Küçük Düşün Büyük Olsun!

Canım ben de Esma-ül-Hüsna ların çok faydasını gördüm çok şükür.Okumaya da devam ediyorum çevremdeki herkese de diyorum okuyun faydasını görürsünüz diye.Ya latif de çok bereketli bir Esma.Ben burada dua gruplarında okumalar yapıyorum cidden dualarım kabul oluyor.

Doğum gününüz kutlu olsun nice güzel yaşlara :)

Mümkün olduğu kadar kafama takmamaya çalışıyorum canım
Allah razı olsun
Şu günleri de atlatsam...

Gece uykusuzu geldi yine :)
Sürünerek uyanıyorum oysa sahura sonrasında uyku pert
Erbaşlar lönk diye uyuyorlar oysa..

Aksam esimle birikimi konustuk.
Bize 2018den fayda yok.
2019 da her ay en az 500tl olarak birikim yapalım dedim.

Altınlar sukadar nakit bukadar diye hesap yaparken esim beside say 20bin dedi.
Okadar oldumu yaw dedim.
Olmus valla.
Allah bereket versin.

Ben 10bin falan diyordum cunku bir dönem dondurduk ödeyemedik falan.
20bini duyunca umutlandım bak şimdi yine.

Ya akmasada damliyor cok sukur.

Bizim araba cok yiyor ya bakımı vergisi bilmem nesi derken hep karta taksit yaptırıyor esim.

Nişanlının kardeşi ile arası nasıl o önemli bence. Yoksa ben yiğenine hediye almasında bir sakınca görmedim. Evlendikten sonra belirli bir gelir gider durumu oluşturursunuz.
Şahsen ben eşim yiğenine hediye alsa karışmam, amcalarına da benim kızıma alıyor çünkü. O yüzden aralarındaki ilişkiye bağlı diyorum ben.

Kızlar merhaba
Çocuğunuz yeni doğduğunda gelen takıları
Nasıl degerlendirdiniz
Ne yaptınız.
Eşiniz istediğinde verdiniz mi mesela.

Kendi altınlarıma kattım ben.

Oy çok fena.

Dün benim de doğumgünümdü. İyiki doğduk

Pembegomlek canım sana bişey sorcam sen okulu bitirsen atansan eşin yollar mı seni. Kv,ne ayrı gıcığım bu arada.Allahım kimseyi kimsenin umuduna bırakmasın bende hamileyken ev taşıdım şehir değiştirdim yıkayıp kaldırdım herşeyi kv tuttu dedi ki bokuyla püsürüğüyle gitmesin yav Allahım nasıl sinirlendim halbuki elim hiç durmaz temizlerim yıkarım tövbe çektim sustum.şimdi aynı evdeyiz bulaşık makinesi boş yiyor içiyor tezgaha sıralıyor ben topluyorum çocuklar yanımda oynuyor ben onların arkasını topluyorum. Kv temizlemesin sen de yapma kolunu falan kaldırma bu dönem göbek bağı düşer Allah korusun sen doğur sağlıkla al kucağına evinde pis olsun

Canım geldiler yanında iki komşu da getirmiş..
Öyle kötüledi ki.
Basta cevabını verdim.
Hızını alamadı
Oğlumun başını yaktım bela diye aldım seni lafina kadar gitti.
Dayanamadım o kadar ağrıma gitti ki..
4 buçuğa kadar uyuyamadim zaten.

Eve gelen komşular da kocanda mi böyle babanın evine git sen dediler.illahlah ettiler.. Ama sonuçta onun komsualri

Ağrımda var zaten keşke gelmeseydi.
Bnde söyledim açıkça gelmeseydin sana gelbdiyen olmadi dedim.
Yok ev pislikten gidiyomus bilmem ne. Kendisi halimi sözde biliyorum dedi millete.
Hergun onlarda yemisiz diye anlattı.
bende beni bebeğimi kimse düşünmüyor. 9 ay boyunca ben evdeyken kimse sormadı halimi dedim. Ev sahibinin kızını bile gece çağırdı görsün diye. Şikâyet ediyor.
Kadın sen gerçekten yemek yaptn mi diyo millete nasıl anlattıysa..
Kadın gidince sen millete sırrimizi veriyosun senin dilin uzadı seni iyice elime almam lazım dedi.

Bende sen anlat anlat ben söyleyince ki senin yaptıklarının birini bile anlatmadım millete sirrimizi veriyosun de. Rezil etmek için yapmayacagin şey yok dedim.

Ağrımda var zaten elimi bile açıp kapatamıyorum

Ben okulum bitsin kimsenin lafını sözünü çekemem.
Göndermezse de kendi bilir..
Beni evliliğe bağlayacak ne yaptı ki.

günaydın kızlar,

benimde bugün bademciğim şiş bir şekilde uyandım.
canım çok acıyor.
öğlen okulda toplantı var, bir fırsat bulursam doktora gitmek istiyorum.
hiç tadım yok.
benim böyle bayram öncesi veya sonrası bir bağışıklığım düşer.

lellicim allah bereket versin tez zamanda istediğin yazlığı alırsın :)
benimde elimde birikim adına bir kumbara ve BES var.
bu piyasalarda yüksek birikim yapmak namümkün
dediğin gibi 2018 yılında borçları toplarsak 2019 da çocuk okula başlıyor.
çok önümüzü göremiyorum.
sadece çocugun okula çalışıyor gibi olacağım.
hayat oldukça pahalı.

pembegömlek@ yediveren in dediği gibi çalışma konusunda sorun yaşarmısn?
o istediğinden sakın vazgeçme
sanırım seni biraz sahipsiz sanmışlar.
sen şimdi güçlü ol, işinin peşini bırakma.
temizlik konusunda da gelsin yapsın. bırak konuşsun,
çünkü en fazla hamilelikte sana yaptığı desteği konuşur. daha fazlasını konuşamaz. ayrıca sana bu söylemleri ile allah katınsa sana yardım etmesi ile değil dedikoduculuğu ile yazılır. demem o ki herkesin yaptığı kendi ayağına dolanır.
biraz sabır ...
bu hayat insana neler neler gösterir.
kaç yaşında kayınvalden ama şurada 10 yıl sonra rolelr bir değişirse , bak o zaman sen hayata...

cnm siz yüzgöz olmussunuz iyice,ben de kvdemle pek samimi değilim ama birbirimize saygımız vardır..Es burda cok önemli,esin ezdirmicek seni.Allah yardımcın olsn nekadr zamandır evlisin bilmiyorm ama acıkcası ben bu aileye cocuk yapmazdımKocan bi zahmet bogazından kısacak gerekirse,yine bi kadın tutacak sana.Annesiyle muhattap etmeyecek..Allah yardmcun olsn bacım

Slm kızlar
Yaz,bayram vs derken birikim zorla 2 gram altınBayrama avans almıcam dedim.250 tl nakittim var yettirmem lazımBayramlık annem kardesim gecen ay dogum günümde almıslar saolsunlar.2 yegen var onlara harclık vercem kalanı da bana yeter diye düsünüyormEsim 3.günü calıscak.Gezmelere falan o var diye karta yüklenmemek hedefim

Pembegomlek seni gerçekten sahipsiz sanmışlar. Benim anneannem vefat etmiş annemde kv ile yanyana oturmuş 20yıl kadar babaannem aynı senin kv gibi annemi her gelene anlatırdı. Annem de ben gücü sizde buldum der ama burda babamda annemin yanında. Senin eşinde sıkıntı.evet hesap bir olabilir ama kendi payına düşen ile sana yardımcı olabilir. Sen okulunu bitir ve atanmaya bak. O zaman temizlikçine aldığına sattığına kimse karışamaz

B Bugunneselibirgun , yazdiklarini hayretle okuyorum. Benimkilerde Kusur arayan , Lafita sözde yaptik ettik diyen kimseler.
Ben Ilk bir sene sustum, sonra actim agzimi hakli oldugum halde haksiz oldum ama olsun . Hayatimdan ne kadar uzak olsalar o kadar iyi. Evini, asini, parani ayir. Siz kendi basiniza bi ailesiniz. Kimsenin fikrine, yardimina ihtiyacin yok. Bak Ben gurbette yapayanlizim her iki hamileligimde sorunlu geciyor ama bir gün birinden yardim beklemedim, gelseler ev pis diye arkamdan Konusurlar biliyorum. Hamileyken ev tasimistim, baza alti tozlu diye esimin amcasi ne pissiniz demis. Ne cok kizdim, hamile halimle yapabildiklerime sükrediyorfum Ben. Evime her gün azar azar kendim temizledim. Pis daginik olsa bile Bu onlarin degil benim sorunum. Zamanla kapiyi acmamayi da ögrendim, telefonlarina cikmamayi da. Esim hep pasivdi Bu konuda ama bana birsey de denezdi. Ben ikimizin hayati icin savastim, ikimizde özgür kendi basimiza kendi hayatimizin kararlarini veren insanlariz cok sükür. Bu durumdan , Bu insanlardan böyle kurtuldum. Arada görüsürdük simdi hepsine resti cektim tanimiyorum Bu insanlari, ne akrabsliklarina, ne insanliklarina ne de yardimlarina ihtiyacim var. Yarrdima ihtiyacim varsa esim var, son zamanlarda temizligimi de yapar, cocuga da bakar.Bence kendi aile islerini eline al, zor da olsa esimin de sana yardim etmesi konusunda uyar. Gerekirse sehir mahalle degistir. O psikolojiyi o kadar iyi biliyorum ki, yetiskin bir insanin, yanliz basina birsey yapmamasi icin o kadar baski uyguluyorkardiki o anlari hatirlamak bile istemiyorum. Allah Kolay versin.

Canlar insallah hepiniz iyisinizdir. Son zamanlarda sizleri anca okuyabiliyorum.

Cok sükür Gecen ay güzel bi birikim yaptim hem kendim hem kizim icin. Kizim icin bozukluklari atiyoruz kumbaraya ay sonunda götürüp yatiricam kismetse.

Bu ay Bakalim, birikim olur mu bilmiyorum.iki gündür hastanedeyim , hamileligim hep sorununlu agrim sizin var hep . Bir haftadir nefes darligi yasiyorum , cok fena Bakalim sonuclar nasil cikacak ne diyecek Doktorlar.

Hayirlisi Bakalim.

nice güzel yaşlara..

Doğum gününüz kutlu olsun.Sevdiklerinizle birlikte nice mutlu doğum günleriniz olsun İnşAllah.

guiding1 doğum günün kutlu olsun nice mutlu yaşların olsun

Mutlu seneler canım

ya latif için bakayım ne için okunuyor
Doğum gününüz kutlu olsun nice güzel yaşlara :)

Arkadaşım senin ve guindig in geçmiş doğum gününüzü kutlarım sevdiklerinizle birlikte nice mutlu senelere
çok teşekkür ediyorum kızlar....
aynen katılıyorum sözlerine
pembe gömlek inşallah yavrunun şansına atarnırda kurtulursun

Canım, toplamda 16 hafta doğum iznin var. Eğer doğum gerçekleşmeden önceki 1 yıllık süre içerisinde en az 90 gün sigorta primi ödendiyse ve doğum öncesi izne ayrılma ve doğum esnasında sigortalılık durumun devam ediyorsa rapor parası alabiliyorsun.

32. hafta bitiminde "çalışabilir" raporu aldıktan sonra maksimum 37. haftaya kadar çalışabilirsin. 37. haftanın dolduğu gün hastaneden çalışamaz raporu alıp, işyerine götürüyorsun. İşyerin bu raporu SGK sistemine işliyor. Sonrasında işyerinden aldığın üst yazıyı bağlı olduğun SGK İl veya İçe Müdürlüğüne teslim ediyorsun. Evrakı teslim ettikten sonraki ay, ayın 8-14'ü arası doğum paran yatmış oluyor. E-devlet'te doğum rapor parası sorgulama diye bir bölüm var. Buradan yatıp yatmadığını takip edeceksin. Orada yatırılmış gözüküyorsa Ziraat Bankası veya Ptt'den nüfus cüzdanın ile parayı çekiyorsun.

Doğum rapor parası, günlük brüt maaşın üçte ikisi. Doğum rapor parası hesaplanırken öncelikle son üç aylık brüt maaşın toplanır. Son üç aylık brüt maaşının toplamı 90’a bölünerek günlük brüt maaşın belirlenir. Bu rakamın üçte ikisi doğum rapor parası olarak ödenir.

Aylık brüt 2000 TL’den 3 aylık maaş toplam 6000 TL. Günlük maaş tutarı: 6000/90=66,60 TL
Günlük doğum rapor parası tutarı: 66,60 TL’nin üçte ikisi 44,40 TL’dir.
Alacağın Rapor Parası: 44,40 TL x 112 gün= 4972,80TL

Bu para haricinde devlet iki yardım daha yapıyor.
Süt Parası: Doğum belgesi ve kendi kimliğin ile birlikte bağlı olduğu il ya da ilçe Sosyal Güvenlik Kurumuna başvuru yapman gerekiyor. Tek seferlik bir ödeme. Yine ptt ve ziraat bankasından alınıyor. 148 TL sanırım.
Doğum Yardımı: 1. çocuk için 300, 2. için 400, 3 ve sonrası için 600 TL'lik doğum yardımı yapılıyor. Tek seferlik bir ödeme. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Doğum Yardımı Başvuru Dilekçesi’ni doldurup başvuru yapman gerekiyor.

canım çok teşekkür ederim çok açıklayıcı olmuş.. not alıyorum hepsini.. zamanında başvuruları falan yaparım artık..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…