- 1 Haziran 2017
- 8.204
- 11.845
- 248
En azından yemek işini ayırın
ilerde bebek olduğunda zaten masrafı olucak ek gıdası vs.
Eşinize söyleyin senlik sorun olmayabilir ama benim var deyin
tamam haftada 1 kez görüşürsünüz neyse de günlük görüşmek bana göre de değil.
Sabir sabir cekiyorum da eşimin şu davranışları beni çok yıpratıyor.İlahî adalet diye bisi var canim.
Nezaman tecelli eder bilememde.
Bende tecelli etti.
Eşim benide vakti zamanında sindirdi.
Eltimler gorumcem hepsi iyiydi birbirleriyle
Bana laf soksa k.v onlarında hoşuna gidiyordu.
Ee ne oldu
Şuan hepsi küsler.
Hatta birbirlerinden bahsederken eltim gorumcem icin domuz gibi diyor.
Eltimin kizi halam olacak sahsiyet diye bahsediyor.
Şaşkınlikla dinliyorum.
Ve hic yorum yapmıyorum.
Çünkü ben sindirilirkende onlar izliyordu.
Şuan sadece izliyorum bende.
Ne ettilerse yaşıyorlar suan.
Sabret canim onlarda anlicaklardi.
Allah her daim mazlumun yaninda.
İlahî adalet diye bisi var canim.
Nezaman tecelli eder bilememde.
Bende tecelli etti.
Eşim benide vakti zamanında sindirdi.
Eltimler gorumcem hepsi iyiydi birbirleriyle
Bana laf soksa k.v onlarında hoşuna gidiyordu.
Ee ne oldu
Şuan hepsi küsler.
Hatta birbirlerinden bahsederken eltim gorumcem icin domuz gibi diyor.
Eltimin kizi halam olacak sahsiyet diye bahsediyor.
Şaşkınlikla dinliyorum.
Ve hic yorum yapmıyorum.
Çünkü ben sindirilirkende onlar izliyordu.
Şuan sadece izliyorum bende.
Ne ettilerse yaşıyorlar suan.
Sabret canim onlarda anlicaklardi.
Allah her daim mazlumun yaninda.
Sabir sabir cekiyorum da eşimin şu davranışları beni çok yıpratıyor.
Bana değer vermiyor gibi hissediyorum davranislarindan. Kendi istekleri olsun diye küs veya ters konusmaya basvuruyor.
Tek işi telefon nereye gitsek evde de öyle
B Bugunneselibirgun senin eşin ve ailesiyle ilgili yazdıklarını önceden diğer konulardan da hatırlıyor ve sana gerçekten hem üzülüyor hem kızıyorum.
Evlilik denge ve eşitliktir bana göre. Biri diğeri mutlu olacak diye sürekli fedekarliklar yapar ve alttan alırsa mutsuz olur.
İşleri, bütçeleri ortak olsun ilk tatsizliklar yaşandığında en azindan yeme içme olayını ayirsaydin ve davranışının arkasında dursaydin keşke. İyi bile olsalar sürekli içiçe olmak akrabalık ilişkilerinde genelde ters tepiyor gözlemlediğim kadarıyla.
Allah ne verdiyse evinizde yer ama huzurlu olursunuz. Gerektiğinde insanları kırmadan hayır demeyi bilmek gerekiyor yoksa yıpranan ve üzülen hep siz oluyorsunuz.
Annesi ve eşiyle dengeyi kurmayı başaramayan, evinin sorumluluklarını tasiyamayacak erkekler de evlenmesin ayrıca. Otursunlar anasının dizinin dibinde.
Canım yeme içme olayı eskisi kadar bir değil aslında.B Bugunneselibirgun senin eşin ve ailesiyle ilgili yazdıklarını önceden diğer konulardan da hatırlıyor ve sana gerçekten hem üzülüyor hem kızıyorum.
Evlilik denge ve eşitliktir bana göre. Biri diğeri mutlu olacak diye sürekli fedekarliklar yapar ve alttan alırsa mutsuz olur.
İşleri, bütçeleri ortak olsun ilk tatsizliklar yaşandığında en azindan yeme içme olayını ayirsaydin ve davranışının arkasında dursaydin keşke. İyi bile olsalar sürekli içiçe olmak akrabalık ilişkilerinde genelde ters tepiyor gözlemlediğim kadarıyla.
Allah ne verdiyse evinizde yer ama huzurlu olursunuz. Gerektiğinde insanları kırmadan hayır demeyi bilmek gerekiyor yoksa yıpranan ve üzülen hep siz oluyorsunuz.
Annesi ve eşiyle dengeyi kurmayı başaramayan, evinin sorumluluklarını tasiyamayacak erkekler de evlenmesin ayrıca. Otursunlar anasının dizinin dibinde.
Böyle olacağını bilmiyodum canmBu tarz örnekler çok benim çevremde.
genelde zenginse erkek tarafı aman para bölünmesin diye uğraşırlar.
erkek de bu hayat yapısında büyüdüğü için annem böyle yaşamış eşimde böyle yaşar diye düşünüyor.
bilmiyor ki zaman değişiyor.
Bunu bilerek ve kabul ederek evlenmişse erkek diyor ki biliyordun böyle olacağını.
ancak çocuklar büyüdüğünde bi rahat yaşantıya geçiliyor.
Aslında çok karmaşık bir yaşantı
Evlenmeden önce konuşulmalı her şey
Böyle olacağını bilmiyodum canm
Malesef bilseydim bile bile ateşe atmazdım kendimi.
KAç yaşındasın? Kendinden biraz bahsedermisin çalışıyormusun?Kızlar neredeyse iki saattir geçmiş mesajları oluyorum.
Kışlık hazırlıklardan
Ve kayınvalide ile ilgili sorunlardan konuşulmuş.
Bu konuda bende çok çekiyorum malesef..
Hamile halimle kocamin aldığı 5 litre sütten bir bardak içtim diye kayinvalidem bana çok yedin ben üç çocuk doğurdum buyuttum bir bardak süt içmedime kadar laf saydı. Iki gün önce.
Benimde o gece moralim bozuldu.
Kayinbabam cevabını verdi gerçi ama çok cahilce düşüncelere sahip .
O gün kendi ailemle bebek alışverişi için yarim saatliğine görüştüğüm için benle sutten kavga çıkardı
Nasıl zoruma gitti bilemezsiniz .
eşim yoktu . Gelir gelmez ona anlattı suçlu olduğu belli çünkü .
Ertesi gün gitmedim.
Bugünse görümcem başka bir şehirde okuyordu o geldi bana temizlik icin
Sagoolsn baya yardımcı oldu ama bende çok yoruldum
Oturma odasını sildik balkonu yıkadık.
Tülleri yıkadık astik gunesligi utuledik.
Halıları yikamaciya verdik.
Iftara yarim saat kalmıştı tek göndermek istemedim eşimde sende git diyince mecbur gittim
Sofrada hiçbişey yemedim eşim yoktu iftara yetişemedi. Gelince yalandan iki lokma yedim.
Kv. Mı gorceksiniz bir burnundan kil aldirmamalar oğluna bir özel ilgi.
Ne geldiğimde ne giderken öptüm
Selam verdim hayırlı geceler dedim o kadar.
Görümcem yarın yine diğer odalar için bize gelicekti bende bebek alışverişine gidicem halamlarla demistim.
Kaynanama anlatıyor işte.
Madem halası temizleseymis gibi boş bir cümle kurdu
Ben onlardan temizlikte istemedim bişeyde.
Kadın tutalım kimsenin lafını çekemem dedim. Eşimde öyle de böylede laf olcak paranız mı çok diyecekler dedi.
Neyse işte kızlar
Eşimle aramda bu konudan limoni. Dün gitmedim diye.
Kardeşi dün gelmişti. Onu görmeye gidicem dedi. Bende geleyim tatlı yapmıştım diyince hayır ne benim aileme gel ne de kendi ailene git bundan sonra dedi.
Bugün sordum görümceme gitmemiş oraya.
Nereye gittin diyorum söylemiyorda gicik oldum iyicene.
Siz anlatıyorsunuz ya durumlarınızı. Bazen siz gibi olmayı o kadar çok istiyorum ki.
Acaba görebilecek miyim bende huzurlu olduğum günleri kendimi ezdirmedigim günleri.
KAç yaşındasın? Kendinden biraz bahsedermisin çalışıyormusun?
Biraz zaman vermek lazım .
Birde aile sorunları çözülmedikçe ucunu alamaZsın.
Hamileyken insan daha hassas oluyor
16 yaş küçükmüşsün benden.21 yaşındayım canm.
Hayır çalışmıyorum üniversite de öğrenciyim 3. Sınıf
Okulöncesi öğrt. Okuyrm
Eşim kendi işleri
Birikime tek yönlü devam ediyorum
Yarın hemen alıyımKızlar migros ve kipalarda yüz bakım ürünlerinde indirim var.
Arındırıcı jel alfım 5.5 tl
Inşallah..16 yaş küçükmüşsün benden.
Tez zamanda eline mesleğini alırsın inşllah.
Kayınvalide ile geçim zor.
Ben pek sorun yaşamdım kendi özelinde.
Ama yazdıkların çok üzdü. Bir bardak sütü sen onun torunu canı için içtin.
Sanırım inçe düşünceli bir insan değil.
Sende kafanda düşünüp kendini üzme. Senin bir bebeğin var. Onun için sinirleri daha güçlü olmalısın. Gülüp geçmek için çabalamalısın. Zaman bazen yavaş işler ama adalet Erin’de geçinde yerini bulur. Hele ki bir bir hamilenin ahını aldıysa.
Bu kaynana gelin konusu yüz yıllarca sürmüş. Filmlere konu olmuş . Değişmez.
Sen sakin ol .
Ne güzel halan babaannen yanında .
Allah şansını bahtını açık etsin.
İyi geceler.Bugün akşam düğün vardı bizim köylülerin nişanlımda geldi bizimle ordan da nişanlım eltimlere çaya gitmeyi teklif etti.Gittik.Geçen hafta nişanlımın arkadaşlarını iftara davet etmiştik dışarıda.Öğlen de nişanlım alışveriş merkezinde idi.Eltimlerde otururken benimki dedi ki yiğenine gitarını getir.Meğersem geçen hafta yiğenine gitar almış.Bunlar alışveriş merkezinde karşılamışlar kıza gitar almış.Kaynım zaten gitar almış kızına ama çocuk gitarı değil de biraz büyük almış.Biz hep gezerken diyordu ben küçüğünden alacam diye bakıyordu 150 tl falan ben de diyordum düğün yapacağız var kızda ne gerek var diyordum.Ve sanki böyle dememişim gibi gitmiş almış bir de bana demiyor.Orda söyledi aldığına da kızmadım ama neden gizliyorsun.Ben de yazık masraf yapmasın diye bohça istemedim hatta takı seti de mi aldırmasam diye düşünüyordum.Annesigil köye giderken bayramcalık al nişanlına dediler.Ben de ne gerek var diye düşündüm ama bugünkü gitar olayından sonra bidaha acımayacam ne gerekli ise yapsın.Zaten yıllarca hep kardeşine eşine ve yiğenine harcamış hala da devam ediyor ben de kısıyorum herşeyden.Bir daha kısmayacağım acımayacağım da orda bozuntuya vermedim çok sevindim hatta ama gizlemesine kızdım.Siz olsanız ne düşünürdünüz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?