Küçük Düşün Büyük Olsun!

Günaydın
Bu yaz bizde marmarise gittik çok beğendik
Biz apartta kaldık çevreyi gezdik
Siz nerede kaldınız E Esila09

O m atıyorum hemen

M muhendiseylul çevre koylara gitmelisiniz
Marmaris merkeze dolmuşlar var kale çevresi güzel kaleye mutlaka girin arkada tarihi bedesten var kapalı çarşıyı gezin bay alacaksanız gezin fiyatı uygun yerler var
Arabanız varsa hisaronunde mavi pide yi tavsiye ettiler ama biz gidemedik kısmet başka zamana

Günaydın ödemeleri yapmaya başladık bugün ne yazıkki eşim nöbetçi en gıcık olduğum şey bu neyse. Bende kahvaltı yapıp evi süpürüp sileceğim öğleden sonra markete gidicem 5 kg patlıcan 5 kg biber alıcam kurutmalık oyup ipe dizeceğim inş güzel olur

Marmarisi bizde seviyoruz. Akrabalarda var orda ama her zaman gidilmiyor çocukla 16 saat yol.
Çok beğeniyoruz bizde birde kuşadası ve bodrumu merak ediyorum. Her sene gidelim diyoruz sonra yazlığa gidince bir yere kıpırdayamıyoruz. Seneye Bozcaada gökçeada turları oluyor gideriz dedik.

Bugün tarhana sericem çekicem
Kırmızı biberden salça yapıcam
Çok işim var oğlumdan yardım istedim poşetlerim ben dedi ahhh kuzumm büyüdü de yardım ediyor

Kırmızı biberden nasıl salça yapıyorsun zeynep

Kırmızı biberden nasıl salça yapıyorsun zeynep
Bölüp haşlıyorum kalın zarlı ise temizliyorum. Blander yada rondodan çekip kaynatıyorum kavanozluyorum
Bu yıl biraz güneşefe koyucam ilk kez denicem güneşte kaynatıp kavanozlarım her yıl. Biraz çok kaynatıcaksın suyunu çekicek ilk haşlarkende 1 bardak su ekliyorum

Kaç kg dan yapıyorsun? Bende yapmak istiyordum vazgeçtim kilosu 5 tl biberin

selam kızlar.. her yazdığınızı okuyorum, bu aralar birikim olmadığı için yazamıyorum.. önümüzdeki ayın 15 inde sezeryan olacağım diye konutuk doktorla.. bakalım hayırlısıyla bir ay kaldı bebişimin gelmesine.. bu arada hala çalışıyorum bu hafta son ama sonra izin :) çok şükür ki ağustos ayı maaşımı da sayacak iş yeri..
dün işe gelmedim evde geçirdim.. iki kilo taze fasülye ve 3 kilo domates almıştı eşim. onlarla oyalandım..
fasulyelerimi dondurucu için iki çeşit hazırladım bu sefer. iki yemekliği domatesle az pişirip poşetledim.. iki yemekliği de 3-4 dk kaynar suda kaynatıp, sonra buzlu suya aldım şoklama yaptım ve poşetledim.. bunu farklı değerlendirirm, domatesli salçalı değil de daha çok meze şeklinde yaparım herhalde.. tarifi vardır illaki, hiç yapmadım :) yoğurtlu falan olabilir belki:)
domateslerim fazla geldi, rondodan geçirdim iki poşette ondan yaptım..
belki hazırlıklar için erken ama şu halimle ne yapabilirsem kar diyorum.. bi yemeklik de bi yemeklik mantığıyla.. bi de bütün yapacaklarımı bir üne sığdıramıyorum.. yavaş yavaşş.. şimdiye kadar yaptıklarım şunlar:
  • 1 poşet musakkalık patlıcan kızarttım
  • 1 poşet karnıyarıklık pat.kızarttım
  • 1 poşet bamya yemeği
  • 2 poşet taze fasulye yemeği
  • 2 poşet mezelik taze fasülye
  • 2 poşet taze yeşil biber ( içi temizlenmiş ikiye bölünmüş)
  • 1 poşet kırmızı biber aynı şekilde
  • 2 poşet rondodan geçirilmiş domates
  • 1 poşet dilimlenmiş domates ( karnıyarık veya musakka üstü için)
  • 3 poşet vişne
bunlar benim buzdolabı üstündeki dondurucu kısmında.. dondurucuya henüz taşımadım. hazırlıklar arttıkça dondurucuya geçeceğim inşallah.. daha yapacak çok şey var.. annem patlıcanları köyde tandırda közleyecek benim için, bol yap dedim :) kv ye de içli köfte yaptırdım mı bebiş doğduktan sonra yemek işlerinde rahat ederim:)
devir birikim devri olmasa da, tasarruf devri olduğu kesin:)

Pipetlilerde bu sefer pahalıya denk geliyor diye düşünüyorum
Yok ya oyle fazla degil.. bazi tariflerde bir bardak sut diyo. Simdi litrelik olani aciyodun kaliyo dolapta filan.. bende yapiyorum cunku bunu. Oyle fazla almjyorum 3-5 tane filan.. iste dedigim gibi az isteyen tariflerde hemen pipetli paketlerden aciyorum

Az kalmış canım tatilde yorma kendini bol bol uyu.
Sağlıkla gelsin kucağına.
Yaptıklarında bereketli olsun ellerine sağlık.
Bende yaptım bişiyler patlıcan kızartcam bu sene ilk defa. Yarın yaparım artık.
Kv de etleri veriek eriştede kestim mi bu seneyi bbitircem inş.
Rabbim hepimize ağız tadıyla nasip etsin

10 kilodan yapıcam canım 6 7 kavanoz çıkar yarım kiloluk akşam eşim geldiğinde kavanozlarım kapakları kapatsın diye.
Çokmuş ben 1.5 tl den aldım.
ay inanmıyorum ciddi misin ne kadar ucuz allahımmmm 5 tl siirtte . hatta öğleden sonra markete gideceğim bi bakayım hala 5 tl mi

Ben de kapya biberleri rondodan geçirip kaynatıyorum önceden haslamiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…