- 25 Ağustos 2015
- 1.088
- 1.806
- 133
Ben bebekler için olanı aldım ama aynı işlev görüyor bence tek makas alma ilk doğduğu zaman kağıt törpü kullanılıyor. Ve sana abla tavsiyesi çok kıyafet alma çabuk büyüyor, yer kaplıyor ben ilki kızdı ikinci erkek daha ablasının pembelerini giyiyor yatarken falan.dönem çok pahalı ya el kadar şeyler dünya para kızıma bi alışveriş yapıyordum dolu dolu ve uyguna şimdi bakıyorum ateş pahası herşey. Sana ne lazım olur yazayımAmin inşallah canımm
Dogsunda şu çekimi
Kıyafetleri hediyelikleri kapı susunu ayarlayayım öyle doğsun diyorum
Eşimde senin keyfini mi beklicek diyor.
Beye bak ben onun keyfini beklediğimden bir türlü alamadım gerekenleri.
Annesiyle gidicektik sözde alışverişe.
Kadın kılını kipirdatmiyor.
Çocuğa bir battaniye bir polar battaniye
Dörd yelek almış.
Iki tane halasının kuzusu circitlisi .
Uç tane normal citcitli
Iki eldiven
Iki ayakkkabı almış. Birine eşim kız ayakkabısı gibi bu dedi.
Bi tane tırnak makası almış küçük ama
Çocuğa uygun değil sanirim
Bebekler için daha farklı oluyor demi...
Sözde ilk torun. Yok ona herşeyimiz feda. Yok bilmem ne konusyolardi. Akşam özellikle koydum sen hepsini görmemiştin dedim. Sırf ne var ne yok görsün diye. Zaten dun verdi hepsini kv. Eşimin üzülmesini de istemiyorum. Kendisi de diyor şuan elimden bu kadar geliyor ki doğru. Cebinde 10 lira varsa onu da bana veriyor. Bosuna basinin etini yemek istemiyorum. O da baba olcak. Insan evladi icin herseyin iyisini ister sonuçta.
Ben bebekler için olanı aldım ama aynı işlev görüyor bence tek makas alma ilk doğduğu zaman kağıt törpü kullanılıyor. Ve sana abla tavsiyesi çok kıyafet alma çabuk büyüyor, yer kaplıyor ben ilki kızdı ikinci erkek daha ablasının pembelerini giyiyor yatarken falan.dönem çok pahalı ya el kadar şeyler dünya para kızıma bi alışveriş yapıyordum dolu dolu ve uyguna şimdi bakıyorum ateş pahası herşey. Sana ne lazım olur yazayım
1.küvet,masrafa,küvet filesi, şampuan, kulak çubuğu,tırnak makası, törpü, burnu için serum fizyolojik, burun aspiratörü, havlu,banyo süngeri veya ince tülbent beyaz olandan
2.biberon,emzik seti var o kullanışlı içinde temizleme aparatı var,manuel bir göğüs pompası al doğumdan sonra şişerse çekersin
3.pişik kremi olarak sudocrem öneririm yada devlet karşılıyorsa hametan.
4.ağız bezi, yelek penye, sünger yastık öneririm çocuk kusarsa boğulma tehlikesini ortadan kaldırıyor.ve ben en çok asrın mucizesi görüntülü kamera çocuğun her hareketini görüyorsun yanına gitmene bile gerek kalmıyor bence bunu aldır 350 tl idi.çok ama çok memnunum ben
Anakucağı dediğin otokoltuğu gibi olan şey mi ben ondan almadım yerine civilden set aldım çanta taşıma pisti ve ana dizi vardı içinde. Kanguruyu kullanamadım hiç. Göğüs ucu kremi g ile başlayan vardı ondan aldım 40 tl gibi bişey ama öyle kötü oldum ki bunun hiç faydası olmadı onun yerine foto ve fucidin var dönüşümlü bunları kullandım.hatta çocuğu emzirmeden soğan sür ben yapmadım ama keşke yapsaydım. Sen dene sür sil emzir. Yıkamaya üşendiğim için yapmadım ama. Göğüs kalkanı acil bişey değil ama süt sağmayı düşünüyorsan bebeği emzirirken diğer göğsünede biberon tut bayağı birikiyor.depent aldım ama yanlış almışım sığamadım hastane pamuk verdi onla iyi hissetmiştim kendimiCanım şuan bu saydıklarnın çoğu yok malesef
Ben olanları sayayım en iyisi.
Iki tane onlu iki tane beşli hastane çıkışı.
Uç tane çorap
Ağız mendili. Lif
Bir-kac citcitli badi. Ama ilk zaman giyilecek kadar küçük değil.
Bir tane peluş battaniye.
Bir tane kadife battaniye
Bir tane pike
Bir tane hediye alt açma.
Bir tane tulum kısa kollu ayaksız
Bir tane iç dış zıbın
Silikon yastik
Tırnak makası
Biberon iki tane biri küçük biri büyük annem almış
Bebek bezi. Şampuan minik boy, pisik kremi ,
ıslak mendil bebe losyonu.( canbebe eşimin arkadaşı vermiş hastanede calisiyor)
Annemlerin aldıkları hep büyük aylara olacak şeyler.
Lazim olan şeyler
Küvet
Havlu
Törpü
Göğüs ucu kremi
Göğüs pompası
Göğüs kalkanı
Depend
Bir-kac citcitli badi
çorap.
Ana kucağı
Şuan en lasımından..
Ama bakalim olmadi ihtiyaç oldukça alinacak
Foto değil fito olacak oAnakucağı dediğin otokoltuğu gibi olan şey mi ben ondan almadım yerine civilden set aldım çanta taşıma pisti ve ana dizi vardı içinde. Kanguruyu kullanamadım hiç. Göğüs ucu kremi g ile başlayan vardı ondan aldım 40 tl gibi bişey ama öyle kötü oldum ki bunun hiç faydası olmadı onun yerine foto ve fucidin var dönüşümlü bunları kullandım.hatta çocuğu emzirmeden soğan sür ben yapmadım ama keşke yapsaydım. Sen dene sür sil emzir. Yıkamaya üşendiğim için yapmadım ama. Göğüs kalkanı acil bişey değil ama süt sağmayı düşünüyorsan bebeği emzirirken diğer göğsünede biberon tut bayağı birikiyor.depent aldım ama yanlış almışım sığamadım hastane pamuk verdi onla iyi hissetmiştim kendimi
Anakucağı dediğin otokoltuğu gibi olan şey mi ben ondan almadım yerine civilden set aldım çanta taşıma pisti ve ana dizi vardı içinde. Kanguruyu kullanamadım hiç. Göğüs ucu kremi g ile başlayan vardı ondan aldım 40 tl gibi bişey ama öyle kötü oldum ki bunun hiç faydası olmadı onun yerine foto ve fucidin var dönüşümlü bunları kullandım.hatta çocuğu emzirmeden soğan sür ben yapmadım ama keşke yapsaydım. Sen dene sür sil emzir. Yıkamaya üşendiğim için yapmadım ama. Göğüs kalkanı acil bişey değil ama süt sağmayı düşünüyorsan bebeği emzirirken diğer göğsünede biberon tut bayağı birikiyor.depent aldım ama yanlış almışım sığamadım hastane pamuk verdi onla iyi hissetmiştim kendimi
Hosgeldiniz çok sagolun.Konuyu yeni görüyorum nazar değmesin ne güzel para biriktirmişsiniz öyle.
Beni de heveslendirdiniz. Ne yapmak nasıl yapmak gerek acaba
Çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum.Sabah 8ten itibaren küçükten büyüğe doğru olan parçaları belli aralıklarla yediriyoruz Dr kontrolünde. Benim oğlum şu şekilde zehirleniyor yiyor gayet güzel 1veya 2saat sonra kusmaya başlıyor bu aşamada hastanede damardan ilaç verdiler evde veya başka yerde olsa bu olay adrenalin iğnesi var onu baldırdan vurmamız gerek yani Allahım korusun geç kalsan ve zehirlense ölüme yol açıyor.balık denemesinde zehirlendi el üstüne kola ayaklarında hep damar yolu aradılar kan içinde kaldı kuzum.bunu detaylı anlattım ki çevrenizde böyle bir şey olursa dikkat edin örneğin bebeğiniz huzursuz huysuz ve kakasında kan varsa veya bizim gibi bişey yiyince şişiyor veya kusuyorsa yardımcı olun.benim kuzuma peynir süt peynir altısuyu süt tozu yoğurt balık çikolata yani anlıcağınız herşey yasak çok zor bir durum ablası dondurma yiyor ama ona yok.etiket okuma gibi bir alışkanlığım var artık. Herkese teşekkür ediyorum kusura bakmayın kafanızı şişirdim
Sen onu bir de bana sor sanki hiç geçmek bilmiyor günBulaşıkları hallettim.
Camasir astim.
Yemegim var.
Annemler revani istiyordu onlara revani yaptim.
Evi süpürüp uzanicam biraz.
Aksam önce markete sonra yürüyüşe gideriz.
Bugün de böyle biter.
Günler nasil geçiyor anlamıyorum bile hafta sonu geldi bile.
Bereketini görün hep inşallah.Kızlar yeni lojistik isi cok iyi geldi bize.
Eşim suan ilgileniyor.
Isı öğretecek patronlardan birine devredecek.
Ama beceremeyecekler zannetmiyorum yine bana kalacak diyor.
Calistiklari firma esimi sevdiginden onlara verdi isi.
5 kamyon koydular suan.
Çoğalabilirde.
Bu firmadaki bir müdürde başka firmaya geçmiş esimi istemiş.
Gel görüşelim biz sizinle çalışmak istiyoruz demis.
Gecen ay 7bintl kazanmış esim.(maas +pirim)
Rabbime nekadar şükretsem az.
Kenara bisey atamadik pek (gezdik, esim 2 bilezik aldı yeğenlerine bana 5 tas aldı falan ancak ödemelere iyi geldi)
Çok iyi hatırlıyorum tam 6 sene önce esim bu firmaya yeni yeni başlayacağı zaman türbede nasil içten dua ettigimi.
Eşimin bir işi olsun cok maaş almasada olur kimseye muhtaç olmayalım diye cok dua ettim.
Rabbime şükürler olsun.
Tabi para geldikçe esim gezmek istiyor bende isi cok stresli olduğundan bisey diyemiyorum.
Tamam diyorum.
Ağustos ayı cok harcamalı olacak.
Diğer evimiz toprak tapulu onun kat tapusu verilecekmis.
4-5bin kesin gider diyorlar.
2bin de kurban olsa.
2 binde otele gidecek(mazot falan 3bin diyelim ona)
Sonra köye gidecegiz.
Ağustos ve eylul ayı bütçemizin en zorlanacağı ay olacak.
Ee malum okulda acilacak onada harcanir.
Benim icin öncelik birikime asla dokunmadan hepsini halledebilmek.
Eşim bu ay 1000tl içerde bırakmış kartında temmuzda da 1000tl bırakıcam dedi.
Tapu icin.
Acaba taksitlendirme olurmu bilgisi olan var mi?
Oyyhs. Minnaklar.Sen onu bir de bana sor sanki hiç geçmek bilmiyor güniki bebiş peşinde bütün gün
Saol canim insAllah.Bereketini görün hep inşallah.
İnşallah canımOyyhs. Minnaklar.
Büyüdükçe rahat edersin ins. En azindan tuvalet, yemek, giyinme ihtiyaçlarını kendileri halledecek zamana gelince hepsini unutursun.
Saol canim insAllah.
İyiyim canım memleketteyim nete giremiyorum tatilde birikim yok harcama çok.sizler nasılsınız hiç takip edemiyorumZ zynpzeynep123 Canım nasilsin?
Kızlar Allahım 'a çok şükür hamdolsun ki oğlumun yumurta akı alerjisi geçti Yarabbim binlerce kere hamd olsun. Artık 1ay boyunca katı halde küçükten büyüğe doğru yiyecek sonra da menemen krep olarak devam edecek.Rabbim hastalara şifa, dertlilere deva,evlat isteyenlere de kucaklarını doldursun tez zamanda inşallah
Amin amin inşallah tez vakitte olsunGözünüzaydın olsun.Güzel haber :)
Amin bana da inşallah 3 tane sağlıklı bebeler verir rabbim iki kız bir erkek :) Çok çok amin
Amin amin inşallah tez vakitte olsun
bayanlarr ben ne yemek yapacagimi sasiriyorum mesela bugun ne var menunuzDe ya da yarin ne yapacaksiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?