Biz evlendigimizde esim 30 yasindaydi.İyi geceler.Bugün akşam düğün vardı bizim köylülerin nişanlımda geldi bizimle ordan da nişanlım eltimlere çaya gitmeyi teklif etti.Gittik.Geçen hafta nişanlımın arkadaşlarını iftara davet etmiştik dışarıda.Öğlen de nişanlım alışveriş merkezinde idi.Eltimlerde otururken benimki dedi ki yiğenine gitarını getir.Meğersem geçen hafta yiğenine gitar almış.Bunlar alışveriş merkezinde karşılamışlar kıza gitar almış.Kaynım zaten gitar almış kızına ama çocuk gitarı değil de biraz büyük almış.Biz hep gezerken diyordu ben küçüğünden alacam diye bakıyordu 150 tl falan ben de diyordum düğün yapacağız var kızda ne gerek var diyordum.Ve sanki böyle dememişim gibi gitmiş almış bir de bana demiyor.Orda söyledi aldığına da kızmadım ama neden gizliyorsun.Ben de yazık masraf yapmasın diye bohça istemedim hatta takı seti de mi aldırmasam diye düşünüyordum.Annesigil köye giderken bayramcalık al nişanlına dediler.Ben de ne gerek var diye düşündüm ama bugünkü gitar olayından sonra bidaha acımayacam ne gerekli ise yapsın.Zaten yıllarca hep kardeşine eşine ve yiğenine harcamış hala da devam ediyor ben de kısıyorum herşeyden.Bir daha kısmayacağım acımayacağım da orda bozuntuya vermedim çok sevindim hatta ama gizlemesine kızdım.Siz olsanız ne düşünürdünüz?
Kızlar merhaba
Çocuğunuz yeni doğduğunda gelen takıları
Nasıl degerlendirdiniz
Ne yaptınız.
Eşiniz istediğinde verdiniz mi mesela.
Ben çiçek icin para harcamak istemiyorum.Selam kızlat niyetlenemedim.
Hasta oldum.
Çiçek baknayı çok severim lelli
Elim iyidir maşallah tutar ektiğim
Gidiyorum çiçeklerim kalcak eşime sıkı sıkı tembihliyorum akşamları su ver diye.
Orkideme yazık olcak
Sardunyalarım var balkonda yazlık mor pembe çiçekler karagöz çiçeklerim papatyalarım ahh ahh aklım çiçeklerimde kalcak.
Esimden kimse bisi takmadı ogluma.Kızlar merhaba
Nasıl degerlendirdiniz
Ne yaptınız.
Ben çiçek icin para harcamak istemiyorum.
Ama kimsede yok çiçek bakan bir kök alabilecegim.
Ama cok hevesim var.
Ordan burdan yolup tutturmaya calisiyorum iste.
Esimden kimse bisi takmadı ogluma.
Bizden 4 çeyreği oldu onunda üzerine ekleyip bilezik almistim.
Hepsi altın olarak banka kasasında duruyor. İlerde üzerine eklerim diye düşünüyorum. Çocukların bir ihtiyacına gider ilerki yaşlarda.Kızlar merhaba
Nasıl degerlendirdiniz
Ne yaptınız.
Ben senin yerinde olsam hiç ince düşünmem . Çünkü bu işler bir kere oluyor. Ayrıca sen sıkarsın nişanlın diğer tarafa harcar üzülürsün. Ama gizli hep kesen olsun.Günaydınlar dünkü düşüncelerimden sonra gece rüyamda 2 kere korkuttular beni günaha girdim galibaama evlenecekken gereksiz masraf yapmasına bozuldum ona belli etmedim de bi de söylememesi canımı sıkmıştı.Neyse ben de onla beraberken yiğenlerime bişeyler alayım da görsün :)
Bugünler geçer, sağlık en önemlisi.aile ileInşallah..
Inan elimde mesleğim olmadan çocuk sahibi olduğuma üzülüyorum
Ya tek çocukla kalacağım ya da ileride 5 1p sene sonra Alah nasip ederse bir çocuk daha anca öyle düşüneceğim
Hem hamileliğim zor gecti. Hem onun bunun lafiyla ugrasmak zorunda kaldim
Hem çocuğuma istediğim biseyi alamadım.
Inşallah bugünlerde geçer
Amin Allah kabul etsin canımHepimizin Kadir gecesi mübarek olsun. Bugün oruç tutdum. Hiç zorlanmadım. Ama son saatlere Doğru şekerim yükseldi. Beni çok sarsıyor bu şeker.
Yoksa acıkmadım ,susamadım .
Allah bu yılda tutmayı nasip etti.
Sağlığım el verse hepsini tutacağım . Ama şeker çok sarsıyor.
Birikim Yok tasarrufa devam .
Akşam menüde;
Tarhana çorba
Roka salata
Fırında levrek
Fırında patates
Tatlı
Oğluş ile yattık bende uykum gelmeden bakıyım buraya dedim.
Canım hic öyle düşünme.Inşallah..
Inan elimde mesleğim olmadan çocuk sahibi olduğuma üzülüyorum
Ya tek çocukla kalacağım ya da ileride 5 1p sene sonra Alah nasip ederse bir çocuk daha anca öyle düşüneceğim
Hem hamileliğim zor gecti. Hem onun bunun lafiyla ugrasmak zorunda kaldim
Hem çocuğuma istediğim biseyi alamadım.
Inşallah bugünlerde geçer
Biz bizimkilerden muzdaripken daha fenaları varmışKızlar neredeyse iki saattir geçmiş mesajları oluyorum.
Kışlık hazırlıklardan
Ve kayınvalide ile ilgili sorunlardan konuşulmuş.
Bu konuda bende çok çekiyorum malesef..
Hamile halimle kocamin aldığı 5 litre sütten bir bardak içtim diye kayinvalidem bana çok yedin ben üç çocuk doğurdum buyuttum bir bardak süt içmedime kadar laf saydı. Iki gün önce.
Benimde o gece moralim bozuldu.
Kayinbabam cevabını verdi gerçi ama çok cahilce düşüncelere sahip .
O gün kendi ailemle bebek alışverişi için yarim saatliğine görüştüğüm için benle sutten kavga çıkardı
Nasıl zoruma gitti bilemezsiniz .
eşim yoktu . Gelir gelmez ona anlattı suçlu olduğu belli çünkü .
Ertesi gün gitmedim.
Bugünse görümcem başka bir şehirde okuyordu o geldi bana temizlik icin
Sagoolsn baya yardımcı oldu ama bende çok yoruldum
Oturma odasını sildik balkonu yıkadık.
Tülleri yıkadık astik gunesligi utuledik.
Halıları yikamaciya verdik.
Iftara yarim saat kalmıştı tek göndermek istemedim eşimde sende git diyince mecbur gittim
Sofrada hiçbişey yemedim eşim yoktu iftara yetişemedi. Gelince yalandan iki lokma yedim.
Kv. Mı gorceksiniz bir burnundan kil aldirmamalar oğluna bir özel ilgi.
Ne geldiğimde ne giderken öptüm
Selam verdim hayırlı geceler dedim o kadar.
Görümcem yarın yine diğer odalar için bize gelicekti bende bebek alışverişine gidicem halamlarla demistim.
Kaynanama anlatıyor işte.
Madem halası temizleseymis gibi boş bir cümle kurdu
Ben onlardan temizlikte istemedim bişeyde.
Kadın tutalım kimsenin lafını çekemem dedim. Eşimde öyle de böylede laf olcak paranız mı çok diyecekler dedi.
Neyse işte kızlar
Eşimle aramda bu konudan limoni. Dün gitmedim diye.
Kardeşi dün gelmişti. Onu görmeye gidicem dedi. Bende geleyim tatlı yapmıştım diyince hayır ne benim aileme gel ne de kendi ailene git bundan sonra dedi.
Bugün sordum görümceme gitmemiş oraya.
Nereye gittin diyorum söylemiyorda gicik oldum iyicene.
Siz anlatıyorsunuz ya durumlarınızı. Bazen siz gibi olmayı o kadar çok istiyorum ki.
Acaba görebilecek miyim bende huzurlu olduğum günleri kendimi ezdirmedigim günleri.
seni kırdığı için o üzülsünNasıl sinir oldum o uyuza.benimki de hamileyim herkese meyve tabağı hazırlamış kocama verdi ben de eşimin yanında oturuyorum banada sen nasılsa yemiyorsun diye hazırlamadım dedi yani şuan aynı evdeyim ama 2yıl sonra evi ayırırsam bir daha bayram seyran dışında görmücem onları diye eşimde benim gibi düşünüyor şu beraber oturma ona herşeyi gösterdi Allahtan. Sanada selamet versin Rabbim ama eşeğin büyüğü ahırda daha çocuk doğsun ona karışacak hele lohusa halinle off off. Benim ki ilk çocuğumda ben süt sağıyorum buda çocuğun gazını çıkartıyor dolaşıp dolaşıp senin sütün iyi değil yağlı değil ondan yaramıyor.sezeryan oldum yani olmuşum daha dönüş yok. Normal olsaydı daha iyiydi ben normal doğurdum hastalanmadılar cahil insan işte benim açılmam olmamış çocuk tam alınırken kaka yapmış bunlar çok tehlikeli o bilmiyor ama lohusa halimle beni çıldırttı resmen
niye boşanacaksın sorunun üstesinden gelmeye çalış sonuçta bir rekabet ortamına dönmüş ne meydan bırakacan böylesineMuuhtemelen beni cigrimdan cikarticak ve biz yine boşanma aşamasına gelicez.
Arkadaşın yigenide anne karnında strese girip kakasini yemiş. Günlerce yavrusunu kucağına alamamışlar.
Istemiyorum bu kadını yakınmda civarimda.
Evlerimiz ayrı ama yemek için gidiyoduk
Eşimin ailesinin işleri bir.
Paralarıda bir yani anlıyacağınız .
O yüzden beni çok koruyamıyor kendisine laf gelecek korkusundan.
Duhn temizliği görümcem yaptı sözde kızlar ama ağrıdan elimi bile açıp kapatamıyorum
Sırf yardim olsun diye kendimi çok zorladım.
İyi geceler.Bugün akşam düğün vardı bizim köylülerin nişanlımda geldi bizimle ordan da nişanlım eltimlere çaya gitmeyi teklif etti.Gittik.Geçen hafta nişanlımın arkadaşlarını iftara davet etmiştik dışarıda.Öğlen de nişanlım alışveriş merkezinde idi.Eltimlerde otururken benimki dedi ki yiğenine gitarını getir.Meğersem geçen hafta yiğenine gitar almış.Bunlar alışveriş merkezinde karşılamışlar kıza gitar almış.Kaynım zaten gitar almış kızına ama çocuk gitarı değil de biraz büyük almış.Biz hep gezerken diyordu ben küçüğünden alacam diye bakıyordu 150 tl falan ben de diyordum düğün yapacağız var kızda ne gerek var diyordum.Ve sanki böyle dememişim gibi gitmiş almış bir de bana demiyor.Orda söyledi aldığına da kızmadım ama neden gizliyorsun.Ben de yazık masraf yapmasın diye bohça istemedim hatta takı seti de mi aldırmasam diye düşünüyordum.Annesigil köye giderken bayramcalık al nişanlına dediler.Ben de ne gerek var diye düşündüm ama bugünkü gitar olayından sonra bidaha acımayacam ne gerekli ise yapsın.Zaten yıllarca hep kardeşine eşine ve yiğenine harcamış hala da devam ediyor ben de kısıyorum herşeyden.Bir daha kısmayacağım acımayacağım da orda bozuntuya vermedim çok sevindim hatta ama gizlemesine kızdım.Siz olsanız ne düşünürdünüz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?