Küçük Düşün Büyük Olsun!

Tamamam canim.. tesekkur ederm

Ahh demee,Benim de asılama tutsaydı kasımda 3 aylık olacaktı diyorm
Asılamam 1 yıl olacak kasımda.
Rabbim hakkımızda hayırlısını versin insallah
hepımızde aynı vakit kurmaları oluyor demekki tr_lelli ben de karsı komsumla bı hafta arayla evlendm ama gorusmuyorduk bebek dogunca gıttım ılk defa, bebegın dogdugu aydan sunu anladım aynı ay bebek dusunmeye baslamısız sımdı onun cocugu 8 9aylık oldu dusun.. gorunce aklıma hep o gelıyor

Aklima bugun sey takıldı.
Anneannem biraz ayrimcilik yapan, cimri, evlat ve torun ayiran bi kadin.
Yaslandi, hasta vs..
Cok sık gorusmesemde mutlaka bayramlarda gitmeye calisir hal hatir sorarim.
Ama o hep biseyler arar aranir.
Babami sorar (hala iciyomu yok parasini yediriyomu vs vs)
Bana sormayin boyle seyler arayin ona sorun der kapatirim.
Yine saglik ve sihhatini sormak icin aradim
Yinede yaslidir helallik almak lazim dedim.
Zaten ne derse haklisin, evet diyerek gönlunu yapmaya calisirim.

Bana dediki oglan nasil.
Allaha sukur iyi dedim okul, kurs odevleri sagligi iyi dedim.
Ogluna iyi bak zaten baska cocugunda olmuyor dedi.

Ben bebeklerimi kaybettim diye bu söylenmelimi?
Oluyor olmuyor degil Rabbim nasip etmedi.
Rabbime sual olur mu?
Hic bisi demedim.
Yaşlı diyorum ama akli melekeleri gayet yerinde.

Bir daha aramami gercekden hak etmiyor.
Buruğum.
Yasli insanlara hörmeten hal hatır sormak icin mubarek gunde icinden gelen insanlara, bunlari yapan insanları Hak teala affetsin.

Benimde zelalke ile 1 ayim vardi.
O dogum yapti.
Rabbime cok sukur kucagina aldi.
Nasip iste canım.
Dunyada nasibi yokmus.
imtihan.

Çok ciceleler cekmis, evlatlariyla sinanmis bir peygamberin ümmetleriyiz.
O bile bununla sınanmıs bizler nasıl sabretmeyelim.

Ah be lelli çok üzüldüm simdi.
Eymen olacaktı adı dimi... ne zaman o ismi duysam "lelli'nin oğlunun adı" diye geçiyor içimden ve bir hüzün yerleşiyor benim bile içime...
Anneannenin patavatsizligini hiç dert etme. Bazıları bin yaşına da gelse değişmez. Üzülür mü kırılır mı diye düşünmez. Boşver canım.

Evet canım.
kiz olsa Lina(cennet meyvesi fidesi) erkek olsa Eymen demistik.
insanın birde en yakinlari yapinca insan buruluyor.
Yani elalem dese bukadar uzmezdi beni.
O elalem dediklerimiz bile demediler uzulduler.
Nasıl bir kalp tasiyor bazı insanlar hayret ediyorum.

Lellim üzülme sakın.Kafana da takma
Evet bazı insanlar ciddi şekilde kalp kırıyor agzindan çikan lafı hiç tartmadan söylüyorlar anneannende böyle insanlardanmış.
Allahtan gelene sual olmaz.
Boşver yaşlılığına ver.Sen yinede al helalligini o utansın.

Bana daha öncede yapti kirildim uzuldum burada da anlattim.
Hatta aramicam dedim ama yinede yaslilar helallik almak lazim küsluk olmaz dedim.
Bayramda gittim.
Annem aramaz ben arar sorarım.
Ama hak ediyor mu? Hayır.
Olsun bende hakkı var Allah benden razı olsun yeter.
Onu da ıslah eder insAllah.

Lelli ruyana icim burkuldu. Kardesimden etkilendin ustune tarihler etkiledi dimi..
Sen olabildigince bosver Allaha havale et.
Yapmaya basladigin manevi birikim banada guc veriyor.
Rutine baglayamasamda - rutin bir hayatim yokki _

Lutfen tekasur suresine de baslayin kizlar.. buyusu kacmasin diye susuyorum..

Bugun daha iyiyiz.. kardesim toparlanmis

kronikuykucu guzel haberlerini bekliyoruz az kaldi sabir

Bu msj cok dokundu bana..
Nasil bir hissiyat ictenlik..
Sizle uzun uzun konusmak isterdim..

Dun bende herkesin destegini hissettim..

Allah razı olsun canımm
surecde sen dedıgınden beri aklımda okuyamadım henuz ınsAllah okuyacagım
bu arada büyüsü kacmasın dedin ya
ben gecmıs yıllarda bi gece Kabe'yi ruyamda gördüm tam karsısında hemen namaza durup kıldım ınanırmısın suan bıle gozumun onunde
ve bu ruyayı anlattım tabi cevremdekilere,sonra biri bana dedıkı boyle ruyalar anlatılmaz özel kalmalı bidaha görmessin belki de dedi gercektende oyle bida aynı sekılde hiç görmedim
evet tesvık amaclı soylemeliyiz cok cok sevap hatırlatmak ama mucızeleri gizli tutmak daha güzelmıs ama ben asla içimde tutamam

Bu sefer bende nasil tuttum anlamadim

Yarin cok is var.

Pazara gidicem kornison bulmam lazim son kalan tarla domateslerinden alirim sonra esime ayakkabi alicaz migrostan alacaklarim var hepsi 1 gune nasil sigicak bakalim

Bu msj cok dokundu bana..
Nasil bir hissiyat ictenlik..
Sizle uzun uzun konusmak isterdim..

Dun bende herkesin destegini hissettim..
Çok teşekkür ederim öncelikle...
En çok kızdığım şey bir yarayı sarmaya değil daha da kanatmaya çalışması insanların... Bazıları acıtmayı çok seviyorlar ve ısrarla oraya vuruyorlar... Bu duygu yoksunu insanları sanırım hiçbir zaman anlamayacağım ve sevmeyeceğim...
Bir rüyanızı paylaşmıştınız bir gün hatırlar mısınız? Ertesi gün bile etkisinden kurtulamamıştınız. Içim parçalandı o gün. Ama bilmeyerek istemeyerek de olsa acaba yanlış bir laf eder miyim, uzer miyim diye hiç bir şey söyleyemedim o gün...
Hayatta hepimizin sınavı farkli farkli... Ne güzel bir evliliginiz, sizi çok seven bir eşiniz var. Hem de siz ciceklerle ilgilenirken basladi bu masal. O kadar ince ruhlusunuz cunku...Iyi ve guzel seyler, yine iyi ve guzeli cekiyor...Ve hayat yine biz ona gülümsersek gülümsüyor... Biraz eksik hissedebiliyoruz bazen oysa hayat; bu eksikliklere rağmen mutlu olma sanatı...
Her şey gönlünüzce olsun dilerim...

Evet hatta sonrasi var.. ben cogunlukla imtihanimla anlasma sagliyorum ama arada vuruyor
Bayramda esimin akrabasi ile iciceydik oyle guzel bir cocuk halasina bakisini gordum keske ailemde olsa dedim teyze olsam dedim.. bayramda haber aldik kardesim yipranmaya baslayana kadar sevindim sonra bambaska bir boyuta gectik.. hersey icice aslinda, tek emin oldugum sey var hep guclu durmak herseyin gececegini bilmek..
Size yakinligimda annemden.. annem yanliz 2 cocuk buyuttu el eleydik meslegi de yoktu.. simdi kendimi hatirliyorum siz yazdikca, sinav zamani, gelecek kaygilari o heyecanlar umutlar.. annemi bir daha yasiyorum.. cicekleri hep sevdim, simdi evimi yuvami sevdigim icin alir oldum..

Cok karistirdim yaa insallah bsyler anlatabilmisdir..

Ben de annemin değerini daha iyi anlamaya başladım iki çocuk büyütürken... Şimdi her çocuk sanki benim... hepsinin annesi gibiyim... Iyi de anlaşıyorum... ben yanlış meslek mi seçtim acaba ?

Bu zamanlar dogum yapacaktim o etkiledi biraz.
Ekim topigindeki kizlar doguruyorlar onlarla paylasimlar yapardim.
Allah büyük.

Allah ikinizin de hatta benim de kucağımı en kısa zamanda doldursun inşallah canım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…