- 1 Ekim 2013
- 8.464
- 20.517
- 548
cevremdekilerin kullanması ıcın bılgıleri kaydedıcem ck tsk ederim ben de . memurlar için durum nası acabaCanım, toplamda 16 hafta doğum iznin var. Eğer doğum gerçekleşmeden önceki 1 yıllık süre içerisinde en az 90 gün sigorta primi ödendiyse ve doğum öncesi izne ayrılma ve doğum esnasında sigortalılık durumun devam ediyorsa rapor parası alabiliyorsun.
32. hafta bitiminde "çalışabilir" raporu aldıktan sonra maksimum 37. haftaya kadar çalışabilirsin. 37. haftanın dolduğu gün hastaneden çalışamaz raporu alıp, işyerine götürüyorsun. İşyerin bu raporu SGK sistemine işliyor. Sonrasında işyerinden aldığın üst yazıyı bağlı olduğun SGK İl veya İçe Müdürlüğüne teslim ediyorsun. Evrakı teslim ettikten sonraki ay, ayın 8-14'ü arası doğum paran yatmış oluyor. E-devlet'te doğum rapor parası sorgulama diye bir bölüm var. Buradan yatıp yatmadığını takip edeceksin. Orada yatırılmış gözüküyorsa Ziraat Bankası veya Ptt'den nüfus cüzdanın ile parayı çekiyorsun.
Doğum rapor parası, günlük brüt maaşın üçte ikisi. Doğum rapor parası hesaplanırken öncelikle son üç aylık brüt maaşın toplanır. Son üç aylık brüt maaşının toplamı 90’a bölünerek günlük brüt maaşın belirlenir. Bu rakamın üçte ikisi doğum rapor parası olarak ödenir.
Aylık brüt 2000 TL’den 3 aylık maaş toplam 6000 TL. Günlük maaş tutarı: 6000/90=66,60 TL
Günlük doğum rapor parası tutarı: 66,60 TL’nin üçte ikisi 44,40 TL’dir.
Alacağın Rapor Parası: 44,40 TL x 112 gün= 4972,80TL
Bu para haricinde devlet iki yardım daha yapıyor.
Süt Parası: Doğum belgesi ve kendi kimliğin ile birlikte bağlı olduğu il ya da ilçe Sosyal Güvenlik Kurumuna başvuru yapman gerekiyor. Tek seferlik bir ödeme. Yine ptt ve ziraat bankasından alınıyor. 148 TL sanırım.
Doğum Yardımı: 1. çocuk için 300, 2. için 400, 3 ve sonrası için 600 TL'lik doğum yardımı yapılıyor. Tek seferlik bir ödeme. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Doğum Yardımı Başvuru Dilekçesi’ni doldurup başvuru yapman gerekiyor.
Rica ederim canım.canım çok teşekkür ederim çok açıklayıcı olmuş.. not alıyorum hepsini.. zamanında başvuruları falan yaparım artık..
Rica ederimcevremdekilerin kullanması ıcın bılgıleri kaydedıcem ck tsk ederim ben de . memurlar için durum nası acaba
tesekkur ederım bnde oyle bılıyordumRica ederimBildiğim kadarıyla devlet memurlarının maaşı doğum izni boyunca kesinti yapılmış olarak hesaplarına yatıyor. Dolayısıyla toplu bir rapor parası almıyorlar. Süt ve doğum yardımını ise alabiliyorlar.
Yok kesinti olmuyor 4 aylik surec icinde. Sonrasinda tabi alamiyorsun ucretsiz izne ayrilirsanRica ederimBildiğim kadarıyla devlet memurlarının maaşı doğum izni boyunca kesinti yapılmış olarak hesaplarına yatıyor. Dolayısıyla toplu bir rapor parası almıyorlar. Süt ve doğum yardımını ise alabiliyorlar.
maşşallah sana da az kalmış.. sezeryan mı olacak doğumun, yoksa normal doğum mu?? belli miRica ederim canım.Benim de az kaldı. Geçen hafta 32. hafta çalışabilir raporunu alıp işyerine teslim ettim.
Pembe gömlek merhaba . Önceki sayfalarda okudum ben de okul öncesi öğretmenliği okumak istiyorum. açıktan 2 yıl okudum temmuzda dgs ye gircem . evli olup okumak ve atanmak inşallah bize de nasip olur. Biraz zor ama Rabbim istedikten sonra olur . Tabi benim önce bir dgs yi kazanmam lazımbu kararından vazgeçme...
Ayy ne demek hosgeldiniz.Kızlar merhaba üye olmadan sizi takip ediyordum ara ara dayanamadım bugün üye oldum siteye. Biz de yeni ev aldık ve borcumuz var. Ödemek için elimize geçen parayı iyi değerlendirmemiz lazım . Buranın faydalı olacağını düşünüyorum beni de araniza alır mısınız
Çok teşekkür ederimmm Allah razı olsun siteyi tam çözemedim şu an yanlış yere yazarsam beni uyarın kizlarAyy ne demek hosgeldiniz.
Eviniz hayirli olsun.
Allah ödeme kolaylığı versin.
Hoş geldin canımKızlar merhaba üye olmadan sizi takip ediyordum ara ara dayanamadım bugün üye oldum siteye. Biz de yeni ev aldık ve borcumuz var. Ödemek için elimize geçen parayı iyi değerlendirmemiz lazım . Buranın faydalı olacağını düşünüyorum beni de araniza alır mısınız
İlk hamileliğimde 6. ayda “Doğumu ne zaman konuşacağız?” diye doktoruma sormuştum. “Herşey normal giderse normal doğum, gitmezse sezeryan olacak ve bunun kararını ben duruma göre vereceğim. Seninle konuşacak birşeyimiz yok” demiştimaşşallah sana da az kalmış.. sezeryan mı olacak doğumun, yoksa normal doğum mu?? belli mi
Amin inşallah çok teşekkür ederimHoş geldin canım
Hayırlı olsun güle güle oturun inş
Kendinden bahseder misinAmin inşallah çok teşekkür ederim
Günaydın kızlar
Size bir arkadaşımı anlatmıştım ya canımı sıkan davranışları olmuştu bana karşı.Sizde herkesin gerçek yüzü evlendikten sonra ortaya çıkacak canını sıkma demiştiniz.Haklı çıktınız.
Onunla konuştum da keşke nişan olmasaydı ayrılırdım diyor.Kv gorumceleri nişanlısı Kp başka gelinlerine insanlık dışı şeyler yapmış.Arkadaşım da gelinliğin damatlığın düğün salonunun parasini bile kendi vermiş.Hicbirseyin masrafına karışmamışlar.Hep paramız yok diyorlarmış.
Balayına 3 günlüğüne karadenize gitmek istemiş nişanlısı olmaz demiş.Nişanlısı ben abimin kardeşlerimin borcunu ödicem demiş.Nişanında sadece 20 lira takmışlar şaka gibi.Düğünde de biz birşey takamayiz yapamayiz demişler.
Kız kendi ailesine hiç söz hakkı vermemiş.Şimdi pişman.Ama nişanlısı birşey olsa kendi annesine babasına soruyormuş.Tv bulaşık makinesi filan almayın demişler o yuzden almicaklarmış.
Onun adına üzüldüm.Keşke mutlu olsaydı.Böyle olmasaydı.Kendini bile bile ateşe atıyor.Hayatını mahvetti.
Pembe gömlek merhaba . Önceki sayfalarda okudum ben de okul öncesi öğretmenliği okumak istiyorum. açıktan 2 yıl okudum temmuzda dgs ye gircem . evli olup okumak ve atanmak inşallah bize de nasip olur. Biraz zor ama Rabbim istedikten sonra olur . Tabi benim önce bir dgs yi kazanmam lazım
günaydın kızlar,
benimde bugün bademciğim şiş bir şekilde uyandım.
canım çok acıyor.
öğlen okulda toplantı var, bir fırsat bulursam doktora gitmek istiyorum.
hiç tadım yok.
benim böyle bayram öncesi veya sonrası bir bağışıklığım düşer.
lellicim allah bereket versin tez zamanda istediğin yazlığı alırsın :)
benimde elimde birikim adına bir kumbara ve BES var.
bu piyasalarda yüksek birikim yapmak namümkün
dediğin gibi 2018 yılında borçları toplarsak 2019 da çocuk okula başlıyor.
çok önümüzü göremiyorum.
sadece çocugun okula çalışıyor gibi olacağım.
hayat oldukça pahalı.
pembegömlek@ yediveren in dediği gibi çalışma konusunda sorun yaşarmısn?
o istediğinden sakın vazgeçme
sanırım seni biraz sahipsiz sanmışlar.
sen şimdi güçlü ol, işinin peşini bırakma.
temizlik konusunda da gelsin yapsın. bırak konuşsun,
çünkü en fazla hamilelikte sana yaptığı desteği konuşur. daha fazlasını konuşamaz. ayrıca sana bu söylemleri ile allah katınsa sana yardım etmesi ile değil dedikoduculuğu ile yazılır. demem o ki herkesin yaptığı kendi ayağına dolanır.
biraz sabır ...
bu hayat insana neler neler gösterir.
kaç yaşında kayınvalden ama şurada 10 yıl sonra rolelr bir değişirse , bak o zaman sen hayata...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?