Küçük Düşün Büyük Olsun!

Ben ev taşımak zorundayım
Lojmanda oturuyoruz yan binamız yıkılacağı için bizimde tahliyemizi istiyorlar yıkımda sorun olmasın diye
Neyse zaman olarak çok ters bir zamana geldi ev bulmada sorun yaşadım en sonunda bir ev buldum rica minnet
Ev triblex ana kapıdan girince orta kata çıkıyorsun iki oda banyo wc
Alt katta mutfak Amerikan tipi ve wc
En üst katta ise tekrar 2 oda ve banyo
Ben küçük bir evden çıkacağım için
İki katı kullansam diye düşünüyorum
Üç kat in çık sorun olacak bir süre sonra
O odaların birinizde çamaşır odası Raşit’e şeklinde kullanmak istiyorum
Ama şöyle bir sorun var
Odaların büyüklüğü aynı biri 10,5 mk
Diğeri 9,5 mk
Yatak ve dolap anca sığıyor
Orta katı kullanırsam yatak odam daha dar oluyor eşyaların koyuluş şeklinden dolayı
En üst kata koyarsam 2 kat in çık ve ısıtma sorun olacak
Çünkü biliyorum ki yaşamımızın büyük kısmı mutfak salon olarak kullanacağımız yerde geçecek ayrıca bahçeyede açılıyor orası

Ama dün kayın babaya gösterdik evi üst karı kullanın mahremiyetiniz olur ayrıca gel n doğruca yatak odalarınıza girmez diyor kafam karıştı
Çok uzun yazdım ama siz olsanız ne yaparsınız kızlar.

Kızlar sayfa ya ortasından daldım ama bana fikir verirmisiniz yani duble yada triblex evde oturan varsa daha iyi fikir verebilir kullanış açısından

Günaydın herkese
Bol bereketli bir hafta olsun

Dün 250 liraya Taç marka granit tencere takımı aldım.
25 liraya da minik sos tenceresi

İyi mi yaptım bilmiyorum

Çocuk adına üzüldüm ama senin adına da üzüldüm. Şimdi sana hak vermişlerdir.

Ay çok karışık geldi, üst katı kullanmayabilirsin, giren de yatak odana dalacak değil ya, olmadı kilitlersin birisi girerken. Tek katlı bütün evlerin zaten o katında yatak odası.

Kira mı satın mı alıyorsunuz?

Cam daha güzel duruyor
Şimdi siyah en çok tercih edilen renk ama gri seviyorum
Gri renk cam olarak yok sanırım
Mutfağı yaptırıcam bende araştırmadayım :)

Kira olacak canım ama seversek ileride alada biliriz bunu alamayız çok pahalı ama benzer yerler var

Daha anlaşılır yazmaya çalışayım
Bir eve taşınacağız ev triblex evin bahçesinden içeri girince mutfak ve aynı zamanda salon olan yere giriyorsun
Bir üst katında 2 oda var bir odada banyo ve wc var
Bu kat evin diğer katından yol hizasında kalıyor yani giriş katı
En üst katta ise 2 oda ve banyo wc var bu kattaki AB’yi wc bağımsız
Yani ev yol hizasından bakınca 2 kat evin diğer tarafından bakınca 3 kat
Mutfak kotta kalıyor

Gelelim sorunuma
Ben ilk iki katı kullanıp üst katında bir odasını arşive bir odasınıda gelen misafirler için ayırmayı düşünüyorum

Ama kayın peder ve eşim diyor ki en üst kat yatak odası olsun ara katta bir oda misafir bir oda ardiye olsun

Ama ben 3 katı aktif olarak kullanamayacağımı düşünüyorum. İn çık sorun olacak kışın ısıtması sorun olacak biz ak denizdeyiz klima ile ısınacağı
Ve tabibi temizlik 3 banyo 3 tuvalet 3 balkon

Sanırım yine karışık oldu :)

Ben olsam mutfak ve salondan uzak kalmak istemezdim haliyle orta katta yatak odası oluştururdum. Ama en yukarıda teras varsa Akdenizin akşamında çay keyfi olabilir. Hmm ben öyle evde otursam bi oda çamaşır odam olur bir oda oyun alanı çocuklar için yani.hayırlı olsun satılık ne kadar diyorlar

Günaydin, ben tripleks evde oturuyorum 2 yil olacak evi yaptirali, alt katda mutfak, oturma odasi banyo ve ayriyetden oda var, ikinci katda yatak odasi ve iki cocuk odasi ve banyo, ücüncü katinda odalara bölünmeyen alan olarak olusturduk. Sadece oyuncak ve kiyafetler kulanilmayan esyalar var. Aktif olarak birinci kati kullaniyoruz, terasimizda orda mutfakdan cikiliyor. Daha düsünmedik ücüncü kati gerekdigimiz gibi olusturmak icin birakdik ileride tam olarak degerlendirecegiz. Evet temizligi cokca zaman aliyor. Ev büyük olunca dagilmasi kolay oluyor.

Taras yok her katta balkon var ikinci katın balkonu bahçeye yani havuza bakıyor üçüncü kattaki ise dağ manzaralı
Eşim illahi bir odayı misafir odası yapalım diyor bende gelen istediği yerde kalsın diyorum
Ben eşime uyarsam yazın hizmetçilikten kurtulmam

Satılık olarakta 130 .000 Euro istiyorlar

Sizin plan güzelmiş
Burası turistik bir yer olduğu için evler ve arsalar çok pahalı arsa pahalı oluncada evlerde küçücük oluyor yani dubleks tiribleks ama aslında öyle büyük değiller küçük küçük odalar

kira olarakda cok pahalidir mutlaka, ablamin yazligida öyle odalar kücük kücük yapilmis yatak dolap odayi kapliyor. Hayirlisi olsun temizligi zaman aliyor, bence cabuk dagiliyor. Esyalarin yerini hemen tam belirledim yoksa kocaman evde aradigim bulunmuyordu, baslarda iyice plan olusturmak gerek. Bence yinede müstakil ev cok güzel genis ve ferrah.

temizliği çok zorlar inanın..ben iki katla başedemiyorum,3ü düşünemedim bile..

Merhaba arkadaşlar;
Bu aralar birikim yapmak ve birikimi değerlendirmek çok zorlaştı. Türk lirasının her gün eridiği bir dönemde para biriktirip birşey sahibi olmanın hayalini bile kurmak zor.

Haftasonu eşimle aklimiza bir fikir geldi. Sizin de görüşlerinizi almak istiyorum. Şu anda kirada oturduğumuz semt yakınlarında ev fiyatları çok fazla. Kirada oturup peşinat biriktirsek bile 5 yıldan önce ev almak çok zor olacak.

Daha 1 yılı dolmamış bir çift olarak düğünden ve birikimimizden kalan miktarı bir şekilde değerlendirelim diye düşündük. Bu nedenle şehir merkezinden epey uzakta TOKİ konutlarından 3+1 daire alalım ve kiraya verelim diyoruz. Bunun için düşük miktarda kredi çekeceğiz ve evi kiraya verip kendi kendini ödemesini sağlamaya çalışacağız(bu arada benim bekarken almış olduğum 1+0 ufak bir stüdyo daire var. Bunun kirasını da üzerine ekleyeceğiz)

Bakıcı masrafi, mutfak ve faturalar, harcamalar derken, bebiş doğup da ben tekrar işe başlayınca artık hiç para biriktirememeye başlayacağız. Hesap tam birbirini tutuyor ne yazık ki.

Parayı hiç bozmayalım, kendi faiz geliriyle yavaş yavaş büyüsün fikrimiz de var. Kirada olmayı hiç sevemedim.Evim olsun istediğim gibi tadilatını, değişikliğini yapayım istiyorum.

Siz olsanız nasıl bir yol izlerdiniz acaba?

Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Sevgiler :)

hawar ben olsam 2.katı yatakodası yapar 3.katı mısafır ve ardıye vb yaparım misafir gelmedıkce sık sık temızlemenıze gerek kalmaz ama ara kat olursa mecburen temızlemek zorunda kalırsınız ayrıca ısınma ıcınde gecerli orta kat ısınmadan üst kat ısınmaz ama orta katı kullanırsanız kısın 3.katı yakmazsınız misafir yoksa

bence gayet mantıklı.benzer bi sekılde bi tanıdık duzenli gelırı olmamasına ragmen ordan burdan toplamaca pesınatı ayarladı ve tokiye girdi 15senelik mi ne uzun vadeli oluyo ya hanı,hemen de kıracı buldu kiracı krediyı ödüyo adamın odedıgı bıse yok sadece pesınattakıleri odeyecek evi de yanına kar kalıcak

zulama 40tl atarak yeniden birikime başladım..

iki çalışanla 5 yıldır 1+1 ev dışında ki bunun 60 bini altınlarımız 60ını k babam verdiği halde hiç bir birkimiz yok..
yanlış harcamalar gereksi zalışveriş ve dışarda yemeden kaynaklı birikimsizlik..

harcamak istemiyorum..
kapitalist sisteme yenik düşmek stemiyorum..
az öz kaliteli ve sade olsun her şeyim ..
bu konuda adımlarımı attım
dai molsun istiyorum evelallah...

evet hak verdiler.
bu iş bu kadar büyümezdi siz açıp bana sormadınız birde suçlandınız dedim. ögretmenin gitmesi ve haklı olduğum çıkması birazda olsa beni rahatlattı.

Ben düğün altınlarımı altın hesabına koydum. Birikim konusunda geç aydınlandık biz.

kesinlikle ev alırdım..mülk her zaman çok kazandırır..eşim tüm birikimini bunun üzerine yapmış ve yapıyor..hiç pişman olmadı..
Eşimin de düşüncesi böyle. Çok büyük maddi sıkıntı çekersek gider oraya yerleşiriz diyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…