Küçük Düşün Büyük Olsun!

Aynen öyle
Bebek olunca da onlar bizden çıkmaz artık.

Sabir sabir cekiyorum da eşimin şu davranışları beni çok yıpratıyor.

Bana değer vermiyor gibi hissediyorum davranislarindan. Kendi istekleri olsun diye küs veya ters konusmaya basvuruyor.
Tek işi telefon nereye gitsek evde de öyle

Bende çok şeyler yaşadım.
Normalde sakin ve umursamaz ruh halim vardır.
benim bile deliye döndüğüm anlar oldu.

bende sabrettim mesafe koydum.

Bence bir süre kendi haline bırak.
İstediği gibi yapmak istediklerini yapsın.
Sonra kendini düzeltmiyorsa oturup gözden geçirmeniz lazım durumu

birde bebek çok değiştiriyor düzeni bunu da unutmayın :)

B Bugunneselibirgun senin eşin ve ailesiyle ilgili yazdıklarını önceden diğer konulardan da hatırlıyor ve sana gerçekten hem üzülüyor hem kızıyorum.
Evlilik denge ve eşitliktir bana göre. Biri diğeri mutlu olacak diye sürekli fedekarliklar yapar ve alttan alırsa mutsuz olur.
İşleri, bütçeleri ortak olsun ilk tatsizliklar yaşandığında en azindan yeme içme olayını ayirsaydin ve davranışının arkasında dursaydin keşke. İyi bile olsalar sürekli içiçe olmak akrabalık ilişkilerinde genelde ters tepiyor gözlemlediğim kadarıyla.
Allah ne verdiyse evinizde yer ama huzurlu olursunuz. Gerektiğinde insanları kırmadan hayır demeyi bilmek gerekiyor yoksa yıpranan ve üzülen hep siz oluyorsunuz.
Annesi ve eşiyle dengeyi kurmayı başaramayan, evinin sorumluluklarını tasiyamayacak erkekler de evlenmesin ayrıca. Otursunlar anasının dizinin dibinde.

Bu tarz örnekler çok benim çevremde.
genelde zenginse erkek tarafı aman para bölünmesin diye uğraşırlar.
erkek de bu hayat yapısında büyüdüğü için annem böyle yaşamış eşimde böyle yaşar diye düşünüyor.
bilmiyor ki zaman değişiyor.
Bunu bilerek ve kabul ederek evlenmişse erkek diyor ki biliyordun böyle olacağını.
ancak çocuklar büyüdüğünde bi rahat yaşantıya geçiliyor.

Aslında çok karmaşık bir yaşantı
Evlenmeden önce konuşulmalı her şey

Yani din ince bir çizgi tabiki Allahla kul arasına girilmez ama oruç tutup domuz gibi demek ne kadar ayıp.
Bu insanların dilleri durmuyor.
Dargın kırgın olabilirsin ama arkadan domuz gibi demek ne kadar terbiyesizlik.

Kv ile mesafede de eşler destek çıkacak.
Eşlerle bu konuda konuşulmalı kv ile birebir laf laf içine girilmesini sevmiyorum. Sonu tartışma ile bitiyor.
Eşlerde anlayışlı olmalı.
Çok şükür ki eşim bu konuda beni ezdirmedi. Bu bayram gitmicem. İlla gel demiyor. Bende de tahammül yok.
Rabbime şükür ki aynı memlekette değiliz bari mesafeyi bahane ediyorum ya yakın olsaydık diyorum ne yapardım ben. Psikoloji almış başını gitmiş olurdu herhalde.yılda 3 kereye tüylerim ürperirken Aman Allah yazdıysa bozsun.
Geçende rüyamda kv elti kaynımı gördüm
Bildiğiniz kabuss

İlahi adalet bende de tecelli etti.
Kv ne pişman
Üstelik biricik gelini ve kaynım boşanmanın eşiğinde. İstemem kimsen yuvası yıkılmasın dua ettim çocukları var yazık ama evdeki huzursuzluk ona kadar gitmiş ne üzgün
Bende diyorum hayırdır kv ne diye annemle görüşmeye falan çalışıyor.

Canım yeme içme olayı eskisi kadar bir değil aslında.
Önceden gittiğim saat bile sorun olurdu. Niye 10 da gitmemisimde 12 de gitmişim gibi.
Bunu aştık çok şükür.
Ben yine evde hazırlamaya devam edeceğim en güzeli
Yine isteyen istediğini düşünsün. Esimede kaynanayada yaranilmiyo zaten.

Böyle olacağını bilmiyodum canm
Malesef bilseydim bile bile ateşe atmazdım kendimi.

KAç yaşındasın? Kendinden biraz bahsedermisin çalışıyormusun?
Biraz zaman vermek lazım .
Birde aile sorunları çözülmedikçe ucunu alamaZsın.
Hamileyken insan daha hassas oluyor

KAç yaşındasın? Kendinden biraz bahsedermisin çalışıyormusun?
Biraz zaman vermek lazım .
Birde aile sorunları çözülmedikçe ucunu alamaZsın.
Hamileyken insan daha hassas oluyor

21 yaşındayım canm.
Hayır çalışmıyorum üniversite de öğrenciyim 3. Sınıf
Okulöncesi öğrt. Okuyrm
Eşim kendi işleri
Birikime tek yönlü devam ediyorum

21 yaşındayım canm.
Hayır çalışmıyorum üniversite de öğrenciyim 3. Sınıf
Okulöncesi öğrt. Okuyrm
Eşim kendi işleri
Birikime tek yönlü devam ediyorum
16 yaş küçükmüşsün benden.
Tez zamanda eline mesleğini alırsın inşllah.
Kayınvalide ile geçim zor.
Ben pek sorun yaşamdım kendi özelinde.
Ama yazdıkların çok üzdü. Bir bardak sütü sen onun torunu canı için içtin.
Sanırım inçe düşünceli bir insan değil.
Sende kafanda düşünüp kendini üzme. Senin bir bebeğin var. Onun için sinirleri daha güçlü olmalısın. Gülüp geçmek için çabalamalısın. Zaman bazen yavaş işler ama adalet Erin’de geçinde yerini bulur. Hele ki bir bir hamilenin ahını aldıysa.

Bu kaynana gelin konusu yüz yıllarca sürmüş. Filmlere konu olmuş . Değişmez.
Sen sakin ol .

Ne güzel halan babaannen yanında .
Allah şansını bahtını açık etsin.

Kızlar bende yarın için niyetlenmek istiyorum.
Bu gece bir sahur programı yaparız eşimle

Yaramazı da geç yatıracağım , sabah erken kalmaz

İyi geceler.Bugün akşam düğün vardı bizim köylülerin nişanlımda geldi bizimle ordan da nişanlım eltimlere çaya gitmeyi teklif etti.Gittik.Geçen hafta nişanlımın arkadaşlarını iftara davet etmiştik dışarıda.Öğlen de nişanlım alışveriş merkezinde idi.Eltimlerde otururken benimki dedi ki yiğenine gitarını getir.Meğersem geçen hafta yiğenine gitar almış.Bunlar alışveriş merkezinde karşılamışlar kıza gitar almış.Kaynım zaten gitar almış kızına ama çocuk gitarı değil de biraz büyük almış.Biz hep gezerken diyordu ben küçüğünden alacam diye bakıyordu 150 tl falan ben de diyordum düğün yapacağız var kızda ne gerek var diyordum.Ve sanki böyle dememişim gibi gitmiş almış bir de bana demiyor.Orda söyledi aldığına da kızmadım ama neden gizliyorsun.Ben de yazık masraf yapmasın diye bohça istemedim hatta takı seti de mi aldırmasam diye düşünüyordum.Annesigil köye giderken bayramcalık al nişanlına dediler.Ben de ne gerek var diye düşündüm ama bugünkü gitar olayından sonra bidaha acımayacam ne gerekli ise yapsın.Zaten yıllarca hep kardeşine eşine ve yiğenine harcamış hala da devam ediyor ben de kısıyorum herşeyden.Bir daha kısmayacağım acımayacağım da orda bozuntuya vermedim çok sevindim hatta ama gizlemesine kızdım.Siz olsanız ne düşünürdünüz?

Inşallah..
Inan elimde mesleğim olmadan çocuk sahibi olduğuma üzülüyorum
Ya tek çocukla kalacağım ya da ileride 5 1p sene sonra Alah nasip ederse bir çocuk daha anca öyle düşüneceğim
Hem hamileliğim zor gecti. Hem onun bunun lafiyla ugrasmak zorunda kaldim
Hem çocuğuma istediğim biseyi alamadım.

Inşallah bugünlerde geçer

Senin onu düşündüğün kadar sisi maddi acıdan düşünmediğini düşündüm.
Sen herşeyden kistikca o biseeylerin farkına varmadigi icin ve sen "gerekte duymadigin"icin anlamicak paranin degerini.
En güzeli üstüne düşeni yapsın.

Günaydın herkese
Geç yatmama rağmen bir pazar günü erkenden uyandım.
Dün kızın doğumgünüydü, şehirdışından kayınvalide kayınpeder geldi. Kendi ailem oldu. Bir de tesadüf bir arkadaşım geldi şehirdışından.
İftar yemeğini yedikten sonra pasta kestik. Pastayı kendim yaptım. Kayınvalide dereotlu poğaça yaptı. Su böreği getirmişti, meyve çay yaptık. Zaten saat geç olunca çok şey yenmiyor diye az tuttuk.

Dün ayrıca ikea ya gittik. Kıza giysi dolabı alacaktık. 2 senedir kıyafetleri çekmecede duruyordu. Gerçekten ihtiyaçtı. Kayınpeder ödedi doğumgünü hediyesi olarak.
Ayrıca 2 hurç, 1 kelepçeli kek kalıbı, 1 fırın tepsisi de aldım.

Annemler de kızıma çeyrek altın hediye ettiler

Bu aralar pek mutluyum Allah bozmasın. Siz de durumlar nasıl?

Geçmişi okuyup geliyorum

Günaydın kızlar. Benim de yoğun bi haftadan sonra yine yoğun bi haftasonu gecti.dün oglen gibi büyük abimin eşi aradi. Aksama sendeyiz diye, ev icin hayırlı olsuna geleceklerdi, hem de ziyaret, aynı ildeki abimleri de çağırdım. Kizkardesim de geldi. Baya kalabalik ve güzel gecti. Ev hediyesi olarak abim kizkardesim birer ceyrek getirmişler sagolsunlar. İki ceyregim daha oldu :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…