icinize siniyorsa oyle davranın bence.
hawar
merdivenli ev çok zor
biz tatil için 1 hafta kalmıştık duplex evde.
in çık hiç sevememiştim.
pratik kullanışlı nasıl geliyorsa öyle kullan.
Kesinlikletriplex ev zor olmali merdiven in cik
kendine en uygun nasil olacaksa oyle yerles cnm ev kadinin istedigi gibi olmali kolayliklar dilerim
tr_lelli benimde cok uykum var keyifsizim vs.. boyle anlarda her sey daha zor oluyor
Canım öncelikle tokilerin semti nasıl araştır.Merhaba arkadaşlar;
Bu aralar birikim yapmak ve birikimi değerlendirmek çok zorlaştı. Türk lirasının her gün eridiği bir dönemde para biriktirip birşey sahibi olmanın hayalini bile kurmak zor.
Haftasonu eşimle aklimiza bir fikir geldi. Sizin de görüşlerinizi almak istiyorum. Şu anda kirada oturduğumuz semt yakınlarında ev fiyatları çok fazla. Kirada oturup peşinat biriktirsek bile 5 yıldan önce ev almak çok zor olacak.
Daha 1 yılı dolmamış bir çift olarak düğünden ve birikimimizden kalan miktarı bir şekilde değerlendirelim diye düşündük. Bu nedenle şehir merkezinden epey uzakta TOKİ konutlarından 3+1 daire alalım ve kiraya verelim diyoruz. Bunun için düşük miktarda kredi çekeceğiz ve evi kiraya verip kendi kendini ödemesini sağlamaya çalışacağız(bu arada benim bekarken almış olduğum 1+0 ufak bir stüdyo daire var. Bunun kirasını da üzerine ekleyeceğiz)
Bakıcı masrafi, mutfak ve faturalar, harcamalar derken, bebiş doğup da ben tekrar işe başlayınca artık hiç para biriktirememeye başlayacağız. Hesap tam birbirini tutuyor ne yazık ki.
Parayı hiç bozmayalım, kendi faiz geliriyle yavaş yavaş büyüsün fikrimiz de var. Kirada olmayı hiç sevemedim.Evim olsun istediğim gibi tadilatını, değişikliğini yapayım istiyorum.
Siz olsanız nasıl bir yol izlerdiniz acaba?
Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Sevgiler :)
Şüphe her zaman insanın aklını yiyen bir kurt gibidir, eğer gerçekten güvenini zedeleyecek birşey yapmadiysa nisanlin gereksiz kıskançlık yapma, bak ne güzel demişsin hayır işine şeytan karışırBu arada kuzenden şüphelendiğimi yani ikisinden instgram olayına kadar söylememiştim.O gün dedimki zaten şüpheleniyordum ne dedi onunla görüştüğümü mü sanıyorsun ara sor istersen kuzenine dedi.
Şüphe her zaman insanın aklını yiyen bir kurt gibidir, eğer gerçekten güvenini zedeleyecek birşey yapmadiysa nisanlin gereksiz kıskançlık yapma, bak ne güzel demişsin hayır işine şeytan karışır
Instagram'da takip et önerilerinde illa aradığın isimler çıkmaz. Faceden arkadaşındir instada değildir
mesela onlar çıkar, biriyle ortak arkadaşın vardir o çıkar, ortak bir yerde etiketlendin o çıkar, mezun olduğun okul aynıdır o çıkar. Yani çıkar da çıkar illa aramış olmasına gerek yok.
Bak sen bu düşünceyi kafandan silmedikce bu ve benzeri birçok şey daha yaşayacaksın, bunlar bir başka kuzen ya da akraba için de olabilirdi ama senin aklına bir kere o kurt düştüğü için o kuzeninle ilgili herşey her konuşma daha çok algı alanına girecek ve sen daha çok kuracaksın.Haklısınız da işte gene de tam da şüphelenirken o kadar insan varken neden kuzenim ya.Düşünüyorum düşünüyorum bulamıyorum.Bu olay geçen salı oldu.Ondan önceki pazar kayınvalidemler ve halasıgil köye gidecekti.Yolcu etmeye gittik önce halasını ziyaret ettik.Halasının eşi benim kuzenin babası ile aynı köylü.Halasının kızı 50 li yaşlarda.Berenciğim bizim köylü olan kuzenin de tatlı biriydi dedi.Nerde oturuyor dedi.Ben de semti söyledim benimki bu arada atladı cumartesi pazarının orda diye.(Nişan günü nişanlımla arabayla kuzen ve çocukları evinden alıp salona gelmiştik nişanlım evini ordan biliyor)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?