- 21 Mart 2018
- 1.881
- 6.747
- 158
O nedemekmis yaAklima bugun sey takıldı.
Anneannem biraz ayrimcilik yapan, cimri, evlat ve torun ayiran bi kadin.
Yaslandi, hasta vs..
Cok sık gorusmesemde mutlaka bayramlarda gitmeye calisir hal hatir sorarim.
Ama o hep biseyler arar aranir.
Babami sorar (hala iciyomu yok parasini yediriyomu vs vs)
Bana sormayin boyle seyler arayin ona sorun der kapatirim.
Yine saglik ve sihhatini sormak icin aradim
Yinede yaslidir helallik almak lazim dedim.
Zaten ne derse haklisin, evet diyerek gönlunu yapmaya calisirim.
Bana dediki oglan nasil.
Allaha sukur iyi dedim okul, kurs odevleri sagligi iyi dedim.
Ogluna iyi bak zaten baska cocugunda olmuyor dedi.
Ben bebeklerimi kaybettim diye bu söylenmelimi?
Oluyor olmuyor degil Rabbim nasip etmedi.
Rabbime sual olur mu?
Hic bisi demedim.
Yaşlı diyorum ama akli melekeleri gayet yerinde.
Bir daha aramami gercekden hak etmiyor.
Buruğum.
Yasli insanlara hörmeten hal hatır sormak icin mubarek gunde icinden gelen insanlara, bunlari yapan insanları Hak teala affetsin.
Günde kac kez okuyorsun cnm.Ben bi yerde günde 3 kez okuyun okudumda.Sen dediğinden beri okuyorm.Ama sayısı var mı?Lelli ruyana icim burkuldu. Kardesimden etkilendin ustune tarihler etkiledi dimi..
Sen olabildigince bosver Allaha havale et.
Yapmaya basladigin manevi birikim banada guc veriyor.
Rutine baglayamasamda - rutin bir hayatim yokki _
Lutfen tekasur suresine de baslayin kizlar.. buyusu kacmasin diye susuyorum..
Bugun daha iyiyiz.. kardesim toparlanmis
kronikuykucu guzel haberlerini bekliyoruz az kaldi sabir
Merhaba görümceniz tüp bebek görüyor anladığım kadarıyla cinsiyetlerini nasıl biliyorsunuz?Canım benim hayırlı uğurlu olsun inş sorunsuz olur herşey. Dün görümcemin rahmine ikiz kız bebek yerleştirdiler bakalım 10 unda belli olacak onunda yatıyor
Ahh ahh benimde esimin arkadaşları var ailecek görüstüpümüz.Whatsapta durumlarıma arada yeğenlerimle foto koyarım.Bu hafta farkettim 2 side bebeklerni koyuyprlar.Tabiki bi anlam yüklemedim.İnsanlar koyar.Dün altına biri 'Allah aratmadı şükür' yazmış.Sok oldum.O nedemk ya,hiç mi etrafında çocuk isteyen yok.Hic mi vicdanın yok!Bunu yapan 5 vakit namazında insan.hepımızde aynı vakit kurmaları oluyor demekkitr_lelli ben de karsı komsumla bı hafta arayla evlendm ama gorusmuyorduk bebek dogunca gıttım ılk defa, bebegın dogdugu aydan sunu anladım aynı ay bebek dusunmeye baslamısız sımdı onun cocugu 8 9aylık oldu dusun.. gorunce aklıma hep o gelıyor
Ben okuyum ozman .Kağıttan okuyorm simdi ezberlerim zaten bikaç haftaya:)saolasın cnm.fisfis tesekkur ederimm kimin duasi kabul bellimi
Kizlar mutlu oldum ben sayi takip etmedim duzenli okumadim daha once farkinda degildim ama cok sevdim baglandimbabyloading87
Gunaydin tum haftanin stresi ile yeni uyandim hava mis gibi sahane
3 tane emriyo dondurtmuştu şimdi onları rahme yerleştirdiler 2 tanesini. Doktor yerleştirirken 2 kızımız olacak inş diyerek yerleştirmişMerhaba görümceniz tüp bebek görüyor anladığım kadarıyla cinsiyetlerini nasıl biliyorsunuz?
bence de yersiz bi cumle olmus canım, belki biz fazla hassasız dıyorum sonra dıyorum ki biz hassassak ınsanlarda daha ınce dusunceli olabılırlerAhh ahh benimde esimin arkadaşları var ailecek görüstüpümüz.Whatsapta durumlarıma arada yeğenlerimle foto koyarım.Bu hafta farkettim 2 side bebeklerni koyuyprlar.Tabiki bi anlam yüklemedim.İnsanlar koyar.Dün altına biri 'Allah aratmadı şükür' yazmış.Sok oldum.O nedemk ya,hiç mi etrafında çocuk isteyen yok.Hic mi vicdanın yok!Bunu yapan 5 vakit namazında insan.
Cok üzüldüm.Whatsapta grunbumuz var,bikaç gün geçsin üstünden cıkcam gruptan..Allah gerçekten hayırlı insanlarla karsışlastırsın herkesi..
Allah razı olsun lellim.Salavat getirmenin faziletleri. (paylasmak istemistim gecen bugune nasip)
Şefaatime en layık olan, bana en çok salevat okuyandır.) [Tirmizi]
(Kıyamette bana en yakın olan, en çok salevat getirendir.) [Tirmizi]
(Cuma günleri bana 80 salevat okuyanın 80 yıllık günahı affolur.) [Şir’a]
(Cuma günü ve gecesi çok salevat getirene şefaat ederim.) [Beyheki]
(Günde yüz salevat okuyan, kıyamette şehitlerle beraber olur.) [Taberani]
(Günde bin salevat okuyan, Cennetteki yerini görmeden ölmez.) [İbni Şahin]
(Bana salevat okuyana, melekler salât okur. Salevata devam edene, melekler de ona salât okumaya devam eder. Artık isteyen az, isteyen çok salevat okusun!) [İbni Mace]
(Dua perdelidir. Bana salevat getirilince, perdeler yırtılır, dua kabul olur.) [Taberani]
(Bana çok salevat getirenin dertleri gider, günahları affolur.) [Tirmizi]
(Söyleyeceğini unutan, hatırlamak için bana salât-ü selam getirsin!) [İbni Sünni]
(Bana bir salevat getirene Allahü teâlâ, on rahmet ihsan eder, on günahını yok eder ve derecesini on kat yükseltir.) [Nesai]
(Sabah akşam on defa salevat getirene Kıyamette şefaat ederim.) [Taberanî]
(İsmim anılınca, bana salevat getirmeyen, zelil olsun!) [Tirmizi]
(İsmim anılınca, salevat okumayan, cimrilerin cimrisidir.) [Tirmizi]
(Kim, kitabına ismimi yazdıktan sonra, bana salât ve selam da yazarsa, ismim o kitapta kaldığı müddetçe, melaike, o kimse için istigfar eder.) [Taberani]
(Beni sözünüzün başında, ortasında ve sonunda anın!) [İ.Neccar]
(Allah’ı zikretmeden ve Resulüne salevat getirmeden, toplanıp dağılmak, leşten dağılmak gibidir.) [İ.Ahmed]
(Salevat sizin için zekattır.) [İ.Hibban] [Burada zekat, temizlik, günahların affıdır.]
Peygamber efendimiz, (Cuma günleri bana çok salevat okuyun! Bunlar, bana bildirilir) buyurdu.
Öldükten sonra da bildirilir mi denilince buyurdu ki:
(Toprak, Peygamberlerin vücudunu çürütmez. Bir mümin salevat okuyunca, bir melek bana haber verir, "Falan oğlu filan, sana selam söyledi" der.) [İbni Mace]
İsin özeti densizler.Olmama sorunun yoksa,doguraydın nedn kürtaj oldn.Dicen ona kalcak öyle.Allahtan ya bu is.İlk çocuğuna kolayca kalıp,2 ye senelerce uğraşanlar var.Benim görümcenin ilki nırmal 2.tüp.Olmama sorunu diye bisey yok kısmet diye bisey var iste:)bence de yersiz bi cumle olmus canım, belki biz fazla hassasız dıyorum sonra dıyorum ki biz hassassak ınsanlarda daha ınce dusunceli olabılırler
gecen bız de esımın arkadaslarıyla bulustuk ıste tedavi olcagımı soylemıstım onun da bebegının kalbı durdu 6ay evvel kurtaj oldu tekrar dusunuyolar, dr falan ıstedi soyledim, ama vajınal muayene daha ıyı teshıs konuyor bi durum varsa , o dr oyle yapmıyor dedım, "önemli degıl zaten olmama sorunumuz yok dedi" dusundum belki hanı lafın gelısı dedı ama cok uzuldm ve ıcerledım, beni ignelemek için demez asla bılıyorum art nıyetı de yok,ama yıne de uzulebılecegımızı dusunmeliler
Benim 3 kredi var kız:)Ufak ufak ama var yani:)Bunu uyarı olarak alıyorm.Harcamalara dikkat ederim belki:)Herkese günaydın mutlu hafta sonları olsun. Bugün kuzenimin kına gecesi var akşam oraya gideceğiz yarında nikah . Çeyrek altın takacağız hediye. Dünde eşimin kuzenine gittik eşinden boşandı annesi ile başka bir şehire yerleşti oğlu lise kazandı kendi de tayinini oraya aldırdı. Ama durumları iyi değilmiş 2 tane kredi borcu filan offf ev kirası falan filan. Eşim çok üzüldü 100 tl para verdik . Akşamda yeni evlenen kuzenimin evine misafir olduk eşimle güzel sohbet ettik onların bazı sıkıntılar var . Kendimizden yaşadıklarımızdan kısa kesitler anlattık belki geline örnek olur gibisinden . Yatağa yatınca eşim çok üzgünüm benim kuzenim böyle seninkiler böyle huzursuz filan dedi birbirimize sahip çıkalım hep el ele olalım filan dedi. Mutlu oldum annemler yolda geliyorlarmış onları da özledim izne geldik hiç görüşemedik offf
Tabi dikkat etmek lazım yaBenim 3 kredi var kız:)Ufak ufak ama var yani:)Bunu uyarı olarak alıyorm.Harcamalara dikkat ederim belki:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?