Küçük Düşün Büyük Olsun!

Eşim benden hiç bir şeyini gizlemez.. Gereksiz harcama yapmaz benden bir şey esirgemez de... Neden yaptım bilmiyorum ama eşimden gizli üç beş attım.. Bir cumhuriyet altını 100 dolar 100 de Euro :) daha fazlası vardı ama harcadım... Neyse şimdi borçları eritmek niyeti en büyük hedef ama bir yandan da kumbaramıza atabildiğim kadar atıyorum birikiyor da... Sizce o gizli birikimi buna dahil mi edeyim yoksa bir şey olmamış gibi bir yandan üzerine eklemeye devam mı edeyim yoksa aslında en çok istediğim seçenek :)) şu ki : kendime alışveriş saç baş cilt bakım vs ye mi harcayayım üzerine eklesem çok eklesem sonra elle tutulur birikim olsa bile eşimden gizli olduktan sonra ne anlamı var ki neye kullanacağım diyorum.. Ya da sürpriz mi yapsam biriktirip sonra çıkarıp

Bu arada merhabasız girmişim pardon... Herkese bol birikimler güzel günler dilerim.. Çok şey öğreniyorum sayenizde.. Her gece muhakkak girip okuyorum
Ben gizli biriktirdim çünkü her sıkıştığında bu paraya güvenmesin diye .. ama zor bir durumda kaldığımızda da çıkarıp verdim ilaç gibi geldi d3di çok mutlu oldu .. şimdi tahmin ediyo bi zulam olduğunu ama miktarını bilmiyo

Mihlamayi nasıl yapıyor sunuz tarif alabilir miyim rica etsem.

tr_lelli mıhlama tarifini paylaşsana gerçekten ben de öğrenmek istiyorum
Kızlar tarifi verimde ölcusuz yapiyorum ben
Yillardir el aliskanligi

Ölcuyle deneyip tarifte paylasirim ama

Kabataslak anlatim
1corba kasigi dolusu tereyagı eritiyorum.
Eriyince icine misir ununu ekliyorum
Misal 3corba kasigi diyelim.
1-2dakika kisik ateste tereyagla kavurur gibi bi yediriyorum yaga misirununu.
Sonra azar azar su ekliyorum bir tarafdanda karstiriyorum kasikla (muhallebi kivami olacak)
Sudan sonra hemen tuz ve telli peynir katiyorum karistiriyorum iyice peyniri yediriyorum.
Sonra 3-4dk kadar pisiyo orta ateste tereyag boyle uste cikiyo tamamen.
Olmustur ozaman.
Bakir tavada super oluyo.

Canim ayni dusuncedeyiz ki yetkili olan kiside dogrulamis.
Okadar cok duyuyorum ki
Camasir mak. Bulasik mak. Bunlari koyanlari
Hatta bi yetkili kisi oldu olacak tursu yap demis birine :)
Hani sirke limon falan.

Ben cesaret edemem hic de kullanmadim.
Bulasik mak likit jel kullaniyorum nasil bereketli anlatamam.
Kac aydir 1kutuyu bitiremedim
2.kutu zulamda hazir hatta.

teşekkürler mutlaka deneyeceğim.

bnde prilin likit olanı kullanıyorum çok memnunum dediğin gibi likit olanlar daha bereketli

Ben kasar la yapiyorum oda guzel oluyor ama dogru tarif sendedir karadenizlisin yanlis hatirlamiyorsam.
Bende samsunda yemistim ve cok hosuma gitmisti

Guzel biriktirmissiniz.
Eger siz bu parayi cikarmadan halolacak bir borcsa bence cikarmayin.
Allah korusun belki ileride daha onemli bir sikinti cikabilir hastalik gibi,ailenizin ihtiyaci olabilir esinizi yuzgoz etmeden sessizce haledebilirisiniz ve ya kendi ihtiyaclariniza harcayabilirisniz.
Bence herkesin sadece kendinin bildigi az veya cok acil durum parasi olmali

100 bine nerede yazlık var

Ben kasar la yapiyorum oda guzel oluyor ama dogru tarif sendedir karadenizlisin yanlis hatirlamiyorsam.
karadenizli bir arkadaşda yemiştim yıllar evvel çok beğenmiştim. o üç peynirden yapmıştı ve ağır ağır karıştırmıştı bir tek onu hatırlıyorum.

Günaydın hanimlar bereketli kazançlar 2 saat sonra evimde olacağım nasipse.. bugün temizlik yapılacak akşama bi tatlı yapıp karşı komşuma götürmeyi düşünüyorum.. Yarin da misafir alcam bi aksilik çıkmazsa

Aslında kuymaklik peynir var dilpeynirine benziyo ama tel tel aciliyo
Ondan ben bulamadım.
Telli peynir(çeçil) sanki ona en yakın gibi
Ama yoksa kasar peynirde koyuyorum.
Peynirin uzaması önemli.
Evet cnm bende karadenizliyim esimde.
Ama biz mihlamayi bilmiyoduk evlenince ögrendim.
Lahana yemegini,corbasini hep evlenince ögrendim.
100 bine nerede yazlık var
Karasuda 60bine buldum yeni 2+1 ev.
Ama begenmedim
100bine denize sifir memlekette buldum(karadeniz)
60binede var ama benim baktigim ev daha yeni ve balkonu lebi derya.

Kızlar bana bir poğaça tarifi verir misiniz. Yıllardır evet budur dediğim Bi tarif bulamadım. Bugün biraz poğaça yapıp buzluğa atasım var.

Ayrıca mıhlama icin buradaki misirunlarida hic guzel degil malesef.
Firinlanmis misir unundan guzel oluyo
Daha koyu renk oluyo
Memleketten falan aliyoruz getirtiyoruz
Burda köy pazari kurulan yerlerde belki olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…