Küçük Düşün Büyük Olsun!

Günaydın kızlar

Size bir arkadaşımı anlatmıştım ya canımı sıkan davranışları olmuştu bana karşı.Sizde herkesin gerçek yüzü evlendikten sonra ortaya çıkacak canını sıkma demiştiniz.Haklı çıktınız.

Onunla konuştum da keşke nişan olmasaydı ayrılırdım diyor.Kv gorumceleri nişanlısı Kp başka gelinlerine insanlık dışı şeyler yapmış.Arkadaşım da gelinliğin damatlığın düğün salonunun parasini bile kendi vermiş.Hicbirseyin masrafına karışmamışlar.Hep paramız yok diyorlarmış.

Balayına 3 günlüğüne karadenize gitmek istemiş nişanlısı olmaz demiş.Nişanlısı ben abimin kardeşlerimin borcunu ödicem demiş.Nişanında sadece 20 lira takmışlar şaka gibi.Düğünde de biz birşey takamayiz yapamayiz demişler.

Kız kendi ailesine hiç söz hakkı vermemiş.Şimdi pişman.Ama nişanlısı birşey olsa kendi annesine babasına soruyormuş.Tv bulaşık makinesi filan almayın demişler o yuzden almicaklarmış.

Onun adına üzüldüm.Keşke mutlu olsaydı.Böyle olmasaydı.Kendini bile bile ateşe atıyor.Hayatını mahvetti.

Günaydın mrv
ben onun yerinde olsam bu evliliği tekrar gözden geçiririm
sonuçta nişan tanıma evresi
bir ömür boyu gereksiz konualr ile savaşarak hayatını mahveder.
evlilik çok iyi düşülmesi gereken bir kurum.
henüz nişanlısı biz olmayı başaramamış
bizim bir komşu kızı vardı aynen öyle herşeyi kendi yaptı
sonra bir gün ağlayarak bunları hep ben aldım dedi
evliliği de 3 yıl sürdü
dogum yaptı çocuk 2 yaşında filanken boşandı
adam gitti tekrar evlendi
kız annesinin evinde anne baba oğlu yaşıyor.
tek çocuk işi yok kimse ile görüşmüyor.
olan hep kadına oluyor.
çok iyi düşünsün.
sanki mecburiyeti var gibi evlenmesin.
nişan çok önemli bir ayrıntı değil

kızlar sizlere tavsiyem esmalardan okuyun
eşinizin sevgisini kazanmak için ya vedud
sinirli anlarında ya halim
size birileri haksızlık yapıyorsa ya müntekim
nettn bakabilirsin ne için okunduğuna
Çok haklısın ben cok inanıyorum canim.
Ben fayda gördüğümü kesinlikle dusunuyorum.
Mesela esim oncedende tamam belki cok koruyamadi beni onlara karsi ama hep yanimda durdu bir sekilde.
Şuan daha çok gördü herseyi.
Şuan sen ulasilmazsin, sen gözde oldun, sen en iyisi oldun falan diyor.
Ve herkese eşit olmam hoşuna gidiyor.
Ben geleni en güzel sekild e ağırlamaya calisiyorum onun hatrına ve yorum yapmıyorum kimse hakkinda.
Esiminde hoşuna gidiyor.

Kesinlikle bol bol esma cekmemin yeri cok fazla.
Eşim daha anlayışlı artik bu konularda.
Ben ondan daha ince düşündükçe ipleri iyice elime verdi.

Mesela yeğenine ev hediyesi almam onu düşünmüş olmam esimin gözünde beni daha çok yuceltti.
Onlar sana yapmazken sen yaptin sen düşündün dedi.
Ne dersem daha çok yapiyor yani benim kararlarıma daha çok guveniyor.
Bana bırakıyor.

Cok yazik etmis kendine arkadasin.
Iste aileden kopuk kendi başına davranınca hep hüsran oluyor.

Kesinlikle haklisin.
Olan kadına oluyor.
Yuvam olsun huzurum olsun diye görmezden gelinen şeyler gittikçe büyüyor ve artik insani rahatsiz ediyor.
Genelde nekadar boyle şeyler duyduysamda hep boşanmayla sonuclaniyor.

Hep sey diyorum misal annelerimizin zamanında tamam belki bir aile üstünlüğü baskısı daha coktu.
Bizlerde de teknoloji zamanı degildi.
Ama şu cağda okadar çok örnek var ki tvlerde , netlerde etrafimizda.

Ben daha baba baskısıyla buyudum hani babamızdan habersiz gidemezdik edemezdik

Ama şimdiki nesil gayet rahat
Bunun kiymetinide hic bilmiyorlar

Bizim bahcemizde erik(kirmizi) ve mürdüm erigi(yeni dunya) agacimiz var.
Hafta sonu esimi ağaca cikaricam.
Kızaran erikleri toplasin komposto yaparim.
Mürdüm erigide sulu sulu oluyor bayada cikiyor yenir.
Ceviz dikmistik annemle o da epey boy vermis.

Eltim gorumcem bahçeyi görünce cok heves ettiler dikerdik olsaydi bizim diye.

Aiy aklima geliyor biz buraya tasininca ne beddualar gorumcemden ne kiskancliklar yok icguveymi gidicen vs vs neler neler.
Şuan rahatimizi gördükçe imreniyorlar.

Iste bu cemkirmeler hep kiskanclik.

Bu arada küçük eltim büyük eltim icin kaynanama diyormuş ki beni kıskanıyor beni çekemiyor diyormuş
Eltimden neredeyse 15-20 yaş kucuk.
Ne ayıp şeyler ya.
Hayır büyük eltimin konumu ona göre daha iyi kadın calisiyor eli para tutuyor.
Neyini cekemesin.

Tam çekirdek alip citleyip izlemelikler valla.
:)

Bu arada ben bayramda ne giycem ya diye dusunuyorum.
Ne gözel hic bayram merasimleri yoktu rahattim.
Şimdi abisi ablası derken gezdirecek beni şık olmak istiyorum.

Bi dolabı dolabı dökmem gerek.

Ayrıca bir damla yemek yok evde oy oy oy.
Yemek de yap lelli diyede not ettim yapcam bir ara insallah.

sen yaparsın 2 dakikada yemekleri lellim :)

kıskançlık öyle fena bir duygu ki, nazar göz hep bunları getiriyor.
allah kem gözlerden , kötü sözlerden uzak etsin.
bir yengem vardı hep şöyle derdi
3 kardeşlermiş, gül gibi geçinirdik ne zamn ki el girdi aramıza canım agbim , canım kardeşim hep aramız açıldı.
el girincemi öyle oluyor. yoksa fesat girincemi bilmiyorum.
azıcık bir öne çık hemen dikakt çekiyor.
eşim bu işi iyi biliyor
ne gezdiğimizi ne aldığımızı kimseye söylemiyor.
biz tatile gidi gittiğimiz yerden ararız çoğu zaman.
yani birşye mi derler hayır.
ama yine de planlarımızı hiç bahsetmez.
annem bile olsa söyleme der.

Cok yazik etmis kendine arkadasin.
Iste aileden kopuk kendi başına davranınca hep hüsran oluyor.
Çok haklısınız.
Nişanlısı için ailesini karşısına aldı.Herkesle kavga etti.
İmam nikahlari olmuş.Bide babası kendin ettin boşanirsan falan benim kapıma gelme demiş.
Ta baştan beri yanlışlar yaptı.Körü körüne inandı.Çok defa uyardım yanlış şeyler yaptığında yapma dedim ama dinlemedi.Gerçi annesini babasını dinlemeyen beni dinlermi.
Şimdi de anneme babama karşı ayrilmicam evlenicem ama sonra boşanicam diyor.Yani hiç sağlıklı düşünemiyor.

mesela görümcem 8 yıllık evli bir kere tatile gitti.
bana geçen diyor ki abla bu yıl tatil nereye planladınız
bende daha hiç plan yok bakalım,gitmeyede bilriz dedim,hiç bahsetmedim.
söylemeden gidince tatil daha iyi geçiyor,ona inanıyorum.
evliliğimin başında hep söylerdik,ya bir tartışma ,ya bir tatsızlık çıkardı.
şimdi hiç bahsetmiyoruz
geçen yıl mesela çok uzun ve gezmeli bir tatil planladım. ama kesinlikle söylemedim.
gittik 2 gün snr dedik biz şurdayız diye.

kendi elelri ile hayatını bitirmiş

Bende resim falan atıyorum bilerek yapiyorum gorumcem sevmediğim eltimede anlatsın falan diye çünkü surekli takip ediyor.
Ve onlarda laf taşıma huyu var.

Ama artik bende plan vs soylemicem.
Dün bilekligim kirildi.
Bilekliğimde ek yoktu üst kısmı bütün bilezik gibi diyim kopcası vardi sadece altta.
Ust kısım otururken orta yerinden ikiye ayrildi.
Baktim kolumda bisi sallanıyor saatin yanına takmıştım baktim bileklik.
3 yıldırda kullaniyordum.
Altın değil ama seviyordum.

Saglik olsun bakalim.

Bu kizlarin gozu nekadar kapali.
Ben şahsen evlenmeden once gercekden bir laf sokma istenmediğini anlama vs hissetseydim ayrilirdim.
Meğer esim ozaman ben seviyorum kimse karışmayacak demis.
Restlesmiş hepsiyle.

Ondan kimse bisi diyemedi bir de esim bizi sık bir araya getirmiyordu yani ortam olmuyordu bir araya gelecek.

Hıı tabi köprüden Gecene kadarmış orasi ayri.
Ama bir laf soz kavga olsaydi ben seviyorum evlencem asla demezdim.

Evlenip de sonra baba evine dönmek ne zor.
2 kuzenim bunu yaşadı laflar sözler
Ikisi de babası istemediği halde evlendi.
Bile bile lades dediler yani

imrenseler bile yetiyor.
insan nefsş der eşim
kardeşin bile olsa kıskanır..
haklı yani

Onun nişanlısı arkasında da durmuyor korumuyorda. Tabi evlendikten sonra gerçek yüzlerini gosterirlerse yapacak birşey yok.Tamamen şans.Elden birşey gelmez.Ama o şimdiden gördü nasıl bir insan olduklarını.

Bide şu var arkadaşımin elinde evlenip evlenmemek.Ama çocuğu olursa o çocuğun suçu ne.Kendini düşünmüyorsa bari olacak çocuklarını düşünsün.Çocuğunun günahına girmesin.

Merhaba Arkadaşlar;

Bu hafta sonu güzel gelişmeler oldu.

Yatırım için alacağımız evin sözleşmesini imzaladık. Merkeze uzak ama havası çok güzel bir yer. Gelişmeye açık... Çok mutlu olduk. Eğer kredimiz çıkarsa aylık 1200tl gibi bir ödememiz olacak. Elimize geçen kiralarla aylık borcumuzun büyük kısmını ödemeyi planlıyoruz.

Pazar günü de evde temizlikçi vardı. Temizlik yapılırken sadeleşme konusunda biraz çalışma yaptım. Kullanmadığım ama ne yazık ki çeyiz kapsamında aldığım mutfak ıvır zıvırlarını kutulayıp kaldırdım. (daha evliliğin başında olduğum için atamadım) Hamilelik sürecinde fazla eğilip doğrulmamak için yemek yaparken kullandıklarımı ulaşılabilir hizalara getirdim. Perdelerim yıkandı. Halılarım yıkandı. Bayram için evim hazır. Yemeklerimi de yapabilirsem kendimi çok iyi hissedeceğim.

Anneciğimin bize anlattığı masallardan birini kaleme aldım. Abimin okulunda bir masal kitabı derlemesi var. Onlara destek olmak için. Hem eğlendim, hem duygulandım. Ayrıca annemin masalının bir kitap vasıtasıyla okunması beni gururlandırdı.

Bu ay tüm masraflar bir araya geldi. Ev için yapılan birikim, tatil, bayram, bebiş alışverişi bizi acayip zorlayacak. Ayrıca düğünler için bu ay ve gelecek ay 1 çeyrek almam lazım. Babalar günü de bu ay...Bizim için çok özel bir gün olacak. Bir sürpriz yapmak istiyorum eşime.

Bu ayki harcamalarımız bizi en azından 2-3 ay sallayacaktır. Belki aileden destek alabiliriz. Sonradan ay ay ödemek kaydıyla. Ama biraz kendimizi toparladıktan sonra kendime gelecek seneki tatil, bebiş, kurban masrafı gibi giderler için ayrı ayrı kumbara yapmayı planlıyorum. Gelecek seneye kadar açılmayacak şekilde paramı biriktireceğim. Bu ayki gibi yapmak istediklerim için paramız yok bahanesiyle karşılaşmak istemiyorum.

Uzun oldu kusura bakmayın. Her şey gönlünüzce olsun.

bu hafta 3,5 gün çalışacağız.
şu emeklilik yasası değişse de bende evde takılsam ne güzel olurdu
evimi özlüyorum,
çalışmak güzel ama evime bir yön veriridim.
kadın geliyor ama kendim olsam her gün bir oda temizler
snr hepsini kendi içinde düzenlerdim.
şimdi herşey kadının yaptıgı gibi oluyor, bazen o da beni çok yoruyor.
onun keyfini bekliyorum, toz almaz benden bekler.
biraz daha idare edip başka bir kadın almayı düşünüyorum
herşeyi baştan konuşacağım.
toz almaz, oyalanarak iş yapar.
çok konuşuyor, lafa düşkün saat akşam 10 a kalıyor
çene bir milyon
akşam geçe kalınca da ben fazla veriyorum.
şunu anladım, bilerek yapıyor fazla almak için.
5 yıldır bana 10 yıldır kayınvaldeye geliyor.
kayınvalde başka bir sorun yaşadı kayınvalde almıyor.

kızlar merhaba.. bu aralar özel sektörde çalışan hamile kadınların doğum izninden sonra alacakları doğum parasını araştırıyorum.. bu konuda bilgisi olan var mı. 16 haftalık doğum izni süresince sgk bana maaşımın bi kısmını ödeyecekmiş.. detayları bilen varsa, bana yardımcı olsa sevinirim.. internette araştırdım. brüt maaş üzerinden hesaplanıyor diye yazan yerler de var net maaş diyen de var.. aranızda bu durumu yaşayan varsa beni aydınlatsa sevinirim:) ha bi de nasıl hesaplanır??

bu son bi haftadır bu konuları araştırıyorum.. aslında kafamda 3 konu var netleşmesini istediğim..
1- doğum iznim bitince alacağım ödemeyi nasıl hesaplayacağım, detayları..
2- doğum iznim bittikten sonra işi bırakmayı düşünsem ( iş değişikliği yapabilirim bakacağım duruma ) işsizlik maaşına başvururum ve ne kadar alabilirim
3- eşim de iş değişikliği yaptı, ilçeye git gel yapacak.. eş durumundan merkeze gelme hakkı olabilirmiş ve gelmesi için de benim bi süre sigortalı işte olmam gerekliymiş.. onun da eş durumundan tayin isteme durumu olabilsin diye doğumdan sonra çalışmam gerekli mi diye bakıyorum...

ne kadar da detaylar varmış.. sanırım bunların cevabını en sağlıklı sgk ya giderek alabilirim:) aranızda bilgisi olandan ön bilgi almak isterim.... sevgiler..

Selam Kızlar

Annemle alışverişten geldik şimdi.Kitap bluz pudra alacaktım.Amma velakin tabiki bluz beğenemedim.Kitap ta kitapçıda yokmuş.Gratiste de aradığım pudrayı bulamadım.

Yani tipik Merve aradığı birşeyi bulamadan geldi yine:))

Gratisten 2 küçük el kremi ve acı badem sütü aldım 16.20 lira.Bide otobüs kartıma para yükledim 10 lira.

İyi yanını düşünim param şimdilik bana kaldı:))Kumbaraya da 15 lira attım.

Annem benden geçen yıl 3 çeyrek altın almıştı.Bugün 2 gram altın verdi.Almam dedim.Sonuçta o para yine bizim için harcandı.Ama alacaksın kardeşin bizden para alıp dururken ben haksızlık yapamam sana dedi.Diğer aydada çeyrek altın alıp verecekmiş.

Anlayacağınız evdekileri haraca bağladım

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…