Küçük Düşün Büyük Olsun!

Aman modası geçiyor zaten ya.
Evlenirken bir dünya aldım öyle antin kuntin şeyler doğru düzgün kullanılmadı çıkardım elden. Dolaplarım o kadar boş ki şuan tabaklarım az bardaklarım az salonda konsol çekmeceleri tıka basa doluydu boşaldı dolabım öyle kıyafetim o kadar azaldı ki ama gerçekten daha mutluyum ev çabucak toplanıyor sadece resim çerçevelerimden ve gidip gördüpümüz yerlerden aldığımız eşyalardan kurtulamam

Ben de cok fazla tabak canak var,almamaya calısıyorm.Özellikle kahve fincanına dayanamıorumMutfak bayağı boşaldı,annemlere köy e götürdüm hep.Almamaya calısacagım yine:=)

Kizlar bizimde kiramiz 800 e yukseldi.
Ev cok ufak.
Ama sirf dogalgazi oldugu icin her sene 100 100 arttirdilar.
Evin binanın biseyi yailacak olsa ev sahibi yaptirmadi hersey bizim cebimizden cikti...
Kv. Nin kankasi sayilacak biri ev sahibi.
Ama yapilcak bisey yok sanirim kis gunu ev aricaz.
800 esimi cok zorlar
Ama yinede dogalgazi olursa oglumuz icin daha iyi olur cunku cabuk hasta oluyor.burnu tikali suan havalar guzel olmasina ragmen.
Oksuruyor falan..

Allah bir cikis yolu nasip etsin
Burdaki dua topiklerini takip ediyorum
Bu aralar hersey bana bos geliyor. Kendimi enayi gbi hissediyorum. O altinlarin verilip kendi uzerimize bile olmayan icinde oturmadigimiz bir ev alinmasi beni sınır ediyor.

Esimle bu uzgunlugumu paylastim. Pzt sigortadan dogum parasini alip insallah bilezik alalim dedi. konu acilinca israr etti anlatmam icin bende boyle hissettigimi soyledim.
Konustik baya onlarin ailesinde oyle oldugunu kardesinin kansiz olmadığını babasi sag oldukca herseyin kardeşinin uzerine olacagini soyledi. Sinirleri bozulmus surekli para altin konustugum icin. Onun elinden gelen bisey yok suanda.
Bundan sonrski birikimimiizi onlarsiz yapmam lazim.isler arabalr hepsi kardesinin üzerine
Yapacak bisey yok.. bundan sonrasina bakicaz..
Icimi ferah tutmaya calisiyoeum. Ama cevremde karsialstigim, kultur egitim duzeyi olarak benim dengim olmayan insanların bile benden iyi durumda olmasi, kv es tarafindan el ustunde maddi manevi tutulmasi kendimi enayi gibi hissettiriyor...
Benim ne eksigim var diye dusunuluyoe ama bir eksik yok ortada.

Gecms olsn canım..
Neden kardeşinin üzerine hepsi?Kız ne çektin be bu aileden
Kendindekileri görmeye calıs,bosver elalemi düşünme,kendini depresyona sokarsın öyle.

Gecms olsn canım..
Neden kardeşinin üzerine hepsi?Kız ne çektin be bu aileden
Kendindekileri görmeye calıs,bosver elalemi düşünme,kendini depresyona sokarsın öyle.

Dusunmemeye çalışıyorum canim onume önüme cikiyolar.
Neyse su okul bitsr ben Allahin izniyle herseyi yapari.

Ayy canım sağlığınıx yerinde olsun.
Kardeş dediğin abi mi bazı yerlerde hep büyük üstüne yaparlar herşeyi
Bak bizim çevremizde var öyle birileri
Herşey abi üstüne abi bakıo parayı o veriyor ama asla sırt dönmez sizinkilerde öyledir eşin güvenmiş artık bozma moralini güzel düşün paranı biriktir bence kimseyede söyleme. Eşinde istiyor çünkü hemen.
Oğluna geçmil olsun hava değişimi etkiledi çocukları

Sabah bi 4 lü baharat takımım vardı 1-2 kullandım kutulu kaldırmıştım.Onu çıkardım.2-3
sene önce cok meşhurdu horozlu objeler.4 kavanoza 80 tl verdiydimSİmdi hayatta vermem:)
Çeyiz zamanı alınıyorda sonra hangi kafayla aldım diyorsun.
Ben atarken eşim diyordu delirdin mi sen masraf çıkarcan bana yok dedim 1 yıl oldu hiç masraf etmefim.azla daha kolay oluyor hayat

Dogru canim saglik olmadi mi hicbisryim kiymeti yok

Esim evin buyugu.
Ama oyle yapmislar kardesi ondan ufak
Birde kiz kardesleri var zaten
Babasi hepsi calisiyor. birbirlerine sirt donmezler gibi insallah.
Babasinin catisi altindalar. hepsi cok calisiyor ama tek kisinin üstüne

Evet ben tek biriktiriyorum.
Ilk cocuk icin verilen 300 lirayida esim senin olsun dedi
Sanirin oda birikim yapmamı istiyor insallah uygun bir ev bbuluruz..

kızlar igda takip ettiğiniz önerebileceğiniz tasarruf ve minimalistyasam hesapları var mı?

Tasarrufdeneyleri var, ev ekonomisti var. Ben de kendim bi tane böyle şeyler paylaşacağım sayfa açtım. Motive olmak için iyi geliyor

Benim de bi tane kocaman ikeadan alınmış ahşap dönen tabağım var ama kocaman cidden sadece peynir değil tüm kahvaltı sığar, kv almıştı napcam bilmiyorum. Kocam çok seviyor attırmaz hayatta

Sabah bi 4 lü baharat takımım vardı 1-2 kullandım kutulu kaldırmıştım.Onu çıkardım.2-3
sene önce cok meşhurdu horozlu objeler.4 kavanoza 80 tl verdiydimSİmdi hayatta vermem:)

Satsana kullanmadığın ve kullanmak istemediğin şeyleri.

Zaten sadeleşirken vedalaşmakta zorlandığımız eşyalara bu soruyu sormalıyız. Şimdi mağazada görsem alır mıyım?

Ya satamıyorm ben.Bisürü siteye koydum.Fiyat soruyorlar zaten düşük fiyat koyuyorm,istiyorki bedavaya göndereyim millet.En son tarz2 sitesine 1 çuval eşya gönderdim.Belirledikleri markalar hepsi.1 tane koton elbisem satışa uygun görülmüş 10 tl o da.Diğerlerini iade mi yollayalım,bagıs mı yaparsınız dediler arayıp?Ne dersin bunlara.İyi bagıs yapın madem dedim.İcinde kardeşimin nikahına aldığım elbisem vardı kırık beyaz full küpürden.Onun satışa çıkarılmamasına cok sasırmıstım.Daha da satış sitelerine koymuyorm bisey.

Ben Zebramo dan epey bişey sattım. Ucuz ucuz sattım. Paraya ihtiyacım olduğundan değil de ev ferahlasın insanların işi görülsün diye. Bence senin de paraya ihtiyacın çok yoksa ucuz ucuz sat. Benim dolabımı bi görsen bir sürü güzel şey ucuz ucuz

Ne kadar çok ucuz ucuz demişim

Herkese merhaba kızlar kv ye geldik 360 tl benzin aldık. Bütünle su , doğalgaz , telefon filan yatırdık. Kira ev kredisi filan Pazartesi yatacak . Kv bakalım para harcatmıyor eşimde fark ediyorum hiç kendini öne atmıyor.

Bende açıcam sonunda ig de böyle bişiy
Aslında var yemekle ilgili ama körler sağırlar birbirini ağırlar beğeni az oluyor millet 1500 beğeni alıyorsa 15 beğeni alıyorum başta dedim maksat muhabbet kendimi oyalamak valla iyiden iyiye bozuluyorum artık.
Eskiden bloğum vardı orda tanıştığım bir arkadaşta aynı şeyden dert yandı geçen
Kapatıp birikim açıcam ama kapamayı bilmiyorum o ayrı müsait olunca netten araştırcam

Kizlar benim evlenirken yaptigim en buyuk akillilik ivir zivir doldurmamakti. Kendim aldigimn 12 li renkli tabaklarim var hep elimde. Cogu seyim hediye insan evine kahve fincani almazmi teyzem ve kv almisti 12 tane cok bile. 6 li su bardagi getirdiler cok begendim kullaniyorum ama 6 tane bardagi hemen anneme getirdim evi tıkıstırmadım.
B Bugunneselibirgun hikayen tanidik geldi. Benim esimin aileside boyleymis. Dede herseyi amcaya yapmis kayinvalidem ne altinlar neler gitti diyor. Haftalik ata alirmis keseyle dukkana vermis. Kp uzerine bi tek ev var. Cok uzmus kendini kv niye boyle diye hasta olmus. Buyukler pespese gocup gitmis simdi o dukkan amca cocuklari uzerine. Sanayi bolgesinde o sanayi sitesi kalkacak para alacaklar ama kp e verirmi kimse bilmiyor. Kp hayatta istemez. Ben calistim odedim demez. Kv ztn kendi derdinde gocup giden gitmis ortalik darmadaginik kalmis. Uzme kendini allah saglik versin hepsi olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…