esmaül hüsnalar gizemli hemen tesir ediyor çok şükür ben sürekli okurum ve çok şükür faydasını gördüm hep
eşin konusundan taktir ediyorum eşler arası elbet sorunlar oluyor ama maksat üstesinden gelmek bak güzel taktik yapmışın bizdede öyle eşime göre yapmaya çalıştım bazı şeylerde onu değiştiremediysem ben uymaya çalıştım hep onu eleştirdim ama ben onun gözünde nasıldım
eşlerle kavga hep üçüncü şahıslar yüzüne olur
bizde hep öyleydi
ama ben eşime cevap vermedim hep sustum
dediler söylediler en kötü gelin ilan ettiler sustum
herşeyim eleştirildi sustum
annem anjio falan oldu bir geçmiş olsun bile demediler
duymamışlığa geldiler sustum
daha neler neler
en son eşim hepsine patlamış siz bunları bunları yaptınız benim karım hiçbirşey yapmadı hiç bir lafını etmedi diye
ben böyle geldim üstesinden
yoksa başta eşim hep aileciydi
onlardan vazgeçmem demişti
ama ben baktım çaresizim esmaül hüsnalara sarıldım
sürekli okuduğum esmalar var çok şükür hepte faydasını görmüşümdür
sinirliyken eşiniz ya halim okuyun mesela
Merhaba, guiding1:
Gelemedik ama unutmadık da;
Bugün bizi göremeseniz de bilin ki doğum gününüz de yanınızdayız...
Hayatın tüm kötülüklerinin sizden ve sevdiklerinizden uzak olmasını diliyoruz.
İyi ki varsınız ve iyi ki bizimlesiniz
Hep birlikte nice senelere Doğum gününüz kutlu olsun
bugün doğum günümdü hatırlanmak güzel şey
sabah sabah bu mesajı görünce hoşuma gitti
kocam çanta almış haftasonu çok sevindim hediye almakta güzel oluyor hani
Allah yardımcın olsun diyecek birşey bulamıyorum
Anladığım kadarıyla kocan da ikna edilecek tarzda bir adam değil.
Birşeye elini sürme kv gelip yapsın o zaman, kafana takip düşünme kendini ve bebeğini düşün.
İyi geceler.Bugün akşam düğün vardı bizim köylülerin nişanlımda geldi bizimle ordan da nişanlım eltimlere çaya gitmeyi teklif etti.Gittik.Geçen hafta nişanlımın arkadaşlarını iftara davet etmiştik dışarıda.Öğlen de nişanlım alışveriş merkezinde idi.Eltimlerde otururken benimki dedi ki yiğenine gitarını getir.Meğersem geçen hafta yiğenine gitar almış.Bunlar alışveriş merkezinde karşılamışlar kıza gitar almış.Kaynım zaten gitar almış kızına ama çocuk gitarı değil de biraz büyük almış.Biz hep gezerken diyordu ben küçüğünden alacam diye bakıyordu 150 tl falan ben de diyordum düğün yapacağız var kızda ne gerek var diyordum.Ve sanki böyle dememişim gibi gitmiş almış bir de bana demiyor.Orda söyledi aldığına da kızmadım ama neden gizliyorsun.Ben de yazık masraf yapmasın diye bohça istemedim hatta takı seti de mi aldırmasam diye düşünüyordum.Annesigil köye giderken bayramcalık al nişanlına dediler.Ben de ne gerek var diye düşündüm ama bugünkü gitar olayından sonra bidaha acımayacam ne gerekli ise yapsın.Zaten yıllarca hep kardeşine eşine ve yiğenine harcamış hala da devam ediyor ben de kısıyorum herşeyden.Bir daha kısmayacağım acımayacağım da orda bozuntuya vermedim çok sevindim hatta ama gizlemesine kızdım.Siz olsanız ne düşünürdünüz?
Kızlar merhaba
Çocuğunuz yeni doğduğunda gelen takıları
Nasıl degerlendirdiniz
Ne yaptınız.
Eşiniz istediğinde verdiniz mi mesela.
Günaydın kızlar
Size bir arkadaşımı anlatmıştım ya canımı sıkan davranışları olmuştu bana karşı.Sizde herkesin gerçek yüzü evlendikten sonra ortaya çıkacak canını sıkma demiştiniz.Haklı çıktınız.
Onunla konuştum da keşke nişan olmasaydı ayrılırdım diyor.Kv gorumceleri nişanlısı Kp başka gelinlerine insanlık dışı şeyler yapmış.Arkadaşım da gelinliğin damatlığın düğün salonunun parasini bile kendi vermiş.Hicbirseyin masrafına karışmamışlar.Hep paramız yok diyorlarmış.
Balayına 3 günlüğüne karadenize gitmek istemiş nişanlısı olmaz demiş.Nişanlısı ben abimin kardeşlerimin borcunu ödicem demiş.Nişanında sadece 20 lira takmışlar şaka gibi.Düğünde de biz birşey takamayiz yapamayiz demişler.
Kız kendi ailesine hiç söz hakkı vermemiş.Şimdi pişman.Ama nişanlısı birşey olsa kendi annesine babasına soruyormuş.Tv bulaşık makinesi filan almayın demişler o yuzden almicaklarmış.
Onun adına üzüldüm.Keşke mutlu olsaydı.Böyle olmasaydı.Kendini bile bile ateşe atıyor.Hayatını mahvetti.
Merhaba, guiding1:
Gelemedik ama unutmadık da;
Bugün bizi göremeseniz de bilin ki doğum gününüz de yanınızdayız...
Hayatın tüm kötülüklerinin sizden ve sevdiklerinizden uzak olmasını diliyoruz.
İyi ki varsınız ve iyi ki bizimlesiniz
Hep birlikte nice senelere Doğum gününüz kutlu olsun
bugün doğum günümdü hatırlanmak güzel şey
sabah sabah bu mesajı görünce hoşuma gitti
kocam çanta almış haftasonu çok sevindim hediye almakta güzel oluyor hani
B Bugunneselibirgun
anlasilan seni dinleyen onemseyen yok fikrini ihtiyacini
her sekilde laf edeceklerse birak dokunma yat cok sancim var diye
evin kötü haldeyse ve dogum da olursa cok kotulestim yapamadim dersin onlar utanir
isin hakikaten zor.senin.insallh evladindan yuzun guler
Pembegomlek canım sana bişey sorcam sen okulu bitirsen atansan eşin yollar mı seni. Kv,ne ayrı gıcığım bu arada.Allahım kimseyi kimsenin umuduna bırakmasın bende hamileyken ev taşıdım şehir değiştirdim yıkayıp kaldırdım herşeyi kv tuttu dedi ki bokuyla püsürüğüyle gitmesin yav Allahım nasıl sinirlendim halbuki elim hiç durmaz temizlerim yıkarım tövbe çektim sustum.şimdi aynı evdeyiz bulaşık makinesi boş yiyor içiyor tezgaha sıralıyor ben topluyorum çocuklar yanımda oynuyor ben onların arkasını topluyorum. Kv temizlemesin sen de yapma kolunu falan kaldırma bu dönem göbek bağı düşer Allah korusun sen doğur sağlıkla al kucağına evinde pis olsun
bu kararından vazgeçme...Ben okulum bitsin kimsenin lafını sözünü çekemem.
Göndermezse de kendi bilir..
Beni evliliğe bağlayacak ne yaptı ki.
Canım geldiler yanında iki komşu da getirmiş..
Öyle kötüledi ki.
Basta cevabını verdim.
Hızını alamadı
Oğlumun başını yaktım bela diye aldım seni lafina kadar gitti.
Dayanamadım o kadar ağrıma gitti ki..
4 buçuğa kadar uyuyamadim zaten.
Eve gelen komşular da kocanda mi böyle babanın evine git sen dediler.illahlah ettiler.. Ama sonuçta onun komsualri
Ağrımda var zaten keşke gelmeseydi.
Bnde söyledim açıkça gelmeseydin sana gelbdiyen olmadi dedim.
Yok ev pislikten gidiyomus bilmem ne. Kendisi halimi sözde biliyorum dedi millete.
Hergun onlarda yemisiz diye anlattı.
bende beni bebeğimi kimse düşünmüyor. 9 ay boyunca ben evdeyken kimse sormadı halimi dedim. Ev sahibinin kızını bile gece çağırdı görsün diye. Şikâyet ediyor.
Kadın sen gerçekten yemek yaptn mi diyo millete nasıl anlattıysa..
Kadın gidince sen millete sırrimizi veriyosun senin dilin uzadı seni iyice elime almam lazım dedi.
Bende sen anlat anlat ben söyleyince ki senin yaptıklarının birini bile anlatmadım millete sirrimizi veriyosun de. Rezil etmek için yapmayacagin şey yok dedim.
Ağrımda var zaten elimi bile açıp kapatamıyorum
nice güzel yaşlara..
Doğum gününüz kutlu olsun.Sevdiklerinizle birlikte nice mutlu doğum günleriniz olsun İnşAllah.
guiding1 doğum günün kutlu olsun nice mutlu yaşların olsun
Mutlu seneler canım
ya latif için bakayım ne için okunuyorCanım ben de Esma-ül-Hüsna ların çok faydasını gördüm çok şükür.Okumaya da devam ediyorum çevremdeki herkese de diyorum okuyun faydasını görürsünüz diye.Ya latif de çok bereketli bir Esma.Ben burada dua gruplarında okumalar yapıyorum cidden dualarım kabul oluyor.
Doğum gününüz kutlu olsun nice güzel yaşlara :)
çok teşekkür ediyorum kızlar....Arkadaşım senin ve guindig in geçmiş doğum gününüzü kutlarım sevdiklerinizle birlikte nice mutlu senelere
aynen katılıyorum sözlerinePembegomlek canım sana bişey sorcam sen okulu bitirsen atansan eşin yollar mı seni. Kv,ne ayrı gıcığım bu arada.Allahım kimseyi kimsenin umuduna bırakmasın bende hamileyken ev taşıdım şehir değiştirdim yıkayıp kaldırdım herşeyi kv tuttu dedi ki bokuyla püsürüğüyle gitmesin yav Allahım nasıl sinirlendim halbuki elim hiç durmaz temizlerim yıkarım tövbe çektim sustum.şimdi aynı evdeyiz bulaşık makinesi boş yiyor içiyor tezgaha sıralıyor ben topluyorum çocuklar yanımda oynuyor ben onların arkasını topluyorum. Kv temizlemesin sen de yapma kolunu falan kaldırma bu dönem göbek bağı düşer Allah korusun sen doğur sağlıkla al kucağına evinde pis olsun
Canım, toplamda 16 hafta doğum iznin var. Eğer doğum gerçekleşmeden önceki 1 yıllık süre içerisinde en az 90 gün sigorta primi ödendiyse ve doğum öncesi izne ayrılma ve doğum esnasında sigortalılık durumun devam ediyorsa rapor parası alabiliyorsun.kızlar merhaba.. bu aralar özel sektörde çalışan hamile kadınların doğum izninden sonra alacakları doğum parasını araştırıyorum.. bu konuda bilgisi olan var mı. 16 haftalık doğum izni süresince sgk bana maaşımın bi kısmını ödeyecekmiş.. detayları bilen varsa, bana yardımcı olsa sevinirim.. internette araştırdım. brüt maaş üzerinden hesaplanıyor diye yazan yerler de var net maaş diyen de var.. aranızda bu durumu yaşayan varsa beni aydınlatsa sevinirim:) ha bi de nasıl hesaplanır??
canım çok teşekkür ederim çok açıklayıcı olmuş.. not alıyorum hepsini.. zamanında başvuruları falan yaparım artık..Canım, toplamda 16 hafta doğum iznin var. Eğer doğum gerçekleşmeden önceki 1 yıllık süre içerisinde en az 90 gün sigorta primi ödendiyse ve doğum öncesi izne ayrılma ve doğum esnasında sigortalılık durumun devam ediyorsa rapor parası alabiliyorsun.
32. hafta bitiminde "çalışabilir" raporu aldıktan sonra maksimum 37. haftaya kadar çalışabilirsin. 37. haftanın dolduğu gün hastaneden çalışamaz raporu alıp, işyerine götürüyorsun. İşyerin bu raporu SGK sistemine işliyor. Sonrasında işyerinden aldığın üst yazıyı bağlı olduğun SGK İl veya İçe Müdürlüğüne teslim ediyorsun. Evrakı teslim ettikten sonraki ay, ayın 8-14'ü arası doğum paran yatmış oluyor. E-devlet'te doğum rapor parası sorgulama diye bir bölüm var. Buradan yatıp yatmadığını takip edeceksin. Orada yatırılmış gözüküyorsa Ziraat Bankası veya Ptt'den nüfus cüzdanın ile parayı çekiyorsun.
Doğum rapor parası, günlük brüt maaşın üçte ikisi. Doğum rapor parası hesaplanırken öncelikle son üç aylık brüt maaşın toplanır. Son üç aylık brüt maaşının toplamı 90’a bölünerek günlük brüt maaşın belirlenir. Bu rakamın üçte ikisi doğum rapor parası olarak ödenir.
Aylık brüt 2000 TL’den 3 aylık maaş toplam 6000 TL. Günlük maaş tutarı: 6000/90=66,60 TL
Günlük doğum rapor parası tutarı: 66,60 TL’nin üçte ikisi 44,40 TL’dir.
Alacağın Rapor Parası: 44,40 TL x 112 gün= 4972,80TL
Bu para haricinde devlet iki yardım daha yapıyor.
Süt Parası: Doğum belgesi ve kendi kimliğin ile birlikte bağlı olduğu il ya da ilçe Sosyal Güvenlik Kurumuna başvuru yapman gerekiyor. Tek seferlik bir ödeme. Yine ptt ve ziraat bankasından alınıyor. 148 TL sanırım.
Doğum Yardımı: 1. çocuk için 300, 2. için 400, 3 ve sonrası için 600 TL'lik doğum yardımı yapılıyor. Tek seferlik bir ödeme. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Doğum Yardımı Başvuru Dilekçesi’ni doldurup başvuru yapman gerekiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?